Tort cu fructe

 

Tort cu fructe

tort cu fructe

 Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru a vă impresiona invitații? Fie că aveți o aniversare în familie, sau serbați o ocazie mai specială și vreți să serviți invitații cu ceva dulce, ușor și răcoritor, varianta unui tort cu fructe este excelentă. Și nu este nici greu de făcut.

 

Ingrediente pentru tortul de fructe

 Tortul cu fructe nu necesită foarte multe ingrediente, și, așa cum am aflat încă din titlul de prezentare, fructele sunt ingredientul cheie. Pentru prepararea blatului, aveți nevoie de șase ouă, șase linguri de zahăr, șase linguri de făină, o esență de portocală și coajă de portocală rasă, plus o jumătate de linguriță de amidon. Decorul îl puteți face din ce fructe doriți – banane, portocale, kiwi, puteți apela și la căpșune, fructe de pădure, mandarine, ananas, piersici, toate combinațiile sunt absolut delicioase. Crema în schimb necesită mai multă atenție. Aceasta se prepară dintr-un pahar de zahăr, trei ouă, jumătate de litru de frișcă lichidă, puțin zahăr vanilat, gelatină, și câteva fructe din compot. Iar frișca de decor o puteți prepara dvs. în casă din smântână grasă sau lichidă, o lingură de zahăr și o esență de portocală.

 

Cum preparam tortul de fructe

 În pirmul rând trebuie să preparați blatul , deoarece acesta necesită mai mult timp de preparare, inclusiv coacere. Așadar, bateți albușurile spumă cu puțină sare și amidon, frecați separat gălbenușurile cu zahărul și incorporați gălbenușurile în albușurile bătute spumă. Când compoziția este gata, cu o consistență cremoasă, se adaugă făina și esența de portocală, plus coaja de portocală rasă. Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină sau cu pesmet, se încinge cuptorul, se umple forma cu amestecul astfel obținut și se bagă la cuptor vreme de 45 de minute aproximativ, până trece testul scobitorii.

 Între timp, se prepară crema astfel – se bat ouăle bine și se amestecă cu zahărul și se pun apoi la fiert într-un vas, iar după ce au dat în clocot, se lasă să se răcorească, după care se adaugă gelatina înmuiată în jumătate de cană ce apă rece. Amestecați această cremă energic cu frișca lichidă sau deja preparată și bucățelele de fructe din compot.

 Frișca de casă se obține asfel- se toarnă smântâna în castron, alături de zahăr și se amestecă cu telul, manual, sau cu mizerul, până ce se obține o spumă foarte consistentă, cu care se ornează tortul.

 Următorii pași sunt aceia de a tăia blatul în trei părți egale, după ce acesta s-a răcit, și de a-l însiropa cu zeama de la compotul de fructe. De asemenea, mai puteți prepara în casă un sirop pentru blatul de tort, iar acesta poate fi obținut prin fierberea apei cu zahărul, iar după câteva minute se adaugă coaja rasă de portocală și se ia de pe foc. Adăugați romul la momentul folosirii. După ce însiropați blatul, turnați crema peste fiecare parte, acoperind cu partea următoare de blat, apoi adăugați crema, și tot așa până la cea de-a treia parte, peste care veți turna și aranja frișcă și bucățele de fructe după bunul dvs. plac.

 

Cum servim tortul de fructe

 Tortul astfel obținut se bagă la frigider și se servește după ce a fost tăiat în bucăți potrivite.

Pofta buna!

Mai poți citi din Rețete - Dulciuri, Patiserie, Deserturi, Torturi

Deserturi la cupe pentru să…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Prajitură de migdale: delic…

Migdalele, beneficii și valori nutriționale  Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gus...

Rețete de sosuri dulci pent…

  Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi  Ce ar fi să încerci să servești desertul ...

Deserturi rapide și sănăt…

  Deserturi sănătoase pentru întreaga familie  Există multe rețete de deserturi ușor și r...

Biscuiți cu castane și cio…

  Beneficiile castanelor comestibile  Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt...

5 deserturi prietenoase cu s…

  5 deserturi prietenoase cu silueta  Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunță...

Dulceață de banane și ghi…

  Dulceață de banane și ghimbir  Această dulceață foarte gustoasă de banane și ghimbir p...

Minitarte din goji cu fructe…

  Afinele previn și tratează cistita  Afinele conțin în medie 11,4% carbohidrați, mare part...

Deserturi detox gurmande

  Desert detox - 5 rețete  Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… t...

Trifle şi tiramisu în veri…

  Trifle şi tiramisu în verine  Verinele, dar şi rețetele de tiramisu sau tri...

Reţete delicioase de gaufre

  Reţete delicioase de gaufre  Ah! Gaufrele. Un desert atât de irezistibil, at&...

Dulce de leche

  Rețete de încercat cu dulce de leche  Dulceața de lapte, numită și dulce d...

Prepară altfel delicioasa f…

  Prepară altfel delicioasa fondue cu ciocolată  Dacă vrei un desert plin de ciocol...

Orezul cu lapte în jurul lu…

  Orezul cu lapte în jurul lumii, o plăcere internațională  Laptele și orezu...

