Prima experiență sexuală

 

Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată

prima experienta sexuala

 Prima experiență sexuală nu se uită niciodată. Cel puțin așa afirmă specialiștii. Există o conexiune care se formează atunci, între trup și suflet și prima noapte de dragoste, primii fluturi din stomac, primele bătăi mai puternice ale inimii, și nopțile petrecute apoi cu amintirea acelor clipe nu pot fi date uitării așa ușor. Putem întreba și oamenii trecuți de prima tinerețe dacă își amintesc de prima lor experiență sexuală, iar răspunsul lor va fi cu siguranță unul categoric, da. Desigur, în societatea contemporană, prima iubire nu va fi în mod categoric și ultima, dar prima experiență sexuală este la fel de importantă ca și prima zi de școală, de exemplu. Atunci, ce ar trebui să știe tinerii care nu și-au început viața sexuală, care nu au trăit prima noapte de dragoste, pentru ca totul să fie cât mai plăcut? În primul rând, prima experiență sexuală nu înseamnă neapărat durere fizică sau o traumă emoțională. Dacă vă alegeți momentul oportun, de comun acord, când ambii parteneri sunt pregătiți pentru a face acest pas, și dacă persoana cu care vă doriți să vă începeți viața sexuală este una pentru care aveți sentimente puternice, în care aveți încredere și o relație bazată pe respect și înțelegere, atunci totul va decurge în mod firesc.

 

Cum îi spun că sunt virgin/ă

 Dacă partenerul sau partenera nu știe încă de faptul că nu ţi-ai început viața sexuală, dar ați avut destule discuții pe această temă și ați decis să mai așteptați puțin momentul oportun, este cazul ca, înainte de prima noapte de dragoste, să îl informezi asupra acestui lucru. Faptul că eşti încă virgin/ă, nu este în favoarea sau în defavoarea ta. În cazul băieților, situația este puțin mai delicată deoarece ei se pot simți stânjeniți să spună fetelor că încă sunt virgini, sau că ea este prima fată din viața lor, mai ales dacă știu că aceasta a mai avut experiențe sexuale. Dar nu este niciun lucru de care să te rușinezi. Ba, dimpotrivă, ar trebui să îţi anunți partenera, ca în cazul în care are loc o situație mai stânjenitoare să aibă răbdare și să trateze totul cu mult bun simț și înțelegere. În cazul fetelor, acestea ar trebui să își anunțe partenerul de faptul că sunt virgine cu mult înainte de actul sexual în sine, pentru ca acesta să fie pregătit atât din punct de vedere psihic cât și afectiv să aibă răbdare cu iubita lui, să știe să se oprească atunci când este cazul, să o facă să se simtă minunat, cu alte cuvinte. Primul act sexual poate aduce și primul orgasm. Dar dacă suntem amândoi virgini? În acest caz, trebuie să știți acest lucru unul despre celălalt și să vă documentați înainte de a vă începe viața sexuală. Trebuie să știți câteva lucruri elementare, să nu săriți peste preludiu și să luați totul pas cu pas.

 

Nu vă grăbiţi să faceţi sex

Esența unei relații sexuale perfecte, chiar dacă ești începător, este sincronizarea. Nu trebuie să vă grăbiți în niciun fel. Nu eşti ultimul virgin din lume, și partenerul cu siguranță te mai poate aștepta un timp până când eşti cu adevărat pregătit pentru acest pas important din viața oricărui tânăr. Dar ce ne facem când a sosit marea clipă? Ai o relație frumoasă care durează de câteva luni, te simți bine cu persoana iubită, vă înțelegeți, dar simți nevoia de mai multă acțiune în viața intimă. Ei bine, atunci trebuie să găsiți momentul oportun să discutați cu partenerul sau partenera referitor la începerea vieții sexuale. În ceea ce privește fetele, acestea sunt puțin mai rezervate, în ideea că nu prea sunt cazuri în care fetele fac primul pas și deschid acest subiect. Acest lucru rămâne de datoria băiatului, pentru că acesta trebuie să fie un adevărat cavaler și să abordeze cu calm și mult romantism acest subiect. Însă, dacă partenera nu este pregătită încă din punct de vedere emoțional sau psihic pentru acest pas, nu insista. Ai răbdare și totul va veni de la sine. După ce ați stabilit de comun acord că vă doriți amândoi să petreceți o noapte de dragoste împreună, prima din viața voastră, sau a unuia dintre voi, nu vă grăbiți să o și puneți în practică cu prima ocazie. Momentul primei experiențe sexuale trebuie ales cu mare grijă. Locația, de asemenea, este foarte importantă. Asigurați-vă că nu vă va deranja nimeni, cel puțin vreme de câteva ore pentru ca totul să decurgă natural. Nu uitați că aveți nevoie și de preludiu, dar și de îmbrățisările tandre de după sex. Așa că nu vă grăbiți să faceți dragoste cu prima ocazie când părinții pleacă de acasă, să nu aveți surprize. Atât momentul, cât și locația, trebuie alese cu multă răbdare.

 

Ce trebuie să stiţi înainte de a face sex?

