Îngrijirea naturală a tenului gras

De ce apare pielea grasă?

Îngrijirea naturală a tenului gras Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea grasă este o problemă, iar dacă excesul de sebum vă înfundă porii și duce la ceva mai complicat, cum ar fi acneea, într-adevăr, pielea grasă poate fi problematică. Dar dacă acesta este tipul vostru de piele și știți cum să aveți grijă de ea în mod corect, sunteți norocoase, deoarece celulele grase oferă elasticitatea pielii și o ajută să reziste mai bine la trecerea timpului, întârziind apariția ridurilor. Prin urmare, în acest articol vă vom prezenta care este cea mai bună rutină de frumusețe pe care ar trebui să o urmați pentru a menține pielea sănătoasă și pentru a controla excesul de grăsime.

 Pielea grasă este cea care are un exces de sebum sau de grăsime naturală secretată de porii pielii. Cu toate că pielea grasă a fost asociată în majoritatea cazurilor cu perioada de adolescență, datorită dezechilibrului hormonal care apare la pubertate, de fapt există o mare parte a populației adulte care are acest tip de piele.

 Una dintre principalele caracteristici ale acestui tip de piele este apariția strălucirii care poate fi inofensivă, în special în zona frunții, a nasului și a bărbiei. Pielea grasă poate apărea datorită unor cauze genetice, datorită utilizării incorecte a unor produse cosmetice, datorită schimbărilor climatice, ca urmare a administrării unor medicamente, din cauza schimbărilor hormonale sau ca urmare a stresului, printre altele. Așadar, dacă acesta este și cazul dumneavoastră, va trebui să îi acordați tenului îngrijirea necesară pentru a arăta excelent și să nu apară alte probleme, cum ar fi puseele de acnee sau lipsa luminozității.

Cum poți știi dacă ai pielea grasă?

 Androgenii sunt hormonii care produc grăsimea de care pielea are nevoie pentru a fi sănătoasă, dar, uneori, această producție de sebum este excesivă și face pielea să pară grasă și opacă, deoarece nu este suficient de luminoasă. În unele cazuri, acest exces de sebum poate, de asemenea, să înfunde porii, să provoace apariția unor coșuri sau apariția unui ten prea gras și tern.

 Pentru a ști dacă pielea ta este grasă sau nu, poți pur și simplu să recurgi la acest test. Luați șervețelul de hârtie și presați-o ușor pe suprafața feței pentru câteva secunde, insistând asupra zonei frunții, a pomeților și a bărbiei (așa-numita zonă T). Apoi, îndepărtați șervețelul și observați-l: dacă acesta este translucid ca și cum ați fi impregnat cu ulei, însemnă că pielea este grasă.

Cele mai bune remedii pentru pielea grasă

 Dacă pielea produce un exces de grăsime într-un mod natural, puteți pune în practică aceste sfaturi pentru a vă face pielea să arate proaspătă și sănătoasă și pentru a putea controla luminozitatea acesteia într-un mod simplu. Iată care sunt recomandările noastre:

1. Curățați pielea zilnic

 Curățarea acestui tip de piele este esențială, prin urmare, se poate curăța tenul de două ori pe zi, cu apă caldă, deoarece va ajuta la eliminarea excesului de grăsime și pentru a preveni alte probleme, cum ar fi apariția acneei. Pentru ca acest procedeu să fie mai eficient, încercați să terminați cu apă rece, deoarece, pe lângă faptul că vă ajută să închideți porii, vă va ajuta să echilibrați pH-ul pielii.

 Ar fi cel mai bine să faceți acest lucru atunci când vă treziți, pentru a pregăti pielea pentru o zi obișnuită și înainte de a merge la culcare, pentru a îndepărta urmele de machiaj și impurități care se acumulează pe piele pe durata zilei. De asemenea, nu este necesară efectuarea acestei acțiuni de mai multe ori pe zi, deoarece spălarea în exces a feței poate duce la uscăciune.

