Prajitura cu mere
Din când în când, cu toÈ›ii simÈ›im nevoia de ceva dulce. Fie că suntem la dietă sau nu, o prăjitură este întotdeauna binevenită, bineînÈ›eles nu în cantități mari. Ce aÈ›i spune de o delicioasă prăjitură cu mere? Merele nu conÈ›in foarte multe calorii, sunt răcoritoare, iar prăjitura va ieÈ™i dulce-acriÈ™oară È™i vă va bucura papilele gustative. Prăjitura cu mere este desertul ideal pentru cei mari si pentru cei mici, È™i este super simplu de făcut.
Ingrediente necesare prepararii prajiturii cu mere
Pentru a pregatii o prajitura cu mere nu aveÈ›i nevoie de foarte multe ingrediente. Practic, prajitura cu mere o puteÈ›i prepara cam cu ce aveÈ›i la îndemână, deoarece nu necesită ingrediente exotice sau sofisticate.
AÈ™adar, ingredientul de bază îl reprezintă merele. AveÈ›i grijă să alegeÈ›i mere din cele mai acriÈ™oare È™i mai aromate, precum cele ionatan. Dacă merele sunt prea dulci, atunci È™i prăjitura va fi extrem de dulce. AÈ™adar, merele ionatan ar fi cele mai potrivite pentru a prepara această prăjitură, dar mai puteÈ›i găsi È™i alternative. AveÈ›i nevoie cam de patru mere mai măriÈ™oare, sau cinci-È™ase mere micuÈ›e pentru o prăjitură delicioasă. De asemenea, să nu uităm È™i celelalte ingrediente. Vă mai trebuie un pahar de făină albă de calitate superioară sau cea pe care o folosiÈ›i de obicei È™i face prăjiturile bune, aproximativ un pahar de zahăr, trei ouă proaspete de È›ară, un cubuleÈ› de unt, un pliculeÈ› de praf de copt È™i o mână de pesmet.
Cum preparam prajitura cu mere
AÈ™a cum vă spuneam, prajitura cu mere nu necesită un timp mare alocat preparării, È™i complexitatea este extrem de redusă. Primul pas este să adunăm toate ingredientele la un loc, în cantitățile necesare, pe masa de lucru. Apoi, spălaÈ›i merele, curățaÈ›i-le È™i tăiaÈ›i-le fâÈ™ii. luaÈ›i tava pentru copt pe care o folosiÈ›i de obicei, È™i ungeÈ›i-o bine bine cu unt. Dacă mai este necesar, mai puteÈ›i folosi unt suplimentar. După ce aÈ›i uns tava bine, tapetaÈ›i-o cu pesmet. Pesmetul îl puteÈ›i cumpăra sau îl puteÈ›i prepara în casă. LăsaÈ›i câteva felii de pâine la uscat peste noapte, iar a doua zi pisaÈ›i-le bine. AranjaÈ›i È™i bucățile de măr în tavă. Separat, într-un bol, spargeÈ›i cele trei ouă, alegând albuÈ™ul de gălbenuÈ™. BateÈ›i albuÈ™urile spumă împreună cu zahărul. Treptat, adăugaÈ›i È™i gălbenuÈ™urile, după ce se formează o spumă consistentă. După aceea, turnaÈ›i făina în ploaie, alături de praful de copt peste amestec, amestecând uÈ™or. PuteÈ›i pune È™i un strop de esență de lămâie sau de portocală. După ce aÈ›i preparat È™i această compoziÈ›ie, turnaÈ›i-o peste merele din tavă. Nu vă faceÈ›i griji dacă se văd merele, compoziÈ›ia va creÈ™te foarte bine. DaÈ›i la cuptorul preîncălzit vreme de 20 de minute, până trece testul scobitorii. Prăjitura va fi extrem de fragedă È™i de moale, merele se vor coace până ce vor deveni moi iar deasupra aluatul va fi uÈ™or crocant.
Cum servim prajitura cu mere
Prajitura cu mere se serveÈ™te fie caldă, fie rece. Dacă o serviÈ›i caldă, puteÈ›i adăuga o cupă de îngheÈ›ată de vanilie deasupra. Dacă o serviÈ›i rece, o cană de suc de portocale proaspăt stors este ideal.
Pofta buna!