Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul

Dieta longevității Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în prezent conduce Institutul de Longevitate USC din Los Angeles. Din anul 2014, acesta conduce programul de Oncologie și Longevitate al Institutului de Oncologie Molecular al FIRC din Milano, unul dintre centrele de sănătate în care își prezintă beneficiile "dietei de longevitate". Cu un scop altruist, vânzările Dietei de Longevitate sunt direcționate către o fundație creată de el pentru a ajuta pacienții diagnosticați cu boli autoimune, metabolice, degenerative sau cancer, printre altele, și pentru a deschide sucursale în țările în care să poată fi posibilă formarea gratuită a profesioniștilor. Valter Longo a cercetat timp de zeci de ani cum poate să prelungească viața cu ajutorul alimentelor.

 Cercetătorul italian Valter Longo consideră că magia corpului constă în "capacitatea sa uimitoare de a se auto-repara și de a se regenera", dar trebuie să știm cum să activăm mecanismele sale care tind să rămână silențioase. Studiind cele mai longevive populații din lume, dr. Valter Longo a descoperit cum se pot preveni și vindeca bolile secolului XXI cu ajutorul alimentației.

În ce constă dieta longevității?

 Dieta longevității propusă de dr. Valter Longo nu este vegană, dar se adaptează cu ușurință și contă în luarea de suplimente de B12 și înlocuirea peștelui, a cărnii și a ouălor cu vegetale proteice. Versiunea originală omnivoră a dietei longevității admite singurele proteine de origine non-vegetală din carnea de pește (de 2 sau 3 ori pe săptămână). Această dietă exclude carnea roșie și limitează doar la excepții carnea de pasăre și ouăle.

 Consumul de proteine este moderat: 0,8 g pe kilogram de greutate corporală până la 65 de ani și apoi se crește treptat. Se pot consuma carbohidrați complecși, cum ar fi leguminoasele și cerealele integrale, însoțite de legume, fructe și nuci. Laptele și zahărul ar trebui evitate și este recomandat să se consume puțină pâine, paste sau orez. Dr. Longo permite maxim 2 pahare de vin roșu pe zi și 2 cești de cafea. În plus, Dr. Longo recomandă consumul grăsimilor sănătoase cum ar fi uleiul extravirgin de măsline și ulei presat la rece de nucă de cocos.

 Dar ceea ce face ca dieta longevității să fie specială este simularea postului care se face de 2 sau 3 ori pe an dacă sunteți sănătoși sau mai mult în funcție de patologia pe care doriți să o tratați. Începeți cu 1.100 de calorii în prima zi, iar din ziua a 2-a până în ziua a 5-a veți continua cu 750 calorii, cu suport de suplimente.

 Vă prezentăm în acest articol un interviu realizat recent cu dr. Valter Longo despre dieta longevității și efectele sale benefice asupra sănătății.

- Când vom vedea introdusă dieta longevității în consultații?
 - În rețeaua noastră este deja prescrisă de mai mult de 5.000 de medici din Statele Unite, Marea Britanie și Italia. Ideea este să ajungem peste tot, oamenii și medicii să citească cartea "Dieta longevității" și să ne contacteze pentru a-i pregăti. Și nu are sens să adoptăm o strategie pentru fiecare boală: chiar dacă s-a ajuns la cancer, trebuie să intervenim în procesul de longevitate.

- Potrivit OMS, infecțiile ar fi prima cauză de deces din lume. Cum ne poate ajuta această dietă?
 - Dieta înseamnă nutriție, iar infecțiile depind de starea de slăbiciune a organismului. Dacă întinerim organismul și îi oferim substanțele nutritive de care are nevoie, bolile infecțioase devin tot mai dificil de contactat.

- Studiile dumneavoastră se bazează pe "juventologie": înțelegerea motivului pentru care rămânem tineri, legătura dintre substanțele nutritive și genele de longevitate, etc.
 - În loc să determinăm - căutând o similitudine - de ce și cum genele se vor deteriora, așa cum ar face gerontologia, credem că este important să le înlocuim. Aceasta este juventologia.

- Cum poate dieta longevității să reprogrameze organismul? Care este mecanismul său de acțiune?
 - Dieta zilnică a longevității, relaționată cu o dietă care imită postul, poate reprograma și proteja organismul. Conceptul este foarte simplu. Mai întâi, celulele deteriorate care provoacă boală sunt distruse, apoi celulele stem sunt activate și apoi sunt create celule noi, care regenerează organul sau sistemul deteriorat. În intervențiile cu celule stem nu se elimină problema. Dar dieta poate face acest lucru.

- Propuneți câteva cicluri de post timp de 6 luni pentru a produce o îmbunătățire continuă. Este suficient acest lucru pentru a inversa o boală?
- Da, regenerarea are loc deoarece totul se contractă: mușchii, sistemul, ficatul, toate organele. Și apoi, pentru a le reconstrui, sunt necesare celule stem. În cazul pancreasului, observăm că aceleași gene care încep în mod normal dezvoltarea embrionară sunt cele care acționează, sute de gene foarte coordonate, astfel încât același sistem să fie reconstruit.

