Idei pentru un flan minunat

 

Idei pentru a prepara un flan minunat

idei pentru un flan minunat

 Vrei să îți epatezi invitații? Încearcă să le propui niște mici tarte flan pe post de antre, de desert sau de garnitură.

 Preparate în general cu ouă, cu lapte, cu făină, tartele fan se pot adapta oricărui anotimp și pot să facă obiectul unor combinații culinare minunate. Și cireașa de pe tort-poți delecta papilele gustative ale tuturor invitaților și să le prezinți în forme individuale de muffins sau în forme mici de tarte.

 

Iată o selecție de tarte de încercat în variante dulci sau sărate, calde sau reci.

 - deci pentru un flan extrem de gurmand. Poţi încerca să prepari un flan cu fructe de mare, parfumat într-un mod delicat cu șofran. Este o rețetă care face senzație și este o idee pentru un antreu șic și preparat repede.

 - dacă vrei să prepari o masă mai specială, poți să propui invitaților niște tarte mini - flans cu foie gras alături de niște felii de tară dulce.

 - somonul proaspăt este delicios într-un flan preparat alături de cibuletă.

Citește mai mult:Idei pentru un flan minunat

Deserturi lejere pentru vara

 

4 rețete de deserturi lejere pentru aceasta vara

deserturi lejere pentru vara

 Vara vine cu cele mai arzătoare dorințe de a afișa un corp de vis pe plaja. Asta înseamnă ca nu mai trebuie sa te delectezi cu dulciurile pline de calorii. Dar pentru a nu te priva de desert din când în când trebuie doar sa faci alegerile potrivite și sa îmbini foarte ușor plăcerea cu un desert echilibrat. Îți venim în ajutor cu patru propuneri.

 

Salata de fructe.

 Nimic nu se compara cu fructele pentru a-ți face placere și pentru a–ți păstra în același timp silueta. Sunt pline de vitamine și de apa și au un nivel scăzut de calorii. Dar dacă folosești fructe care conțin deja zahar, nu mai trebuie sa mai adaugi în salata ta. Sunt foarte bune în versiune natur, mai ales dacă sunt foarte coapte.

Citește mai mult:Deserturi lejere pentru vara

Delicatele macarons

 

Delicatele macarons – 4 trucuri pentru a le pregati si consuma

delicatele macarons

 Primavara se sarbatoreste si ziua delicioaselor macarons. Stiai acest lucru? Ziua acestui delicios desert se sarbatoreste in data de 20 martie. Pentru ca sa te bucuri si tu de cele mai delicioase macarons, iti venim in ajutor cu cateva propuneri.

 

Niste macarons glasate.

 In loc sa incerci sa garnisesti celebrele macarons cu o crema ganas, cu dulceata, cu jeleu sau cu o crema tartinabila, aseaza intre cele doua gogoase o lingurita de inghetata sau de serbet. Formeaza prajiturile chiar inainte de a le servi.

Citește mai mult:Delicatele macarons

Clafoutis dulce sau sarat

 

Spune Da unui clafoutis dulce sau sarat

clafoutis dulce sau sarat

 Un delicios desert traditional pe baza de cirese, clafoutis reprezinta un preparat extrem de simplu de realizat, dar si rapid care se poate diversifica in fel si chip. Acesta a devenit foarte in tendinte si in versiunea sa sarata. Cu el, orice este permis. In aceasta vara trebuie sa faci din el aliatul tau pentru cele mai delicioase preparate.

 

Nu confundati un clatoutis cu un flan.

 Clafoutisul este un desert originar din regiunea Limousin. Numele sau vine de la incrucisarea unor cuvinte mai vechi cuvantul « clafotis-clafir » care inseamna « a fixa cu un cui », referindu-se la felul in care se fieaza ciresele in aluat. Cand Academia franceza a vrut sa defineasca acest preparat drept «  un fel de flan cu fructe », cei din Limousin au protestat si au impus propria lor definitie « o prajitura cu cirese negre ».

Citește mai mult:Clafoutis dulce sau sarat

Choux a la creme sarate sau dulci

 

4 trucuri pentru a rezliza niste delicioase choux sarate sau dulci

choux a la creme sarate sau dulci

 Cu siguranta ca prajitura choux à la crème te face si pe tine sa te gandesti la vremea copilariei. Vrei sa o prepari? Iti spunem care sunt toate secretele sale pentru a obtine o prajitura Choux à la crème aurie si delcioasa.

 

Cand prepari prajitura choux à la crème ai mare grija la ingrediente si la coacere.

 Aluatul pentru prajitura choux à la crème este destul de greu de realizat. Ai nevoie de faina, de apa, de lapte, de unt si de oua. Unele persoane prefera sa inlocuiasca laptele cu apa. Untul trebuie sa fie topit in intregime, zaharul trebuie sa fie foarte putin. Aluatul trebuie amestecat cu o spatula foarte bine pana se desprinde de pe peretii vasului. Adauga si un strop de drojdie. Coacerea este etapa cea mai delicata deoarece prajitura choux à la crème se poate lasa ca si un soufle. Nu trebuie sa gresesti nimic. La coacere, trebuie sa le pui la cuptorul incins la 220 de grade si sa le tii 20 de minute pana isi dubleaza volumul. Dupa asta le poti intepa cu un ac pentru a elibera aerul si le mai poti lasa inca 10 minute. Poti lasa chiar usa de la cuptor intredeschisa.

Citește mai mult:Choux a la creme sarate sau dulci