Prezervativul

 

Metode de contraceptie naturala: Prezervativul

prezervativ pentru o contraceptie sigura Metodele de contracepÈ›ie sunt foarte importante în societatea actuală în care bolile cu transmitere sexuală sunt mai mult decât prezente, iar pentru a ne feri de contactarea acestora, trebuie să ne protejăm aÈ™a cum se cuvine. Desigur, sunt È™i mijloace de contracepÈ›ie pe cale naturală, sau anticoncepÈ›ionalele, care de multe ori au efecte adverse nedorite. Dar aceste metode de contracepÈ›ie sunt indicate atunci când aveÈ›i o relaÈ›ie stabilă cu un partener în care aveÈ›i încredere. În caz contrar, pentru a evita o eventuală sarcină nedorită sau pentru a nu contacta o boală cu transmitere sexuală, este indicată folosirea prezervativului.

 

Ce este prezervativul?

 Prezervativul este unica metodă contraceptivă ce poate fi folosită de către bărbaÈ›i. Prezervativul este un cilindru de cauciuc sau de latex, ce are diverse forme È™i mărimi, arome, poate prezenta striaÈ›ii sau nu (pentru o plăcere mai intensă) È™i este rezistent È™i impermeabil. Prin intermediul prezervativului, atunci când are loc ejacularea, este împiedicată pătrunderea spermatozoizilor în vagin. Prezervativele din latex sunt cele mai sigure din punct de vedere al materialului folosit, dar în cazul în care prezentaÈ›i dumneavoastră sau partenera dumneavoastră alergii la latex, există È™i varianta prezervativului din cauciuc sau a celui natural din membrana intestinală de miel.

 

 

 Este prezervativul 100% sigur? Ce facem daca se rupe prezervativul?

 Din păcate, prezervativul nu este sută la sută sigur. Aceasta este o metodă contraceptivă medie ca È™i risc al eÈ™ecului protejării în timpul actului sexual. De cele mai multe ori, acesta se poate rupe în timpul folosirii sau poate aluneca de pe penis din cauza aplicării sale greÈ™ite, din cauza folosirii lubrifiantului sau a calității proaste a cauciucului. DeÈ™i sună tentant, nu folosiÈ›i două prezervative în acelaÈ™i timp. În loc să vă ofere protecÈ›ie suplimentară, acestea se pot rupe datorită frecării. Prezervativele însă sunt singura metodă de contracepÈ›ie ce vă apără de bolile cu transmitere sexuală. Mai mult decât atât, dacă aveÈ›i ghinionul ca prezervativul să se rupă puteÈ›i folosi metode de contracepÈ›ie suplimentare, precum pilula de a doua zi (administrată reprezentantelor sexului frumos) la maxim 48 de ore după contactul sexual în care prezervativul s-a rupt. Prezervativul poate fi folosit È™i dacă aveÈ›i o relaÈ›ie stabilă È™i de lungă durată, dar È™i pentru cei ce au contacte sexuale cu diferiÈ›i parteneri, cei care nu au o viață sexuală activă sau pentru tinerii aflaÈ›i la începutul vieÈ›ii sexuale.

 

Avantajele si dezavantajele folosirii prezervativului

Prezervativul este singura metodă contraceptivă care vă apără de bolile cu transmitere sexuală È™i previne infertilitatea È™i cancerul de col. EficienÈ›a contracepÈ›iei în cazul folosirii prezervativului este foarte ridicată, iar organismul nu este bombardat cu diferite substanÈ›e chimice, iar hormonii nu sunt afectaÈ›i ca È™i în cazul folosirii anticoncepÈ›ionalelor. Mai mult decât atât, bărbatul este protejat de ejacularea prematură. Printre dezavantajele folosirii prezervativului menÈ›ionăm, în primul rând, posibilitatea ruperii È™i grija È™i atenÈ›ia sporită ce are loc în timpul actului sexual, asociate cu diminuarea plăcerii. Conform unui studiu, un total de 8% din cazuri de folosire a prezervativului au eÈ™uat, din care 4% s-au rupt È™i 3% au alunecat. AÈ™adar, prezervativul rămâne o metodă sigură de contracepÈ›ie. În cazul în care aveÈ›i alergie la latex sau la o substanță ce intră în componenÈ›a prezervativului, puteÈ›i schimba marca prezervativului. Există È™i riscul în care prezervativul poate rămâne blocat în interiorul vaginului. În acest caz, partenera trebuie să îl scoată cât mai repede, sau să consulte un medic de urgență. Printre avantajele prezervativului, aÈ™adar, enumerăm protecÈ›ia ridicată împotriva BTS È™i a sarcinilor nedorite, faptul că nu încarcă organismul cu substanÈ›e chimice È™i nici nu are efecte secundare. Cu toate acestea, prezervativul se poate rupe sau poate aluneca.

