Briose

 

Brioșe haioase și delicioase

briose

 Brioșele sunt un desert delicios, ușor de pregătit și adorat de cei mari și de cei mici. Brioșele pot avea diferite forme deoarece există acum pe piață tot mai multe forme de prăjituri care merită achiziționate pentru plăcerea și deliciul celor mici. Dacă v-ați săturat să cumpărați prăjituri din comerț pline de E-uri dar copilul le cere pentru forma interesantă pe care o au și ambalajul strălucitor, puteți încerca să faceți dvs. în casă o delicioasă rețetă de prăjituri cât mai eco cu putință ce vor fi cu siguranță apreciate.

 

Ingrediente necesare pentru briose

 Pentru 12 brioșe aveți nevoie de două ouă, 250 ml lapte, 300 grame făină, o lingură de cacao, jumătate de plic de praf de copt, 150 de grame zahăr tos, 100 ml ulei, o esență de portocale sau de rom, coaja rasă de la o portocală, și dacă doriți să le umpleți cu ceva, puteți folosi diferite gemuri ori ciocolată tăiată în bucățele mici, fructe, ori ce vă mai vine prin minte.

Citește mai mult:Briose

Cheesecake

 

Cheesecake – sfaturi si retete pentru o prajitura care face furori

Cheesecake

 Prajitura cheesecake a devenit o veritabila tendinta. Iata mai multe despre acest desert gurmand si mai ales care permite niste variante declinabile la infinit.

 Printre deserturi, se pare ca prajitura cheesecake are un loc de cinste. Altadata vazut ca si un desert mai ciudat deoarece are branza, aceasta a ajuns sa fie extrem de apreciata de catre lumea intreaga.

 

Ce branza trebuie sa se foloseasca la cheesecake?

 Prajitura trebuie sa se realizeze cu o branza foarte proaspata de genul Philadelphia sau St Moret. Amestecata cu zahar sau cu niste arome la alegere branza se poate transforma foarte usor in crema. Cele care nu prea sunt incantate de branza trebuie sa stie ca se poate inlocui cu mascarpone. Daca ai impresia ca va fi putin prea sarata din cauza branzei, poti opta si pentru branza de vaci Petit Suisse.

Citește mai mult:Cheesecake

Chec pufos cu cacao

 

Chec pufos cu cacao

chec pufos cu cacao

 Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul este unul din deserturile noastre preferate din copilărie, ce poate fi servit alături de o cafea caldă dimineața, de un pahar de lapte proaspăt sau de un iaurt de băut, pe mese festive sau cu ocazii obișnuite. Checul merge oricând – duminica, atunci când vrem să coacem ceva bun pentru întreaga familie, atunci când avem invitați, la zi de sărbătoare... Și dacă respectăm întocmai rețeta, checul va ieși delicios și pufos.

 

Ingrediente chec pufos cu cacao

 Pentru un chec pufos cu cacao avem nevoie de 4 ouă, opt linguri de ulei, opt linguri de făină și opt linguri de zahăr tos. De asemenea, mai avem nevoie de o lingură cu vârf de cacao, un pliculeț de praf de copt și o linguriță de zeamă de lămâie. Să nu uităm de un praf de sare, o lingură de zahăr pudră și, dacă vă place, miezul de nucă curățat și prăjit.

Citește mai mult: Chec pufos cu cacao

Pasca cu branza dulce

 

Pască cu brânză dulce

pasca cu branza dulce

 O rețetă extrem de simplă dar și sofisticată în același timp. Perfectă pentru perioada sărbătorilor Pascale, și nu numai. Pasca cu brânză dulce este o rețetă ce merită încercată măcar o dată în viață și apoi repetată an de an.

 

Ingrediente necesare pentru Pasca cu brânză dulce

 Pentru aluatul de pască avem nevoie de jumătate de kilogram de făină, 250 ml lapte cald, 80 de grame de unt (topit), 150 de grame de zahăr tos, un pliculeț de drojdie uscată și două gălbenușuri de ou. Să nu uităm de praful de sare, și pentru mai mult gust, se poate folosi coaja rasă de la o lămâie.

Umplutura necesită 300 grame de brânză de vaci dulce, un pliculeț de zahăr vanilat, două fiole de esență de rom (sau, de ce nu, de portocale), coaja rasă de la o lămâie, o lingură de griș, două linguri de făină, două ouă și zahăr după gust.

Citește mai mult:Pasca cu branza dulce

Cozonac cu nuca, rahat și cacao

 

Cozonac cu nucă, rahat și cacao

cozonac cu nuca rahat si cacao

 Cozonacul este desertul tradițional al românilor în zi de sărbătoare. Fie că vorbim de Paște, Crăciun sau alte sărbători importante în cultura noastră, tradiția la români impune coacerea cozonacilor. Din lipsă de timp, ingrediente, răbdare sau îndemânare, unele gospodine se văd nevoite să cumpere cozonacul din comerț, care cu siguranță că nu va mai avea același gust ca cel preparat în casă. Pregătirea cozonacului nu este pentru oricine.. avem nevoie de timp pentru preparare, răbdare, puțină îndemânare și multă forță la frământat. Dar rezultatul cu siguranță va fi unul peste așteptările noastre.

Citește mai mult:Cozonac cu nuca, rahat și cacao