Cremă de spanac

 

Cremă de spanac pentru bebeluși

crema de spanac

 Spanacul este la mare căutare în acest sezon datorită faptului că aduce numeroase beneficii asupra organismului uman. Și cei mici ar trebui să beneficieze de o cură de spanac în această perioadă, deoarece acesta conÈ›ine foarte mult fier, vitamina C, acid folic, calciu, vitamina K È™i fibre, toate indispensabile sănătății È™i dezvoltării bebeluÈ™ilor. Spanacul oferă o cantitate importantă de vitamine È™i minerale pentru organismul celor mici, care nu vor mai avea nevoie de suplimente de fier È™i de vitamine în această perioadă. Și în combinaÈ›ie cu lămâia È™i oul, spanacul este ideal È™i cu siguranță va fi pe placul celor mici.

 

Ingrediente necesare pentru crema de spanac

 Toate mămicile caută să ofere bebeluÈ™ilor o alimentaÈ›ie cât mai variată. Spanacul poate fi introdus în alimentaÈ›ia bebeluÈ™ilor de peste nouă-zece luni È™i este extrem de bine tolerat de organism, ajutând la digestie È™i la echilibrarea tranzitului intestinal. Crema de spanac se prepară dintr-un kilogram de spanac proaspăt, o legătură de ceapă verde, un ou fiert moale, suc de roÈ™ii sau bulion È™i zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

 

Cum preparam crema de spanac

 Crema de spanac se prepară foarte simplu, dar necesită un timp ceva mai îndelungat de preparare, deoarece are mai multe etape. AÈ™adar, se ia spanacul proaspăt, se curăță de frunzele uscate sau de cele care nu arată bine, se taie codiÈ›ele È™i rădăcinile È™i se spală bine. Îl puteÈ›i pune pe tot în chiuveta curată È™i îl puteÈ›i spăla sub jet de apă rece după bunul plac. Între timp, se pune la foc o oală mare cu apă È™i sare. O dată spanacul curățat È™i spălat, acesta se introduce în oala cu apă fiartă È™i se lasă circa cinci-zece minte pe foc, până se înmoaie. Apoi se scoate È™i se lasă la scurs.

 După ce s-a răcit, se toacă mărunt. Într-o crăticioară, se încinge o linguriță de ulei de măsline sau un cubuleÈ› de unt, È™i se adaugă ceapa verde tocată mărunt. Se lasă preÈ› de două minute la foc mic, apoi se adaugă spanacul tocat mărunt. Se potriveÈ™te de sare (nu foarte multă pentru că este vorba de bebeluÈ™i) È™i se adaugă o linguriță de bulion sau puÈ›in suc de roÈ™ii. se lasă la scăzut câteva minute. După ce spanacul este gata, se pune la fiert oul. După ce fierbe apa, acesta trebuie lăsat două minute pentru a fi suficient de moale. Sau îl puteÈ›i prepara tare È™i îl mixaÈ›i în blender. Se mixează la final amestecul în blender pentru a fi mai uÈ™or de ingerat È™i se adaugă È™i câÈ›iva stropi de zeamă de lămâie proaspătă.

Pofta buna!

Mai poți citi din Rețete pentru bebeluși si copii

Pudra de roÈ™cove în a…

  Roșcovele sunt ideale în alimentația copiilor mici  Roșcovele sunt fructe pe care puțini...

Fructe È™i legume pentr…

  Fructe È™i legume pentru copii – câteva idei vă rog!  Vă doriÈ›i să d...

Mic dejun nutritiv pent…

  Un mic dejun nutritiv pentru copii  Cea mai importantă masă a zilei este micul dej...

ReÈ›ete de piure pentru…

  ReÈ›ete de piure pentru bebe  BebeluÈ™ul tău mănâncă de acum înainte ...

Gustari delicioase pent…

  4 gustări sănătoase pentru copiii tăi  Atunci când vine vorba despre gustÄ...

Iaurt cu fulgi de ovăz

  Fulgii de ovăz – depozite de energie  Copiii au nevoie de mai multă energie ...

Gustări sănătoase pe…

  Idei de gustări sănătoase pentru copii  Copiii sunt tare greu de mulÈ›umit la cap...

Cremă de spanac

  Cremă de spanac pentru bebeluÈ™i  Spanacul este la mare căutare în acest sez...

Orez cu legume pentru b…

  Orez cu legume pentru bebeluÈ™i È™i copii  AlimentaÈ›ia copiilor necesită o atenÈ›i...