Prima întâlnire perfectă

 

Prima întâlnire perfectă

 prima intalnire perfectaPrima întâlnire este o amintire ce dăinuiește peste ani și ani, la fel ca și prima noapte de amor. Numai că prima întâlnire are o inocență, o puritate, un caracter aparte ce nu poate fi dat uitării. Prima întâlnire, desigur, o putem considera atât pe cea care are loc la o vârstă destul de fragedă, undeva la 15-16 ani, când facem schimb de impresii, ieșim în parc, ne rușinăm, avem emoții suficient de mari ca la Jocurile Olimpice, dar prima întâlnire are loc de fiecare dată când cunoaștem o persoană de care ne simțim atras. Fie că întâlnirea este una aranjată, o întâlnire oarba, cu o persoană pe care nu o cunoaștem deloc, sau, dimpotrivă cu o persoană care ne-a atras atenția de câteva luni și am așteptat momentul prielnic să o întâlnim, fie că avem 14 sau 34 de ani, întotdeauna vor exista emoții mari.

Începând de la alegerea locului potrivit, a ținutei, a parfumului, și până la starea euforică pe care o simțim când ajungem acasă, prima întâlnire presupune foarte multe emoții și întrebări. Așa cum oamenii sunt diferiți, așa și întâlnirile sunt de mai multe tipuri, de la tatonări inocente, la aventuri de o noapte. Haideți să vedem ce ar trebui să facem la prima întâlnire, cum să ne comportăm, care sunt locurile cele mai indicate în care prima întâlnire să se desfășoare cât mai plăcut, ce greșeli ar trebui să evităm...

 

Atitudinea bărbatului la prima întâlnire

 Bărbatul ar trebui să aibă puterea de a lua cele mai importante hotărâri referitoare la prima întâlnire. Nicio femeie nu apreciază un bărbat care să o lase pe ea să facă toate alegerile, oricât de galant ar fi. Astfel că, dumneavoastră, ca și bărbat, decideți locația primei întâlniri, dar și când și cum se termină întâlnirea. Toate acestea, într-o manieră cât se poate de frumoasă și de galantă, desigur. Iată și răspunsuri la câteva întrebări pe care mulți dintre dumneavoastră și le pun.

 

Cât de galant trebuie să fiu?

 Ei bine, cât se poate de galant. Femeile adoră să beneficieze de toată atenția și aprecierea partenerului, așa cum adoră și complimentele și comentariile de bun gust. Nu ezitați să o măguliți chiar din primele minute, remarcând, de exemplu, cât de frumoasă este, sau ce ținută minunată și-a ales. Femeile stau foarte mult timp în fața oglinzii pregătindu-se pentru prima întâlnire, și le face mare plăcere când văd că eforturile lor nu sunt în zadar. Dacă nu este o întâlnire oarbă și cunoașteți persoana respectivă de mai mult timp, nu ar strica să afle cât de mult îi apreciați inteligența, stilul vestimentar sau atitudinea lor. Trebuie să fiți pe cât de galant, pe atât de hotărât deoarece femeilor nu le plac bărbații care nu sunt siguri pe ei, așadar este bine să evitați discuțiile despre fosta iubită, să nu vă lăudați prea mult cu cuceririle dumneavoastră și să plătiți nota la final oricât de mult insistă partenera să împărțiți nota.

 

Cum aleg ținuta și locația?

 Nu numai pentru femei ținuta este un lucru care trebuie atent ales la prima întâlnire, ci și pentru bărbați. Așadar, pe principiul haina îl face pe om, alege o ținută cât mai potrivită pentru locația unde veți merge. Nu este ok să mergeți la un restaurant, partenera să fie îmbrăcată șic, iar dumneavoastră în trening. Afișati un aspect cât mai îngrijit, și acest lucru contează foarte mult. Nu ar strica să vă tundeți, să vă bărbieriți înainte de prima întâlnire, iar un duș rapid și un parfum discret pot face minuni.

Hainele trebuie să fie nu numai potrivite locației ci și curate, călcate, îngrijite, iar pantofii nu trebuie neglijați nici ei. Locația este un alt element esențial al primei întâlniri.

