Cu ce poti inlocui branza in bucatarie?

 

Cu ce poti inlocui branza in bucatarie?

cu ce poti inlocui branza in bucatarie

 Deoarece vara bate la usa, multe dintre voi isi doresc sa arate cat mai bine in costumul de baie. Nu-i asa? Si se vad nevoite sa renunte la unele alimente care ingrasa, cum ar fi branza de exemplu. Dar nu trebuie sa te simti frustrata. O poti inlocui cu alte ingrediente la tine in bucatarie. Vei reusi astfel sa ai si o alimentatie mai variata.

 Gurmande si delicioase pentru sanatate, subtitutele pentru branza, merita sa fie testate. Acestea vin si cu avantajul de a ne face sa descoperim noi savori, mancand in acelasi timp mai putin gras.

 Deci pentru a afisa un corp de zeita in aceasta vara pe plaja iata cateva sfaturi si trucuri care te vor ajuta sa ai o alimentatie mai light.

 Branza este destul de des consumata in numeroase feluri de mancare sau poate sa fie pur si simplu degustata cu paine la sfarsitul mesei. Este dificil sa nu fii tentat de atatea feluri in care o poti degusta sau de atatea varietati. Dar si substitutele sale sunt la fel de delicioase.

 

Drojdia de bere dietetica- inactiva fulgi.

 Este un produs dietetic compus din elemente nutritive esentiale, cum ar fi vitamina B, proteinele si fibrele. Este delicioasa daca o presari peste salate, peste legume sau peste carne. Vine si cu oligo-elementii necesari si esentiali alimentatiei. Acest ingredient poate sa inlocuiasca de asemenea si branza topita in toate retetele gratinate. Acest tip de drojdie are intr-adevar un gust de branza dar din pacate nu are consistenta moale pe care o apreciem la branza topita. Drojdia nu se poate folosi chiar in toate felurile de mancare unde branza leaga ingredientele, in risotto de exemplu.

Tofu.

 Tofu este un ingredient natural care nu are prea mult gust la origine. Se poate asezona deci cu numeroase ierburi si mirodenii – usturoi, cimbru, dafin, curcuma, rozmarin… Astfel tofu va primi mai mult relief si amploare. Tofu este delicios marinat in ulei de masline cu ierburi si degustat cu paine.

Miso.

 Miso este un aliment japonez traditional care se prezinta sub forma unui aluat fermentat cu un gust sarat foarte pronuntat fata de tofu. Il poti folosi taiat bucatele si incorporat in salate de exemplu.

Tartimi.

 Tartimi este un produs vegetal bogat in omega 3. Este compus in intregime din soia si este delicios de uns pe paine. Textura sa seamana cu cea a unei branze proaspete. Va veni si cu mai multa consistenta pentru o supa crema de legume.

Pesmetul.

 Este de ajuns daca presari pesmet peste pizza, quiche sau un gratin si va veni cu o savoare crocanta minunata.

Categorie:

Mai poți citi din Rețete - Mâncăruri

5 reÈ›ete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

3 reÈ›ete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

6 reÈ›ete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

4 reÈ›ete delicioase cu…

  Vinetele: alimente hrănitoare și versatile  Așa cum știm mulți dintre noi, vinetele...

5 rețete de primăvarą

  Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete  Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe s...

6 rețete cu ciuperci

  6 rețete cu ciuperci  Există o mare varietate de ciuperci comestibile pe care le putem folos...

Spaghete cremoase cu so…

  Spaghete cremoase cu sos de legume  Această rețetă de spaghete cremoase se prepară rapid (...

Hamburgeri sănătoÈ™i …

  Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa  Hamburgerii sunt una dintre mâncărurile de tip ...

Gratin de dovlecei È™i …

  Care sunt beneficiile dovleceilor?  Dovleceii sunt compuși în proporție de 95% din apă. Ac...

Ghiveci de legume cu ci…

  Ghiveci de legume cu creasta cocoșului (ciupercă)  A venit toamna și ar trebui să profită...

Cum poÅ£i prepara cele …

  Reţete cu dovleac Toamna dovleacul este cel care invadează pieţele şi care ne permit să re...

Ce punem pe masă de Pa…

  Mâncăruri tradiÈ›ionale româneÈ™ti  După ce am terminat curățenia de...

10 reÅ£ete de vinegrete…

  10 reÅ£ete originale  Te-ai săturat de vinegretele care sunt mult prea clasice sau ...

ReÅ£ete delicioase cu s…

  Cele mai delicioase ÅŸi originale reÅ£ete cu somon  Somonul vine cu o mulÅ£ime de be...

