Brioșe haioase și delicioase
BrioÈ™ele sunt un desert delicios, uÈ™or de pregătit È™i adorat de cei mari È™i de cei mici. BrioÈ™ele pot avea diferite forme deoarece există acum pe piață tot mai multe forme de prăjituri care merită achiziÈ›ionate pentru plăcerea È™i deliciul celor mici. Dacă v-aÈ›i săturat să cumpăraÈ›i prăjituri din comerÈ› pline de E-uri dar copilul le cere pentru forma interesantă pe care o au È™i ambalajul strălucitor, puteÈ›i încerca să faceÈ›i dvs. în casă o delicioasă reÈ›etă de prăjituri cât mai eco cu putință ce vor fi cu siguranță apreciate.
Ingrediente necesare pentru briose
Pentru 12 brioÈ™e aveÈ›i nevoie de două ouă, 250 ml lapte, 300 grame făină, o lingură de cacao, jumătate de plic de praf de copt, 150 de grame zahăr tos, 100 ml ulei, o esență de portocale sau de rom, coaja rasă de la o portocală, È™i dacă doriÈ›i să le umpleÈ›i cu ceva, puteÈ›i folosi diferite gemuri ori ciocolată tăiată în bucățele mici, fructe, ori ce vă mai vine prin minte.
Cum preparam briosele
BrioÈ™ele se prepară foarte rapid. AveÈ›i nevoie de un bol mare unde să spargeÈ›i ouăle È™i să le bateÈ›i bine cu zahăr până se face spumă. Apoi turnaÈ›i laptele È™i amestecaÈ›i bine compoziÈ›ia. Uleiul È™i esenÈ›a de rom se adaugă È™i ele, È™i apoi se toarnă făina amestecată cu praful de copt în ploaie până ce iese o compoziÈ›ie mai legată decât cea de clătite. PăstraÈ›i o parte din compoziÈ›ie È™i amestecaÈ›i-o cu cacao. Dacă doriÈ›i, puteÈ›i incorpora È™i alune prăjite sau diferite seminÈ›e, ori stafide care au stat la scăldat în esență de rom.
UngeÈ›i formele de brioÈ™e cu unt sau cu ulei È™i le puteÈ›i È™i tapeta cu făină È™i turnaÈ›i compoziÈ›ia simplă È™i cea de cacao în diverse combinaÈ›ii, cum vă place.
BrioÈ™ele se dau la cuptor circa 20 de minute, până trec testul scobitorii.
Briosele se servesc calde sau reci lângă o cană de lapte sau de cafea, ori ceai.
Pofta buna!