Gustări sănătoase pentru copii

 

Idei de gustări sănătoase pentru copii

gustari sanatoase pentru copii

 Copiii sunt tare greu de mulțumit la capitolul mâncare. Ideal ar fi ca aceștia să aibă pe zi trei mese principale și două gustări sănătoase, dar bineînțeles, adaptat acest program în funcție de vârsta copilului. Pentru a preveni obezitatea infantilă și alte probleme ce țin de metabolism și de regimul alimentar, mămicile sunt sfătuite să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat pentru copiii lor, cu mâncăruri cât mai sărace în grăsimi, în sare și zahăr, și un meniu bogat în fructe și legume. De asemenea, dacă vreți să oferiți copiilor un desert sau un dulce, este indicat să îl faceți în casă. Prăjiturelele coapte sau biscuiții la cuptor sunt mult mai atrăgătoare și mai sănătoase, o alegere mult mai potrivită decât prăjiturile de pe piață, ambalate frumos dar cu multe E-uri. De asemenea, dacă vreți să dați copilului un suc cât mai natural, nu trebuie să căutați pe rafturile magazinelor sucul cu cea mai mare concentrație de pulpă, ci este suficient să stoarceți acasă două portocale și o grefă sau să folosiți storcătorul de fructe și aveți un suc delicios.

 

Gustări pentru copiii între 6-18 luni

 La vârsta de 6 luni se începe, în mod normal, conform indicațiilor OMS, diversificarea. Desigur că vreme de câteva luni nu se poate vorbi de gustări între mese. Iar gustările constau în lapte de mamă ori lapte praf. Mai apoi, după vârsta de 9-12 luni, putem oferi copilului o gustărică între mese. Aceasta trebuie să fie suficient de ușoară cât să nu îi strice pofta de mâncare, dar în același timp și cât de cât consistentă pentru a-i ține cât de cât de foame. Pentru copiii de până în 18 luni, gustările ideale constau în fructe, pasate ori feliate, în funcție de vârstă, legume fierte (spre exemplu un morcov fiert), iaurturi cu sau fără fructe, biscuiți, un ou fiert care îi va asigura și un supliment de fier, mere rase cu biscuiți pasați, brânză proaspătă cu fructe, fasole verde fiartă pe care copilul să o apuce cu mânuța. La vârsta de 18 luni, însă, copilul are nevoie de 2 gustări hrănitoare pe zi. Puteți să îi dați pâine prăjită feliată cu puțin unt, banane coapte feliate, cereale cu lapte, brioșe simple ori cu fructe, și lista poate continua.

 

Gustări pentru copiii între 18 luni- 3 ani

 Este bine ca mamele să observe dieta micuțului sau micuței și să vadă dacă acesta primește suficient calciu, vitamina B, proteine, fier, nutriente, iar un set de analize nu ar strica. Fiindcă copilul este în permanență în mișcare, are nevoie de alimente cu o valoare nutritivă mai mare și deci de gustări mai sățioase cum ar fi ouăle fierte ori omletă, grisine, prăjituri de casă, felii de fructe proaspete, mini-pizza, fructe uscate, checuri făcute în casă, fie checuri aperitiv fie checuri dulci, și lista poate continua.

 

Gustări pentru copiii de peste 3 ani

 Copiii care trec de vârsta de 3 ani sunt adevărați cavaleri și domnișoare și astfel au nevoie de gustări sănătoase, precum cele enumerate mai sus, adăugând și sendvișurile sănătoase cu dulceață, cu șuncă de curcan, bruschete, mixuri de fructe confiate și nuci, alune, mieji de semințe. De asemenea, îi puteți prepara un shake de fructe cu miere, câteva brioșe delicioase alături de un pahar cu lapte cu cacao, griș cu lapte ori orez cu lapte și iaurturi, ori o felie de pâine cu pate de ficat preparat în casă.

Mai poți citi din Rețete pentru bebeluși si copii

Pudra de roșcove în a…

  Roșcovele sunt ideale în alimentația copiilor mici  Roșcovele sunt fructe pe care puțini...

Fructe și legume pentr…

  Fructe și legume pentru copii – câteva idei vă rog!  Vă doriți să d...

Mic dejun nutritiv pent…

  Un mic dejun nutritiv pentru copii  Cea mai importantă masă a zilei este micul dej...

Rețete de piure pentru…

  Rețete de piure pentru bebe  Bebelușul tău mănâncă de acum înainte ...

Gustari delicioase pent…

  4 gustări sănătoase pentru copiii tăi  Atunci când vine vorba despre gust...

Iaurt cu fulgi de ovăz

  Fulgii de ovăz – depozite de energie  Copiii au nevoie de mai multă energie ...

Gustări sănătoase pe…

  Idei de gustări sănătoase pentru copii  Copiii sunt tare greu de mulțumit la cap...

Cremă de spanac

  Cremă de spanac pentru bebeluși  Spanacul este la mare căutare în acest sez...

Orez cu legume pentru b…

  Orez cu legume pentru bebeluși și copii  Alimentația copiilor necesită o atenți...