 O bună îngrijire este esențială pentru a menține pielea sănătoasă, dar amintiți-vă că nu ar trebui să eliminați toate uleiurile produse de piele în mod natural, deoarece acestea folosesc drept protecție împotriva agresiunilor externe. Alegeți un produs de curățare care nu este prea agresiv cu pielea. Cele mai recomandate în acest caz ar fi cele care conțin acid salicilic sau acid glicolic și evitați-le pe cele care au în compoziție uleiuri, ceruri și săpunuri. Dacă în plus pielea dumneavoastră este foarte sensibilă, încercați să alegeți un produs de curățare care să aibă o proporție mică din acești acizi în compoziția sa, deoarece altfel ar putea fi prea abraziv pentru piele. Folosirea unui produs de curățare bun care se potrivește tipului dumneavoastră de piele este cel mai bun început pentru a controla problema producerii în exces a sebumului.

2. Exfoliați pielea

 Când exfoliați pielea grasă, ceea ce faceți este să eliminați celulele moarte de pe stratul de suprafață al pielii, unde se pot acumula excesul de ulei și impurități, lăsând astfel suprafața pielii mai moale. În plus, veți avea pielea mai pregătită pentru a primi celelalte tratamentelor pe care le puteți face, cum ar fi tonicul și crema hidratantă. În mod normal, puteți exfolia pielea tenului de 2 sau 3 ori pe săptămână pentru a o lăsa moale și gata să primească restul tratamentelor faciale. Puteți alege unul dintre produsele exfoliante disponibile pe piață sau puteți pregăti un exfoliant acasă, din ingrediente naturale cum ar fi cele pe care vi le propunem în continuare:

a. Exfoliant cu ovăz

 Pentru a prepara acest exfoliant, aveți nevoie de fulgi de ovăz simpli, pe care trebuie să-i măcinați cu un blender normal pentru a obține o făină fină. Apoi, trebuie să îi amestecați cu gel de aloe vera până când obțineți o pastă mai mult sau mai puțin omogenă.

 Aplicați acest amestec pe tenul curat și umed, cu un masaj delicat de mișcări circulare insistând asupra celor mai problematice zone, cum ar fi fruntea, nasul și bărbia, fără a uita de asemenea gâtul, timp de cel puțin două minute. Apoi, îndepărtați resturile amestecului cu multă apă caldă și apoi aplicați tonicul obișnuit și crema hidratantă preferată.

b. Exfoliant cu miere, bicarbonat de sodiu și lămâie

 Mierea are proprietăți antibacteriene care vă vor ajuta să evitați posibilele probleme care pot apărea odată cu înfundarea porilor. Bicarbonatul de sodiu vă va ajuta să extrageți celulele pielii moarte de pe suprafața pielii, iar lămâia, datorită proprietățile sale astringente, va transforma acest exfoliant într-un remediu minunat pentru a restabili tenului luminozitatea care îi lipsește.

 Pentru a prepara acest exfoliant, veți avea nevoie de o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de suc de lămâie și o lingură de miere. Trebuie să amestecați bine aceste ingrediente și să le aplicați pe tenul curat și umed, cu mișcări circulare blânde. Faceți un masaj ușor pentru câteva minute și apoi clătiți cu multă apă caldă. Apoi, după ce vă tamponați ușor pielea cu un prosop, puteți aplica tonicul obișnuit și crema hidratantă.

3. Tonifiați pielea

 Când tonifiați pielea grasă, înseamnă că veți favoriza circulația stratului exterior al pielii, iar în același timp închideți porii și ajutați pielea să fie mai proaspătă și mai strălucitoare. În acest caz, vă propunem două alternative naturale care pot funcționa foarte bine pentru tipul de piele grasă:

a. Oțetul de mere

 Pentru a prepara acest remediu, aveți nevoie de un flacon cu pulverizator în care trebuie să amestecați o parte egală de apă și oțet de mere. Puteți pulveriza acest amestec direct pe tenul curat, evitând contactul cu ochii și va avea rezultate grozave pentru pielea grasă. Utilizați acest tonic natural de două ori pe zi, după curățarea obișnuită și înainte de aplicarea cremei de hidratare.

