Cu ce poti inlocui branza in bucatarie?
Deoarece vara bate la usa, multe dintre voi isi doresc sa arate cat mai bine in costumul de baie. Nu-i asa? Si se vad nevoite sa renunte la unele alimente care ingrasa, cum ar fi branza de exemplu. Dar nu trebuie sa te simti frustrata. O poti inlocui cu alte ingrediente la tine in bucatarie. Vei reusi astfel sa ai si o alimentatie mai variata.
Gurmande si delicioase pentru sanatate, subtitutele pentru branza, merita sa fie testate. Acestea vin si cu avantajul de a ne face sa descoperim noi savori, mancand in acelasi timp mai putin gras.
Deci pentru a afisa un corp de zeita in aceasta vara pe plaja iata cateva sfaturi si trucuri care te vor ajuta sa ai o alimentatie mai light.
Branza este destul de des consumata in numeroase feluri de mancare sau poate sa fie pur si simplu degustata cu paine la sfarsitul mesei. Este dificil sa nu fii tentat de atatea feluri in care o poti degusta sau de atatea varietati. Dar si substitutele sale sunt la fel de delicioase.
Drojdia de bere dietetica- inactiva fulgi.
Este un produs dietetic compus din elemente nutritive esentiale, cum ar fi vitamina B, proteinele si fibrele. Este delicioasa daca o presari peste salate, peste legume sau peste carne. Vine si cu oligo-elementii necesari si esentiali alimentatiei. Acest ingredient poate sa inlocuiasca de asemenea si branza topita in toate retetele gratinate. Acest tip de drojdie are intr-adevar un gust de branza dar din pacate nu are consistenta moale pe care o apreciem la branza topita. Drojdia nu se poate folosi chiar in toate felurile de mancare unde branza leaga ingredientele, in risotto de exemplu.
Tofu.
Tofu este un ingredient natural care nu are prea mult gust la origine. Se poate asezona deci cu numeroase ierburi si mirodenii – usturoi, cimbru, dafin, curcuma, rozmarin… Astfel tofu va primi mai mult relief si amploare. Tofu este delicios marinat in ulei de masline cu ierburi si degustat cu paine.
Miso.
Miso este un aliment japonez traditional care se prezinta sub forma unui aluat fermentat cu un gust sarat foarte pronuntat fata de tofu. Il poti folosi taiat bucatele si incorporat in salate de exemplu.
Tartimi.
Tartimi este un produs vegetal bogat in omega 3. Este compus in intregime din soia si este delicios de uns pe paine. Textura sa seamana cu cea a unei branze proaspete. Va veni si cu mai multa consistenta pentru o supa crema de legume.
Pesmetul.
Este de ajuns daca presari pesmet peste pizza, quiche sau un gratin si va veni cu o savoare crocanta minunata.