Deserturi rapide și sănătoase

 

Deserturi sănătoase pentru întreaga familie

Deserturi rapide și sănătoase Există multe rețete de deserturi ușor și rapid de preparat în casă, care în plus sunt sănătoase pentru întreaga familie. După o masă importantă sau o ocazie specială, este savuros să avem un desert care să ne încânte, mai ales dacă este sărac în grăsimi și calorii, dacă se înlocuiește zahărul rafinat cu alte alternative sănătoase și se folosesc alimente integrale.

 Majoritatea acestor deserturi conțin fructe și alte ingrediente care au un conținut redus de grăsimi, cum sunt produsele lactate și cremele cu 0% grăsimi. De asemenea, când se prepară un desert cu ciocolată, acesta este cel mai bine să conțină ciocolată neagră cu un conținut de minim 70% cacao, pentru a fi atât sănătos, dar și sărac în calorii.

 Vă prezentăm în acest articol câteva rețete de deserturi rapide și sănătoase. Să vedem care sunt acestea:

     

              Rețete de deserturi de casă rapide și delicioase

1. Brownies fără gluten cu zmeură și ciocolată

 Prepararea unor deserturi de casă ușoare și rapide nu trebuie să fie un impediment pentru persoanele celiace (care sunt intolerante la gluten), iar această rețetă este un exemplu clar în acest sens și are un timp de preparare de aproximativ 40 minute.

Ingredientele necesare sunt următoarele:

 - 4 ouă

 - 100 grame de zmeură

 - 125 grame de unt

 - extract de stevie

 - 1 tabletă de ciocolată neagră

 - 80 grame de făină de orez

 - 60 grame de cartofi

 - 10 grame de drojdie de bere sau praf de copt

Cum se prepară?

 Într-o crăticioară se topește untul împreună cu ciocolata la foc mic, iar într-un recipient separat se bat ouăle și se adaugă puțin îndulcitor, până când se obține un amestec spumos. Când acesta este gata se adaugă ciocolata topită și se amestecă bine toate ingredientele. Într-un bol se cerne făina de orez, apoi se adaugă cartofii fierți în prealabil și drojdia de bere sau praful de copt.

 Se incorporează acest amestec încetul cu încetul în preparatul cu ouă și ciocolată, apoi cu o lingură se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe. Se adaugă zmeura și se amestecă ușor.

 Se păstrează câteva fructe pentru ornat și se unge cu unt o formă pentru cuptor. Preparatul obținut se dă la cuptor timp de 15 - 20 minute, la o temperatură de 180°C. Prăjitura se lasă la răcit și se taie în forma dorită, iar la servire se ornează cu zmeura proaspătă și fulgi de cocos.

 

2. Shake de banane și cocos

Acesta este un shake nutritiv și energizant de care se poate bucura întreaga familie, atât la micul dejun, cât și între mese, ca gustare sănătoasă.

Ingrediente necesare:

 - 5 migdale

 - o banană

 - un pahar cu lapte de migdale sau de cocos (după preferințe)

 - 2 linguri de fulgi de cocos

 - miere sau extract de stevia

 - un vârf de cuțit de scorțișoară

Cum se prepară?

 Se curăță banana și se taie în 4, apoi cu ajutorul blenderului se procesează bine toate ingredientele până când se obține o băutură cremoasă și omogenă. Se servește imediat, pentru a beneficia de toți nutrienții pe care îi conține.

 

3. Budincă de portocale

 Perfectă pentru sezonul rece și pentru serile de sărbătoare, această budincă aromată este foarte ușor de preparat. Timpul de preparare al acestei rețete este de 60 minute.

Ingrediente necesare:

 - 75 grame de unt

 - o cană de lapte degresat

 - extract de stevia

 - 3 ouă cu albușurile și gălbenușurile separate

 - 50 grame de făină integrală de grâu

 - praf de copt

 - o jumătate de cană de suc de portocale

 - coajă rasă de portocale

Cum se prepară?

 Se preîncălzește cuptorul la 190°, apoi cu ajutorul unui mixer se bat albușurile până devin spumă. Într-un recipient separat se amestecă coaja rasă de portocale, untul și extractul de stevia, până când se obține o consistență cremoasă. La acest amestec se adaugă făina, praful de copt și gălbenușurile și se amestecă bine câteva minute.

 Apoi se adaugă laptele și sucul de portocale, se amestecă bine și se adaugă albușurile bătute spumă. Se unge cu puțin unt și făină o formă, se toarnă amestecul și se dă la cuptor timp de 30 minute. Budinca se servește caldă sau rece, după preferințe.