b. Ceaiul verde

 V-am vorbit deja de mai multe ori despre proprietățile antioxidante ale ceaiului verde, dar în acest caz, ne interesează proprietățile purificatoare care vor avea un efect deosebit asupra pielii grase. Pentru a prepara acest tonic, trebuie să puneți un pliculeț de ceai verde într-o ceașcă de apă și să adăugați apă fierbinte. Nu este nevoie să umpleți ceașca, astfel încât să existe un ceai oarecum puternic. Lăsați să se infuzeze aproximativ zece minute, apoi turnați lichidul rezultat într-o sticlă de pulverizare. Puteți aplica tonicul direct pe pielea uscată după ce ați curățat-o în prealabil și înainte de a aplica o cremă hidratantă. Puteți păstra flaconul în frigider pentru un plus de prospețime.

4. Folosiți măști speciale

 Utilizarea unei măști o dată sau de două ori pe săptămână, poate fi o soluție pentru a reda tenului strălucirea și elasticitatea care ar putea lipsi. Puteți recurge la una dintre măștile prezentate mai jos, special concepute pentru îngrijirea tenului gras:

a. Mască de argilă

 Pentru a prepara această mască, aveți nevoie de argilă care se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii. Se amestecă două linguri de argilă cu puțină apă caldă și se amestecă până când se obține o pastă omogenă. Adăugați mai multă apă dacă vedeți că este prea groasă. Aplicați această pastă pe tenul curat și uscat, evitând conturul ochilor și al buzelor și lăsați-o să acționeze timp de 5 minute. După această perioadă, puteți să o clătiți cu apă caldă și cu un burețel special dacă doriți, fără a freca prea mult. Puteți aplica această mască o dată sau de două ori pe săptămână și veți vedea cât de bine puteți controla strălucirea care apare de obicei în cazul tenului gras.

b. Mască de albuș, miere și făină de năut

 Albușul de ou are proprietăți astringente, iar mierea ajută la catifelarea tenului, astfel încât această mască vă va ajuta să absorbi excesul de ulei și să controlați strălucirea. Pentru a o prepara, trebuie să bateți albușul de ou împreună cu o lingură de miere. Apoi adăugați o linguriță de făină de năut și amestecați bine până când obțineți o pastă mai mult sau mai puțin omogenă. Aplicați acest amestec pe tenul curate și uscat, evitând conturul ochilor și al buzelor. Lăsați-l să se usuce timp de aproximativ 5 minute, apoi îndepărtați masca cu multă apă călduță.

c. Mască de mango

 Fructul de mango-ul are proprietăți astringente care pot ajuta tenul să controleze nivelul de sebum. Pentru a prepara această mască, alegeți un mango mai copt și procesați miezul acestuia cu un blender până când obțineți o pastă mai mult sau mai puțin omogenă pe care o puteți aplica pe tenul curat și uscat. Lăsați masca să acționeze între 5 și 10 minute și apoi îndepărtați-o cu multă apă rece. Aplicați apoi tonicul facial obișnuit și crema hidratantă preferată.

5. Hidratați-vă pielea

 Chiar dacă tenul dumneavoastră este uleios, trebuie de asemenea să fie hidratat zilnic. Cel mai bun moment pentru a face aceasta este după ce vă curățați fața și aplicați tonicul, un gest pe care trebuie să îl efectuați de două ori pe zi, dimineața când vă treziți și înainte de a merge la culcare. Luați în considerare faptul că prin curățarea pielii, chiar și cu un produs de curățare specific pentru tipul de piele, puteți termina uscarea pielii, deci trebuie să utilizați un hidratant ușor și fără ulei, pentru a nu adăuga mai multă grăsime pe piele.

 Există creme specifice pentru acest tip de piele care conțin alfa hidroxi acizi care, în plus față de hidratare, ajută straturile superficiale ale pielii să elimine puțin câte puțin celulele moarte, având ca rezultat o piele mai luminoasă și sănătoasă. De asemenea, rețineți că, dacă pielea se usucă prea mult, mai multe grăsimi pot să apară ca un efect de bumerang, deci nu trebuie să uitați să o hidratați în mod corespunzător.

