Adu un contrast in mancarea pe care o prepari

 

Cum poti aduce contrastul la tine in bucatarie?

adu un contrast in mancarea pe care o prepari

 Esti o pasionata a bucatariei si visezi sa devii un Master Chef? Vrei sa inovezi mereu la tine in bucatarie? Pentru asta trebuie sa stii si cum sa vii cu un contrast in tot ceea ce prepari. Descopera citind acest articol diferitele asoccieri care iti permit sa iti delectezi papilele gustative.

Contrastul in bucatarie se poate interpreta in mai multe feluri. Iata ce iti propunem noi.

 

Un fel de mancare cald/rece

 Iata prima modalitate de a veni cu contrastul – felurile de mancare dulci/calde. O modalitate destul de simpla de reprodus in deserturi, intr-o prajitura calduta si un sorbet de inghetata de exemplu. Dar acest lucru se poate obtine si la un fel de mancare sarat. Cu niste ingrediente precum somonul sau scoicile Saint Jacques este posibil sa obtii niste senzatii inedite pentru papilele tale.

Citește mai mult:Adu un contrast in mancarea pe care o prepari

Vanilia in versiune sarata

 

Mancaruri cu vanilie in versiune sarata

vanilia in versiune sarata

 Aceasta mirodenie folosita in general la deserturi este ideala si pentru felurile de mancare mai sarate. Mai ales alaturi de peste sau de carnea alba. Lasa-te convinsa si tu.

 Originara din Mexic si cultivata mai ales in Madagascar, vanilia este cea care parfumeaza cremele glasate, prajiturile… dar este si mirodenia care se impune incet-incet si pentru felurile de mancare sarate.

 

Cu ce feluri de mancare se poate folosi vanilia?

 Vanilia cu parfumul sau gurmand se potriveste de minune cu toate produsele mai delicate provenite din mare - scoicile Saint Jacques, languste si pesti albi… merge insa si cu carnea de pasare cum ar fi si rata, puiul, dar si cu carnea alba.

 

Cum se poate parfuma o reteta sarata cu vanlie?

 Vanilie in marinata.

 Ideala pentru peste, marinata cu vanilie trebuie sa fie realizata amestecand uleiul de masline cu lamaie verde si cu o pastaie de vanilie. Poti incerca sa inlocuiesti si lamaia verde cu un ingredient mai exotic – cumbawa.

Citește mai mult:Vanilia in versiune sarata

Sos bearnaise

 

Adevarata reteta de sos béarnaise

sos bearnaise

Zilele frumoase de primavara vin cu dorinte pentru gratare cat mai multe. Este insa si ocazia ideala de a redescoperi sau descoperi, dupa caz si unele sosuri extrem de savuroase. In meniul de azi - sosul béarnaise.

Sosul béarnaise este originar din regiunea pariziana. Si ca multe alte preparate delicioase, a luat nastere dintr-o greseala. Bucatarul Collinet, bucatarul unui castel a ratat reductia sa de esalota cu vin alb intr-o zi de august, 1857. Acesta a avut insa o idee inspirata si a incercat sa isi repare greseala adaugand unt si galbenus de ou. Inventia sa a luat numele de sos béarnaise.

 

Ce inseamna insa sosul béarnaise?

 Sosul béarnaise este un sos derivat din sosul olandez care este pe baza de lamaie, unt si galbenus de ou. Acest sos contine insa unt clarificat, galbenus de ou, otet din vin alb, esalote, vin alb, tarhon si hasmatuchi. Servit cald sau rece, acest tip de sos este ideal alaturi de peste la gratar, de crustacee sau de carnea rosie. Este preparat si pentru a insoti reteta de fondue bourguignonne.

Citește mai mult:Sos bearnaise

Rubarba in varianta dulce si sarata

 

Este sezonul rubarbei!

rubarba in varianta dulce si sarata

 Rubarba, un ingredient care se potrivește atât cu un gust dulce cat și cu un gust sărat. Este sezonul rubarbei. Profita deci fără a mai sta pe gânduri și pentru a scapă puțin de aciditatea sa încearcă amestecul de gusturi dulce și sărat.

 

Rubarba nu este un fruct.

 Contrar a ceea ce ai putea crede, rubarba nu este un fruct. Este o leguma originata din Siberia. Aceasta a fost introdusă în Europa de către Marco Polo dar nu a fost folosita în bucătărie decât începând cu secolul al XVIII-lea. Rubarba conține foarte puține calorii, este bogata în fibre și în vitamina C. Aportul sau de magneziu și de calciu nu este nici el de neglijat.

 

Cum se poate găti rubarba ?

Trebuie să știi ca doar tijele de rubarba se pot găti. Frunzele sale sunt însă toxice.

Citește mai mult:Rubarba in varianta dulce si sarata

Lasa-te sedusa de spanac

 

De ce sa te lasi sedusa de spanac- 5 motive

lasa te sedusa de spanac

 Popeye i-a tot laudat virtutile spanacului, mai ales bogatia sa in fier. Ar fi pacat sa nu profiti si tu cat mai mult de gustul suav si fresh al spanacului. Iata cinci motive care s-ar putea sa te convinga insa.

Spanacul nu este o leguma foarte apreciata de catre copii, dar totusi are toate calitatile.

 

1. Spanacul este lejer.

 Inainte de vara, de plaja, de mare, toata lumea vine cu unele rezolutii, printre care – sa manance mai putin, pentru a putea sa incapa in costumul de baie. Daca ciocolata iti face cu ochiul poti compensa cu o portie de spanac. Spanacul fiert contine doar 20 de calorii pe 100 de grame. Aceasta vegetala plina de minerale este deci ideala. Poti prepara spanacul si la wok cu un strop de ulei de masline. Este ideal alaturi de o carne alba.

Citește mai mult:Lasa-te sedusa de spanac