5 rețete de primăvară

 

Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete

 Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe să ne bucurăm de rețete proaspete și de diverse salate de verdețuri de sezon, care se găsesc acum din abundență în orice piață.

 Primăvara este de asemenea o perioadă potrivită pentru a inova în bucătărie, iar rețetele prezentate în acest articol sunt ideale dacă aveți de exemplu invitați, deoarece sunt mai originale și în același timp delicioase, minunate pentru a vă surprinde musafirii.

 Vă propunem în acest articol 5 rețete diferite și delicioase, deoarece primăvara este momentul ideal pentru a spune adio mâncărurilor grele specifice sezonului rece. Iată care sunt acestea:

Citește mai mult:5 rețete de primăvară

6 rețete cu ciuperci

 

6 rețete cu ciuperci

6 rețete cu ciuperci Există o mare varietate de ciuperci comestibile pe care le putem folosi în bucătărie în diverse rețete pe bază de ciuperci, acestea fiind un aliment excelent pentru întreaga familie.

 Pe lângă aroma și textura lor specifică, ciupercile ne oferă multiple beneficii dintre care le menționăm pe următoarele: sunt sărace în calorii, conțin nivele adecvate de potasiu și de antioxidanți, iar în plus sunt o sursă bună de vitaminele din complexul B care ajută la menținerea sănătății pielii și părului și întăresc sistemul imunitar.

 Vă prezentăm în acest articol 6 rețete nutritive pe bază de ciuperci.

Citește mai mult:6 rețete cu ciuperci

Spaghete cremoase cu sos de legume

 

Spaghete cremoase cu sos de legume

Spaghete cremoase cu sos de legume Această rețetă de spaghete cremoase se prepară rapid (aproximativ o jumătate de oră) și are la bază ingrediente sănătoase și ușor de găsit. Aceste paste pot fi servite atât la prânz, cât și la cină, sunt sățioase și au o textură cremoasă. Sunt o opțiune excelentă pentru persoanele vegetariene, dar și pentru cei care postesc sau doresc să mănânce mai sănătos. Iată cum se prepară spaghetele cu sos de legume:

Citește mai mult:Spaghete cremoase cu sos de legume

Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa

 

Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa

Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa Hamburgerii sunt una dintre mâncărurile de tip fast-food cele mai populare în întreaga lume. Totuși, se știe că aceștia conțin multe calorii și carbohidrați care influențează în mod direct creșterea excesivă a masei corporale care este asociată cu apariția obezității și a bolilor cardiovasculare.

 Din fericire, există și opțiunea de a prepara hamburgeri sănătoși pe bază de linte și quinoa, care au importante proprietăți nutriționale. Deoarece conțin ingrediente vegetale și naturale, acești hamburgeri sunt perfecți pentru orice tip de dietă. Printre multiplele lor beneficii se evidențiază aportul ridicat de fier și fibre.

Citește mai mult:Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa

Gratin de dovlecei și brânză

 

Care sunt beneficiile dovleceilor?

Gratin de dovlecei și brânză Dovleceii sunt compuși în proporție de 95% din apă. Acest aliment are un conținut caloric foarte scăzut, iar din acest motiv este considerat foarte benefic pentru organism.

 În studiile realizate pe acest produs, s-a demonstrat că 100 g de dovlecei au doar 15 calorii, în schimb conțin o cantitate ridicată de minerale și oligoelemente, precum fosfor, potasiu, magneziu și calciu. De asemenea, 100g de dovlecei conțin 7mg de vitamina C; aceeași cantitate oferă 0,35g, de vitamina B3 și de provitamina A. Această legumă este bogată în fibre alimentare, deoarece conține între 0,5g și 1,5g fibre la 100 g.

Citește mai mult:Gratin de dovlecei și brânză