6. Utilizați protecție solară

 Toate tipurile de piele trebuie protejate de razele dăunătoare ale soarelui, inclusiv tenul gras. O cremă de protecție solară vă va ajuta să preveniți în timp ridurile și petele relaționate cu procesul de îmbătrânire. Este indicat ca o cremă cu factor de protecție să se folosească în fiecare zi, chiar dacă nu faceți plajă sau pe timpul iernii, pentru că atunci când sunteți în aer liber sau pe stradă, lumina soarelui poate ajunge la ten în mod direct.

 Alegeți o cremă de protecție solară care nu blochează porii, de preferință fără uleiuri și parfum, mai ales dacă aveți pielea sensibilă și cu tendința de acnee. Factorul de protecție solară ar trebui să fie de cel puțin 25, iar dacă mergeți la plajă sau la piscină, ar trebui să fie mai mare de 30, și ar trebui să-l reaplicați de fiecare dată după baie.

 Curățați, tonifiați și hidratați pielea, mai ales înainte de a merge la culcare, acesta este cel mai important pas pentru a o păstra sănătoasă și fără impurități.

Categorie:

Mai poți citi din Modă și Frumusețe

Alimente și remedii pe…

De ce apare celulita?  Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val...

Cele mai bune recomand…

Care sunt cauzele căderii părului?  În prezent, căderea părului a devenit o problemă care af...

Îngrijirea naturală a…

De ce apare pielea grasă?  Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea gr...

5 trucuri pentru ochi m…

  Trucuri pentru un machiaj irezistibil  Dacă dorești să te bucuri de un machiaj irezistibi...

7 trucuri pentru a fi f…

  7 trucuri pentru a fi frumoasă fără machiaj  În prezent, tehnicile de machiaj și produsel...

Schimbarea de look – …

  Nu neglija aspectul fizic   Frumusețea nu constă doar în modul în care ne îmbrăcăm, în...

Cum mă machiez de Cră…

  Fii cea mai frumoasă și cea mai strălucitoare de Crăciun  De Crăciun îți dorești cu si...

Coafuri în tendințe p…

  Fii cea mai frumoasă pentru sărbătorile de sfârșit de an  Sărbătorile de sfârșit de ...

Laptele de cocos, un mi…

  Laptele de cocos, un produs miraculos pentru frumusețe  Un simbol al bucătăriei exotice, la...

Boleroul, o piesă vest…

  Boleroul denotă delicatețe, rafinament finețe și eleganță  Boleroul este cu siguranță ...

Trucuri anti-îmbătrâ…

  Trucuri anti-îmbătrânire pentru o piele tânără  Pielea este cartea noastră de vizită, ...

Infrumusețează-ți pi…

Cum îți poți înfrumuseța pielea cu ajutorul sucurilor și al smoothie-urilor?  Să prepari ce...

Sarea Epsom în domeniu…

  Sarea Epsom, beneficii în domeniul frumuseții  Ai auzit de sarea Epsom? Dacă nu, în cele c...

Păr strălucitor și …

  Păr strălucitor și sănătos în cinci pași  Strălucirea părului și aspectul său săn...

Cum să ne îmbrăcăm …

  Cu ce să se îmbrace mămica după naștere?  Nașterea și venirea pe lume a unui copilaș r...

Alegerea culorii ideale…

  Schimbare de look- alegerea culorii ideale a părului  Vopsirea părului este cel mai rapid mo...

7 întrebuințări ale …

  Lămâia te ajută sa fii frumoasă  Lămâia este un fruct ce aduce o not...

Epilare cu laser, șase…

  Epilare cu laser  Corvoada epilatului lunar sau chiar săptămânal (în funcție de metoda ...

Savurează pizza fără…

  Pizza: savurează-o fără regrete!  Toată lumea iubește o pizza delicioasă! Dar ...

Uleiurile esenţiale it…

  Cum să ai o siluetă fermă și tonică cu ajutorul uleiurilor esențiale?  Coapse...

Ce poți face cu zațul…

  5 întrebuințări ale zațului de cafea pe care sigur nu le știai  După ce îți savurezi...

Cauze necunoscute ale c…

  5 cauze necunoscute ale căderii părului  O mulțime de femei se confruntă cu căderea exc...

