Retete pe baza de Nutella

 

5 rețete facile pe bază de Nutella

retete pe baza de nutella

 O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial, cunoscută È™i apreciată atât de cei mici cât È™i de cei mari, Nutella este delicioasă. Dar nu se poate consuma doar clasic, unsa pe pâine. O poÈ›i folosi pentru o negresă, pentru o tartă cheesecake ÅŸi la multe alte deserturi delicioase. Iată câteva idei.

 

O negresă cu Nutella.

 Va fi foarte apreciată pentru o aniversare sau pentru viaÈ›a de zi cu zi de către cei mai gurmanzi.

 Ai nevoie de 400 grame de Nutella, de 150 de grame de zahăr, de 100 de grame de unt, de 2 ouă, de 60 de grame de făină, 15 grame cacao pudră , o jumătate de lingură de extras de vanilie, drojdie ÅŸi sare. Negresa cu Nutella se pregăteÈ™te la fel ca ÅŸi o negresă clasică.

Citește mai mult:Retete pe baza de Nutella

Secretele bezelelor reusite

 

Secretele bezelelor reușite

secretele bezelelor reusite

 Vă plac la nebunie bezelele, sunt uÈ™or de făcut, nu necesită multe ingrediente, ci doar albuÈ™uri de ou È™i zahăr, È™i cu toate acestea, multe gospodine se feresc să facă bezele pentru că reÈ›eta este, pe cât de simplă, pe atât de complicată. Pentru a obÈ›ine bezelele perfecte, dulcele potrivit, trebuie puÈ›ină răbdare, îndemânare È™i pasiune.

 

Cum obținem bezeaua potrivită?

 Bezelele potrivite se obÈ›in în primul rând din ingrediente proaspete. Ouăle trebuie să fie cât mai proaspete. AveÈ›i de asemenea nevoie de un bol cât mai mare pentru a bate albuÈ™urile. Pentru a pregăti o porÈ›ie delicioasă de bezele, este nevoie în medie de patru albuÈ™uri. Amestecul trebuie să fie aerat È™i pufos, pentru ca bezeaua să îÈ™i mărească volumul. ÈšineÈ›i ouăle la temperatura camerei câteva ore înainte de prepararea bezelelor È™i bateÈ›i albuÈ™urile suficient timp.

Citește mai mult:Secretele bezelelor reusite

Idei de deserturi in verine

 

Idei de deserturi în verine

idei de deserturi in verine

 Creme de zahăr ars sau creme caramel, panna cotta sau tiramisu, crumble sau deserturi cu fructe… deserturile de preparat în verine sunt extrem de numeroase. Și sunt mult mai gurmande atunci când se servesc în verine. Nu È›i se pare? Iată câteva idei de cele mai frumoase È™i mai drăguÈ›e deserturi foarte transparente.

 

Verine cu fructe.

 O dată cu reîntoarcerea zilelor frumoase de vară, fructele invadează magazinele sau pieÈ›ele È™i le poÈ›i consuma timp de mai multe luni, mai ales pentru a prepara niÈ™te verine care mai de care mai delicioase È™i mai colorate. Le poÈ›i folosi pentru a prepara un crumble asociind caisele È™i zmeura, o prăjitură pădurea neagră, o tartă cu căpÈ™uni cu piÈ™coturi È™i friÈ™că sau cremă sau de ce nu, un orez cu lapte È™i cu caise care vor arăta toate minunat în micile pahare de sticlă. Și dacă doreÈ™ti să prepari un desert mai lejer, te poÈ›i baza fără probleme pe o spumă lejeră de căpÈ™uni.

Citește mai mult:Idei de deserturi in verine

Cele mai delicioase deserturi de vara

 

Cele mai delicioase deserturi de vară

cele mai delicioase deserturi de vara

 Vara este anotimpul preferat al tuturor, cu siguranță. Lumea merge în vacanță, în concedii, pe terase È™i un singur lucru preocupă pe toată lumea – să se răcorească cât mai des È™i cât mai bine. Descoperă în acest articol câteva idei de deserturi care cu lejeritatea lor È™i cu prospeÈ›imea lor te vor ajuta să treci peste zilele toride de vară.

 

Spumă cu zmeură.

 Un desert lejer ca È™i o pană care te va transporta pe un noriÈ™or. În timp ce spuma preparată pe bază de cremă glasată cu vanilie are o perfectă onctuozitate, zmeura proaspătă folosită pe post de garnitură vine cu cea mai agreabilă textură.

 

Limonadă cu mușețel.

 Nimic nu se compară vara cu o limonadă rece. MuÈ™eÈ›elul va veni cu o notă mai originală pentru această băutură clasică. Perfectă pentru vară. Ce mai!

Citește mai mult:Cele mai delicioase deserturi de vara

Deserturi delicioase pe baza de mascarpone

 

Deserturi delicioase pe baza de mascarpone

deserturi delicioase pe baza de mascarpone

 Tiramisu, îngheÈ›ată, spume sau È™arlote…. crema mascarpone se pretează numeroaselor deserturi delicioase care iÈ›i delectează de fiecare data papilele gustative. Ce ar fi sa te bucuri întreaga vara de cele mai delicioase deserturi?

 Aceasta brânză italiana mascarpone, nu este preparata pornind de la lapte, ci de la smântână. Aceasta particularitate face din ea o brânză speciala care se poate folosi la foarte multe preparate în bucătărie.

 

Mascarpone în bucătăria sărată

 In ceea ce priveÈ™te bucătăria sărată,  poÈ›i folosi mascarpone pentru a sublima un simplu piure sau o supa crema de legume, pieptul de pui ciar sau un quiche cu somon. Dar în ceea ce priveÈ™te deserturile, este cea mai delicioasa. Are o textura onctuoasa È™i o savoare acidulata care este foarte apreciata în rândul gurmanzilor.

Citește mai mult:Deserturi delicioase pe baza de mascarpone