Croissant cu ciocolată

 

Croissant cu ciocolată

croissant cu ciocolata

 Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai apreciate reÈ›ete de dulciuri home-made. Croissanturile cu ciocolată pot fi servite fie calde, fie reci, le putem încălzi la cuptorul cu microunde, le putem servi dimineaÈ›a, la cafea sau cu un pahar de suc de fructe delicios, în loc de o gustare. Musafirii vor fi mai mult decât încântaÈ›i după ce vor gusta din aceste cornuri minunate, care sunt È™i uÈ™or de făcut. Acestea vor ieÈ™i moi È™i pufoase, È™i mai ales, sunt mai sănătoase dacă le facem noi acasă, în propria bucătărie, cu ingrediente atent selecÈ›ionate, decât cele pe care le cumpărăm ambalate de la magazin. Și în plus, avem satisfacÈ›ia că sunt făcute de mânuÈ›ele noastre. Copiii cu siguranță le vor adora!

 

Ingrediente necesare pentru croissant cu ciocolată

 Să vedem, aÈ™adar, de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara delicioasele croissanturi cu ciocolată. În primul rând, pentru aluat avem nevoie de jumătate de kilogram de făină, de un cubuleÈ› mai mare de unt (aproximativ 50 de grame), de un cubuleÈ› de 25 de grame de drojdie proaspătă (dar se poate înlocui cu succes È™i cu cea uscată), de 150 ml de lapte, două ouă proaspete, È™i de 100 de grame de zahăr (sau chiar mai puÈ›in, dacă vreÈ›i să le faceÈ›i mai sărace în calorii).

 Umplutura de ciocolată depinde foarte mult de preferinÈ›ele È™i de disponibilitatea dvs. de a prepara reÈ›eta, de cât timp aveÈ›i pentru a vi-l petrece în bucătărie... AÈ™adar, pentru gospodinele în criză de timp, crema de ciocolată se poate înlocui cu succes cu cremă de ciocolată finetti pe care o găsim în comerÈ› sau cu deja celebrele budinci la plic, uÈ™or de preparat. Dar, pentru doamnele care vor într-adevăr să se întreacă pe sine, se poate prepara o cremă de ciocolată din patru gălbenuÈ™uri de ou, aproximativ 30 de grame de făină, 60 de grame de zahăr, un pliculeÈ› de zahăr vanilinat, un pahar de lapte (250 ml), un cubuleÈ› mic de unt (10 g) È™i aproximativ 50 de grame de ciocolată de cea mai bună calitate, preferabil ciocolată neagră.

 

Cum prepararam croissantul cu ciocolată ?

 Aluatul pentru delicioasele croissanturi se va prepara cu mare grijă, dar metoda nu implică o dificultate prea ridicată. AÈ™adar, după ce încălziÈ›i laptele până ce ajunge la temperatura corpului, se topeÈ™te drojdia în el È™i se lasă puÈ›in să crească. Între timp, amestecaÈ›i untul, zahărul È™i făina foarte bine, aveÈ›i grijă ca untul să nu fie prea rece, ci să fie la temperatura camerei pentru a-l putea rupe în bucățele mici. AmestecaÈ›i È™i ouăle întregi, până obÈ›ineÈ›i un aluat cât de cât omogen. Apoi, treptat se adaugă laptele până ce acesta este integrat cu totul în aluat. Aluatul este posibil să rămână lipicios, însă nu trebuie să vă îngrijoraÈ›i. Mai puneÈ›i două linguri de făină È™i frământaÈ›i până ce acest aluat devine unul elastic. Timp de două ore, lăsaÈ›i aluatul la crescut la căldură, ferit de aer reci. Îl puteÈ›i pune chiar în cuptor, dar acesta nu trebuie să fie încălzit.

 Crema de ciocolată este puÈ›in mai dificil de făcut, È™i necesită o atenÈ›ie sporită. Astfel, amestecaÈ›i gălbenuÈ™urile cu jumătate din cantitatea de zahăr pe care aÈ›i pregătit-o până ce acesta se topeÈ™te. Apoi aveÈ›i nevoie de un tel, pentru că este momentul să adăugaÈ›i făina, în ploaie, puÈ›in câte puÈ›in, până ce aceasta se omogenizează. Laptele, zahărul vanilat È™i restul de zahăr tos împreună cu ciocolata neagră se adaugă la urmă, după care acest amestec se pune la foc mic, amestecând încontinuu. Crema obÈ›inută nu trebuie să fie prea untoasă, ci mai degrabă să aibă consistenÈ›a smântânii. După ce opriÈ›i focul, puteÈ›i adăuga È™i cubuleÈ›ul de unt.