5 rezoluții înainte d…

  5 rezoluții înainte de sărbători  Sărbătorile sunt ocazia ideală de a fi cea mai frum...

Fii frumoasă fără s…

  Fii frumoasă cu ajutorul rețetelor home made  Raioanele magazinelor și farmaciilor ne pro...

Alimente care au grija …

  Alimentele pentru cea mai frumoasă piele  Să ai grijă de pielea ta este un lucru care dep...

Farfuria care te întin…

  Regimul mediteranean te ajută sa trăiești mai mult  Vrei să fii mereu tânără sau mă...

Secretele de frumusețe…

  Secretele de frumusețe ale frumoaselor japoneze  Piele perfectă, păr impecabil…pentru a...

Trucuri împotriva piel…

  Trucuri împotriva pielii grase  Singurul avantaj al pielii grase este faptul că apariția ...

Beneficiile usturoiului…

  Usturoiul întrebuințat atât pentru corp cât și pentru frumusețe  Usturoiul este o plan...

Alimente pentru un par …

  12 alimente pentru cel mai frumos păr  Cu siguranță că știi deja că părul frumos și ...

Trucuri de infrumusetar…

  6 trucuri de înfrumusețare pentru zilele în care nimic nu mai merge  Pană de dizolvant, ...

Rujuri de incercat în …

  3 rujuri în tendinţe de încercat în această toamnă  Toamna este aici…. si un anotimp...

Curcuma te ajuta sa fi …

  Cum se folosește curcuma în domeniul frumuseții?  Ai auzit până acum de curcuma? Da, ac...

Consuma mai putine calo…

  Cum să consumăm mai puține calorii?  Cu toții ne-am dori să avem greutatea ideală și ...

Toamna esti mai atragat…

  Ce influență are toamna asupra vieții tale sexuale?  Soarele strălucește, păsărelele ...

Produse pentru infrumus…

  Frumusețe – produse uimitoare la care poate nu te-ai gândit până acum  Ce ar fi să î...

Machiaj in tendinte pen…

  Machiajul în tendințe pentru toamna anului 2014  Nu știi cum să te machiezi în această...

Fii frumoasa la inceput…

  Fii frumoasă la început de toamnă  Abia te-ai întors din vacanță, ești în plină for...

Bordo – cea mai în v…

  Bordo – cea mai în vogă nuanță în materie de machiaj  Septembrie sună şi ora noută...

Solutii contra cearcane…

  4 soluții simple contra cearcănelor și pungilor sub ochi  După o noapte întreagă în c...

Fii cea mai frumoasa si…

  5 porunci pentru ca tu să fii cea mai frumoasă la trezire  O respirație deloc proaspătă...

Rezolutii în materie d…

  Rezoluții în materie de frumusețe pentru toamnă  Cum toamna bate deja la ușă, ar fi bi...

Solutii pentru a te spa…

  Soluții pentru a te spăla pe păr fără șampon  Dacă te-ai săturat de prețul sau de f...

Vreau sa imi vopsesc pa…

  Schimbare de look-alegerea culorii ideale a părului  Vopsirea părului este cel mai rapid m...

Uleiul din nuca de coco…

  Uleiul din nucă de cocos te ajută să slăbești  Un ulei să te ajute să slăbești? Cu ...

Cum sa-ti prelungesti b…

  Cum să-ți prelungești bronzul  Abia te-ai întors dintr-o vacanță minunată și ți-ai ...

Costumul de baie retro

  Un look pin-up cu un costum de baie retro  Costumul de baie retro a devenit un indispensabil...

Cum sa iti pregatesti p…

  Cum trebuie să îți pregătești părul pentru vară?  Vara rimează cel mai adesea cu soa...

Costume de baie în ten…

  Costumele de baie în tendințe pentru vara anului 2014  Vrei să fii cea mai frumoasă pe p...

Cum sa iti alegi culoar…

  Cum să îţi alegi culoarea costumului de baie  Costumul de baie este o piesă esențială ...

Pregateste-ti pielea pe…

  Pregătește-ți pielea pentru plajă  Este vară. Tu, abia aștepți să ai câte o oră-ou...

