Efectele adverse ale anticonceptionalelor

 

Despre pilulele anticoncepÅ£ionale sau cum să îÅ£i distrugi corpul

 efectele adverse ale anticonceptionalelorPilulele anticoncepÅ£ionale, sau pe scurt, anticoncepÅ£ionalele, sunt mai degrabă o otravă decât o metodă contraceptivă sau un medicament. PuteÅ£i să luaÅ£i un prospect la întâmplare, să vă uitaÅ£i cu atenÅ£ie ÅŸi veÅ£i vedea o listă enormă de explicaÅ£ii ÅŸi dovezi în acest sens.

Efectele adverse ale anticoncepţionalelor

 Hormonii artificiali conÅ£inuÅ£i de pilulele contraceptive produc tot felul de efecte nefaste în organism, printre care ÅŸi modificarea vaselor sanguine. Din acest motiv este contraindicat ÅŸi foarte periculos fumatul pe perioada folosirii anticoncepÅ£ionalelor: cele două combinate pot avea un efect letal. Dar nu este neapărat nevoie de gudronul din Å£igări pentru a te alege cu tromboză sau cu un accident vascular. AnticoncepÅ£ionalele singure pot fi foarte eficiente în acest scop.

 AnticoncepÅ£ionalele pot produce tulburări de vedere ÅŸi scăderea acuităţii vizuale, dar acestea nu sunt decât efecte de faÅ£adă, manifestări ale unor dereglări la un nivel mult mai profund.

 Prospectele anticoncepÅ£ionalelor avertizează că trebuie oprită imediat administrarea ÅŸi trebuie consultat de urgenţă un medic în cazul observării oricărui semn posibil de tromboză, infarct sau accident vascular cerebral care se poate manifesta, de exemplu, prin:
- o tuse neobişnuită,
- o durere severă în piept care poate ajunge în braÅ£ul stâng,
- senzaţie de lipsă de aer,
- un atac migrenos sau cefalee severă, prelungită şi neobişnuită,
- pierderea parţială sau completă a vederii sau vedere dublă,
- dereglarea vorbirii sau incapacitate de a vorbi,
- modificări bruşte de auz, percepţii olfactive sau gust,
- ameţeli sau leşin,
- slăbiciune sau amorÅ£eli în orice parte a corpului,
- durere severă în abdomen,
- durere severă sau umflarea picioarelor,
iar lista este continuată de alte efecte suspecte, considerate însă mai puÅ£in grave, întrucât în cazul acestora este recomandată doar vizita la medic: apariÅ£ia unor noduli la sân, sângerări vaginale puternice sau neobiÅŸnuite, diaree severă ÅŸ.a.

Efecte benefice ale anticoncepţionalelor

 Prezentarea „efectelor benefice” ale anticoncepÅ£ionalelor („terapeutice”, ar spune unii medici) este destul de ambiguă. AnticoncepÅ£ionalele pot regla ciclul menstrual, pot reduce sângerările prea abundente sau prea îndelungate, pot chiar reduce vizibil acneea. Însă aplicarea lor în practică demonstrează uneori chiar contrariul, de exemplu apariÅ£ia de acnee ÅŸi nicidecum dispariÅ£ia ei. ExplicaÅ£ia aici este simplă, căci anticoncepÅ£ionalele produc ÅŸi modificări ale mucoaselor ÅŸi secreÅ£iilor, ba chiar pot provoca intoleranţă la lentilele de contact.

 Prospectul menÅ£ionează, de asemenea, că s-au raportat cazuri numeroase când anticoncepÅ£ionalele au scăzut riscul sarcinilor extrauterine. Dar ne putem întreba, sincer, dacă nu cumva e vreo greÅŸeală de tipar. Căci, din contră, anticoncepÅ£ionalele cresc riscul apariÅ£iei unor sarcini extrauterine. Asta ca să nu mai spunem că eficienÅ£a lor este undeva în jur de 60-70%, existând destule cazuri de femei care au rămas însărcinate deÅŸi foloseau în mod corect anticoncepÅ£ionale, fără să uite de administrarea unei pilule sau fără să decaleze ora. Iar o astfel de sarcină de obicei se sfârÅŸeÅŸte cu un avort ÅŸi cu mari probleme pentru femeia în cauză. De la sarcini extrauterine până la sterilitate. Căci da, anticoncepÅ£ionalele folosite timp îndelungat pot avea ca efect ÅŸi sterilitatea.

