Delicatese cu ciocolata alba

 

Ciocolata albă în bucătărie

delicatese cu ciocolata alba

 Ciocolata albă este un ingredient foarte apreciat È™i foarte folosit în bucătărie. Este un produs care poate să facă minuni în domeniul patiseriei È™i care este extrem de apreciat în acelaÈ™i timp.

 Ciocolata albă, la fel ca È™i ciocolata neagră este un produs foarte util pentru organism. Este cel mai bun aliat al tău atunci când vrei să scapi de stres. Dar de cele mai multe ori este folosită ciocolata neagră, mai lejeră È™i mai digestivă. Ciocolata albă însă se poate folosi în cele mai delicioase reÈ›ete. Dovada în acest articol.

 

Cheesecake cu ciocolată albă și cu cireșe.

 Iată un desert dulce, original care combină într-un mod foarte plăcut brânza cu cireÈ™ele È™i cu ciocolata albă. Original ÅŸi mai ales excelent.

Citește mai mult:Delicatese cu ciocolata alba

Retete cu scortisoara

 

Câteva reÈ›ete pentru a descoperi delicioasa scorÈ›iÈ™oară

retete cu scortisoara

 ScorÈ›iÈ™oara este un condiment cunoscut încă din perioada Antichității. ScorÈ›iÈ™oara se găseÈ™te sub formă măcinată sau sub formă de baton È™i este ideală pentru a parfuma mai ales reÈ›etele dulci. Aici intră tot felul de prăjituri, compoturile, salatele de fructe… puÈ›ină miere È™i un strop de scorÈ›iÈ™oară vor veni în plus cu un gust deosebit pentru ceaiul tău.

 ScorÈ›iÈ™oara este extrem de uÅŸor de integrat în reÈ›etele tale. IÈ›i propunem în acest articol patru deserturi clasice de redescoperit cu o notă de scorÈ›iÈ™oară pentru a-Å£i trezi toate simÈ›urile.

 

Biscuiți cu scorțișoară şi cu ghimbir.

 Pentru a începe să apreciezi mai mult scorÈ›iÈ™oara cea mai uÈ™oară ÅŸi mai clasică reÈ›etă este următoarea – biscuiÈ›i cu scorÈ›iÈ™oară ÅŸi cu ghimbir. Sunt extrem de uÈ™or de preparat ÅŸi pot fi combinaÈ›i ÅŸi cu alte ingrediente precum glasajul de ciocolată albă ÅŸi neagră. Sunt ideali pe post de gustare între mese. Chiar ÅŸi pentru cei care sunt la regim.

Citește mai mult:Retete cu scortisoara

Retete cu clatite

 

Cum poți prepara altfel clătitele?

retete cu clatite

 Clătitele nu se consumă doar la micul dejun sau pe post de desert. Iată în acest articol 14 feluri originale în care poÈ›i prepara clătitele pentru a te bucura de cel mai savuros gust. Și asta de la antreu la desert, de dimineaÈ›a până seara. Clătitele sunt o bază incredibilă prin intermediul cărora poÈ›i inventa feluri multiple de mâncare. Clătitele sunt polivalente.

 - Prepară o prăjitură făcută din mai multe etaje cu clătite. FoloseÈ™te între etaje cremă de brânză È™i somon. Nu uita nici de o garnitură de caviar peste. Sunt magnifice clătitele preparate astfel.

 - Crezi că vor putea refuza copiii niÈ™te clătite cu ciocolată? Niciodată! De servit într-o dimineață de duminică pentru cea mai frumoasă È™i mai însorită zi.

 - Cu ajutorul aluatului pentru clătite poÈ›i prepara È™i dantelă pe care să o prăjeÈ™ti apoi în tigaie. Sunt foarte frumoase È™i ideale pentru a decora prăjiturile sau orice tip de desert.

 - Încearcă să prepari un sandviÈ™ wrap în care să înlocuieÈ™ti lipia clasică cu clătite. Este varianta ideală pentru micul dejun.

Citește mai mult:Retete cu clatite

Cake pops

 

Delicioasele cake pops

cake pops

 Nu multă lume a auzit de termenul cake pops. Însă cu siguranță, o dată ce veÈ›i gusta din aceste delicioase cake pops vă veÈ›i dori să încercaÈ›i să le preparaÈ›i chiar dvs. Cake pops reprezintă de fapt „bomboane” din aluat, pe băț, cu diferite glazuri È™i umpluturi. Cake pops este un termen folosit de către americani, însă treptat, această reÈ›etă a ajuns È™i în È›ara noastră, È™i iată că acum se găsesc reÈ›ete felurite de cake pops, precum È™i celebrele aparate cake pops în marile magazine, precum È™i în magazinele online. Cake pops sunt delicioase, se prepară rapid, È™i mult mai sănătoase pentru copii decât varianta acadelelor ori prăjiturilor din comerÈ›.

Citește mai mult:Cake pops

Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie

 

Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie. Pe care îl aleg?

aluat fraged de foietaj sau de patiserie

 Dacă eÈ™ti începător în ale bucătăriei È™i nu È™tii ce fel de aluat să foloseÈ™ti de fiecare dată la preparatele tale sau pur È™i simplu nu È™tii cum să le distingi, acest articol este pentru tine. Nu le vei mai încurca de acum înainte cu siguranță.

 

Aluatul fraged, ideal pentru o tartă quiche sărată.

 Aluatul fraged este cel mai clasic aluat, este neted È™i crocant după coacere È™i se prepară cu făină, cu unt ÅŸi cu ouă. Se poate folosi aluatul fraged – pâte brisée în franceză ÅŸi pentru a se prepara unele tarte mai dulci mai ales dacă garnitura este deja dulce bine. Dar aluatul fraged este vedeta tartelor sărate, mai ales a preparatelor quiche. Carne, peÈ™te, legume, brânză, se potriveÈ™te de minune cu orice.

Citește mai mult:Aluat fraged, de foietaj sau de patiserie