Prezervativul

 

Metode de contraceptie naturala: Prezervativul

prezervativ pentru o contraceptie sigura Metodele de contracepție sunt foarte importante în societatea actuală în care bolile cu transmitere sexuală sunt mai mult decât prezente, iar pentru a ne feri de contactarea acestora, trebuie să ne protejăm așa cum se cuvine. Desigur, sunt și mijloace de contracepție pe cale naturală, sau anticoncepționalele, care de multe ori au efecte adverse nedorite. Dar aceste metode de contracepție sunt indicate atunci când aveți o relație stabilă cu un partener în care aveți încredere. În caz contrar, pentru a evita o eventuală sarcină nedorită sau pentru a nu contacta o boală cu transmitere sexuală, este indicată folosirea prezervativului.

 

Ce este prezervativul?

 Prezervativul este unica metodă contraceptivă ce poate fi folosită de către bărbați. Prezervativul este un cilindru de cauciuc sau de latex, ce are diverse forme și mărimi, arome, poate prezenta striații sau nu (pentru o plăcere mai intensă) și este rezistent și impermeabil. Prin intermediul prezervativului, atunci când are loc ejacularea, este împiedicată pătrunderea spermatozoizilor în vagin. Prezervativele din latex sunt cele mai sigure din punct de vedere al materialului folosit, dar în cazul în care prezentați dumneavoastră sau partenera dumneavoastră alergii la latex, există și varianta prezervativului din cauciuc sau a celui natural din membrana intestinală de miel.

 

 

 Este prezervativul 100% sigur? Ce facem daca se rupe prezervativul?

 Din păcate, prezervativul nu este sută la sută sigur. Aceasta este o metodă contraceptivă medie ca și risc al eșecului protejării în timpul actului sexual. De cele mai multe ori, acesta se poate rupe în timpul folosirii sau poate aluneca de pe penis din cauza aplicării sale greșite, din cauza folosirii lubrifiantului sau a calității proaste a cauciucului. Deși sună tentant, nu folosiți două prezervative în același timp. În loc să vă ofere protecție suplimentară, acestea se pot rupe datorită frecării. Prezervativele însă sunt singura metodă de contracepție ce vă apără de bolile cu transmitere sexuală. Mai mult decât atât, dacă aveți ghinionul ca prezervativul să se rupă puteți folosi metode de contracepție suplimentare, precum pilula de a doua zi (administrată reprezentantelor sexului frumos) la maxim 48 de ore după contactul sexual în care prezervativul s-a rupt. Prezervativul poate fi folosit și dacă aveți o relație stabilă și de lungă durată, dar și pentru cei ce au contacte sexuale cu diferiți parteneri, cei care nu au o viață sexuală activă sau pentru tinerii aflați la începutul vieții sexuale.

 

Avantajele si dezavantajele folosirii prezervativului

Prezervativul este singura metodă contraceptivă care vă apără de bolile cu transmitere sexuală și previne infertilitatea și cancerul de col. Eficiența contracepției în cazul folosirii prezervativului este foarte ridicată, iar organismul nu este bombardat cu diferite substanțe chimice, iar hormonii nu sunt afectați ca și în cazul folosirii anticoncepționalelor. Mai mult decât atât, bărbatul este protejat de ejacularea prematură. Printre dezavantajele folosirii prezervativului menționăm, în primul rând, posibilitatea ruperii și grija și atenția sporită ce are loc în timpul actului sexual, asociate cu diminuarea plăcerii. Conform unui studiu, un total de 8% din cazuri de folosire a prezervativului au eșuat, din care 4% s-au rupt și 3% au alunecat. Așadar, prezervativul rămâne o metodă sigură de contracepție. În cazul în care aveți alergie la latex sau la o substanță ce intră în componența prezervativului, puteți schimba marca prezervativului. Există și riscul în care prezervativul poate rămâne blocat în interiorul vaginului. În acest caz, partenera trebuie să îl scoată cât mai repede, sau să consulte un medic de urgență. Printre avantajele prezervativului, așadar, enumerăm protecția ridicată împotriva BTS și a sarcinilor nedorite, faptul că nu încarcă organismul cu substanțe chimice și nici nu are efecte secundare. Cu toate acestea, prezervativul se poate rupe sau poate aluneca.

