Diafragma, prezervativul sexului frumos

 

Metode contraceptive - Diafragma

diafragma prezervativul sexului frumos În societatea modernă, metodele contraceptive sunt o reală necesitate pentru orice persoană care și-a început viața sexuală, sau are o viață sexuală activă, pentru a evita o posibilă sarcină nedorită sau pentru a se proteja de bolile cu transmitere sexuală. Metodele contraceptive sunt numeroase, atât pentru femei cât și pentru bărbați, însă din această gamă largă de produse, diafragma este o metodă contraceptivă de barieră, considerată a fi non-invazivă, și nepericuloasă pentru organismul uman. Diafragma este o metodă de contracepție destinată femeilor și are rolul de a bloca accesul spermei în uter, și poate fi folosită de femeile care nu pot folosi anticoncepționale, sau care nu vor să le folosească datorită efectelor adverse și reacțiilor asupra organismului, sau care nu vor sa folosească prezervativul, și consideră această metodă a fi cea mai potrivită pentru ele.

 

 

Cum arată și ce presupune folosirea diafragmei?

 Diafragma este considerată a fi prezervativul sexului frumos, fiind o cupă de cauciuc ce are forma unui prezervativ nerulat. Diafragma este confecționată dintr-un cauciuc foarte moale ce permite ajustarea și fixarea sa în interiorul vaginului, iar cauciucul este foarte elastic, mulându-se aproape anatomic, permițând astfel să aibă loc un contact sexual liber, fără ca niciunul dintre parteneri să simtă că există o metodă de contracepție folosită. Aceasta are o margine flexibilă ce se introduce în vagin, doar după ce este acoperită cu spermicid. Diafragma de fapt blochează colul uterin, astfel că pătrunderea spermatozoizilor în uter este imposibilă. Iar spermicidul folosit de fapt împiedică accesul spermei în vagin și o distruge. Diafragma poate fi păstrată în interiorul vaginului maxim 24 de ore de la aplicarea ei, iar avantajul este că dacă petreceți o noapte fierbinte alături de partener, nu trebuie să o schimbați de fiecare dată înainte sau după o repriză de sex. Va trebui însă să aplicați din nou, înainte de fieare act sexual o substanță spermicidă cu ajutorul unui instrument special. Această metodă contraceptivă este destul de eficientă pentru femeile ce au un partener de încredere și o relație stabilă, deoarece riscul de a contacta o boală cu transmitere sexuală, chiar și prin folosirea diafragmei este destul de ridicată, însă este eficientă în evitarea unor sarcini nedorite.

 

Cum se folosește diafragma?

 Înainte de a vă hotărâ să folosiți diafragma ca și metodă de contracepție, este indicată o vizită la medicul dumneavoastră ginecolog care vă va insera un inel în vagin care nu vă va provoca niciun fel de discomfort. Puteți alege împreună cu medicul dumneavoastră ce fel de diafragmă vi se potrivește cel mai bine. Diafragma se introduce în vagin cu maximum două ore înainte de contactul sexual programat datorită eficienței spermicidului, substanță activă doar două ore. Dar puteți aplica oricând o cantitate mai mare de spermicid cu ajutorul unui aplicator special. De asemenea, introducerea diagrafmei este un proces destul de complicat la început, dar o dată ce v-ați familiarizat cu acest lucru, o veți aplica cu mare ușurință. Experiența își va spune cuvântul iar în timp aplicarea spermicidului și introducerea diafragmei nu vor mai fi o problemă. Puteți introduce diafragma atât stând în picioare, în poziția șezând, puteți pune un picior pe scaun, sunt mai multe poziții, la fel ca și în cazul folosirii tampoanelor interne. Introduceți diafragma în vagin cu mare precauție, după ce ați aplicat spermicid, astfel încât după ce pregătiți diafragma, depărtați labiile puțin și împingeți diafragma în vagin spre col, ușor. Pentru a verifica dacă ați introdus-o corect, apăsați cervixul pentru a simți colul uterin ferm. De asemenea, diafragma nu trebuie să cadă atunci când tușiți, vă aplecați sau faceți alte activități. Scoaterea diaframnei se face după șase sau opt ore de la contactul sexual, introducând degetele în vagin și agățând de o margine din față. Trageți ușor și aceasta va ieși cu mare lejeritate.

 

Cum întreținem diafragma?

 O diafragmă vă poate feri de o sarcină nedorită nu numa dacă este introducsă sau scoasă corect din vagin, ci acest lucru depinde și de cum o întrețineți. Astfel că, după fiecare utilizare, diafragma trebuie spălată bine cu apă și săpun și uscată la aer, nu ștearsă. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că nu puteți folosi lubrifianți, creme sau medicamente vaginale. Mai mult decât atât, verificați, pe cât posibil după fiecare folosire ca diafragma să nu fie deteriorată. Umpleți-o cu apă și vedeți dacă are vreo fisură. În acest caz, este important să consultați medicul dumneavoastră și să o schimbați.

 

Ce avantaje și dezavantaje presupune folosirea diafragmei?

 În primul rând, avantajul este că nu veți simți diafragma în organism (dacă aceasta este introdusă corect) iar actul sexual va avea loc cu mare lejeritate. Mai mult decât atât, o puteți folosi și pe timpul menstruației, nu afectează în niciun fel organismul și fertilitatea pe viitor și este foarte confortabilă. Diafragma are un termen de valabilitate de peste doi ani dacă este folosită în condiții optime. O puteți introduce cu maxim două ore înainte de contactul sexual, însă trebuie să aveți în vedere faptul că față de alte metode contraceptive, diafragma trebuie introdusă de către un medic specialist, și necesită o refixare periodică, și, cel mai important lucru, nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală, îndeosebi împotriva HIV/SIDA.

 

Reacții adverse

 Diafragma poate provoca și posibile reacții adverse. Femeile ce au avut Sindromul Șocului Toxic nu pot alege diafragma sub nicio formă ca și metodă de contracepție. Mai mult decât atât, trebuie să vedeți și cum se adaptează corpul dumneavoastră la folosirea diafragmei. Dacă simțiți că vă provoacă discomfort, sau dacă îi provoacă discomfort partenerului în timpul actului sexual, încercați să găsiți o altă metodă de contracepție. Verificați periodic diafragma să nu fie ruptă și fiți foarte atentă la posibile reacții adverse, precum mâncărimi, scurgeri vaginale, iritații ale vezicii. În acest caz consultați medicul dumneavoastră ginecolog. Folosirea diafragmei poate provoca și infecții ale tractului urinar. Deoarece diafragma nu protejează împotriva HIV/SIDA ar fi indicată folosirea concomitentă a prezervativului cu parteneri sexuali noi sau în care nu aveți încredere.

 Diafragma nu este o metodă contraceptivă foarte des utilizată în România, dar eficiența și avantajele acesteia o recomandă ca fiind o metodă contraceptivă non-invazivă, care nu modifică activitatea hormonală în niciun fel și ar trebui avută în vedere de femeile cu o viață sexuală activă.

{jcomments on}

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

Viața de cuplu după a…

Viața de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

Poziții pentru sex în…

  Poziţii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte şi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  Viaţa sexuală în timpul sarcinii - între mit şi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  Formați un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepție sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine și vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepție: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepție disponib...

Contracepția pentru ad…

                  Contracepția pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex şi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenţiale pentru un prim act sexual reuşit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  Vorbiţi-le adolescenţilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepție sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepţionale sau cum să îţi distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naştere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex și a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esențială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  Relaţiile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate şi sexual…

  Senzualitatea și sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este preg...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educație sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...