Sparanghel – patru retete de sezon de la cele mai simple la cele mai sofisticate
Usor dulce, cu un strop de gust amar, sparanghelul este o leguma gurmanda, sic, sanatoasa si light, cu alte cuvinte ideala pentru primavara. Acest deliciu din gradina de legume se poate degusta cald, caldut, rece, natur, in risotto sau in supe crema.
Iata cateva idei de retete de la cele mai simple la cele mai sofisticate pentru a va delecta.
Retete de sparanghel cu sos muselina.
De ce te-ai complica? Poti opta fara probleme pentru o legatura de sparanghel foarte frumos pe care sa o gatesti pe vapori si pe care sa o prezinti pe o farfurie frumoasa insosit de un sos muselina. Acest sos sublimat de frisca va fi ideal pentru a pune in valoare sparanghelul. Sosul muselina este delicios si alaturi de peste. Untul topit, apa si galbenusul ii confera o textura foarte aeriana.
Sparanghel si Fructul Pasiunii.
Pentru un antreu mai exotic poti prepara sparanghelul alaturi de niste oua fierte tari si de o maioneza aeriana cu fructul pasiunii.
Risotto cu sparanghel verde si cu mazare.
O reteta de risotto cu sparanghel verde si cu mazare. Sparanghelul nu se prepara doar ca antreu. Pentru un fel de mancare savuros de sezon poti prepara un risotto primavaratic alaturi de mazare. De degustat alaturi de cateva felii de parmezan.
Sparanghel la gratar.
Sparanghelul este cel mai bun prieten al gratarului deoarece are o tinuta foarte buna. Unge-l cu un amestec de ulei si de otet balsamic si se va bronza in voie pe gratar.
Sparanghel verde prajit.
Crocant la suprafata si moale, care se topeste in gura la interior. Sparanghelul prajit reprezinta o optiune ideala pentru aperitiv. Se pot servi si pe post de tapas- aperitive spaniole. Ai nevoie doar de sparanghel, ulei si oua, foarte simplu.
Supa crema din varfurile de sparanghel.
Finetea gustului lor se potriveste de minune cu textura unei supe creme. Acestea vin cu un plus de parfum si vei obtine cu ajutorul lor o supa foarte consistenta.
Poti propune pentru primele gratare ale acestui an si frigarui cu carne de vita marinata in varfurile de sparanghel.
Poti prepara si o salata foarte verde cu sparanghel, cu avocado si cu mazare. Delicios si foarte sanatos. Salata cu orez, cu sparanghel si cu creveti este o alta optiune delicioasa.
Sparangel cu susan, cu un ou fiert moale si de chipsuri si spuma de bacon. Cei mai temerari dintre voi pot sa incerce aceasta reteta minunata.