 

4. Cupe de fructe

 Aceasta este una dintre rețetele de deserturi cu fructe cel mai ușor de preparat. Ingredientele sunt pentru două porții.

Ingrediente necesare:

 - 2 smochine proaspete

 - câteva cubulețe de pepene galben

 - un măr

 - un mango

 - o pară

 - un kiwi

 - o piersică

 - o nectarină

 - suc proaspăt de portocale

 - un vârf de cuțit de unt

 - extract de stevia

 - patru linguri de cremă de brânză

 - două linguri de apă

 - o lingură de miere

 - un vârf de cuțit de scorțișoară

Cum se prepară?

 Fiecare fruct se taie cubulețe, care se adaugă într-un bol, apoi se adaugă mierea și sucul de portocale și se amestecă ușor toate ingredientele. Într-o crăticioară se adaugă apa, untul, extractul de stevia și crema de brânză și se amestecă bine până când se obține o textură densă. Se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă peste amestecul de fructe și se servește în boluri. Deasupra se presară scorțișoară și fulgi de cocos.

 

5. Iaurt de casă cu fructe

 Acest desert le este pe plac atât celor mari, cât și celor mici și este ușor de preparat.

Ingrediente necesare:

 - un iaurt natural

 - fructe proaspete după preferințe

 - extract de stevia sau miere de albine

 - un litru de lapte degresat

 - frunze proaspete de mentă pentru ornat

Cum se prepară?

 Într-o crăticioară se încălzește laptele, iar când începe să fiarbă se ia de pe foc și se lasă la răcit. Apoi laptele se toarnă într-un recipient de sticlă, se adaugă iaurtul și îndulcitorul ales, se amestecă bine toate ingredientele și se acoperă. Se lasă la frigider timp de 12 ore și se amestecă din când în când. Când preparatul este gata, se adaugă fructele proaspete tăiate cubulețe, se servește în boluri și se ornează cu frunze proaspete de mentă.

 

6. Mere la cuptor

 Acesta este un desert care conține o mare cantitate de fibre și de vitamine. Merele se evidențiază dintre celelalte fructe datorită conținutului lor scăzut de calorii și de grăsimi, de exemplu 100 grame de mere conțin doar 52 kilocalorii și 0,4 grame de grăsimi totale. Aportul caloric al merelor este foarte redus, fiind fructe recomandate și bine tolerate și de către persoanele diabetice. Pentru a prepara 12 porții se vor folosi următoarele:

Ingrediente necesare:

 - 6 mere curățate și fără căsuța cu sâmburi

 - o jumătate de cană de lapte degresat

 - o jumătate de cană de nuci tăiate

 - o jumătate de cană de stafide

 - o jumătate de linguriță de nucșoară

 - 3 linguri de făină integrală

 - un vârf de cuțit de scorțișoară

 - extract de stevia

Cum se prepară?

 Se preîncălzește cuptorul la 180° și se unge cu unt o tavă. Într-un bol se amestecă scorțișoara, făina, nucșoara și extractul de stevia. Apoi acest amestec se varsă peste merele pregătite în tavă, se adaugă nucile, stafidele, iar laptele se toarnă deasupra.

 Se dau la cuptor timp de 45 sau 60 minute. Merele coapte se servesc călduțe sau reci, după preferințe.

 

Recomandări pentru prepararea deserturilor rapide, dar sănătoase

 De multe ori ne gândim că rețetele de deserturi cu fructe sunt sărace în calorii doar pentru faptul că conțin fructe, însă adevărul este că este necesar să se acorde atenție cantității de miere sau de îndulcitor care se adaugă la aceste preparate, deoarece acestea tind să crească numărul de calorii.

 Când se prepară un desert pe bază de făină, este de preferat să se opteze pentru făina integrală, deoarece aceasta conține mai multe proteine și fibre, spre deosebire de făina albă rafinată care este bogată în grăsimi. De asemenea, se pot adăuga la deserturi fructe uscate și diverse semințe, deoarece le oferă o textură mai densă și sunt o sursă excelentă de vitamina E, calciu, fibre și grăsimi sănătoase, fiind ideale pentru deserturile foarte dulci.

