Delicatese cu ciocolata alba

 

Ciocolata albă în bucătărie

delicatese cu ciocolata alba

 Ciocolata albă este un ingredient foarte apreciat și foarte folosit în bucătărie. Este un produs care poate să facă minuni în domeniul patiseriei și care este extrem de apreciat în același timp.

 Ciocolata albă, la fel ca și ciocolata neagră este un produs foarte util pentru organism. Este cel mai bun aliat al tău atunci când vrei să scapi de stres. Dar de cele mai multe ori este folosită ciocolata neagră, mai lejeră și mai digestivă. Ciocolata albă însă se poate folosi în cele mai delicioase rețete. Dovada în acest articol.

 

Cheesecake cu ciocolată albă și cu cireșe.

 Iată un desert dulce, original care combină într-un mod foarte plăcut brânza cu cireșele și cu ciocolata albă. Original şi mai ales excelent.

Citește mai mult:Delicatese cu ciocolata alba

Retete cu scortisoara

 

Câteva rețete pentru a descoperi delicioasa scorțișoară

retete cu scortisoara

 Scorțișoara este un condiment cunoscut încă din perioada Antichității. Scorțișoara se găsește sub formă măcinată sau sub formă de baton și este ideală pentru a parfuma mai ales rețetele dulci. Aici intră tot felul de prăjituri, compoturile, salatele de fructe… puțină miere și un strop de scorțișoară vor veni în plus cu un gust deosebit pentru ceaiul tău.

 Scorțișoara este extrem de uşor de integrat în rețetele tale. Iți propunem în acest articol patru deserturi clasice de redescoperit cu o notă de scorțișoară pentru a-ţi trezi toate simțurile.

 

Biscuiți cu scorțișoară şi cu ghimbir.

 Pentru a începe să apreciezi mai mult scorțișoara cea mai ușoară şi mai clasică rețetă este următoarea – biscuiți cu scorțișoară şi cu ghimbir. Sunt extrem de ușor de preparat şi pot fi combinați şi cu alte ingrediente precum glasajul de ciocolată albă şi neagră. Sunt ideali pe post de gustare între mese. Chiar şi pentru cei care sunt la regim.

Citește mai mult:Retete cu scortisoara

Retete cu clatite

 

Cum poți prepara altfel clătitele?

retete cu clatite

 Clătitele nu se consumă doar la micul dejun sau pe post de desert. Iată în acest articol 14 feluri originale în care poți prepara clătitele pentru a te bucura de cel mai savuros gust. Și asta de la antreu la desert, de dimineața până seara. Clătitele sunt o bază incredibilă prin intermediul cărora poți inventa feluri multiple de mâncare. Clătitele sunt polivalente.

 - Prepară o prăjitură făcută din mai multe etaje cu clătite. Folosește între etaje cremă de brânză și somon. Nu uita nici de o garnitură de caviar peste. Sunt magnifice clătitele preparate astfel.

 - Crezi că vor putea refuza copiii niște clătite cu ciocolată? Niciodată! De servit într-o dimineață de duminică pentru cea mai frumoasă și mai însorită zi.

 - Cu ajutorul aluatului pentru clătite poți prepara și dantelă pe care să o prăjești apoi în tigaie. Sunt foarte frumoase și ideale pentru a decora prăjiturile sau orice tip de desert.

 - Încearcă să prepari un sandviș wrap în care să înlocuiești lipia clasică cu clătite. Este varianta ideală pentru micul dejun.

Citește mai mult:Retete cu clatite

Cake pops

 

Delicioasele cake pops

cake pops

 Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu siguranță, o dată ce veți gusta din aceste delicioase cake pops vă veți dori să încercați să le preparați chiar dvs. Cake pops reprezintă de fapt „bomboane” din aluat, pe băț, cu diferite glazuri și umpluturi. Cake pops este un termen folosit de către americani, însă treptat, această rețetă a ajuns și în țara noastră, și iată că acum se găsesc rețete felurite de cake pops, precum și celebrele aparate cake pops în marile magazine, precum și în magazinele online. Cake pops sunt delicioase, se prepară rapid, și mult mai sănătoase pentru copii decât varianta acadelelor ori prăjiturilor din comerț.

Citește mai mult:Cake pops

Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie

 

Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?

aluat fraged de foietaj sau de patiserie

 Dacă ești începător în ale bucătăriei și nu știi ce fel de aluat să folosești de fiecare dată la preparatele tale sau pur și simplu nu știi cum să le distingi, acest articol este pentru tine. Nu le vei mai încurca de acum înainte cu siguranță.

 

Aluatul fraged, ideal pentru o tartă quiche sărată.

 Aluatul fraged este cel mai clasic aluat, este neted și crocant după coacere și se prepară cu făină, cu unt şi cu ouă. Se poate folosi aluatul fraged – pâte brisée în franceză şi pentru a se prepara unele tarte mai dulci mai ales dacă garnitura este deja dulce bine. Dar aluatul fraged este vedeta tartelor sărate, mai ales a preparatelor quiche. Carne, pește, legume, brânză, se potrivește de minune cu orice.

Citește mai mult:Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie