Ce este alimentația raw vegană?
Majoritatea oamenilor mestecă şi înghit mâncarea fără să se gândească unde va fi folosită în organism sau în ce scop. Presupunem că dacă un aliment este comestibil, el este şi folositor pentru organism. Numai că lucrurile nu stau chiar așa.
Corpul nostru are nevoie de vitamine şi de substanțe minerale pentru a-și asigura o stare de sănătate optimă, iar cea mai bună sursă sunt fructele şi legumele vii.
Fructele și legumele proaspete conțin enzime vii și sănătoase, care sunt distruse când hrana este gătită la o temperatură mai mare de 48 grade Celsius. Enzimele sunt acele proteine care ajută procesul de digestie, buna funcționare a sistemului imunitar, producerea de energie și activitatea cerebrală.
Când gătim mâncarea, enzimele naturale sunt distruse de căldură, iar trupurile noastre au nevoie de enzime pentru a digera alimentele. Hrana gătită devine greu de digerat, solicită inutil pancreasul și rămâne mai mult timp în interiorul corpului.