Încercați să aveți și o locație de rezervă, destul de aproape una de cealaltă, dacă în prima locație este prea aglomerat sau observați că nu o atrage pe partenera dumneavoastră. Mai mult decât atât, locația trebuie să fie un loc intim, cald, și să fie liniște, astfel încât să puteți vorbi, să vă cunoașteți. Ideale sunt cafenelele abia deschise (pe care le-ați vizitat înainte), ceainăriile, grădinile publice, restaurantele intime. Și momentul ales de du

mneavoastră pentru prima întâlnire este important. Încercați să evitați să stabiliți o întâlnire seara târziu sau dimineața devreme.

Dacă ținuta și locația sunt ok, trecem la pasul următor.

 

Arta conversației și primul sărut

 Ambele aspecte sunt importante pentru o primă întâlnire reușită. Fie că este vorba de o persoană întâlnită pe un site de matrimoniale, o colegă de serviciu sau o fată pe care ați invitat-o după ce ați făcut cunoștință la sala de sport, conversația și găsirea subiectelor comune cât mai plăcute, este un lucru destul de delicat. Tăcerile stânjenitoare vor avea loc inevitabil în primele momente, dar dumneavoastră, ca și bărbat, trebuie să fiți cel care detensionați atmosfera. Nu este indicat să discutați lucruri mult prea personale de la prima întâlnire, dar subiectele precum hobby-urile dumneavoastră sau ale partenerei, filmele preferate, genul de muzică preferat, dacă are vreo pasiune anume, ce carte a citit ultima dată, sunt ideale. Evitați totuși să discutați despre dumneavoastră, la modul în care vă lăudați cu posesiunile personale, să vă plângeți de locul de muncă sau să spuneți bancuri fără perdea. De asemenea, prima întâlnire nu este momentul ideal să aflați câte ceva din trecutul partenerei dumneavoastră sau aspecte legate de familia ei. Lăsați totul să curgă de la sine și cu siguranță totul va decurge în mod firesc. După ce ați încheiat întâlnirea, și vă conduceți partenera acasă, urmează sărutul de noapte-bună. Aici intervine și flerul dumneavoastră. Sesizați dacă partenera este pregătită pentru un sărut și dacă este interesată de o relație cu dumneavoastră. Dacă îi propuneți o plimbare prin parc sau să o conduceți câteva srăzi acasă pe jos, și ea acceptă, vă puteți da seama că este interesată de dumneavoastră și lăsați totul să decurgă de la sine. De obicei, o primă întâlnire reușită se termină cu un sărut sau un pupic pe obraz. Nu fiți prea insistenți. Dacă fata nu dorește să vă sărute, nu forțați nota. Poate că nu este pregătită încă.
 

Telefonul de după...

 Da, ideal este ca dumneavoastră, ca bărbat să o sunați primul. Astfel ea se va simți importantă și măgulită. Nu așteptați prea mult, însă. Este posibil să vă sune chiar partenera, dar, dacă nu, nu așteptați câteva zile ca să o sunați să îi spuneți cât de bine v-ați simțit în seara respectivă. Îi puteți lăsa impresia că nu v-a captat atenția sau că nu o placeți suficient. Puteți folosi acest telefon ca un pretext să mai creați o conexiune cu partenera, sau pentru a stabili o a doua întâlnire.

 

Atitudinea femeii la prima întâlnire

 Dumneavoastră, în calitate de reprezentantă a sexului frumos, aveți misiunea de a vă folosi de farmecul dumneavoastră personal pentru a duce la bun sfârșit întâlnirea, pentru a o transforma în ceva plăcut și, de ce nu, poate fi începutul unei relații de durată.

 

Cum trebuie să mă îmbrac?