Ce poÅ£i face cu menta …

  Cum poÈ›i folosi menta în bucătăria ta  Ai mentă prin bucătărie, te tente...

Cum poÅ£i prepara porum…

  Porumbul indian - reÈ›ete  Sub formă de seminÈ›e, porumbul indian este rege pentru ...

GăteÅŸte cu ajutorul c…

  GăteÅŸte cu ceai  Ceaiul nu se foloseÅŸte doar la băut. Acest ingredient minunat s...

Cum poÅ£i prepara altfe…

  ReÈ›ete cu fenicul  Crud sau fiert, feniculul se mănâncă în într...

3 feluri în care poÅ£i…

  Te-ai plictisit de ouăle prăjite sau de omletă?  Ouăle sunt fără îndoial...

Cum să prepari un riso…

  Prepară un risotto delicios  Cremos, delicios, plin de savori, risotto reprezintă ...

Cum să prepari altfel …

  12 feluri în care poÅ£i prepara altfel carnea tocată  Nu, carnea tocată nu s...

Cum te poÈ›i delecta cu…

  Prepară cel mai delicios somon  Somonul este cel mai de preÈ› aliat al tău, cel ca...

Integrează migdalele Å

  Modalități de a integra migdalele în alimentaÈ›ia ta zilnică Migdalele sunt cele...

Rețete cu papaya

  Idei de reÈ›ete pentru a profita de beneficiile fructului papaya  Bogat în ant...

Carnea de pasăre È™i p…

  Carnea de pasăre È™i produsele lactate – un duo câÈ™tigător  Carne de ...

ReÈ›ete pe bază de leg…

  Savori de iarnă, reÈ›ete pe bază de legume È™i de fructe  Este iarnă, È™i trebuie...

Idei de reÈ›ete pline d…

  Idei de reÈ›ete pline de legume pentru a începe anul aÈ™a cum trebuie  Din cau...

Un Revelion plin de del…

  Un Revelion plin de delicii È™i pentru vegetarieni  Chiar dacă preparatele pe bază...

Introdu È™i tu varza ka…

  Varza kale, preferata multor oameni.  Dacă urmăreÈ™ti puÈ›in tendinÈ›ele în ...

Reinventează felurile …

  Reinventează felurile de mâncare cu broccoli!  Broccoli Å£i se pare a fi o le...

Trucuri pentru a prepar…

  9 trucuri pentru a prepara altfel racleta  Sezonul racletei este oficial deschis. Da...

Spaghetele vin cu o sta…

  Spaghetele pot fi partenerul tău ideal zilnic în bucătărie  Preparate ...

Umpluturi pentru prepar…

  Umpluturi parfumate pentru preparate festive  CocoÈ™, curcan, bibilică sau rață&h...

Ouă È™i ierburi – 10…

  Ouă È™i ierburi – 1001 posibilități  Apreciat de foarte multă lume È™i foa...

ReÈ›ete care îți parf…

  Topul reÈ›etelor care îÈ›i parfumează casa de Crăciun  Ce poate fi mai plăc...

De ce ar trebui să iub…

  De ce ar trebui să iubeÈ™ti sushi? 4 motive  Un fel de mâncare venit direct d...

ReÈ›ete pe bază de cle…

  ReÈ›ete delicioase pe bază de clementine  Sunt divine clementinele? Vom vedea. &Ici...

Mierea, un nectar cu mi…

  Mierea în bucătărie  Este foarte dificil să ne mai imaginăm viaÈ›a fără ...

Obiceiuri alimentare di…

  Obiceiuri alimentare inspirate din lumea întreagă  Adoptând unele obice...

Cele mai bune reÅ£ete d…

  Cele mai bune reÈ›ete de pizza  Pizza margherita, calzone sau regina… toată ...

Surimi? De ce nu?

  Surimi, apreciat atât de cei mici cat si de cei mari  Toată lumea a auzit dej...

Cele mai bune reÈ›ete d…

  Cele mai bune reÈ›ete de verine  Verinele sunt sic, creative È™i atât de dragu...

Feluri în care poÈ›i p…

  5 feluri în care poÈ›i prepara quinoa  Cu siguranță că fenomenul ultimilor ...

Popcorn versiune gurman…

  Popcorn versiune gurmandă: 6 feluri de a folosi altfel clasicul popcorn  Sărat, cu...

Marinate ÅŸi sosuri pe …

  Iaurtul îl poÈ›i folosi în reÈ›ete dulci sau sărate  Atunci când ...

ReÈ›ete originale cu sc…

  Feluri originale în care poÈ›i consuma scorÈ›iÈ™oara  È˜tiai că pe lâng...

