Retete pe baza de Nutella

 

5 rețete facile pe bază de Nutella

retete pe baza de nutella

 O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial, cunoscută și apreciată atât de cei mici cât și de cei mari, Nutella este delicioasă. Dar nu se poate consuma doar clasic, unsa pe pâine. O poți folosi pentru o negresă, pentru o tartă cheesecake şi la multe alte deserturi delicioase. Iată câteva idei.

 

O negresă cu Nutella.

 Va fi foarte apreciată pentru o aniversare sau pentru viața de zi cu zi de către cei mai gurmanzi.

 Ai nevoie de 400 grame de Nutella, de 150 de grame de zahăr, de 100 de grame de unt, de 2 ouă, de 60 de grame de făină, 15 grame cacao pudră , o jumătate de lingură de extras de vanilie, drojdie şi sare. Negresa cu Nutella se pregătește la fel ca şi o negresă clasică.

Citește mai mult:Retete pe baza de Nutella

Secretele bezelelor reusite

 

Secretele bezelelor reușite

secretele bezelelor reusite

 Vă plac la nebunie bezelele, sunt ușor de făcut, nu necesită multe ingrediente, ci doar albușuri de ou și zahăr, și cu toate acestea, multe gospodine se feresc să facă bezele pentru că rețeta este, pe cât de simplă, pe atât de complicată. Pentru a obține bezelele perfecte, dulcele potrivit, trebuie puțină răbdare, îndemânare și pasiune.

 

Cum obținem bezeaua potrivită?

 Bezelele potrivite se obțin în primul rând din ingrediente proaspete. Ouăle trebuie să fie cât mai proaspete. Aveți de asemenea nevoie de un bol cât mai mare pentru a bate albușurile. Pentru a pregăti o porție delicioasă de bezele, este nevoie în medie de patru albușuri. Amestecul trebuie să fie aerat și pufos, pentru ca bezeaua să își mărească volumul. Țineți ouăle la temperatura camerei câteva ore înainte de prepararea bezelelor și bateți albușurile suficient timp.

Citește mai mult:Secretele bezelelor reusite

Idei de deserturi in verine

 

Idei de deserturi în verine

idei de deserturi in verine

 Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cotta sau tiramisu, crumble sau deserturi cu fructe… deserturile de preparat în verine sunt extrem de numeroase. Și sunt mult mai gurmande atunci când se servesc în verine. Nu ți se pare? Iată câteva idei de cele mai frumoase și mai drăguțe deserturi foarte transparente.

 

Verine cu fructe.

 O dată cu reîntoarcerea zilelor frumoase de vară, fructele invadează magazinele sau piețele și le poți consuma timp de mai multe luni, mai ales pentru a prepara niște verine care mai de care mai delicioase și mai colorate. Le poți folosi pentru a prepara un crumble asociind caisele și zmeura, o prăjitură pădurea neagră, o tartă cu căpșuni cu pișcoturi și frișcă sau cremă sau de ce nu, un orez cu lapte și cu caise care vor arăta toate minunat în micile pahare de sticlă. Și dacă dorești să prepari un desert mai lejer, te poți baza fără probleme pe o spumă lejeră de căpșuni.

Citește mai mult:Idei de deserturi in verine

Cele mai delicioase deserturi de vara

 

Cele mai delicioase deserturi de vară

cele mai delicioase deserturi de vara

 Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu siguranță. Lumea merge în vacanță, în concedii, pe terase și un singur lucru preocupă pe toată lumea – să se răcorească cât mai des și cât mai bine. Descoperă în acest articol câteva idei de deserturi care cu lejeritatea lor și cu prospețimea lor te vor ajuta să treci peste zilele toride de vară.

 

Spumă cu zmeură.

 Un desert lejer ca și o pană care te va transporta pe un norișor. În timp ce spuma preparată pe bază de cremă glasată cu vanilie are o perfectă onctuozitate, zmeura proaspătă folosită pe post de garnitură vine cu cea mai agreabilă textură.

 

Limonadă cu mușețel.

 Nimic nu se compară vara cu o limonadă rece. Mușețelul va veni cu o notă mai originală pentru această băutură clasică. Perfectă pentru vară. Ce mai!

Citește mai mult:Cele mai delicioase deserturi de vara

Deserturi delicioase pe baza de mascarpone

 

Deserturi delicioase pe baza de mascarpone

deserturi delicioase pe baza de mascarpone

 Tiramisu, înghețată, spume sau șarlote…. crema mascarpone se pretează numeroaselor deserturi delicioase care iți delectează de fiecare data papilele gustative. Ce ar fi sa te bucuri întreaga vara de cele mai delicioase deserturi?

 Aceasta brânză italiana mascarpone, nu este preparata pornind de la lapte, ci de la smântână. Aceasta particularitate face din ea o brânză speciala care se poate folosi la foarte multe preparate în bucătărie.

 

Mascarpone în bucătăria sărată

 In ceea ce privește bucătăria sărată,  poți folosi mascarpone pentru a sublima un simplu piure sau o supa crema de legume, pieptul de pui ciar sau un quiche cu somon. Dar în ceea ce privește deserturile, este cea mai delicioasa. Are o textura onctuoasa și o savoare acidulata care este foarte apreciata în rândul gurmanzilor.

Citește mai mult:Deserturi delicioase pe baza de mascarpone