 Marea întrebare care se pune este de ce folosesc femeile anticoncepÅ£ionale? Există metode mult mai eficiente de contracepÅ£ie (cum ar fi, de exemplu, continenÅ£a sexuală), dacă scopul urmărit de ele este contracepÅ£ia. Dar anticoncepÅ£ionalele sunt prescrise de aproape toÅ£i (în speranÅ£a că există ÅŸi excepÅ£ii) medicii ginecologi pentru orice dereglare ce Å£ine de sistemul reproducător feminin. Însă mai sus tocmai am demonstrat că anticoncepÅ£ionalele nu au efectele terapeutice pe care ÅŸi le-ar dori unii, ci din contră. În plus, unele anticoncepÅ£ionale sunt incompatibile cu orice tratamente naturiste ÅŸi produse naturiste, în sensul că acestea reduc eficienÅ£a lor în materie de contracepÅ£ie. Păi ce faci dacă suferi de o simplă răceală? Nu metodele naturiste sunt cele mai sănătoase? Sau nu, dacă iei anticoncepÅ£ionale în scop contraceptiv automat trebuie să renunÅ£i la orice tratament naturist, căci altfel riÅŸti să rămâi însărcinată ÅŸi nu mai are nici un sens.

 Astfel de medici ginecologi nu Å£in cont nici de alte aspecte importante. Este foarte cunoscută vorba pe care o spun unii profesori, uneori în mod ironic, elevilor lor, când îi sfătuiesc pe aceÅŸtia să-ÅŸi rezolve singuri exerciÅ£iile ÅŸi problemele la matematică, să nu le copie gata rezolvate de la colegii mai harnici, căci altfel li se atrofiază creierul. Cam acelaÅŸi principiu funcÅ£ionează ÅŸi aici. De cele mai multe ori anticoncepÅ£ionalele nu au nici un efect de reglare hormonală pentru fetele tinere care nu ÅŸi-au început încă viaÅ£a sexuală, ba din contră, mai degrabă de dereglare.

 Există pentru dereglările ce Å£in de sistemul reproducător feminin, ca ÅŸi pentru aproape orice afecÅ£iune de orice tip, diverse tratamente naturiste. Dar foarte mulÅ£i medici ginecologi nici nu au auzit de aÅŸa ceva, iar dacă au auzit nu vor să recunoască. De ce oare? Åži de ce metodele de tratament naturiste dau rezultate, iar anticoncepÅ£ionalele nu? Răspunsul este foarte simplu, însă pentru cei mai mulÅ£i dintre medicii ginecologi acest fapt este un adevărat mister. O vrăjitorie, poate, sau o iluzie. Cine ÅŸtie, poate o minune sau un noroc inexplicabil.

 AnticoncepÅ£ionalele, ca ÅŸi antibioticele, slăbesc sistemul imunitar, iar mecanismele naturale ale organismului duc la dezvoltarea excesivă a bacteriei candida, apărând astfel candidoza. Aceasta este un semnal natural că imunitatea a fost scăzută. Ca ÅŸi pentru anticoncepÅ£ionale, ÅŸi pentru antibiotice există alternative naturale, una dintre ele fiind propolisul, o adevărată binecuvântare a naturii.

