Croissant cu ciocolată
Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai apreciate reÈ›ete de dulciuri home-made. Croissanturile cu ciocolată pot fi servite fie calde, fie reci, le putem încălzi la cuptorul cu microunde, le putem servi dimineaÈ›a, la cafea sau cu un pahar de suc de fructe delicios, în loc de o gustare. Musafirii vor fi mai mult decât încântaÈ›i după ce vor gusta din aceste cornuri minunate, care sunt È™i uÈ™or de făcut. Acestea vor ieÈ™i moi È™i pufoase, È™i mai ales, sunt mai sănătoase dacă le facem noi acasă, în propria bucătărie, cu ingrediente atent selecÈ›ionate, decât cele pe care le cumpărăm ambalate de la magazin. Și în plus, avem satisfacÈ›ia că sunt făcute de mânuÈ›ele noastre. Copiii cu siguranță le vor adora!
Ingrediente necesare pentru croissant cu ciocolată
Să vedem, aÈ™adar, de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara delicioasele croissanturi cu ciocolată. În primul rând, pentru aluat avem nevoie de jumătate de kilogram de făină, de un cubuleÈ› mai mare de unt (aproximativ 50 de grame), de un cubuleÈ› de 25 de grame de drojdie proaspătă (dar se poate înlocui cu succes È™i cu cea uscată), de 150 ml de lapte, două ouă proaspete, È™i de 100 de grame de zahăr (sau chiar mai puÈ›in, dacă vreÈ›i să le faceÈ›i mai sărace în calorii).
Umplutura de ciocolată depinde foarte mult de preferinÈ›ele È™i de disponibilitatea dvs. de a prepara reÈ›eta, de cât timp aveÈ›i pentru a vi-l petrece în bucătărie... AÈ™adar, pentru gospodinele în criză de timp, crema de ciocolată se poate înlocui cu succes cu cremă de ciocolată finetti pe care o găsim în comerÈ› sau cu deja celebrele budinci la plic, uÈ™or de preparat. Dar, pentru doamnele care vor într-adevăr să se întreacă pe sine, se poate prepara o cremă de ciocolată din patru gălbenuÈ™uri de ou, aproximativ 30 de grame de făină, 60 de grame de zahăr, un pliculeÈ› de zahăr vanilinat, un pahar de lapte (250 ml), un cubuleÈ› mic de unt (10 g) È™i aproximativ 50 de grame de ciocolată de cea mai bună calitate, preferabil ciocolată neagră.
Cum prepararam croissantul cu ciocolată ?
Aluatul pentru delicioasele croissanturi se va prepara cu mare grijă, dar metoda nu implică o dificultate prea ridicată. AÈ™adar, după ce încălziÈ›i laptele până ce ajunge la temperatura corpului, se topeÈ™te drojdia în el È™i se lasă puÈ›in să crească. Între timp, amestecaÈ›i untul, zahărul È™i făina foarte bine, aveÈ›i grijă ca untul să nu fie prea rece, ci să fie la temperatura camerei pentru a-l putea rupe în bucățele mici. AmestecaÈ›i È™i ouăle întregi, până obÈ›ineÈ›i un aluat cât de cât omogen. Apoi, treptat se adaugă laptele până ce acesta este integrat cu totul în aluat. Aluatul este posibil să rămână lipicios, însă nu trebuie să vă îngrijoraÈ›i. Mai puneÈ›i două linguri de făină È™i frământaÈ›i până ce acest aluat devine unul elastic. Timp de două ore, lăsaÈ›i aluatul la crescut la căldură, ferit de aer reci. Îl puteÈ›i pune chiar în cuptor, dar acesta nu trebuie să fie încălzit.
Crema de ciocolată este puÈ›in mai dificil de făcut, È™i necesită o atenÈ›ie sporită. Astfel, amestecaÈ›i gălbenuÈ™urile cu jumătate din cantitatea de zahăr pe care aÈ›i pregătit-o până ce acesta se topeÈ™te. Apoi aveÈ›i nevoie de un tel, pentru că este momentul să adăugaÈ›i făina, în ploaie, puÈ›in câte puÈ›in, până ce aceasta se omogenizează. Laptele, zahărul vanilat È™i restul de zahăr tos împreună cu ciocolata neagră se adaugă la urmă, după care acest amestec se pune la foc mic, amestecând încontinuu. Crema obÈ›inută nu trebuie să fie prea untoasă, ci mai degrabă să aibă consistenÈ›a smântânii. După ce opriÈ›i focul, puteÈ›i adăuga È™i cubuleÈ›ul de unt.
Modelarea croissantului cu ciocolată
Cornurile nu sunt foarte greu de modelat. După ce a dospit aluatul, îl luăm È™i îl împărÈ›im în trei părÈ›i cât se poate de egale. Luăm fiecare parte pe rând È™i o întindem cu un sucitor pe masa pudrată cu făină, până ce obÈ›inem o foaie nici prea groasă, nici prea subÈ›ire. Foaia se taie cu un cuÈ›it în triunghiuri, depinde cât de mari vă doriÈ›i să iasă cornurile, aÈ™adar puteÈ›i tăia aluatul în patru sau în mai multe bucăți. Pe fiecare bucată triunghiulară se aÈ™ează pe partea lată (baza) fiecărui triunghi È™i apoi se rulează de la bază spre vârf.
Cum coacem croissantul cu ciocolată ?
Cornurile gata obÈ›inute se aÈ™ează în tavă pe hârtie de copt, sau după ce aceasta a fost în prealabil unsă È™i tapetată cu făină, È™i se lasă la crescut până ce îÈ™i dublează volumul. Înainte de a le băga la cuptor, ungeÈ›i cornurile cu gălbenuÈ™ de ou amestecat cu puÈ›in lapte. Cornurile se lasă la copt vreme de un sfert de oră, la 180 de grade în cuptorul preîncălzit. Cornurile vor ieÈ™i delicioase È™i pufoase.
Poftă bună!