Cum fierbem corect pastele

 

Fierberea corectă a pastelor

cum fierbem pastele

 Poate că pentru mulți dintre noi fierberea pastelor nu este un subiect ce prezintă importanță. Este vorba de o mână de paste aruncate într-o oală cu apă fierbinte, cu puțină sare, lângă care atașăm un sos bun sau cumpărat la borcănel direct de la magazin, câteva fâșii de carne și legume și masa este gata. Cu toate acestea, parcă pastele nu ies la fel de gustoase acasă ca și la restaurant. Sunt doar paste, este imposibil să greșim atunci când le fierbem ați spune. Poate este de vină marca de paste folosită... Ei bine, pastele necesită o atenție deosebită în bucătărie și dacă ne ghidăm după câteva reguli clare și simple, pastele ies deosebite.

 

Câte paste și câtă apă?

 De câte ori nu ne trezim că facem paste care ne-ar ajunge toată săptămâna? Și de câte ori nu ne trezim că au prea multă apă ori apa scade prea mult și trebuie să mai adăugăm la fiert o cană sau două? Care sunt așadar cantitățile ideale la fierberea pastelor?

Citește mai mult:Cum fierbem corect pastele

Retete cu Graviola

 

3 idei pentru a găti fructul Graviola

retete cu graviola

 Graviola este un fruct considerat a fi și un Hercule pentru a lupta împotriva cancerului, un fruct care crește în Africa, în America de Sud sau Asia. În spaniolă i se spune „guanabana” și în franceză „corrosol”.

 Graviola este deci un fruct exotic cu multiple virtuți. Are un gust foarte dulce și ușor acidulat în acelaşi timp, are și un parfum subtil și este un fruct extrem de apreciat sub Tropice. Dar pentru a-l degusta îl poți prepara în unele rețete extrem de delicioase.

 

Șerbet, o tartă clafoutis, creme…ai cu ce să iți delectezi papilele gustative.

 Graviola se poate degusta și sub forma sa natur cu gustul său plin de prospețime și puțin acidulat, dar în unele rețete este un adevărat deliciu. Iată trei idei care te vor ajuta să te bucuri din plin de acest fruct.

 

Un șerbet cu graviola.

 Prepararea acestei rețete este extrem de simplă. Pentru o rețetă de patru persoane ai nevoie de aproximativ 15 minute. Ai nevoie doar de un fruct Graviola copt bine, de o lingură de rom și de 150 de grame de zahăr pudră. Trebuie doar să cureți fructul de semințe și să îl pui într-un blender. Pune totul la rece şi gata.

Citește mai mult:Retete cu Graviola

Reinventeaza orezul

 

Cum poți prepara altfel orezul?

reinventeaza orezul

 Ai impresia că orezul este mult prea banal și că nu ai cum să îl reinventezi? Nu e chiar așa. Chiar se poate. Cu ajutorul unor mirodenii, a unor condimente mai speciale, a unor legume sau chiar fructe, poți prepara în foarte multe feluri orezul. Descoperă ideile noastre delicioase pentru a degusta cu totul altfel orezul de acum înainte. Îndrăznește să încerci noile combinații pentru un altfel de orez de fiecare dată!

 - Pentru a prepara cel mai delicios orez mexican trebuie să adaugi puțin sos salsa și puține roșii feliate orezului tău fiert. Poți adăuga chiar și puțin sos de tomate în apa de fierbere.

 - O tavă care conține un orez gratinat este perfectă pentru reîntoarcerea zilelor reci.

 - Orezul este delicios dacă îl prepari sub forma unor bulete cu brânză. Alături de un sos marinara va fi şi mai gustos.

Citește mai mult:Reinventeaza orezul

Secretele unui sos Pesto reusit

 

Secretele unui sos Pesto reușit

secretele unui sos pesto reusit

 Sosul Pesto este un sos italian, întâlnit mai ales pe malul Mediteranei și în restaurantele de lux italienești și franțuzești. Acum, sosul Pesto nu mai este un secret pentru nimeni și toate gospodinele îl pot prepara în casă pentru a fi servit alături de diverse combinații de alimente, în principal alături de o farfurie de paste delicioase.

 

Rețeta originală de sos Pesto

 Rețeta originală de sos Pesto se prepara în tihnă, într-un mojar din marmură cu un pisălog de lemn. Aici se pisau frunze de busuioc spălate și uscate, câțiva căței de usturoi, sare grunjoasă și se amesteca bine până se obținea o cremă. Apoi se adăugau câteva semințe de pin și ulei de măsline, și se consuma împreună cu cartofi fierți ori carne de vită.

Citește mai mult:Secretele unui sos Pesto reusit

Galuste cu prune

 

Găluște cu prune

galuste cu prune

 Pentru că toamna prunele sunt fructele-vedetă, nu trebuie să ratați nicio ocazie pentru a găti rețete delicioase care să le includă. De asemenea, gemurile și dulcețurile, dar și compoturile pe care le veți obține din aceste minunate fructe sunt delicioase și vă vor îndulci diminețile geroase de iarnă, alături de un ceai cald. În plus, prunele sunt sărace în calorii, dar sunt bogate în vitamina C, vitamina K, vitamina A, potasiu și fibre. De asemenea, prunele conțin puternici antioxidanți și sunt indicate pentru persoanele ce țin dietă, pentru persoanele ce suferă de afecțiuni ale inimii sau de probleme ale memoriei. Prunele ne feresc de cancer, tratează constipația, și combat anemia.

 

Ingrediente pentru găluștele cu prune

 Pentru prepararea găluștelor cu prune aveți nevoie de două ouă, cinci linguri de griș, un praf de sare, în jur de 700 g de cartofi, 150 de grame făină, pesmet și zahăr (pentru tăvălit), 40 de grame de unt, câteva prune.

Citește mai mult:Galuste cu prune