 Ingredientele procesate sau rafinate trebuie să fie evitate pentru a nu adăuga extra calorii la deserturile cu fructe. Acestea pot varia alegând diferite tipuri de fructe, dintre care cele mai puțin calorice sunt pepenele roșu, grapefrutul, pomelo, căpșunii, zmeura, merele, piersicile, murea, cireșele, mandarinele, portocalele și rodiile. Dintre fructele uscate, cele mai sărace în calorii sunt prunele cu 177 calorii, smochinele cu 270 calorii și stafidele cu 301 calorii, la fiecare 100 grame de fructe uscate.

 Pentru a prepara deserturi rapide și sănătoase, este necesar să se urmeze întocmai etapele de preparare ale rețetelor și să se adauge întotdeauna fructe proaspete, deoarece sunt alimente bogate în vitamine și minerale, iar în plus, au puține calorii.

 Când se prepară un desert cu ciocolată, se recomandă să se înlocuiască ciocolata dulce cu ciocolată neagră deoarece este mai sănătoasă și mai săracă în calorii, iar cacaua pulbere are un conținut redus de grăsimi.

 Rețetele de deserturi cu fructe sunt foarte ușor de preparat și sunt o opțiune sănătoasă pentru întreaga familie. Mai ales dacă în perioada sărbătorilor consumăm mai multe feluri de mâncare, este recomandat să alegem un desert mai digestiv și mai puțin caloric. În acest sens, fructele sunt excelente alternative. O modalitate de a face aceste deserturi și mai sănătoase este de a opta pentru miere de albine sau extract de stevia ca îndulcitor, iar laptele gras să fie înlocuit cu unul degresat.

Mai poți citi din Rețete - Dulciuri, Patiserie, Deserturi, Torturi

Deserturi la cupe pentru să…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Prajitură de migdale: delic…

Migdalele, beneficii și valori nutriționale  Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gus...

ReÈ›ete de sosuri dulci pent…

  Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi  Ce ar fi să încerci să servești desertul ...

Deserturi rapide È™i sănăt…

  Deserturi sănătoase pentru întreaga familie  Există multe rețete de deserturi ușor și r...

BiscuiÈ›i cu castane È™i cio…

  Beneficiile castanelor comestibile  Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt...

5 deserturi prietenoase cu s…

  5 deserturi prietenoase cu silueta  Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunță...

Dulceață de banane È™i ghi…

  Dulceață de banane și ghimbir  Această dulceață foarte gustoasă de banane și ghimbir p...

Minitarte din goji cu fructe…

  Afinele previn și tratează cistita  Afinele conțin în medie 11,4% carbohidrați, mare part...

Deserturi detox gurmande

  Desert detox - 5 rețete  Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… t...

Trifle ÅŸi tiramisu în veri…

  Trifle ÅŸi tiramisu în verine  Verinele, dar ÅŸi reÈ›etele de tiramisu sau tri...

Reţete delicioase de gaufre

  ReÅ£ete delicioase de gaufre  Ah! Gaufrele. Un desert atât de irezistibil, at&...

Dulce de leche

  ReÈ›ete de încercat cu dulce de leche  DulceaÈ›a de lapte, numită È™i dulce d...

Prepară altfel delicioasa f…

  Prepară altfel delicioasa fondue cu ciocolată  Dacă vrei un desert plin de ciocol...

Orezul cu lapte în jurul lu…

  Orezul cu lapte în jurul lumii, o plăcere internaÈ›ională  Laptele È™i orezu...

Un desert care te ajută să…

  Ce zici de un desert care te ajută să slăbeÈ™ti?  Deja eÈ™ti nedumerit/ă. Chiar ...

Castanele sunt cele mai deli…

  Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!  Nimic nu se compară cu delicioas...

Sfaturi pentru produse de pa…

  Sfaturi pentru niÈ™te produse de patiserie mai sănătoase  Cum sărbătorile de sf&...

Secretele unui desert lejer

  Toate secretele unui desert lejer  În acest an îÈ›i doreÈ™ti să te bucu...

Pasta de migdale

  Pasta de migdale, o dulceață hibernală  Dulciurile sunt o adevărată binefacere ...

Deserturi cu cremă tartinab…

  Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată ÅŸi alune  Ce poate fi mai ...

Totul despre gutui

  Gutuiul, ideal pentru dulceață È™i prăjituri  Numit ÅŸi pară de Cydonia, gutuiul...

Modalități sănătoase de …

  4 modalități sănătoase de a savura ciocolata  Ciocolata, acest păcat al multora...

Deserturi rapide pe bază de…

  Deserturi rapide pe bază de friÈ™că  Ai în frigider de ceva vreme friÈ™că p...