Alternative delicioase …

  Alternative delicioase la maioneză  Un lucru este evident. Maioneza este cel mai fo...

Cele mai bune reÈ›ete d…

  Risotto îÅ£i permite orice tip de fantezie culinară  Risotto… o r...

Idei pentru cele mai de…

  Cele mai bune idei pentru cele mai delicioase spaghete  Probabil cel mai cunoscut fe...

Prepara o vinegretă ho…

  Trucuri ÅŸi sfaturi pentru a prepara o vinegretă home-made  Ai obiceiul să î...

5 feluri savuroase de a…

  Mămăliga merită un loc de cinste la tine în bucătărie  Un fel de mâ...

Ce poÅ£i face cu ciuper…

  Ciupercile sunt delicioase în bucătărie, folositoare sănătății.  &I...

Prepara altfel dovleacu…

  Prepară altfel dovleacul pentru Halloween  Probabil cea mai celebră curcubitacee, ...

Retete cu fenicul

  Feniculul – crud sau preparat?  Feniculul este o legumă cu un gust care ne du...

Gustul dulce-sarat in r…

  Dulce-sărat, cea mai savuroasă alianță  Gustul dulce-sărat… îl iub...

Adopta Quinoa in alimen…

  Quinoa ÅŸi trei motive de a o iubi  Ai auzit peste tot despre quinoa dar nu o folose...

Idei de pizza light

  Idei de pizza light dar savuroase  Fie pentru a privi un meci de fotbal, fie pentru ...

Idei si retete original…

  Idei È™i reÈ›ete originale pentru a mânca legumele pe care nu prea le apreciezi &nb...

Lavanda în bucatarie

  ReÈ›ete diverse cu lavanda  Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine...

Retete pe baza de ciupe…

  ReÈ›ete delicioase pe bază de ciuperci  Nu toate ciupercile sunt comestibile, dar c...

Cum preparam untul arom…

  Cinci feluri de unt aromat  PuÈ›ini dintre noi È™tiu cum se prepară untul aromat È™...

Mâncare de linte verde

  Lintea verde este o incredibilă sursă de proteine  Câți dintre noi gătim linte în mod ...

Salata de alge cu garni…

  Salata de alge cu garnitura de orez(4-6 porÈ›ii)  Vrei să-È›i impresionezi iubita È...

Cum fierbem corect past…

  Fierberea corectă a pastelor  Poate că pentru mulÈ›i dintre noi fierberea pastelor...

Retete cu Graviola

  3 idei pentru a găti fructul Graviola  Graviola este un fruct considerat a fi È™i u...

Reinventeaza orezul

  Cum poÈ›i prepara altfel orezul?  Ai impresia că orezul este mult prea banal È™i cÄ...

Secretele unui sos Pest…

  Secretele unui sos Pesto reuÈ™it  Sosul Pesto este un sos italian, întâl...

Galuste cu prune

  GăluÈ™te cu prune  Pentru că toamna prunele sunt fructele-vedetă, nu trebuie să ...

Marinate pentru carne È…

  Diferite tipuri de marinate pentru carne È™i peste  Daca tot am vorbit despre grăta...

Top 5 frigarui de vara

  Top 5 frigărui de vară  Light, exotice, dulci sau sărate… frigăruile pe g...

Retete cu busuioc

  ReÈ›ete delicioase cu busuioc  Cultivat de câteva decenii încoace î...

Ce stii despre unt?

  Ce È™tii despre unt?  Untul este un clasic în bucătăria noastră. De la p&ac...

Trucuri pentru un grata…

  Trucuri pentru formă – cum mă pot bucura de un grătar mai light  Vara este ...

Marinate pentru a subli…

  Marinate însorite pentru a sublima preparatele tale de vara  Credeai ca È™tii ...

Prepara altfel frigarui…

  Prepară altfel frigăruile!  Atunci când vine vorba despre grătar, nimic nu ...

Retete exotice si fruct…

  ReÈ›ete exotice È™i fructate  Pe langa fructele de sezon de care te poÈ›i bucura &ic...

Idei pentru un picnic f…

  6 idei pentru un picnic fără prea multe calorii  Vara vine È™i cu dorinÈ›e de a ie...

Prajituri sarate

  Prăjituri sărate  Prăjiturile nu sunt numai dulci! Iată cinci idei de prăjituri...

Murele-beneficii si ret…

  Murele-beneficii È™i reÈ›ete  Murele sunt niÈ™te fructe foarte interesante datorită...

Fructe pe gratar

  Fructe pe grătar? De ce nu?  Pe grătar, te-ai obiÈ™nuit cu mici în primul r&...