- Am putea activa și alte mecanisme biologice care sunt oprite, pentru a interveni în procesul de regenerare?
 - Exercițiul fizic de exemplu reactivează organismul, dar efectele sale nu par a fi așa de mari. După o săptămână în regimul de simulare pe bază de post, celulele albe din sânge sunt reduse cu 20%, iar atunci când mâncăm din nou normal, ele cresc cu încă 20%. Exercițiile fizice nu vor avea acest efect, dar pot fi foarte bune pentru regenerarea mușchilor și asigurarea bunăstării generale a organismului.

- Care este cea mai mare provocare pentru dieta longevității propusă de dumneavoastră?
- A ne asigura că dieta longevității este integrată în Sistemul de sănătate din întreaga lume pentru a preveni și trata bolile precum scleroza multiplă, cancerul, Alzheimer, diabetul zaharat, fibromialgia. Este o mare provocare, deoarece în fiecare caz este necesar ca dieta longevității să fie utilizată într-un mod care optimizează puterea regenerantă prin înlocuirea celulele deteriorate cu cele noi. Ciclurile și frecvențele dietei care imită postul în cazul fiecărei boli sunt încă în curs de cercetare.

- Putem afirma că dieta longevității este definitivată?
 - Nu se poate afirma că această dietă este o dietă definitivată, dar cei 5 stâlpi pe care se sprijină sunt aprofundați. În prezent dispunem de suficiente date de cercetare fundamentale, date epidemiologice, studii pe centenari, studii științifice și clinice.

- Unele spitale, cum ar fi Clinica Mayo, urmează dieta Chemoliere pentru a reduce efectele nocive ale chimioterapiei asupra cancerului.
 - Am terminat studiile de o mai mică anvergură, dar trebuie să le încheiem și pe cele mai extinse. Dacă rezultatele vor fi pozitive în acest sens, cu siguranță cel puțin oncologii italieni vor începe să recomande această dietă.

- Există multe tipuri de cancer. Ar trebui ca dieta longevității propusă de dumneavoastră să se adapteze fiecărui caz?
 - Nu este necesar. Baza acestei diete este aceea că ia în considerare faptul că o celulă canceroasă nu are nevoie de factori de creștere și nu răspunde la blocarea creșterii. Iar acest aspect face parte din toate tipurile de cancer. Celulele canceroase sunt, de asemenea, definite pentru că nu respectă ordinea și atunci cresc, exact opusul celulelor normale. Acest lucru le face mai vulnerabile, pentru că au nevoie de mult zahăr, iar în timpul postului celulele canceroase nu vor mai avea zahăr pentru a se dezvolta.

- S-ar putea ca factorii de mediu să compromită succesul dietei longevității?
 - Această dietă protejează foarte bine organismul de agenții nocivi deoarece protejează celulele, le elimină cele rele și generează altele noi. S-ar putea să fim expuși la un agent cancerigen care dăunează ADN-ului, dar cu dieta longevității celulele deteriorate vor intra cu ușurință în apoptoză (moartea celulară programată).

- Se poate afirma că dieta longevității este disprețuită de cadrele medicale deoarece este considerată o terapie alternativă?
 - Am făcut tot ce ne este necesar pentru ca această dietă să nu fie considerată o alternativă. Lucrăm împreună cu Universitatea Harvard și cu cele mai bune spitale din lume, toate colaborează cu noi. Și guvernul SUA ne-a oferit zeci de mii de dolari, deci nu există o conspirație. Cred că vor ca acest lucru să funcționeze. În schimb, dacă vom continua să cheltuim atât de mult pe medicamente, vom ajunge în cele din urmă la ruină. De exemplu, imunoterapia pentru un pacient cu cancer poate ajunge la o jumătate de milion de dolari pe an, ceea ce înseamnă cheltuieli de o sută de ori mai mari decât dieta.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Diete, Cure, Regimuri

Dieta de detoxifiere cu…

În ce constă dieta cu struguri?  Dietele miraculoase nu încetează să ne surprindă sau să fi...

5 rețete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

Beneficiile apei pentru…

Beneficiile consumului de apă  Știm cu toții că ar trebui să bem „suficientă apă” - dar...

3 rețete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

3 rețete de salate del…

3 rețete de salate delicioase de vară  Pe timpul verii salatele sunt ideale pentru că sunt ușo...

20 beneficii pentru să…

Exercițiile fizice au grijă de sănătatea ta  Găsirea timpului și a motivației pentru a real...

Insulele greceşti - ce…

Insulele greceşti, destinaţia pentru această vară  Eşti în căutarea unui loc unde să îţi...

10 ciuperci cu propriet…

Ciupercile medicinale, folosite de mii de ani  Medicina alternativă se bazează pe experiențe de...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Alimentația macrobioti…

Principiile alimentației macrobiotice  Unul dintre fundamentele alimentației macrobiotice este p...

6 semne ale anxietăți…

Ce este anxietatea?  Anxietatea este un episod atât cu caracter emoțional, cât și fizic, care ...