 

Modelarea croissantului cu ciocolată

 Cornurile nu sunt foarte greu de modelat. După ce a dospit aluatul, îl luăm È™i îl împărÈ›im în trei părÈ›i cât se poate de egale. Luăm fiecare parte pe rând È™i o întindem cu un sucitor pe masa pudrată cu făină, până ce obÈ›inem o foaie nici prea groasă, nici prea subÈ›ire. Foaia se taie cu un cuÈ›it în triunghiuri, depinde cât de mari vă doriÈ›i să iasă cornurile, aÈ™adar puteÈ›i tăia aluatul în patru sau în mai multe bucăți. Pe fiecare bucată triunghiulară se aÈ™ează pe partea lată (baza) fiecărui triunghi È™i apoi se rulează de la bază spre vârf.

 

Cum coacem croissantul cu ciocolată ?

 Cornurile gata obÈ›inute se aÈ™ează în tavă pe hârtie de copt, sau după ce aceasta a fost în prealabil unsă È™i tapetată cu făină, È™i se lasă la crescut până ce îÈ™i dublează volumul. Înainte de a le băga la cuptor, ungeÈ›i cornurile cu gălbenuÈ™ de ou amestecat cu puÈ›in lapte. Cornurile se lasă la copt vreme de un sfert de oră, la 180 de grade în cuptorul preîncălzit. Cornurile vor ieÈ™i delicioase È™i pufoase.

Poftă bună!

Mai poți citi din Rețete - Dulciuri, Patiserie, Deserturi, Torturi

Deserturi la cupe pentru să…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Prajitură de migdale: delic…

Migdalele, beneficii și valori nutriționale  Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gus...

ReÈ›ete de sosuri dulci pent…

  Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi  Ce ar fi să încerci să servești desertul ...

Deserturi rapide È™i sănăt…

  Deserturi sănătoase pentru întreaga familie  Există multe rețete de deserturi ușor și r...

BiscuiÈ›i cu castane È™i cio…

  Beneficiile castanelor comestibile  Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt...

5 deserturi prietenoase cu s…

  5 deserturi prietenoase cu silueta  Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunță...

Dulceață de banane È™i ghi…

  Dulceață de banane și ghimbir  Această dulceață foarte gustoasă de banane și ghimbir p...

Minitarte din goji cu fructe…

  Afinele previn și tratează cistita  Afinele conțin în medie 11,4% carbohidrați, mare part...

Deserturi detox gurmande

  Desert detox - 5 rețete  Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… t...

Trifle ÅŸi tiramisu în veri…

  Trifle ÅŸi tiramisu în verine  Verinele, dar ÅŸi reÈ›etele de tiramisu sau tri...

Reţete delicioase de gaufre

  ReÅ£ete delicioase de gaufre  Ah! Gaufrele. Un desert atât de irezistibil, at&...

Dulce de leche

  ReÈ›ete de încercat cu dulce de leche  DulceaÈ›a de lapte, numită È™i dulce d...

Prepară altfel delicioasa f…

  Prepară altfel delicioasa fondue cu ciocolată  Dacă vrei un desert plin de ciocol...

Orezul cu lapte în jurul lu…

  Orezul cu lapte în jurul lumii, o plăcere internaÈ›ională  Laptele È™i orezu...

Un desert care te ajută să…

  Ce zici de un desert care te ajută să slăbeÈ™ti?  Deja eÈ™ti nedumerit/ă. Chiar ...

Castanele sunt cele mai deli…

  Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!  Nimic nu se compară cu delicioas...

Sfaturi pentru produse de pa…

  Sfaturi pentru niÈ™te produse de patiserie mai sănătoase  Cum sărbătorile de sf&...

Secretele unui desert lejer

  Toate secretele unui desert lejer  În acest an îÈ›i doreÈ™ti să te bucu...

Pasta de migdale

  Pasta de migdale, o dulceață hibernală  Dulciurile sunt o adevărată binefacere ...

Deserturi cu cremă tartinab…

  Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată ÅŸi alune  Ce poate fi mai ...

Totul despre gutui

  Gutuiul, ideal pentru dulceață È™i prăjituri  Numit ÅŸi pară de Cydonia, gutuiul...

Modalități sănătoase de …

  4 modalități sănătoase de a savura ciocolata  Ciocolata, acest păcat al multora...

Deserturi rapide pe bază de…

  Deserturi rapide pe bază de friÈ™că  Ai în frigider de ceva vreme friÈ™că p...

