De ce sa te lasi sedusa de spanac- 5 motive
Popeye i-a tot laudat virtutile spanacului, mai ales bogatia sa in fier. Ar fi pacat sa nu profiti si tu cat mai mult de gustul suav si fresh al spanacului. Iata cinci motive care s-ar putea sa te convinga insa.
Spanacul nu este o leguma foarte apreciata de catre copii, dar totusi are toate calitatile.
1. Spanacul este lejer.
Inainte de vara, de plaja, de mare, toata lumea vine cu unele rezolutii, printre care – sa manance mai putin, pentru a putea sa incapa in costumul de baie. Daca ciocolata iti face cu ochiul poti compensa cu o portie de spanac. Spanacul fiert contine doar 20 de calorii pe 100 de grame. Aceasta vegetala plina de minerale este deci ideala. Poti prepara spanacul si la wok cu un strop de ulei de masline. Este ideal alaturi de o carne alba.
2. Spanacul este original in salate.
In salata, poti fi foarte indrazneata cu spanacul – il poti folosi alaturi de cresson, de stevie sau alaturi de bucati de mere, de pere, dar si de portocale sau grepfruit. Este delicios si alaturi de nuci, parmezan sau mozzarella.
3. Spanacul se poate folosi si pentru umpluturi.
Spanacul este ideal si alaturi de branza de capra, de branza feta sau ricotta pentru prepararea unei umpluturi delicioase pentru foi de brick. Asocierea gusturilor sarat- dulce este extrem de interesanta si este de ajuns daca adaugi acestei umpluturi cativa muguri de pin sau stafide de exemplu. O umplutura din spanac si branza poate fi foarte bine pusa in valoare si de un ustroi maruntit.
4. Spanacul se gateste foarte usor.
Spanacul se poate pune la fiert sau se poate gati direct in putin unt si un strop de ulei de masline. Spanacul poate servi drept garnitura si pentru lasagna, pentru un gratin sau pentru o omleta. Spanacul este delicios si intr-un quiche cu branza si cu somon. Este delicios si alaturi de branza ricotta in cannelloni sau pentru a umple calamarul.
5. Spanacul se poate degusta si pe post de desert.
Nu iti vine sa crezi? Fii si tu originala si incearca spanacul pe post de desert. Savoarea sa dulce este minunata pentru un fel de mancare pentru desert. Incearca sa prepari spanacul redus in piure pe care il poti adauga la o baza de prajitura clasica sau de ce nu poti incerca spanacul in crema de zahar ars. Poti folosi spanacul si pentru niste gogosi cu zahar