 

Când ÅŸi cum se aplică prezervativul ?

 Prezervativul se poate aplica în timpul preludiului inaintea actului sexual. Prezervativul se aplică numai pe penisul aflat în erecÈ›ie, cu mare grijă. Încă de la deschiderea pachetului trebuie să manifestaÈ›i o atenÈ›ie sporită deoarece fiind foarte sensibil, prezervativul se poate rupe la contactul cu bijuterii, unghii, foarfece sau dinÈ›i. Apoi, aplicaÈ›i prezervativul în timpul preludiului. Unii preferă să aplice prezervativul în timpul actului sexual dar nu este indicat deoarece înainte de ejaculare se elimină o secreÈ›ie, lichidul seminal, ce conÈ›ine spermatozoizi È™i astfel poate avea loc o sarcină. Prezervativul se aplică relativ uÈ™or, astfel – presaÈ›i vârful prezervativului între două degete, ca să elimine aerul. Cu cealaltă mână se rulează prezervativul de-a lungul penisului în jos, iar după contactul sexual, trebuie scos cu grijă deoarece va aluneca de pe penisul în stare flască.

 

GreÅŸeli în folosirea prezervativului

 De cele mai multe ori, prezervativele nu dau randament È™i au o rată de succes scăzută din cauza celor care le folosesc È™i a grabei sau a lipsei de experiență. Există câteva reguli de aur pentru ca prezervativul să vă protejeze aÈ™a cum trebuie. Prezervativul nu trebuie pus prea târziu, ci înainte de penetrare. De asemenea, prezervativul nu trebuie scos imediat după sau înainte de ejaculare, dar nici prea târziu, astfel că nu trebuie să aÈ™teptaÈ›i până ce penisul este în stare flască ci trebuie scos imediat È™i aruncat la gunoi. Nu derulaÈ›i prezervativul complet înainte să îl puneÈ›i pe penis! Nu folosiÈ›i obiecte ascuÈ›ite precum foarfece sau cuÈ›ite pentru a tăia ambalajul prezervativului, sunt foarte sensibile È™i se rup sau se taie uÈ™or. AveÈ›i mare grijă la data expirării de pe prezervativ. Prezervativele sunt de unică folosință! Nu se pot refolosi.

 

Protejaţi-vă şi protejaţi! Folosiţi prezervativul!

 ProtejaÈ›i-vă folosind prezervativul atât pe dumneavoastră cât È™i pe persoanele cu care aveti un contact sexual. FolosiÈ›i prezervativul pentru a evita bolile cu transmitere sexuală È™i sarcinile nedorite ce pot duce la avorturi. Prezervativele se pot procura de oriunde (farmacii, supermarketuri, buticuri), dar nu vă jenaÈ›i să le cumpăraÈ›i! ViaÈ›a sexuală activă presupune folosirea unui mijloc de contracepÈ›ie, oricare ar fi acesta, iar dumneavoastră în egală măsură cu partenera de viață sunteÈ›i responsabil de sănătatea È™i relaÈ›ionarea în cuplu. Nici doamnele nu ar trebui să ignore acest aspect È™i ar trebui să poarte în poÈ™etă o cutie de prezervative de rezervă. CumpăraÈ›i-le fără jenă, doamnelor È™i domnilor, este în joc sănătatea È™i viaÈ›a dumneavoastră.

 

Categorie:

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părÈ›i ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

ViaÈ›a de cuplu după a…

ViaÈ›a de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

PoziÈ›ii pentru sex în…

  PoziÅ£ii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte ÅŸi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  ViaÅ£a sexuală în timpul sarcinii - între mit ÅŸi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  FormaÈ›i un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepÈ›ie sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine È™i vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepÈ›ie: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepÈ›ie disponib...

ContracepÈ›ia pentru ad…

                  ContracepÈ›ia pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex ÅŸi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenÅ£iale pentru un prim act sexual reuÅŸit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  VorbiÅ£i-le adolescenÅ£ilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepÈ›ie sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepÅ£ionale sau cum să îÅ£i distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naÅŸtere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex È™i a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esenÈ›ială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  RelaÅ£iile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate ÅŸi sexual…

  Senzualitatea È™i sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este pregÄ...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educaÈ›ie sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...