Un desert care te ajută să…

  Ce zici de un desert care te ajută să slăbești?  Deja ești nedumerit/ă. Chiar ...

Castanele sunt cele mai deli…

  Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!  Nimic nu se compară cu delicioas...

Sfaturi pentru produse de pa…

  Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase  Cum sărbătorile de sf&...

Secretele unui desert lejer

  Toate secretele unui desert lejer  În acest an îți dorești să te bucu...

Pasta de migdale

  Pasta de migdale, o dulceață hibernală  Dulciurile sunt o adevărată binefacere ...

Deserturi cu cremă tartinab…

  Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată şi alune  Ce poate fi mai ...

Totul despre gutui

  Gutuiul, ideal pentru dulceață și prăjituri  Numit şi pară de Cydonia, gutuiul...

Modalități sănătoase de …

  4 modalități sănătoase de a savura ciocolata  Ciocolata, acest păcat al multora...

Deserturi rapide pe bază de…

  Deserturi rapide pe bază de frișcă  Ai în frigider de ceva vreme frișcă p...

Umpluturi pentru clătite

  Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale  Clătitele sunt cel mai ușor și ma...

Idei de desert pentru toamn…

  Iubeste toamna sub formă de desert  Cu siguranță că ai observat deja faptul că ...

Delicatese cu ciocolata alba

  Ciocolata albă în bucătărie  Ciocolata albă este un ingredient foarte apre...

Retete cu scortisoara

  Câteva rețete pentru a descoperi delicioasa scorțișoară  Scorțișoara est...

Retete cu clatite

  Cum poți prepara altfel clătitele?  Clătitele nu se consumă doar la micul dejun ...

Cake pops

  Delicioasele cake pops  Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu...

Aluat fraged, de foietaj sau…

  Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?  Dacă ești &icir...

Retete pe baza de Nutella

  5 rețete facile pe bază de Nutella  O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial...

Secretele bezelelor reusite

  Secretele bezelelor reușite  Vă plac la nebunie bezelele, sunt ușor de făcut, nu...

Idei de deserturi in verine

  Idei de deserturi în verine  Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cott...

Cele mai delicioase desertur…

  Cele mai delicioase deserturi de vară  Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu ...

Deserturi delicioase pe baza…

  Deserturi delicioase pe baza de mascarpone  Tiramisu, înghețată, spume sau ...

Retete pentru a savura delic…

  Rețete pentru a savura delicioasele caise  Consumate fie uscate, fie proaspete, &ic...

Retete delicioase de profite…

  Rețete delicioase de profiterol  Profiterolul reprezintă un desert clasic prin exc...

Retete pe baza de nectarine

  Beneficiile nectarinelor  Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul v...

Prajitura cu visine

  Prăjitură cu vișine cu aluat de chec  Prăjitura cu vișine este un desert care n...

Retete pe baza de kiwi galbe…

  Rețete irezistibile pe baza de kiwi galben  Ai auzit pana acum de fructul kiwi galb...

Idei pentru un flan minunat

  Idei pentru a prepara un flan minunat  Vrei să îți epatezi invitații? &Icir...

Deserturi lejere pentru var…

  4 rețete de deserturi lejere pentru aceasta vara  Vara vine cu cele mai arzătoare ...

Delicatele macarons

  Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma  Primavara se s...

Clafoutis dulce sau sarat

  Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat  Un delicios desert traditional pe baza de c...

Choux a la creme sarate sau …

  4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci  Cu siguranta ca ...

Briose

  Brioșe haioase și delicioase  Brioșele sunt un desert delicios, ușor de pregăti...

Cheesecake

  Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori  Prajitura ...

Chec pufos cu cacao

  Chec pufos cu cacao  Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul...

Pasca cu branza dulce

  Pască cu brânză dulce  O rețetă extrem de simplă dar și sofisticată &ic...

Cozonac cu nuca, rahat și c…

  Cozonac cu nucă, rahat și cacao  Cozonacul este desertul tradițional al româ...

Tort de ananas

  Tort de ananas  Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice...

Cremă de zahăr ars

  Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)  Crema de zahăr ars este poate printre cele mai...

Cornulețe cu rahat

  Cornulețe cu rahat  Cornulețele cu rahat sau cu gem sunt o rețetă de la bunicile...

Nuci umplute

  Nuci umplute  Cu siguranță că nu ați uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor p...

Măr copt cu miere și nucă

  Măr copt cu miere și nucă  Merele sunt printre cele mai bune și la îndem&a...

Tort simplu

  Tort simplu  De câte ori nu v-ați aflat în situația în care de z...

Tort de clătite

  Tort de clătite  Iată o rețetă pe care nu multe dintre gospodine se încume...

Salam de biscuiți

  Salam de biscuiți  Salamul de biscuiți este un dulce pentru orice ocazie. Fie că ...

Tort cu fructe

  Tort cu fructe  Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru ...

Prajitura cu mere

  Prajitura cu mere  Din când în când, cu toții simțim nevoia de c...

Friganele

  Frigănele  Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, și ne ...

Croissant cu ciocolată

  Croissant cu ciocolată  Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai ap...