Diafragma, prezervativul sexului frumos

 

Metode contraceptive - Diafragma

diafragma prezervativul sexului frumos În societatea modernă, metodele contraceptive sunt o reală necesitate pentru orice persoană care È™i-a început viaÈ›a sexuală, sau are o viață sexuală activă, pentru a evita o posibilă sarcină nedorită sau pentru a se proteja de bolile cu transmitere sexuală. Metodele contraceptive sunt numeroase, atât pentru femei cât È™i pentru bărbaÈ›i, însă din această gamă largă de produse, diafragma este o metodă contraceptivă de barieră, considerată a fi non-invazivă, È™i nepericuloasă pentru organismul uman. Diafragma este o metodă de contracepÈ›ie destinată femeilor È™i are rolul de a bloca accesul spermei în uter, È™i poate fi folosită de femeile care nu pot folosi anticoncepÈ›ionale, sau care nu vor să le folosească datorită efectelor adverse È™i reacÈ›iilor asupra organismului, sau care nu vor sa folosească prezervativul, È™i consideră această metodă a fi cea mai potrivită pentru ele.

 

 

Cum arată și ce presupune folosirea diafragmei?

 Diafragma este considerată a fi prezervativul sexului frumos, fiind o cupă de cauciuc ce are forma unui prezervativ nerulat. Diafragma este confecÈ›ionată dintr-un cauciuc foarte moale ce permite ajustarea È™i fixarea sa în interiorul vaginului, iar cauciucul este foarte elastic, mulându-se aproape anatomic, permiÈ›ând astfel să aibă loc un contact sexual liber, fără ca niciunul dintre parteneri să simtă că există o metodă de contracepÈ›ie folosită. Aceasta are o margine flexibilă ce se introduce în vagin, doar după ce este acoperită cu spermicid. Diafragma de fapt blochează colul uterin, astfel că pătrunderea spermatozoizilor în uter este imposibilă. Iar spermicidul folosit de fapt împiedică accesul spermei în vagin È™i o distruge. Diafragma poate fi păstrată în interiorul vaginului maxim 24 de ore de la aplicarea ei, iar avantajul este că dacă petreceÈ›i o noapte fierbinte alături de partener, nu trebuie să o schimbaÈ›i de fiecare dată înainte sau după o repriză de sex. Va trebui însă să aplicaÈ›i din nou, înainte de fieare act sexual o substanță spermicidă cu ajutorul unui instrument special. Această metodă contraceptivă este destul de eficientă pentru femeile ce au un partener de încredere È™i o relaÈ›ie stabilă, deoarece riscul de a contacta o boală cu transmitere sexuală, chiar È™i prin folosirea diafragmei este destul de ridicată, însă este eficientă în evitarea unor sarcini nedorite.

 

Cum se folosește diafragma?

 Înainte de a vă hotărâ să folosiÈ›i diafragma ca È™i metodă de contracepÈ›ie, este indicată o vizită la medicul dumneavoastră ginecolog care vă va insera un inel în vagin care nu vă va provoca niciun fel de discomfort. PuteÈ›i alege împreună cu medicul dumneavoastră ce fel de diafragmă vi se potriveÈ™te cel mai bine. Diafragma se introduce în vagin cu maximum două ore înainte de contactul sexual programat datorită eficienÈ›ei spermicidului, substanță activă doar două ore. Dar puteÈ›i aplica oricând o cantitate mai mare de spermicid cu ajutorul unui aplicator special. De asemenea, introducerea diagrafmei este un proces destul de complicat la început, dar o dată ce v-aÈ›i familiarizat cu acest lucru, o veÈ›i aplica cu mare uÈ™urință. ExperienÈ›a îÈ™i va spune cuvântul iar în timp aplicarea spermicidului È™i introducerea diafragmei nu vor mai fi o problemă. PuteÈ›i introduce diafragma atât stând în picioare, în poziÈ›ia È™ezând, puteÈ›i pune un picior pe scaun, sunt mai multe poziÈ›ii, la fel ca È™i în cazul folosirii tampoanelor interne. IntroduceÈ›i diafragma în vagin cu mare precauÈ›ie, după ce aÈ›i aplicat spermicid, astfel încât după ce pregătiÈ›i diafragma, depărtaÈ›i labiile puÈ›in È™i împingeÈ›i diafragma în vagin spre col, uÈ™or. Pentru a verifica dacă aÈ›i introdus-o corect, apăsaÈ›i cervixul pentru a simÈ›i colul uterin ferm. De asemenea, diafragma nu trebuie să cadă atunci când tuÈ™iÈ›i, vă aplecaÈ›i sau faceÈ›i alte activități. Scoaterea diaframnei se face după È™ase sau opt ore de la contactul sexual, introducând degetele în vagin È™i agățând de o margine din față. TrageÈ›i uÈ™or È™i aceasta va ieÈ™i cu mare lejeritate.

