Tușnad, Harghita

 

Vacanța în Tușnad

tusnad harghita

 Băile Tușnad este una din cele mai frumoase stațiuni montane din județul Harghita, și, de ce nu, se poate situa pe un loc fruntaș în topul stațiunilor montane din România. Această stațiune, de importanță națională și internațională, se află pe versantul vestic al masivului Ciomad, la 656 m altitudine. În mijlocul pădurilor de brazi și foiase, vă veți bucura de un aer deosebit de curat, bogat în ioni negativi, unde vă puteți „încărca bateriile„.

 

Câteva cuvinte despre Băile Tușnad

 Principalul curs de apă al stațiunii este râul Olt, iar Lacul Ciucaș se află în centrul stațiunii, al cărui principal scop este turistic. Viața în Tușnad este una destul de liniștită. Aici oamenii sunt calzi, primitori, cordiali și sunt conștienți de faptul că orașul a devenit o stațiune balneoclimaterică deosebit de importantă datorită apelor minerale de aici.

 

Unde sunt Băile Tușnad

 Băile Tușnad se află în sudul depresiunii Ciuciului, la altitudinea de 656 m, între munții Bodoc și Harghita. Orașul se află într-un mirific defileu al Oltului, așadar, fie vară, fie iarnă, stațiunea vă așteaptă pentr a vă relaxa și pentru a vă bucura de frumusețile naturii.

 

De ce să alegem Tușnad ca destinație de vacanță?

biserica tusnad harghita

 Pai motivele sunt multe. În primul rând, aerul curat , puternic ozonat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi face ca stațiunea Băile Tușnad să dispuna de climatul montan tonic. Aici reconfortarea psihică este elementul principal. Încă din secolul al optsprezecelea, există atestări documentare că oamenii foloseau apele de aici în scopuri curative. Tot aici întâlnim mofeta sau bioxidul de carbon, folosită în scop terapeutic la noi în țară, și fiind un fenomen unic în lume.

Tot aici putem alege să venim pentru a trata afecțiuni din cele mai diverse precum afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, digestive, endocrine, etc.

 

Unde ne cazăm în Băile Tușnad?

 Cu siguranță veți găsi un loc de cazare pe gustul dvs. fie că alegeți o pensiune sau un hotel, veți fi extrem de mulțumiți de serviciile oferite. Așadar, Hotel Tușnad vă așteaptă cu servicii de pensiune completă, de asemenea și hotel Ciucaș, Ozon, sau pensiunea Iris unde veți beneficia de servicii de înaltă calitate și de curățenie exemplară.

Categorie:

Mai poți citi din Destinații montane

Hotelul de gheață de …

  Ținut de poveste- Hotelul de gheață de la Bâlea Lac  Înființat &icir...

Vatra Dornei, Bucovina

  Vatra Dornei  În Bucovina, Vatra Dornei este printre cele mai importante staț...

Tușnad, Harghita

  Vacanța în Tușnad  Băile Tușnad este una din cele mai frumoase stațiuni m...

Băile Felix

  Băile Felix, destinatie ideala pentru vacanta dvs  Stațiunea Băile Felix este ideală pen...