Tort cu fructe
Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru a vă impresiona invitaÈ›ii? Fie că aveÈ›i o aniversare în familie, sau serbaÈ›i o ocazie mai specială È™i vreÈ›i să serviÈ›i invitaÈ›ii cu ceva dulce, uÈ™or È™i răcoritor, varianta unui tort cu fructe este excelentă. Și nu este nici greu de făcut.
Ingrediente pentru tortul de fructe
Tortul cu fructe nu necesită foarte multe ingrediente, È™i, aÈ™a cum am aflat încă din titlul de prezentare, fructele sunt ingredientul cheie. Pentru prepararea blatului, aveÈ›i nevoie de È™ase ouă, È™ase linguri de zahăr, È™ase linguri de făină, o esență de portocală È™i coajă de portocală rasă, plus o jumătate de linguriță de amidon. Decorul îl puteÈ›i face din ce fructe doriÈ›i – banane, portocale, kiwi, puteÈ›i apela È™i la căpÈ™une, fructe de pădure, mandarine, ananas, piersici, toate combinaÈ›iile sunt absolut delicioase. Crema în schimb necesită mai multă atenÈ›ie. Aceasta se prepară dintr-un pahar de zahăr, trei ouă, jumătate de litru de friÈ™că lichidă, puÈ›in zahăr vanilat, gelatină, È™i câteva fructe din compot. Iar friÈ™ca de decor o puteÈ›i prepara dvs. în casă din smântână grasă sau lichidă, o lingură de zahăr È™i o esență de portocală.
Cum preparam tortul de fructe
În pirmul rând trebuie să preparaÈ›i blatul , deoarece acesta necesită mai mult timp de preparare, inclusiv coacere. AÈ™adar, bateÈ›i albuÈ™urile spumă cu puÈ›ină sare È™i amidon, frecaÈ›i separat gălbenuÈ™urile cu zahărul È™i incorporaÈ›i gălbenuÈ™urile în albuÈ™urile bătute spumă. Când compoziÈ›ia este gata, cu o consistență cremoasă, se adaugă făina È™i esenÈ›a de portocală, plus coaja de portocală rasă. Se unge o tavă cu unt È™i se tapetează cu făină sau cu pesmet, se încinge cuptorul, se umple forma cu amestecul astfel obÈ›inut È™i se bagă la cuptor vreme de 45 de minute aproximativ, până trece testul scobitorii.
Între timp, se prepară crema astfel – se bat ouăle bine È™i se amestecă cu zahărul È™i se pun apoi la fiert într-un vas, iar după ce au dat în clocot, se lasă să se răcorească, după care se adaugă gelatina înmuiată în jumătate de cană ce apă rece. AmestecaÈ›i această cremă energic cu friÈ™ca lichidă sau deja preparată È™i bucățelele de fructe din compot.
FriÈ™ca de casă se obÈ›ine asfel- se toarnă smântâna în castron, alături de zahăr È™i se amestecă cu telul, manual, sau cu mizerul, până ce se obÈ›ine o spumă foarte consistentă, cu care se ornează tortul.
Următorii paÈ™i sunt aceia de a tăia blatul în trei părÈ›i egale, după ce acesta s-a răcit, È™i de a-l însiropa cu zeama de la compotul de fructe. De asemenea, mai puteÈ›i prepara în casă un sirop pentru blatul de tort, iar acesta poate fi obÈ›inut prin fierberea apei cu zahărul, iar după câteva minute se adaugă coaja rasă de portocală È™i se ia de pe foc. AdăugaÈ›i romul la momentul folosirii. După ce însiropaÈ›i blatul, turnaÈ›i crema peste fiecare parte, acoperind cu partea următoare de blat, apoi adăugaÈ›i crema, È™i tot aÈ™a până la cea de-a treia parte, peste care veÈ›i turna È™i aranja friÈ™că È™i bucățele de fructe după bunul dvs. plac.
Cum servim tortul de fructe
Tortul astfel obÈ›inut se bagă la frigider È™i se serveÈ™te după ce a fost tăiat în bucăți potrivite.
Pofta buna!