 Poate cea mai importantă alegere a doamnelor la prima întâlnire, care le dă emoții tuturor și pentru care acestea petrec ore întregi în fața oglinzii, este ținuta. Nici machiajul nu este un aspect ce trebuie neglijat. Totul trebuie să fie în conformitate cu locul ales de partenerul dumneavoastră, sau pe care l-ați ales de comun acord. Nu se cuvine să purtați jeans și un pulover la un restaurant elegant, la fel cum o rochiță de cocktail nu este cea mai potrivită ținută pentru o plimbare în parc. Încercați să mergeți pe o linie simplă a vestimentației. Alegeți o rochiță neagră, simplă, accesorizată corect, pentru o întâlnire seara la un restaurant. Ziua, însă, puteți opta pentru o fustă și o bluză, sau o cămașă. O fustă tip creion și o cămasă cu volane ar fi o ținută ideală. În privința machiajului, acesta nu trebuie sub nicio formă să fie exagerat. Folosirea exagerată a fondului de ten sau a creionului de ochi poate deranja partenerul. Încercați un machiaj discret, care să vă pună în evidență calitățile. Și, nu în ultimul rând, pantofii. Pantofii completează orice ținută. Aveți grijă să fie cu toc, doamnelor, pentru că, potrivit unui studiu, domnii preferă tocurile în defavoarea balerinilor sau a încălțămintei cu talpă joasă. Fiți cât mai feminină!

 
Cum să mă comport?

 La prima întâlnire trebuie să fiți amândoi cât mai naturali, mai degajați, cu toate că emoțiile sunt mari de ambele părți. Încercați să nu afișați o atitudine prea disponibilă, dar nici nu vă închideți într-un cocon din care partenerul cu greu vă poate scoate. Dacă partenerul este pe placul dumneavoastră, dați-i de înțeles acest lucru prin mici gesturi. Dar dacă sunteți la o întâlnire aranjată, cu o persoană necunoscută, iar aceasta nu este tocmai pe placul dumneavoastră, puteți să vă comportați firesc, iar la final să încheiați seara printr-o strângere de mână călduroasă, pentru a-i da de înțeles partenerului că nu sunteți tocmai pe aceeași lungime de undă.


Îl las să mă sărute?

 Acest lucru depinde doar de dumneavoastră și de cât de bine v-ați simțit împreună. Dacă partenerul dumneavoastră afișează această intenție, iar dumneavoastră v-ați dat seama pe parcursul întâlnirii că vă placeți reciproc și v-ați potrivi, nu este nimic mai natural și mai firesc decât un sărut. Chiar dacă este la prima întâlnire. În societatea actuală, nu mai este nimic anormal sau privit cu o oarecare reținere. Sărutul la prima întâlnire este un prim pas în viitoarea dumneavoastră relație. Dacă însă partenerul nu este pe placul dumneavoastră, puteți refuza elegant acest gest.

 

Ce transmitem prin limbajul corporal la prima întâlnire?

 Limbajul corporal ne trădează emoțiile și trăirile interioare. Dar la prima întâlnire, cu toții ne dorim să emanăm calm, încredere și o stare de spirit bună. Pentru acest lucru, trebuie să învățăm să evităm anumite greșeli prin care ne putem trăda trăirile interioare. La prima întâlnire, încrucișarea brațelor nu își are locul, semn că nu sunteți prea dispus să comunicați. Unde ne așezăm la prima întâlnire? Nici prea aproape, nici prea departe de partener. Nu am vrea nici să îi invadăm spațiul intim, dar nici să fie nevoie să ridicăm tonul pentru a ne face auziți. Alegeți să stați vis-a-vis, dacă întâlnirea are loc într-un cadru intim, cum ar fi într-un restaurant. Evitați să vă jucați cu telefonul mobil, cu furculița, cu diverse obiecte de pe masă deoarece partenera sau partenerul dumneavoastră poate interpreta acest gest ca fiind o lipsă de interes pentru persoana respectivă, o stare nervoasă sau pur și simplu o lipsă de încredere, când, poate, starea dumneavoastră este indusă de emoții și de atracția față de celălalt. Schimbul de priviri este deosebit de important. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă uitați fix la persoana respectivă, dar nici să o ignorați. Privirile senzuale pot avea loc spre sfârșitul întâlnirii. Atingerile prea intime și mișcările prea bruște, de asemenea, nu sunt recomandate la prima întâlnire. Nici aprobarea excesivă din cap nu este tocmai de bun augur. Desigur, aprobarea prin care o exprimați prin acest gest este de bun augur, dar exagerarea denotă contrariul, sugerând un gest fals aprobator.

 

Ce greșeli trebuie să evităm la prima întâlnire?

