Rețete de sosuri dulci pentru deserturi

 

Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi

Rețete de sosuri dulci pentru deserturi

 Ce ar fi să încerci să servești desertul tău preferat cu un sos dulce? Îți propunem în acest articol câteva rețete delicioase de sosuri dulci pentru deserturi care le conferă o aromă diferită și unică.

 Sosurile sunt întotdeauna opțiuni unice pentru a însoți o amplă diversitate de rețete, cum este cazul, de exemplu și al sosurilor calde, ideale pentru a fi servite împreună cu preparate din carne, pește sau paste. Sau sosurile reci, care sunt în special recomandate pentru salate și platourile reci, iar un bun exemplu în acest sens este faimosul sos de castraveți și iaurt proaspăt, care este cunoscut în Turcia sub numele de cacik și în Grecia ca tzatziki.

 În ceea ce privește sosurile dulci, acestea sunt opțiuni adecvate în special pentru servirea deserturilor. Să vedem în continuare câteva rețete de sosuri dulci, ușor de preparat în casă din ingrediente naturale.

 

          Cum se prepară sosurile dulci pentru deserturi?

Sos de fructe roșii

 Sosul de fructe roșii este foarte ușor de preparat și este un sos foarte nutritiv și aromat. Cu acest sos de fructe roșii se pot servi diverse tipuri de înghețată, iaurt, pannacotta, tarte, clătite, șarlote, etc. Pentru a prepara acest sos avem nevoie de următoarele:

Ingrediente:

 - 500 gr de fructe roșie

 - O foaie de gelatină

 - 4 linguri de zahăr

 - un pahar cu apă plată

Preparare:

 - Se lasă la hidratat în puțină apă foaia de gelatină.

 - Apoi se spală bine fructele roșii și se adaugă într-o crăticioară împreuna cu apa.

 - Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 5 minute.

 - Se iau de pe foc, se lasă la răcit, apoi se pasează cu un blender.

 - Se pasează sosul printr-o sită sau o strecurătoare fină.

 - Odată ce sosul este strecurat, sosul de roșii se toarnă într-o crăticioară împreună cu zahărul și cu foaia de gelatină hidratată.

 - Sosul se lasă la foc mic până când începe să fiarbă, apoi se lasă deoparte.

 - Când sosul este răcit, se adaugă peste deserturile preparate, după preferințe.

Sirop aromatizat de portocale

 Acest sirop aromatizat cu portocale este o opțiune ideală pentru a servi biscuiți de casă, tarte, torturi, frigărui de fructe, budinci sau flanuri. Pentru a prepara siropul aromatizat de portocale se vor folosi următoarele:

Ingrediente:

 - coaja de la 4 portocale bio fără partea albă

 - 2 căni de zahăr brun

 - sucul de la o portocală

Preparare:

 - Se spală bine coaja portocalelor și se adaugă într-o crăticioară cu apă.

 - Se lasă la foc mediu până când începe să fiarbă.

 - Când apa fierbe se adaugă zahărul și sucul de portocale.

 - Se lasă la fiert, amestecând bine pentru ca siropul să se îngroașe.

 - Când siropul este suficient de dens se ia de pe foc.

 - Se lasă la răcit și se servește alături de desertul preferat.

Sos de portocale

 Sosul de portocale este un sos potrivit pentru înghețate, budinci, șarlote, mousse-uri și tarte de ciocolată. Iată cum se prepară acest sos:

Ingrediente:

 - coaja de la o portocală bio fără partea albă

 - 100 grame de gelatină de portocală

 - 100 grame de marmeladă de piersici

 - o lingură de lichior de portocale

Preparare:

 - Se spală bine coaja de portocală, se șterge și se taie în fâșii foarte fine.

 - Într-o crăticioară se pune apă la fiert, iar odată ce începe să fiarbă se adaugă coaja de portocală și se lasă la foc mediu timp de 5 minute.

 - Apoi se ia de pe foc și se scurge surplusul de apă.

 - Se strecoară marmelada de piersici și gelatina printr-o sită fină și se adaugă o lingură de lichior de portocale.

 - În continuare se adaugă coaja de portocală pregătită anterior.

 - Toate ingredientele se toarnă într-o crăticioară și se încălzesc la foc mic timp de 5 minute.

 - Acest sos de portocale poate fi servit atât rece, cât și cald, alături de deserturile favorite.

Sos de caise

 Sosul de caise este un sos ideal pentru a fi servit cu tarte de ciocolată, diverse prăjituri, clătite, budinci, sau înghețate. Pentru a prepara acest sos sunt necesare următoarele:

Ingrediente:

 - 300 grame de caise fără sâmburi

 - 180 grame de zahăr brun

 - 240 ml de apă minerală

Preparare:

 - Mai întâi se spală bine caisele și li se scot sâmburii.