Umpluturi pentru clătite

  Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale  Clătitele sunt cel mai uÈ™or È™i ma...

Idei de desert pentru toamnÄ…

  Iubeste toamna sub formă de desert  Cu siguranță că ai observat deja faptul că ...

Delicatese cu ciocolata alba

  Ciocolata albă în bucătărie  Ciocolata albă este un ingredient foarte apre...

Retete cu scortisoara

  Câteva reÈ›ete pentru a descoperi delicioasa scorÈ›iÈ™oară  ScorÈ›iÈ™oara est...

Retete cu clatite

  Cum poÈ›i prepara altfel clătitele?  Clătitele nu se consumă doar la micul dejun ...

Cake pops

  Delicioasele cake pops  Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu...

Aluat fraged, de foietaj sau…

  Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?  Dacă eÈ™ti &icir...

Retete pe baza de Nutella

  5 reÈ›ete facile pe bază de Nutella  O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial...

Secretele bezelelor reusite

  Secretele bezelelor reuÈ™ite  Vă plac la nebunie bezelele, sunt uÈ™or de făcut, nu...

Idei de deserturi in verine

  Idei de deserturi în verine  Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cott...

Cele mai delicioase desertur…

  Cele mai delicioase deserturi de vară  Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu ...

Deserturi delicioase pe baza…

  Deserturi delicioase pe baza de mascarpone  Tiramisu, îngheÈ›ată, spume sau È...

Retete pentru a savura delic…

  ReÈ›ete pentru a savura delicioasele caise  Consumate fie uscate, fie proaspete, &ic...

Retete delicioase de profite…

  ReÈ›ete delicioase de profiterol  Profiterolul reprezintă un desert clasic prin exc...

Retete pe baza de nectarine

  Beneficiile nectarinelor  Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul v...

Prajitura cu visine

  Prăjitură cu viÈ™ine cu aluat de chec  Prăjitura cu viÈ™ine este un desert care n...

Retete pe baza de kiwi galbe…

  ReÈ›ete irezistibile pe baza de kiwi galben  Ai auzit pana acum de fructul kiwi galb...

Idei pentru un flan minunat

  Idei pentru a prepara un flan minunat  Vrei să îÈ›i epatezi invitaÈ›ii? &Icir...

Deserturi lejere pentru var…

  4 reÈ›ete de deserturi lejere pentru aceasta vara  Vara vine cu cele mai arzătoare ...

Delicatele macarons

  Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma  Primavara se s...

Clafoutis dulce sau sarat

  Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat  Un delicios desert traditional pe baza de c...

Choux a la creme sarate sau …

  4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci  Cu siguranta ca ...

Briose

  BrioÈ™e haioase È™i delicioase  BrioÈ™ele sunt un desert delicios, uÈ™or de pregăti...

Cheesecake

  Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori  Prajitura ...

Chec pufos cu cacao

  Chec pufos cu cacao  Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul...

Pasca cu branza dulce

  Pască cu brânză dulce  O reÈ›etă extrem de simplă dar È™i sofisticată &ic...

Cozonac cu nuca, rahat È™i c…

  Cozonac cu nucă, rahat È™i cacao  Cozonacul este desertul tradiÈ›ional al româ...

Tort de ananas

  Tort de ananas  Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice...

Cremă de zahăr ars

  Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)  Crema de zahăr ars este poate printre cele mai...

Cornulețe cu rahat

  CornuleÈ›e cu rahat  CornuleÈ›ele cu rahat sau cu gem sunt o reÈ›etă de la bunicile...

Nuci umplute

  Nuci umplute  Cu siguranță că nu aÈ›i uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor p...

Măr copt cu miere și nucă

  Măr copt cu miere È™i nucă  Merele sunt printre cele mai bune È™i la îndem&a...

Tort simplu

  Tort simplu  De câte ori nu v-aÈ›i aflat în situaÈ›ia în care de z...

Tort de clătite

  Tort de clătite  Iată o reÈ›etă pe care nu multe dintre gospodine se încume...

Salam de biscuiți

  Salam de biscuiÈ›i  Salamul de biscuiÈ›i este un dulce pentru orice ocazie. Fie că ...

Tort cu fructe

  Tort cu fructe  Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru ...

Prajitura cu mere

  Prajitura cu mere  Din când în când, cu toÈ›ii simÈ›im nevoia de c...

Friganele

  Frigănele  Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, È™i ne ...

Croissant cu ciocolată

  Croissant cu ciocolată  Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai ap...