Mâncare de fasole boabe (reÈ›etă de post)
Dacă nu È™tiÈ›i ce să pregătiÈ›i într-o zi de post, atunci o mâncărică de fasole boabe este excelentă. Este extrem de sățioasă È™i aduce beneficii organismului dacă este preparată cum trebuie. Consumul de fasole ne oferă multiple beneficii pentru sănătate. AÈ™adar, fasolea este excelentă pentru detoxifiere, este o sursă importantă de fibre È™i are un indice glicemic scăzut, conÈ›ine magneziu, minerale precum fier È™i acid folic de care corpul nostru are atâta nevoie.
Ingrediente necesare pentru mâncarea de fasole
Pentru a prepara delicioasa fasole avem nevoie de avem nevoie de jumătate de kilogram de fasole boabe, o ceapă mare, doi ardei graÈ™i roÈ™ii sau verzi, doi morcovi, puÈ›in suc de roÈ™ii sau roÈ™ii în bulion, piper, sare, cimbru, ulei, È™i o foaie de dafin.
Cum preparam mâncarea de fasole
În primul rând, curățaÈ›i fasolea de boabele înnegrite, pătate, de impurități, spălaÈ›i-o bine în câteva ape È™i puneÈ›i-o la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de a o prepara. Nu este indicat să folosiÈ›i biarbonat pentru ca fasolea să fiarbă mai repede. Mâncărica de fasole este o reÈ›etă care cere mult timp de pregătire, necesită timp pentru fierbere la foc mic, pentru a fi mai delicioasă. AÈ™adar, după ce a stat peste noapte la înmuiat fasolea, scurgeÈ›i apa È™i spălaÈ›i bine fasolea, încă o dată. Trebuie să È™tiÈ›i de la bun început că fasolea se fierbe în trei ape.
În primul rând, se pune apă la fiert într-o oală mai mare, È™i se adaugă fasolea. Se lasă la fiert circa un sfert de ceas, după care se schimbă apa. Se mai lasă încă un sfert de ceas fasolea să fiarbă în cea de-a doua apă, È™i se scurge. În cea de-a treia apă, abia, adăugăm ingredientele cu încredere.
Separat, spălaÈ›i È™i curățaÈ›i legumele. TăiaÈ›i ceapa, morcovul, ardeiul în cubuleÈ›e mici, È™i căliÈ›i-le în puÈ›in ulei, până ce ceapa devine aurie.
După ce fasolea a început să fiarbă, luaÈ›i spuma, È™i adăugaÈ›i ingredientele prăjite separat. PotriviÈ›i de sare È™i adăugaÈ›i È™i celelalte ingrediente.
La final se adaugă sucul de roÈ™ii È™i se lasă mâncărica la scăzut. Când sosul devine legat È™i fasolea este fiartă, mâncărica este gata pentru a fi servită. Aceasta se serveÈ™te caldă, cu o bucată de mămăliguță È™i cu un ardei iute sau cu o ceapă crudă.
Pofta buna!