 Atât domnii, cât și doamnele pot face greșeli de neiertat la prima întâlnire, având în vedere că persoana cu care am decis să luăm cina, de exemplu, pe care abia am cunoscut-o mai în amănunt, nu merită o atenție deosebită în anumite circumstanțe. De exemplu, atitudinea arogantă afișată atât de domni, cât și de doamne, prin care se laudă cu posesiunile materiale, poate intimida partenerul. Mai mult decât atât, monopolizarea discuției de către oricare dintre parteneri nu este tocmai un gest pe placul celuilalt. Nici lipsa de implicare în discuție, tradusă prin răspunsuri seci nu este o atitudine propice pentru prima întâlnire. Nu doriți ca partenerul/a să creadă că sunteți dezinteresat/ă, când dumneavoastră ați avut doar o zi mai proastă la serviciu. Imaginea falsă pe care încercați să v-o construiți, din nou, este o atitudine care îndepărtează partenerul/a. Nu vorbiți tare, nu atrageți atenția în public, partenerul/a s-ar putea simți stânjenit/ă de atitudinea dumneavoastră. De asemenea, în cazul bărbaților, câteva sfaturi sunt mai mult decât bine venite – nu vă adresați urât chelnerilor, nu uitați să îi deschideți doamnei ușa de la intrare în restaurant și să îi trageți scaunul, nu fiți prea sigur pe dumneavoastră, dar nici prea timid. Evitați să vorbiți la telefon la prima întâlnire, cu excepția urgențelor majore. Partenerul/a ar putea considera că nu este suficient de important/ă pentru a vă capta atenția. Niciodată nu întârziați la prima întâlnire, și nici nu săpați prea adânc în trecutul partenerului sau partenerei dumneavoastră, întrebând detalii din fostele relații. Și consumul de alcool trebuie făcut cu moderație, de preferat deloc.

 

Ce facem după prima întâlnire? Sex din prima seară?

 După prima întâlnire, dacă ambii parteneri ați manifestat interes unul pentru celălalt și doriți ca întâlnirea să se continue, puteți alege să jucați un biliard, un bowling, să mai serviți un capuccino în altă locație, sau să faceți o plimbare lungă. Dar ce facem când suntem foarte atrași din punct de vedere sexual de partenerul sau partenera noastră? Ei bine, sexul de la prima întâlnire nu mai este chiar un subiect tabu și nici o regulă. În societatea actuală, aproape totul este permis. Sexul din prima seară nu este privit cu ochi buni de femei, crezând că va fi vorba doar de o aventură de o noapte. Dar studiile recente arată că aceste aventuri de o noapte, adesea se transformă în aventuri de o viață, iar relațiile se concretizează chiar cu o căsătorie. Dar mai sunt și alți factori demni de luat în considerare. Femeile trebuie să știe sigur dacă partenerul lor caută o relație serioasă și dacă ar avea o astfel de relație cu o femeie care cedează din prima seară. Unii bărbați, ce-i drept, ezită să formeze un cuplu solid după o aventură de o noapte. Dar există și excepții, spre exemplu dacă vă cunoașteți de mult timp, sunteți colegi de muncă sau foarte buni pieteni, și deja știți tot ce puteți ști unul despre celălalt, puteți da frâu liber pasiunii. Sexul de la prima întâlnire nu mai este de mult timp o restricție, un subiect tabu, ci un simplu lucru cât se poate de firesc între doi oameni, care pot ajunge să se îndrăgostească unul de celălalt. Însă mentalitatea unor persoane a rămas plină de prejudecăți. Nu putem spune același lucru despre o doamnă matură, divorțată, cu copii, care a avut pobleme în căsnicie, a avut un bărbat violent sau dependent de alcool. În cazuri ca acestea, realitatea stă complet diferit și există nevoia de stabilitate, de a cunoaște îndeajuns persoana respectivă înainte de a-i oferi plăceri sexuale.

{jcomments on}

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

Viața de cuplu după a…

Viața de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

Poziții pentru sex în…

  Poziţii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte şi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  Viaţa sexuală în timpul sarcinii - între mit şi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  Formați un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepție sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine și vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepție: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepție disponib...

Contracepția pentru ad…

                  Contracepția pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex şi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenţiale pentru un prim act sexual reuşit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  Vorbiţi-le adolescenţilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepție sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepţionale sau cum să îţi distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naştere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex și a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esențială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  Relaţiile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate şi sexual…

  Senzualitatea și sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este preg...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educație sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...