 

Când şi cum se aplică prezervativul ?

 Prezervativul se poate aplica în timpul preludiului inaintea actului sexual. Prezervativul se aplică numai pe penisul aflat în erecție, cu mare grijă. Încă de la deschiderea pachetului trebuie să manifestați o atenție sporită deoarece fiind foarte sensibil, prezervativul se poate rupe la contactul cu bijuterii, unghii, foarfece sau dinți. Apoi, aplicați prezervativul în timpul preludiului. Unii preferă să aplice prezervativul în timpul actului sexual dar nu este indicat deoarece înainte de ejaculare se elimină o secreție, lichidul seminal, ce conține spermatozoizi și astfel poate avea loc o sarcină. Prezervativul se aplică relativ ușor, astfel – presați vârful prezervativului între două degete, ca să elimine aerul. Cu cealaltă mână se rulează prezervativul de-a lungul penisului în jos, iar după contactul sexual, trebuie scos cu grijă deoarece va aluneca de pe penisul în stare flască.

 

Greşeli în folosirea prezervativului

 De cele mai multe ori, prezervativele nu dau randament și au o rată de succes scăzută din cauza celor care le folosesc și a grabei sau a lipsei de experiență. Există câteva reguli de aur pentru ca prezervativul să vă protejeze așa cum trebuie. Prezervativul nu trebuie pus prea târziu, ci înainte de penetrare. De asemenea, prezervativul nu trebuie scos imediat după sau înainte de ejaculare, dar nici prea târziu, astfel că nu trebuie să așteptați până ce penisul este în stare flască ci trebuie scos imediat și aruncat la gunoi. Nu derulați prezervativul complet înainte să îl puneți pe penis! Nu folosiți obiecte ascuțite precum foarfece sau cuțite pentru a tăia ambalajul prezervativului, sunt foarte sensibile și se rup sau se taie ușor. Aveți mare grijă la data expirării de pe prezervativ. Prezervativele sunt de unică folosință! Nu se pot refolosi.

 

Protejaţi-vă şi protejaţi! Folosiţi prezervativul!

 Protejați-vă folosind prezervativul atât pe dumneavoastră cât și pe persoanele cu care aveti un contact sexual. Folosiți prezervativul pentru a evita bolile cu transmitere sexuală și sarcinile nedorite ce pot duce la avorturi. Prezervativele se pot procura de oriunde (farmacii, supermarketuri, buticuri), dar nu vă jenați să le cumpărați! Viața sexuală activă presupune folosirea unui mijloc de contracepție, oricare ar fi acesta, iar dumneavoastră în egală măsură cu partenera de viață sunteți responsabil de sănătatea și relaționarea în cuplu. Nici doamnele nu ar trebui să ignore acest aspect și ar trebui să poarte în poșetă o cutie de prezervative de rezervă. Cumpărați-le fără jenă, doamnelor și domnilor, este în joc sănătatea și viața dumneavoastră.

 {jcomments on}

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

Viața de cuplu după a…

Viața de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

Poziții pentru sex în…

  Poziţii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte şi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  Viaţa sexuală în timpul sarcinii - între mit şi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  Formați un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepție sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine și vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepție: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepție disponib...

Contracepția pentru ad…

                  Contracepția pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex şi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenţiale pentru un prim act sexual reuşit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  Vorbiţi-le adolescenţilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepție sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepţionale sau cum să îţi distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naştere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex și a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esențială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  Relaţiile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate şi sexual…

  Senzualitatea și sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este preg...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educație sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...