 Sunt foarte multe lucruri pe care ar trebi să le ști înainte de a-ţi începe viața sexuală, fie că eşti fată sau băiat. În primul rând, actul sexual complet al dezvirginării include, pe rând, preludiul, penetrarea, și postludiu (dezmierdarea de după). Pentru a resimți plăcere, vaginul trebuie să fie lubrifiat iar penisul trebuie să fie în erecție, urmând ca mișcările din timpul penetrării, de "du-te-vino ", să aibă loc până la momentul ejaculării. Orgasmul feminin se obține atât la nivelul vaginului cât și la nivelul clitorisului. Unele femei nu reușesc să obțină un orgasm vaginal niciodată sau doar târziu în timpul vieții sexuale. Dar orgasmul clitoidian se obține mult mai ușor prin stimularea acestuia. Orgasmul clitoidian este și mai acut, și se poate obține și prin masturbare sau prin stimularea locului de către partener, iar plăcerea pe care o simte femeia este una foarte puternică și plăcută. Orgasmul vaginal însă este mult mai profund, și, dacă aveți noroc îl puteți obține chiar din prima seară. Nu uitați de mijloacele de protecție necesare, precum prezervativele, pentru a face sex liber și fără temeri pentru o posibilă sarcină sau pentru boli cu transmitere sexuală. Actul sexual în sine presupune plăcere, astfel încât preludiul este foarte important atât pentru fete cât și pentru băieți. Nu trebuie să faceți decât ceea ce simțiți că ar trebui să faceți, și ce vă place. De fapt, preludiul este un mod de explorare a corpurilor voastre prin atingeri, săruturi, mângâieri tandre, pentru a vedea ce vă face plăcere. Puteți face și un masaj erotic sau un dans lasciv pentru a vă excita amândoi. Lubrifierea vaginului este foarte importantă pentru a obține orgasmul și pentru a nu resimți durere în timpul actului sexual. Preludiul este o metodă minunată de a vă stimula, așa că profitați de el și faceți tot ceea ce simțiți. Dacă fata nu este suficient de lubrifiată, ajutați-vă de lubrifianți speciali ce pot fi găsiți în farmacii, sau chiar de salivă. Chiar dacă este prima noapte de dragoste, trebuie să știți că nu există restricții. Nu vă limitați la actul sexual propriu-zis. Încercați să vă atingeți cât mai mult, să gustați din corpul persoanei iubite, să vedeți ce înseamnă iubirea adevărată. Primele sărutări și atingeri sunt electrizante, primul act de penetrare este o experiență total nouă și minunată.

 

Ruperea himenului în timpul actului sexual

 Ruperea himenului este un lucru deosebit de important și cei ce nu au mai făcut niciodată dragoste trebuie să știe că acest lucru poate fi puțin dureros și jenant. Himenul este o membrană care acoperă parțial intrarea în vagin, care se rupe în timpul primului act sexual. În funcție de elasticitatea sa, acesta poate fi rupt și prin practicarea unor sporturi sau chiar la introducerea unui deget sau a unui tampon. Sângerările ce apar la primul contact sexual sunt cauzate de ruperea himenului și uneori pot fi însoțite de senzații ușor neplăcute sau de dureri. Dar acestea nu durează pe tot parcursul actului sexual. Dacă vaginul este suficient de lubrifiat și partenerul destul de răbdător, este posibil să nu simțiți mare lucru la ruperea himenului. Pentru a nu resimți durere, fetele trebuie să se relaxeze pe cât posibil. Încordarea mușchilor vaginali conduce la senzația neplăcută de durere. Prima experiență sexuală poate fi una plăcută.

 

Care este poziţia ideală la primul act sexual?

 În prima noapte de dragoste, nu este indicat să adoptați poziții acrobatice pe care le-ați văzut în filmele porno. Aceste poziții vor veni o dată cu trecerea timpului dar, pentru prima noapte de dragoste, poziția misionarului este ideală. Îi poţi spune partenerului să încetinească sau să intensifice ritmul mișcărilor, în funcție de cum îţi doreşti, iar această penetrare este cea mai clasică dar și cea mai naturală și care se potrivește cerințelor ambilor parteneri. Poate îţi doreşti, ca și fată, să stai deasupra. Nici aceasta nu este o poziție deloc de neglijat, deoarece poți ghida singură mișcările pentru ca penetrarea să nu fie prea adâncă și penisul să nu intre prea brusc.

 

 Pentru o primă experiență sexuală reușită, încercați să creați o atmosferă cât mai caldă, mai intimă și mai romantică. Folosiți-vă de muzică, lumânări, flori, începeți prin atingeri ușoare, sărutări, mângâieri în zona intimă, și lăsați totul să vină de la sine și actul sexual să se desfășoare cât mai natural. Prima experiență sexuală poate fi una foarte plăcută!

 {jcomments on}

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

Viața de cuplu după a…

Viața de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

Poziții pentru sex în…

  Poziţii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte şi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  Viaţa sexuală în timpul sarcinii - între mit şi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  Formați un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepție sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine și vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepție: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepție disponib...

Contracepția pentru ad…

                  Contracepția pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex şi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenţiale pentru un prim act sexual reuşit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  Vorbiţi-le adolescenţilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepție sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepţionale sau cum să îţi distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naştere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex și a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esențială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  Relaţiile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate şi sexual…

  Senzualitatea și sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este preg...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educație sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...