 Dacă tot am pătruns în arealul tratamentelor naturiste, să luăm în calcul plante precum creÅ£iÅŸoara, mlădiÅ£ele de zmeur, mugurii de coacăz negru, traista ciobanului, coada ÅŸoricelului, mărarul, salvia.
 - CreÅ£iÅŸoara este foarte utilă în caz de dezordini provocate de tratamentul cu anticoncepÅ£ionale, împotriva diareii, a hemoragiilor interne, a acneei pe fond hormonal, în caz de chisturi ovariene, fibrom uterin, mastoză fibrochistică, ciclu menstrual neregulat ÅŸi dureros, ÅŸi nu numai.
 - Mărarul poate fi întrebuinÅ£at cu succes în caz de sterilitate feminină ÅŸi dureri menstruale, cât ÅŸi în amenoree (lipsa menstruaÅ£iei).
 - MlădiÅ£ele de zmeur sunt o binecuvântare a naturii pentru aparatul genital feminin, fiind utile cam în orice tip de afecÅ£iune specifică acestuia.
 - Mugurii de coacăz negru sunt benefici, printre altele, în caz de chisturi ovariene ÅŸi fibrom uterin.
 - Traista ciobanului este folosită pentru tratarea tendinÅ£elor hemoragice de orice natură, inclusiv a menoragiilor (hemoragii menstruale excesive), metroragiilor (hemoragii uterine în afara menstruaÅ£iei) ÅŸi dismenoreei (menstruaÅ£ie dureroasă).
 - Salvia este utilă în dismenoree.
 - Coada ÅŸoricelului are de asemenea diverse întrebuinţări, fiind foarte bună ÅŸi pentru potenÅ£area efectelor altor plante, cum ar fi în caz de menometroragii (sângerare menstruală de prea lungă durată), dar ÅŸi de menstre neregulate ÅŸi dureroase.

 Aceste plante pot fi utilizate ÅŸi sub formă de ceaiuri, însă efect mai puternic îl au tincturile (extracte hidroalcoolice) ÅŸi gemoderivatele (extracte glicerohidroalcoolice). Unele plante se pot administra ÅŸi sub formă de pulbere, pulberea administrată sublingual având poate efectele cele mai puternice. În funcÅ£ie de afecÅ£iune ÅŸi de gravitatea ei, pot fi asociate mai multe plante.

 Desigur, pentru orice afecÅ£iune există un tratament naturist, însă multe dintre ele au fost uitate odată cu îndepărtarea omului de natură. Să nu uităm că tratamentele naturiste au dat roade întotdeauna, altfel ele nu ar fi fost întrebuinÅ£ate timp de atâtea milenii, până în ziua de azi. Nu este vorba de superstiÅ£ie, ci doar de comuniunea dintre om ÅŸi natură. Cu cât vom ÅŸti să fim mai aproape de natură ÅŸi să o respectăm, să nu îi desconsiderăm principiile, cu atât mai bine ne va fi.

AnticoncepÅ£ionalele au un efect devastator asupra femeii. Prin distrugerea organismului femeii este alterată inclusiv puterea de procreaÅ£ie ÅŸi de a avea urmaÅŸi sănătoÅŸi, ceea ce duce inevitabil la degradarea speciei umane. Cel mai bine pentru noi ar fi să ne axăm mai mult pe metodele naturale de tratament, să le dezvoltăm în beneficiul nostru ÅŸi astfel să redescoperim binefacerile naturii pe care mulÅ£i dintre noi le-au uitat.

Categorie:

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părÈ›i ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

ViaÈ›a de cuplu după a…

ViaÈ›a de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

PoziÈ›ii pentru sex în…

  PoziÅ£ii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte ÅŸi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  ViaÅ£a sexuală în timpul sarcinii - între mit ÅŸi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  FormaÈ›i un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepÈ›ie sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine È™i vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepÈ›ie: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepÈ›ie disponib...

ContracepÈ›ia pentru ad…

                  ContracepÈ›ia pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex ÅŸi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenÅ£iale pentru un prim act sexual reuÅŸit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  VorbiÅ£i-le adolescenÅ£ilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepÈ›ie sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepÅ£ionale sau cum să îÅ£i distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naÅŸtere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex È™i a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esenÈ›ială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  RelaÅ£iile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate ÅŸi sexual…

  Senzualitatea È™i sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este pregÄ...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educaÈ›ie sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...