Cu ce inlocuim carnea?

 

Cu ce poţi înlocui carnea în alimentaţie

cu ce inlocuim carnea

 Te-ai săturat să tot mănânci carne şi vrei să adopţi un regim de viaţă mai sănătos? Este posibil şi nu este greu dacă găseşti în anumite ingrediente proteinele şi fierul necesar echilibrului nostru alimentar.

 Proteinele reprezintă 20% din masa noastră musculară şi sunt cele care ne pot „construi” corpul. Proteinele sunt foarte importante pentru oase, pe care se fixează calciul şi joacă un rol esenţial în asigurarea unei buni funcţionări a organelor.

Din acest motiv un aport de proteine este un lucru esenţial şi nu trebuie să scadă sub niciun motiv. În aceste condiţii să renunţi la carne este un lucru, dar să renunţi la toate proteinele animale înseamnă şi să îţi asumi anumite riscuri şi să te privezi de unii aminoacizi esenţiali care nu există doar în proteinele vegetale. Este şi cazul cerealelor care sunt sărace în lizine sau în legume uscate care sunt sărace în metionină. Nu uita nici faptul următor–carnea roşie este o excelentă sursă de fier heminic care se asimilează mult mai bine sau mult mai uşor decât cel non heminic.

Trebuie să ştii însă că este de ajuns dacă îţi compui meniul, farfuria în aşa fel încât să vii cu aporturile necesare de proteine şi de fier.

Citește mai mult:Cu ce inlocuim carnea?

Retete de lasagna

 

Idei de rețete de lasagna care te vor seduce cu siguranță

retete de lasagna

 Realizată cu foi de aluat, umplută cu carne sau cu legume, chiar şi cu produse din mare, cu un sos de roșii sau un sos bechamel, lasagna este cel mai adesea sublimată cu smântână şi cu brânză sau ierburi fine şi este apreciată la cină de către cei mai gurmanzi. Iată câteva idei pentru a prepara și tu o lasagna delicioasă.

 

Lasagna cu legume verzi şi cu parmezan.

 Un fel de mâncare ideal de preparat cu toate legumele de primăvară. Poți încerca să folosești, mazărea, sparanghelul… şi cu un sos preparat cu parmezan sunt și mai delicioase.

Citește mai mult:Retete de lasagna

Pepenele rosu

 

5 motive pentru care ar trebui să iubești pepenele roșu

pepenele rosu

 Un lucru este sigur- vara ne delectăm cu pepenele roșu pentru a ne răcori. Dar acesta nu are un singur rol vara. Iată alte cinci motive pentru care ar trebui sa iubești pepenele roșu plin de beneficii.

 

Pepenele rosu vine cu zero complexe pentru tine

 Este începutul sezonului, deci ar trebui sa profiți. Pepenele roșu își face apariția prin piețe pe la începutul lunii iunie și sezonul său nu ține decât 3 luni. Trebuie deci să începi să profiți de el cât mai repede. După fructele de primăvară – kiwi, citrice, banane, căpșuni, a venit rândul celor de vară - cireșe, caise, nectarine, piersici…. și pepenele roșu care vine cu zero complexe în ceea ce te privește deoarece conține un procent de 92% de apă și puține glucide.

Citește mai mult:Pepenele rosu

Trucuri pentru un gratar mai sanatos

 

Grătar – trucuri pentru a găti mai sănătos

trucuri pentru un gratar mai sanatos

 Vremea călduroasă a venit și cu siguranță ca toată lumea își face deja planuri pentru grătar. Dar noi ne-am gândit la tine și la silueta ta și iți venim cu câteva propuneri mai sănătoase care te vor delecta la fel de mult ca și micii sau carnații. Sa vedem. Te lasi sedusa?

 

Variațiuni pe aceeași temă la grătar.

 Nu te mulțumi cu eternii mici, carnați sau hamburgeri și hotdogs. Trebuie sa iți pui imaginația la munca. Poți prepara un delicios peste în papiota, chiar pui au chiar frigărui cu creveți. Pe lângă faptul ca vei fi tentata sa încerci unele rețete noi aceste idei te vor ajuta și sa consumi o carne mai slaba, cum ar fi cea de peste.

 De altfel, frigăruile de tot felul reprezinta o alta opțiune la fel de interesanta. Pe lângă faptul ca sunt foarte ușor de preparat – poți prepara o mulțime de combinații interesante și extrem de savuroase. Un mic truc- asigura-te ca adaugi de 2 ori mai multe legume, fructe sau carne pe frigărui. O modalitate simpla de a consuma mai mult.

Citește mai mult:Trucuri pentru un gratar mai sanatos

Retete care te ajuta sa arzi grasimile

 

6 rețete care te ajută sa arzi grăsimile pentru a fi în formă înainte de vară

retete care te ajuta sa arzi grasimile

 O data cu venirea zilelor frumoase de vara, este momentul sa lași deoparte pantalonii și sa scoți la înaintare fustele și rochițele de vara. Dar unele au o mica problema- cum poți scăpa de micile kilograme care s-au depus în timpul iernii? Pentru a arde rapid grăsimile și pentru a trece cu bine de proba costumului de baie, iți venim în ajutor cu sase rețete.

 

Caviar de vinete.

 Vânăta, la fel ca și dovleceii, sparanghelul sau morcovii este foarte bogata în fibre solubile. Ajungând în tubul digestiv, aceste fibre se transforma într-un fel de gel care captează grăsimile absorbite pe perioada mesei. Dar le și elimina înainte de a se depune pe solduri. După ce ai prăjit și curățat vinetele, trebuie sa le amesteci cu usturoi mărunțit, cu brânză alba, cu sucul de la o lămâie, cu ardei iute, sare si piper.

 

Înghețată cu fructe roșii, lămâie și cu brânză alba.

 Știi foarte bine ca lămâia este un aliment acid. Ori, aciditatea are particularitatea de a încetini procesul de digestie și deci trecerea zaharului în organism. Rezultatul – stocarea de calorii este cu mult mai limitata. La revedere celulita. Ai nevoie de 800 grame de brânză alba, de 4 linguri de sirop de avage, de fructe roșii pentru decor și de o lămâie.

Citește mai mult:Retete care te ajuta sa arzi grasimile