Chec pufos cu cacao
Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul este unul din deserturile noastre preferate din copilărie, ce poate fi servit alături de o cafea caldă dimineaÈ›a, de un pahar de lapte proaspăt sau de un iaurt de băut, pe mese festive sau cu ocazii obiÈ™nuite. Checul merge oricând – duminica, atunci când vrem să coacem ceva bun pentru întreaga familie, atunci când avem invitaÈ›i, la zi de sărbătoare... Și dacă respectăm întocmai reÈ›eta, checul va ieÈ™i delicios È™i pufos.
Ingrediente chec pufos cu cacao
Pentru un chec pufos cu cacao avem nevoie de 4 ouă, opt linguri de ulei, opt linguri de făină È™i opt linguri de zahăr tos. De asemenea, mai avem nevoie de o lingură cu vârf de cacao, un pliculeÈ› de praf de copt È™i o linguriță de zeamă de lămâie. Să nu uităm de un praf de sare, o lingură de zahăr pudră È™i, dacă vă place, miezul de nucă curățat È™i prăjit.
Mod de preparare a checului
Checul nu necesită un timp foarte îndelungat de preparare. Checul este una din cele mai simple reÈ›ete, la îndemâna oricui. Primul pas în prepararea acestui chec este separarea albuÈ™urilor de gălbenuÈ™uri cu grijă. AlbuÈ™urile se pun într-un castron sau într-un vas ceva mai înalt, în care se adaugă un praf de sare È™i se bat apoi bine cu telul sau cu mixerul până ce se fac spumă. Treptat, se incorporează È™i zahărul È™i se bate în continuare.
AdăugaÈ›i gălbenuÈ™urile pe rând, incorporându-le încet cu o lingură de lemn de preferabil. Apoi se adaugă uleiul È™i făina, până ce obÈ›ineÈ›i o compoziÈ›ie mai groasă decât cea pentru clătite. StingeÈ›i praful de copt cu zeama de lămâie È™i adăugaÈ›i la final. PăstraÈ›i într-un alt bol mai mititel o parte din compoziÈ›ie pe care să o amestecaÈ›i cu lingura de cacao, pentru aspect. Între timp, puteÈ›i prăji miezul de nucă.
UngeÈ›i tava de chec sau de cozonac cu ulei È™i tapetaÈ›i-o cu făină, sau cu hârtie pergament, ori cu hârtie de calc, cum vă e mai la îndemână. TurnaÈ›i compoziÈ›ia simplă în tavă È™i apoi deasupra se adaugă È™i compoziÈ›ia cu cacao. Se amestecă uÈ™or cu o lingură sau cu un cuÈ›it pentru a crea un aspect cât mai plăcut în interior. AdăugaÈ›i È™i nucile prăjite deasupra checului È™i introduceÈ›i la cuptor vreme de 30-40 minute, până trece testul scobitorii.
Se servește cald sau rece, cu zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!