 - Cu ajutorul unui blender se pasează caisele pentru a obține un piure fin.

 - Într-o crăticioară se adaugă apa și zahărul și lasă la foc mediu până când începe să fiarbă.

 - Se amestecă bine și se lasă pe foc până când devine un sirop dens.

 - Odată ce siropul s-a îngroșat se adaugă piureul de caise și se mai lasă pe foc până ce are consistența unei marmelade.

 - Se ia de pe foc și se trece apoi sosul printr-o strecurătoare fină.

 - Sosul de caise poate fi servit atât, cald, cât și rece, alături de deserturile preferate.

Sos de ciocolată caldă

 Sosul de ciocolată caldă este ideal pentru a însoți un mousse de piersici, de portocale, diverse tarte, prăjituri și se potrivește foarte bine cu înghețata de mentă, de vanilie, de banane sau ca umplutură pentru clătite. Iată cum se prepară acest sos de ciocolată:

Ingrediente:

 - 300 grame de ciocolată neagră

 - 240 ml de smântână dulce

Preparare:

 - Se va folosi un bol pentru a topi ciocolata pe baie de aburi.

 - Ciocolata se rupe bucăți și se lasă pe baie de aburi la foc mediu, amestecând bine până când se topește.

 - Odată ce ciocolata s-a topit în întregime se va incorpora treptat smântâna dulce.

 - Se amestecă bine cele 2 ingrediente, iar când sosul începe să fiarbă, se ia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească.

 - Sosul de ciocolată poate fi servit călduț sau rece, alături de desertul ales.

Mai poți citi din Rețete - Dulciuri, Patiserie, Deserturi, Torturi

Deserturi la cupe pentru să…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Prajitură de migdale: delic…

Migdalele, beneficii și valori nutriționale  Prăjitura de migdale este ideală atât ca și gus...

Rețete de sosuri dulci pent…

  Sosurile dulci, perfecte pentru deserturi  Ce ar fi să încerci să servești desertul ...

Deserturi rapide și sănăt…

  Deserturi sănătoase pentru întreaga familie  Există multe rețete de deserturi ușor și r...

Biscuiți cu castane și cio…

  Beneficiile castanelor comestibile  Ce ar fi toamna fără castane? Castanele comestibile sunt...

5 deserturi prietenoase cu s…

  5 deserturi prietenoase cu silueta  Majoritatea nutriționiștilor ne recomandă să renunță...

Dulceață de banane și ghi…

  Dulceață de banane și ghimbir  Această dulceață foarte gustoasă de banane și ghimbir p...

Minitarte din goji cu fructe…

  Afinele previn și tratează cistita  Afinele conțin în medie 11,4% carbohidrați, mare part...

Deserturi detox gurmande

  Desert detox - 5 rețete  Morcovii fierți în apă, suc de castraveți, peste fără sos… t...

Trifle şi tiramisu în veri…

  Trifle şi tiramisu în verine  Verinele, dar şi rețetele de tiramisu sau tri...

Reţete delicioase de gaufre

  Reţete delicioase de gaufre  Ah! Gaufrele. Un desert atât de irezistibil, at&...

Dulce de leche

  Rețete de încercat cu dulce de leche  Dulceața de lapte, numită și dulce d...

Prepară altfel delicioasa f…

  Prepară altfel delicioasa fondue cu ciocolată  Dacă vrei un desert plin de ciocol...

Orezul cu lapte în jurul lu…

  Orezul cu lapte în jurul lumii, o plăcere internațională  Laptele și orezu...

Un desert care te ajută să…

  Ce zici de un desert care te ajută să slăbești?  Deja ești nedumerit/ă. Chiar ...

Castanele sunt cele mai deli…

  Castanele sunt cele mai delicioase pentru desert!  Nimic nu se compară cu delicioas...

Sfaturi pentru produse de pa…

  Sfaturi pentru niște produse de patiserie mai sănătoase  Cum sărbătorile de sf&...

Secretele unui desert lejer

  Toate secretele unui desert lejer  În acest an îți dorești să te bucu...

Pasta de migdale

  Pasta de migdale, o dulceață hibernală  Dulciurile sunt o adevărată binefacere ...

Deserturi cu cremă tartinab…

  Idei de deserturi cu o cremă tartinabilă de ciocolată şi alune  Ce poate fi mai ...