Beneficiile majore ale …

Studii medicale despre beneficiile sportului  American College Sports Medicine (Colegiul american ...

Deserturi la cupe pentr…

Deserturile la cupe, o tendință la modă  Aceste deserturi pot fi atât pentru plăcerea voast...

Alimente care previn in…

Alimente și băuturi care ne pot afecta somnul  Dacă aveți insomnie sau vă treziți frecvent ...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

Mască naturală pentru…

De ce este particulară pielea mixtă?  Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate f...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

Plânsul ca terapie

Reprimarea plânsului are efecte negative  Există momente când evităm plânsul și îl reprimă...

Fiziologia somnului (II…

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dacă avem probleme cu somnul, există o...

7 beneficii ale mersulu…

30 minute de mers pe jos, multiple beneficii  Mersul pe jos ne aduce multe beneficii pentru sănă...

Dieta longevității

Postul poate reprograma organismul  Valter Longo studiază longevitatea timp de 30 de ani și în ...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

Fiziologia somnului (I)

Javier Albares, medic specialist în fiziologia somnului  Dormim prea puțin și prea prost, iar e...

Beneficiile incredibile…

Natația: un sport complet  Există ceva mai bun decât a face o baie în piscină sau la mare atu...

Alimente și remedii pe…

De ce apare celulita?  Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

Beneficiile mersului pe…

De ce este bine să mergem cu bicicleta?  Efectuarea unei activități fizice în mod regulat este...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

Cele mai bune recomand…

Care sunt cauzele căderii părului?  În prezent, căderea părului a devenit o problemă care af...

Riscurile pentru sănă…

Dacă doriți să trăiți mai mult, mișcați-vă!  Un studiu medical recent sugerează faptul c...

6 sucuri contra anemiei

Ce este anemia?  În prezent, multe persoane din întreaga lume suferă de anemie și, deși nu es...

Chei esențiale pentru …

Cum să ajustăm tonusul corpului?  Tonusul adecvat al mușchilor și al altor țesuturi ale corpu...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

10 beneficii ale consum…

Ce sunt carbohidrații?  Carbohidrații, alături de proteine și fibre sunt o parte esențială a...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Instinctoterapia: calea…

Cum ne ghidează instinctele?  Creierul nostru primar păstrează amintirile instinctive precum: h...

6 rețete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

Îngrijirea naturală a…

De ce apare pielea grasă?  Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea gr...

6 alternative naturale …

Ce efecte adverse pot avea paracetamolul și ibuprofenul?  Paracetamolul și ibuprofenul sunt dou...

Beneficiile exercițiil…

Ce este Pilates?  Dacă există un antrenament care a devenit la modă, acesta este, fără îndoi...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

10 beneficii ale râsul…

Râsul: unul dintre cele mai bune medicamente  Râsul este un răspuns natural la stimuli pe care ...

Peștele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Păr perfect, inclusiv …

Produse naturale pentru îngrijirea părului  Multe dintre produsele care există în prezent pe p...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

6 diete ideale pentru v…

Vara, anotimpul ideal pentru diete  Odată cu sosirea verii, avem la îndemână o mulțime de fru...

Sportul pe timpul verii

Sportul, un factor esențial pentru sănătate  Știți care sunt cele mai bune momente ale zilei ...

10 chei nutriționale p…

Cum să slăbim în mod sănătos?  Odată cu sosirea verii tot mai multe persoane decid să urmez...

11 recomandări pentru …

De ce apare oboseala?  Ritmul și programul vieții moderne, abia ne oferă timp să ne oprim pent...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Matcha latte: 2 rețete…

Ce este matcha latte?  Ceaiul Matcha este o varietate japoneză minunată de ceai verde, care în ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Lămâile, un aliat al …

Lămâile: beneficii pentru sănătate și frumusețe  Puterea terapeutică a lămâilor este ampl...

Dieta antiaging în 6 p…

6 chei nutriționale pentru o dietă antiaging  Pentru a ne bucura de o viață lungă și sănăt...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Dieta fericirii: rețet…

Legătura dintre alimentație și starea emoțională  În continuarea articolului despre dieta fe...

6 boli cauzate de lipsa…

Boli care pot fi produse de un somn insuficient  Somnul și odihna, pe lângă faptul că sunt une...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

Dieta fericirii: benefi…

Ce este dieta fericirii?  Știați că există o legătură strânsă între alimentele pe care le...

Care sunt beneficiile m…

Muzicoterapia, o metodă naturală de vindecare  Încă din timpuri îndepărtate, muzica a fost c...

Bradul de Crăciun - or…

Bradul de Crăciun - origini și importanță  Atunci când evocăm Crăciunul, cu magia, cu cadou...

Cadouri de Crăciun ide…

Cadouri de Crăciun ideale pentru femei  Mai este foarte puțin până la Crăciun iar domnii sunt...

Cum alegem bradul de Cr…

Cum alegem bradul de Crăciun?  Crăciunul se apropie cu pași repezi, cu toții ne lăsăm cuprin...