Tort de ananas

 

Tort de ananas

tort de ananas

 Un desert delicios pentru cei mari si cei mici potrivit pentru orice ocazie. Timpul de preparare este oarecum îndelungat dar rezultatul este excelent și nici nu necesită prea mult efort. Tortul de ananas este deosebit de delicios, dulce și cu o aromă exotică încât invitații vor mai cere cu siguranță o porție. Rețeta nu este foarte pretențioasă și ținând cont de ingredientele necesare, este accesibilă oricui. Să vedem așadar care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara acest delicios desert și de asemenea, modul de preparare.

 

Ingrediente pentru tortul de ananas:

 - Ingrediente pentru blat

 - Ingrediente pentru crema de vanilie

 - 1 ananas mare sau un compot mare de ananas bucati

 - Frisca sau smantana pentru frisca si zahar

 - 3-4 linguri de zahar pentru sirop

Citește mai mult:Tort de ananas

Cremă de zahăr ars

 

Cremă de zahăr ars (Creme Brulee)

crema de zahar ars

 Crema de zahăr ars este poate printre cele mai simple deserturi din punct de vedere al dificultății de preparare și al ingredientelor. Nu ne trebuie multe ingrediente, și nici nu trebuie să ne batem capul prea mult cu tot felul de etape chinuitoare ale preparării prăjiturilor. Crema de zahăr ars este ideală pentru cei mari, adorată de cei mici și poate fi pregătită pentru orice ocazie.

 

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars

 Deja celebra rețetă a cremei de zahăr ars cuprinde 10 ouă, un litru de lapte, o cană de zahăr pentru sirop și o ceașcă de zahăr pentru compoziție, esență de rom sau de vanilie și zahăr vanilat – un pliculeț.

Citește mai mult:Cremă de zahăr ars

Cornulețe cu rahat

 

Cornulețe cu rahat

cornulete cu rahat

 Cornulețele cu rahat sau cu gem sunt o rețetă de la bunicile noastre, pe care o apreciem și o păstrăm cu sfințenie. De puține ori ne permitem să aducem modificări în rețetă după bunul nostru plac, deoarece în caz contrar nu ar mai fi la fel de fragede, de gustoase și de aromate. Metoda de preparare nu este dificilă, dar trebuie să recunoaștem că avem nevoie de mult timp și răbdare pentru prepararea lor. Rularea cornulețelor nu este tocmai ușoară, ci este o activitate foarte migăloasă, dar produsul final va aduce multă satisfacție gospodinelor pentru că este apreciat de toată lumea.

 

Ingrediente necesare pentru cornulete cu rahat

 Pentru a prepara o tavă mare de cornulețe cu rahat, avem nevoie de jumătate de kilogram de făină albă, din cea mai bună calitate, preferabil pentru prăjituri sau cozonaci. De asemenea, mai avem nevoie de 250 de grame de unt de bună calitate, un pliculeț de praf de copt, câteva linguri de apă (7-8), o lingură de oțet, un plic de zahăr vanilat și câteva linguri de zahăr pudră, plus rahat dulce și aromat.

Citește mai mult:Cornulețe cu rahat

Nuci umplute

 

Nuci umplute

nuci umplute

 Cu siguranță că nu ați uitat gustul delicioaselor nuci la cuptor preparate de mamele și bunicile dvs. Erau atât de gustoase, de fragede și de aromate. Dacă mai aveți moștenire forma de nuci de la mama sau de la bunica, sau dacă achiziționați o formă de făcut nuci, veți descoperi că acestea sunt extrem de simplu de preparat și sunt la fel de gustoase ca pe vremea bunicii.

 

Ingrediente pentru nuci umplute

 Pentru a prepara delicioasele nuci umplute, aveți nevoie în primul rând de forma pentru nuci, sau de aparatul special care se găsește pe piață și care prepară nucile extrem de rapid. Pentru aluat, avem nevoie de un pahat de ulei și un pahar de zahăr, un pliculeț de praf de copt, șase ouă, coaja de la o lămâie rasă și făină (aici nu putem preciza o anumită cantitate deoarece trebuie să fie suficientă pentru ca aluatul să fie moale, așadar vom spune că aveți nevoie de făină „cât cuprinde„).

 Pentru cremă, avem nevoie de biscuiți, coaja de la o portocală rasă, coaja de la o lămâie, cacao, aproximativ 70 de grame de ciocolată topită, o sută de ml. de frișcă lichidă și o lingură de zahăr pudră.

Citește mai mult:Nuci umplute

Măr copt cu miere și nucă

 

Măr copt cu miere și nucă

mar copt cu miere si nuca

 Merele sunt printre cele mai bune și la îndemână fructe de pe piață. Le putem găsi în orice anotimp, în orice magazin alimentar, în piețe și supermarketuri și au proprietăți uimitoare pentru organismul nostru. Merele sunt de asemenea ingredientul de bază pentru foarte multe prăjituri, plăcinte, salate, dar și alte preparate. Dar dacă sunt consumate ca atare beneficiile asupra sănătății sunt uimitoare, nu degeaba se spune că „un măr pe zi ține doctorul departe„ deoarece merele conțin atâtea substanțe flavonoide, antioxidanți și vitamine, încât sunt un adevărat medicament pentru trupul nostru. O rețetă extrem de delicioasă, ce poate fi consumată de cei mari dar și de cei mici, este aceea de mere coapte. Acestea sunt simplu de făcut, sunt gata în jumătate de oră, chiar mai puțin, sunt delicioase, și sunt un adevărat pansament pentru stomac. Copiilor mici care au probleme stomacale sau indigestii le este chiar indicat consumul de măr copt pentru a scăpa de aceste probleme. Să vedem așadar cum se prepară delicioasele mere coapte.

Citește mai mult:Măr copt cu miere și nucă