Totul despre gutui

  Gutuiul, ideal pentru dulceață și prăjituri  Numit şi pară de Cydonia, gutuiul...

Modalități sănătoase de …

  4 modalități sănătoase de a savura ciocolata  Ciocolata, acest păcat al multora...

Deserturi rapide pe bază de…

  Deserturi rapide pe bază de frișcă  Ai în frigider de ceva vreme frișcă p...

Umpluturi pentru clătite

  Cele mai bune umpluturi pentru clătitele tale  Clătitele sunt cel mai ușor și ma...

Idei de desert pentru toamn…

  Iubeste toamna sub formă de desert  Cu siguranță că ai observat deja faptul că ...

Delicatese cu ciocolata alba

  Ciocolata albă în bucătărie  Ciocolata albă este un ingredient foarte apre...

Retete cu scortisoara

  Câteva rețete pentru a descoperi delicioasa scorțișoară  Scorțișoara est...

Retete cu clatite

  Cum poți prepara altfel clătitele?  Clătitele nu se consumă doar la micul dejun ...

Cake pops

  Delicioasele cake pops  Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu...

Aluat fraged, de foietaj sau…

  Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?  Dacă ești &icir...

Retete pe baza de Nutella

  5 rețete facile pe bază de Nutella  O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial...

Secretele bezelelor reusite

  Secretele bezelelor reușite  Vă plac la nebunie bezelele, sunt ușor de făcut, nu...

Idei de deserturi in verine

  Idei de deserturi în verine  Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cott...

Cele mai delicioase desertur…

  Cele mai delicioase deserturi de vară  Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu ...

Deserturi delicioase pe baza…

  Deserturi delicioase pe baza de mascarpone  Tiramisu, înghețată, spume sau ...

Retete pentru a savura delic…

  Rețete pentru a savura delicioasele caise  Consumate fie uscate, fie proaspete, &ic...

Retete delicioase de profite…

  Rețete delicioase de profiterol  Profiterolul reprezintă un desert clasic prin exc...

Retete pe baza de nectarine

  Beneficiile nectarinelor  Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul v...

Prajitura cu visine

  Prăjitură cu vișine cu aluat de chec  Prăjitura cu vișine este un desert care n...

Retete pe baza de kiwi galbe…

  Rețete irezistibile pe baza de kiwi galben  Ai auzit pana acum de fructul kiwi galb...

Idei pentru un flan minunat

  Idei pentru a prepara un flan minunat  Vrei să îți epatezi invitații? &Icir...

Deserturi lejere pentru var…

  4 rețete de deserturi lejere pentru aceasta vara  Vara vine cu cele mai arzătoare ...

Delicatele macarons

  Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma  Primavara se s...

Clafoutis dulce sau sarat

  Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat  Un delicios desert traditional pe baza de c...

Choux a la creme sarate sau …

  4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci  Cu siguranta ca ...

Briose

  Brioșe haioase și delicioase  Brioșele sunt un desert delicios, ușor de pregăti...

Cheesecake

  Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori  Prajitura ...

Chec pufos cu cacao

  Chec pufos cu cacao  Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul...

Pasca cu branza dulce

  Pască cu brânză dulce  O rețetă extrem de simplă dar și sofisticată &ic...

Cozonac cu nuca, rahat și c…

  Cozonac cu nucă, rahat și cacao  Cozonacul este desertul tradițional al româ...

Tort de ananas

  Tort de ananas  Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice...

Cremă de zahăr ars

  Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)  Crema de zahăr ars este poate printre cele mai...

Cornulețe cu rahat

  Cornulețe cu rahat  Cornulețele cu rahat sau cu gem sunt o rețetă de la bunicile...

Nuci umplute

  Nuci umplute  Cu siguranță că nu ați uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor p...

Măr copt cu miere și nucă

  Măr copt cu miere și nucă  Merele sunt printre cele mai bune și la îndem&a...

Tort simplu

  Tort simplu  De câte ori nu v-ați aflat în situația în care de z...

Tort de clătite

  Tort de clătite  Iată o rețetă pe care nu multe dintre gospodine se încume...

Salam de biscuiți

  Salam de biscuiți  Salamul de biscuiți este un dulce pentru orice ocazie. Fie că ...

Tort cu fructe

  Tort cu fructe  Ce poate fi mai spectaculos decât un tort tutti frutti pentru ...

Prajitura cu mere

  Prajitura cu mere  Din când în când, cu toții simțim nevoia de c...

Friganele

  Frigănele  Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, și ne ...

Croissant cu ciocolată

  Croissant cu ciocolată  Croissanturile cu ciocolată sunt poate printre cele mai ap...