 

Cum întreÈ›inem diafragma?

 O diafragmă vă poate feri de o sarcină nedorită nu numa dacă este introducsă sau scoasă corect din vagin, ci acest lucru depinde È™i de cum o întreÈ›ineÈ›i. Astfel că, după fiecare utilizare, diafragma trebuie spălată bine cu apă È™i săpun È™i uscată la aer, nu È™tearsă. De asemenea, trebuie să È›ineÈ›i cont de faptul că nu puteÈ›i folosi lubrifianÈ›i, creme sau medicamente vaginale. Mai mult decât atât, verificaÈ›i, pe cât posibil după fiecare folosire ca diafragma să nu fie deteriorată. UmpleÈ›i-o cu apă È™i vedeÈ›i dacă are vreo fisură. În acest caz, este important să consultaÈ›i medicul dumneavoastră È™i să o schimbaÈ›i.

 

Ce avantaje și dezavantaje presupune folosirea diafragmei?

 În primul rând, avantajul este că nu veÈ›i simÈ›i diafragma în organism (dacă aceasta este introdusă corect) iar actul sexual va avea loc cu mare lejeritate. Mai mult decât atât, o puteÈ›i folosi È™i pe timpul menstruaÈ›iei, nu afectează în niciun fel organismul È™i fertilitatea pe viitor È™i este foarte confortabilă. Diafragma are un termen de valabilitate de peste doi ani dacă este folosită în condiÈ›ii optime. O puteÈ›i introduce cu maxim două ore înainte de contactul sexual, însă trebuie să aveÈ›i în vedere faptul că față de alte metode contraceptive, diafragma trebuie introdusă de către un medic specialist, È™i necesită o refixare periodică, È™i, cel mai important lucru, nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală, îndeosebi împotriva HIV/SIDA.

 

Reacții adverse

 Diafragma poate provoca È™i posibile reacÈ›ii adverse. Femeile ce au avut Sindromul Șocului Toxic nu pot alege diafragma sub nicio formă ca È™i metodă de contracepÈ›ie. Mai mult decât atât, trebuie să vedeÈ›i È™i cum se adaptează corpul dumneavoastră la folosirea diafragmei. Dacă simÈ›iÈ›i că vă provoacă discomfort, sau dacă îi provoacă discomfort partenerului în timpul actului sexual, încercaÈ›i să găsiÈ›i o altă metodă de contracepÈ›ie. VerificaÈ›i periodic diafragma să nu fie ruptă È™i fiÈ›i foarte atentă la posibile reacÈ›ii adverse, precum mâncărimi, scurgeri vaginale, iritaÈ›ii ale vezicii. În acest caz consultaÈ›i medicul dumneavoastră ginecolog. Folosirea diafragmei poate provoca È™i infecÈ›ii ale tractului urinar. Deoarece diafragma nu protejează împotriva HIV/SIDA ar fi indicată folosirea concomitentă a prezervativului cu parteneri sexuali noi sau în care nu aveÈ›i încredere.

 Diafragma nu este o metodă contraceptivă foarte des utilizată în România, dar eficienÈ›a È™i avantajele acesteia o recomandă ca fiind o metodă contraceptivă non-invazivă, care nu modifică activitatea hormonală în niciun fel È™i ar trebui avută în vedere de femeile cu o viață sexuală activă.

Categorie:

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părÈ›i ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

ViaÈ›a de cuplu după a…

ViaÈ›a de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

PoziÈ›ii pentru sex în…

  PoziÅ£ii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte ÅŸi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  ViaÅ£a sexuală în timpul sarcinii - între mit ÅŸi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  FormaÈ›i un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepÈ›ie sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine È™i vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepÈ›ie: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepÈ›ie disponib...

ContracepÈ›ia pentru ad…

                  ContracepÈ›ia pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex ÅŸi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenÅ£iale pentru un prim act sexual reuÅŸit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  VorbiÅ£i-le adolescenÅ£ilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepÈ›ie sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepÅ£ionale sau cum să îÅ£i distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naÅŸtere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex È™i a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esenÈ›ială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  RelaÅ£iile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate ÅŸi sexual…

  Senzualitatea È™i sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este pregÄ...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educaÈ›ie sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...