Frumoasa in ciuda caldu…

  Frumoasă în ciuda căldurii de afară  Canicula le descurajează pe multe doamne și domni...

Costume de baie intregi…

  Costume de baie întregi – modele pentru o vară 2014 cu zero complexe  Soarele ne mângâ...

Trucuri ca sa fi cea ma…

  7 trucuri pentru ca tu să fii cea mai frumoasă în această vară  Zilele frumoase de var...

Idei pentru garderoba t…

  10 piese indispensabile din garderoba ta estivală  Soarele şi căldura sunt în sfârșit ...

Stilul casual

  Stilul casual  Stilul casual este poate cel mai des întâlnit și folosit stil vestimentar ...

Tinuta vestimentara off…

  Ținuta vestimentară office  De câte ori nu v-ați întrebat cu ce vă mai îmbrăcați la...

Stilul vestimentar spor…

  Stilul vestimentar sport  Stilul vestimentar este dictat de cele mai multe ori de personalit...

Cum ne îmbrăcăm la o…

  Cum ne îmbrăcăm la o nuntă?  Nunțile a fost și vor fi mereu evenimente deosebite și s...

Cum alegem incaltaminte…

  Cum alegem încălțămintea potrivită?  Nu este ușor să alegem cu ce ne îmbrăcăm și ...

Ce spun hainele despre …

  Ce spun hainele despre tine?  Modul în care alegem să ne îmbrăcăm zilnic poate spune mu...

Portjartiera – pentru…

  Portjartiera – pentru a excela în arta seducției  Culorile, materialele fine și calitat...

Fusta mini

  Fusta mini  Fusta mini este mereu un articol de îmbrăcăminte la modă. Doamnele și domni...

5 tendinte pentru a sub…

  5 tendințe pentru a sublinia părul șaten  Cum vara se apropie cu pași repezi, toată lum...

Pantofii nude

  Pantofii nude – un „must have„ în garderoba noastră  Toate femeile au în garderobă...

Cum alegem costumul de …

  Cum alegem costumul de baie potrivit?  Vara se apropie cu pași repezi și trebuie din nou s...

Alimente care previn ri…

  Alimente care previn ridurile  Ridurile sunt semne ale îmbătrânirii tenului și nu numai...

De ce îmbătrânim în…

  Greșeli care ne îmbătrânesc înainte de vreme  Procesul de îmbătrânire nu este văzut...

Cum alegem rochia de m…

  Alegerea rochiei de mireasă perfectă  Rochia de mireasă nu este un lucru de neglijat atun...

Fusta din piele

  Fusta din piele pentru o alură șic, sexy și stilată  Fusta din piele a devenit un verita...

Trucuri naturale ca sa …

  Trucuri naturale ca să fii mai frumoasă  Albirea dinților, fortifierea parului, întărir...

Tendintele primaverii 2…

  Tendințele primăverii 2014 must have pentru această primavară  Roz pudrat, motivul arty...

Tendinta nude in domeni…

  Tendința nude în domeniul frumuseții  Machiajul celebrează sosirea timpului frumos cu o ...

Portocaliul, culoarea p…

  Portocaliul, culoarea primăverii - patru feluri în care o poți purta  Soarele este din ce...

Pantofi roșii sexy

          Pantofii sunt un accesoriu ce nu poate lipsi din ținuta noastră de zi cu zi, ma...

Fuste mini

          Câte priviri nu atrage o fustă mini purtată de o femeie cu forme apetisante?...

Poșete plic

          Poșeta reprezintă un accesoriu ce completează ținuta oricărei doamne și dom...

Mini pălării sexy

          Orice ținută ar trebui accesorizată cu detalii care fac diferența. Pălăriil...

Rochii sexy

          Ce poate fi mai sexy decât o femeie într-o rochie mulată și scurtă? Nimic! R...

Salopeta Sexy Chiliros…

          Trebuie să participați la un eveniment deosebit? La o seară în club sau la re...

Fustiță sexy Chiliros…

             Ce femeie nu a purtat măcar o dată o fustiță în care s-a simțit extrem ...