Fierberea corectă a pastelor
Poate că pentru mulți dintre noi fierberea pastelor nu este un subiect ce prezintă importanță. Este vorba de o mână de paste aruncate într-o oală cu apă fierbinte, cu puțină sare, lângă care atașăm un sos bun sau cumpărat la borcănel direct de la magazin, câteva fâșii de carne și legume și masa este gata. Cu toate acestea, parcă pastele nu ies la fel de gustoase acasă ca și la restaurant. Sunt doar paste, este imposibil să greșim atunci când le fierbem ați spune. Poate este de vină marca de paste folosită... Ei bine, pastele necesită o atenție deosebită în bucătărie și dacă ne ghidăm după câteva reguli clare și simple, pastele ies deosebite.
Câte paste și câtă apă?
De câte ori nu ne trezim că facem paste care ne-ar ajunge toată săptămâna? Și de câte ori nu ne trezim că au prea multă apă ori apa scade prea mult și trebuie să mai adăugăm la fiert o cană sau două? Care sunt așadar cantitățile ideale la fierberea pastelor?