Umpluturi pentru clătite

  Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale  Clătitele sunt cel mai uÈ™or È™i ma...

Idei de desert pentru toamnÄ…

  Iubeste toamna sub formă de desert  Cu siguranță că ai observat deja faptul că ...

Delicatese cu ciocolata alba

  Ciocolata albă în bucătărie  Ciocolata albă este un ingredient foarte apre...

Retete cu scortisoara

  Câteva reÈ›ete pentru a descoperi delicioasa scorÈ›iÈ™oară  ScorÈ›iÈ™oara est...

Retete cu clatite

  Cum poÈ›i prepara altfel clătitele?  Clătitele nu se consumă doar la micul dejun ...

Cake pops

  Delicioasele cake pops  Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu...

Aluat fraged, de foietaj sau…

  Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?  Dacă eÈ™ti &icir...

Retete pe baza de Nutella

  5 reÈ›ete facile pe bază de Nutella  O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial...

Secretele bezelelor reusite

  Secretele bezelelor reuÈ™ite  Vă plac la nebunie bezelele, sunt uÈ™or de făcut, nu...

Idei de deserturi in verine

  Idei de deserturi în verine  Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cott...

Cele mai delicioase desertur…

  Cele mai delicioase deserturi de vară  Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu ...

Deserturi delicioase pe baza…

  Deserturi delicioase pe baza de mascarpone  Tiramisu, îngheÈ›ată, spume sau È...

Retete pentru a savura delic…

  ReÈ›ete pentru a savura delicioasele caise  Consumate fie uscate, fie proaspete, &ic...

Retete delicioase de profite…

  ReÈ›ete delicioase de profiterol  Profiterolul reprezintă un desert clasic prin exc...

Retete pe baza de nectarine

  Beneficiile nectarinelor  Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul v...

Prajitura cu visine

  Prăjitură cu viÈ™ine cu aluat de chec  Prăjitura cu viÈ™ine este un desert care n...

Retete pe baza de kiwi galbe…

  ReÈ›ete irezistibile pe baza de kiwi galben  Ai auzit pana acum de fructul kiwi galb...

Idei pentru un flan minunat

  Idei pentru a prepara un flan minunat  Vrei să îÈ›i epatezi invitaÈ›ii? &Icir...

Deserturi lejere pentru var…

  4 reÈ›ete de deserturi lejere pentru aceasta vara  Vara vine cu cele mai arzătoare ...

Delicatele macarons

  Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma  Primavara se s...

Clafoutis dulce sau sarat

  Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat  Un delicios desert traditional pe baza de c...

Choux a la creme sarate sau …

  4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci  Cu siguranta ca ...

Briose

  BrioÈ™e haioase È™i delicioase  BrioÈ™ele sunt un desert delicios, uÈ™or de pregăti...

Cheesecake

  Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori  Prajitura ...

Chec pufos cu cacao

  Chec pufos cu cacao  Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul...

Pasca cu branza dulce

  Pască cu brânză dulce  O reÈ›etă extrem de simplă dar È™i sofisticată &ic...

Cozonac cu nuca, rahat È™i c…

  Cozonac cu nucă, rahat È™i cacao  Cozonacul este desertul tradiÈ›ional al româ...

Tort de ananas

  Tort de ananas  Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice...

Cremă de zahăr ars

  Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)  Crema de zahăr ars este poate printre cele mai...

Cornulețe cu rahat

  CornuleÈ›e cu rahat  CornuleÈ›ele cu rahat sau cu gem sunt o reÈ›etă de la bunicile...

Nuci umplute

  Nuci umplute  Cu siguranță că nu aÈ›i uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor p...

Măr copt cu miere și nucă

  Măr copt cu miere È™i nucă  Merele sunt printre cele mai bune È™i la îndem&a...

Tort simplu

  Tort simplu  De câte ori nu v-aÈ›i aflat în situaÈ›ia în care de z...

Tort de clătite

  Tort de clătite  Iată o reÈ›etă pe care nu multe dintre gospodine se încume...

Salam de biscuiți

  Salam de biscuiÈ›i  Salamul de biscuiÈ›i este un dulce pentru orice ocazie. Fie că ...

Tort cu fructe

  Tort cu fructe  Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru ...

Prajitura cu mere

  Prajitura cu mere  Din când în când, cu toÈ›ii simÈ›im nevoia de c...

Friganele

  Frigănele  Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, È™i ne ...

Croissant cu ciocolată

  Croissant cu ciocolată  Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai ap...