Alimente și remedii pentru combaterea celulitei

De ce apare celulita?

Alimente și remedii pentru combaterea celulitei Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val inestetic pe suprafața pielii noastre. Acesta este, de obicei, concentrat în zona coapselor, a feselor sau abdomenului și de obicei afectează mai mult femeile, deși poate apărea și în cazul bărbaților.

 Deși apariția celulitei poate fi influențată de unele cauze inevitabile, cum ar fi moștenirea genetică, în același timp și o dietă nesănătoasă și dezechilibrată împreună cu sedentarismul pot influența foarte mult apariția celulitei. Consumul alimentelor potrivite în combinație cu un program regulat de exerciții fizice ne poate ajuta să combatem cu succes acest aspect deranjant al pielii noastre.

Ce te poate ajuta să învingi celulita?

 Celulita apare din cauza faptului că celulele adipoase se acumulează și se extind sub piele, împingând țesutul, ceea ce cauzează un aspect neuniform al pielii în anumite zone ale corpului, cum ar fi coapsele, fesele sau abdomenul. Există o serie de aspecte importante care trebuie luate în considerare dacă vrem să învingem celulita:

 - Reducerea retenției de lichide

 - Stimularea metabolismului pentru a arde grăsimile

 - Menținerea hidratării pielii

 - Reducerea nivelelor de estrogen

Cele mai bune alimente anticelulită

 Exercițiile fizice și o dieta sănătoasă și echilibrată sunt cu siguranță cele mai bună metodă de combatere a celulitei. Trebuie să avem grijă de dieta noastră și să încercăm să evităm grăsimile, în special grăsimile saturate și excesul de zahăr și de sare. Să vedem în continuare care sunt cele mai recomandate alimente care datorită proprietăților lor, ne pot ajuta să prevenim și să combatem celulita:

 1. Bananele: bananele sunt unele dintre alimentele care conțin mai mult potasiu, ceea ce le recomandă ca o gustare perfectă pentru cele care și-au propus să lupte împotriva celulitei. Așa cum excesul de sare mărește retenția de lichide ceea ce favorizarea apariția celulitei, potasiul realizează exact opusul. De asemenea, potasiul ameliorează circulația sanguină, furnizând astfel celulelor pielii substanțele nutritive de care au nevoie. Potasiul ajută totodată și la eliminarea din organism a substanțelor toxice, a căror acumulare în exces este una dintre cauzele responsabile pentru acumularea celulitei.

 2. Ceaiul verde: pe lângă faptul că ajută la scăderea în greutate prin accelerarea metabolismului, ceaiul verde inhibă în același timp absorbția grăsimilor și ajută la reglarea glucozei. Acest lucru este posibil deoarece ceaiul verde conține un ingredient numit teobromină care stimulează eliberarea grăsimilor depozitate în corp. Consumul a 2-3 căni de ceai verde de calitate pe zi, nu mai târziu de ora 17 este o opțiune foarte bună dacă doriți să combateți celulita.

 3. Rozmarinul: rozmarinul ajută la stimularea circulației sanguine, un aspect care este esențial dacă vrem să scăpăm de celulită. Această plantă ne ajută în același timp să îmbunătățim digestia grăsimilor și ne protejează pielea de efectele radicalilor liberi. Pentru aceasta, se recomandă consumul a câte 2 căni de infuzie de rozmarin zilnic.

 4. Ananasul: ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și conține, de asemenea, potasiu, deci este un aliment foarte bun pentru a-l include într-o dietă care vizează combaterea celulitei. Datorită faptului că ananasul conține și bromelaină, ne ajută să digerăm mai bine proteinele și să îmbunătățim circulația sângelui.

 5. Oțetul de mere: oțetul de mere este un remediu bun pentru multe afecțiuni, printre care se numără și combaterea celulitei. Oțetul de mere este o soluție rapidă de detoxifiere a corpului, deoarece elimină bacteriile care dăunează intestinele noastre, substanțele toxice și, de asemenea, ameliorează retenția de apă în zona coapselor și a stomacului, exact unde efectele celulitei sunt cele mai vizibile. Se poate consuma zilnic pe stomacul gol câte un pahar cu apă în care ați dizolvat o lingură de oțet de mere.

 6. Sparanghelul: sparanghelul este un aliment care menține sănătatea venelor și care echilibrează tensiunea arterială. Acesta are un conținut ridicat de potasiu și, de asemenea, proprietăți diuretice, care sunt ideale pentru a combate retenția de lichide și astfel, celulita.

 7. Semințele de floarea-soarelui: semințele de floarea-soarelui sunt pline de substanțe nutritive care ne ajută să luptăm împotriva celulitei, inclusiv potasiu, zinc și vitaminele E și B6. Aceste vitamine au rolul de a întări țesutul conjunctiv și de asemenea, contribuie la eliminarea excesului de apă și a inflamației care face ca celulita să fie mai vizibilă.

 8. Apa: consumul de apă este unul dintre elementele de care va beneficia cel mai mult de sănătatea noastră. Aceasta ne va ajuta să eliminăm grăsimea în exces, deoarece nu ne oferă calorii, dar ne satisface apetitul și, de asemenea, prin faptul că ne păstrează corpul bine hidratat, stimulează organismul să folosească mai mult rinichii, eliberând ficatul. Una dintre principalele funcții ale ficatului este aceea de a transforma grăsimea corporală stocată în energie, iar dacă acest organ nu are prea multe grăsimi de prelucrat, se va concentra pe eliminarea celulitei.

 

                   Remedii naturiste pentru combaterea celulitei

 Iată care sunt cele mai bune remedii naturiste care combat celulita:

1. Remediu cu ulei de Rosa Mosqueta contra celulitei

 Pentru acest remediu sunt necesare 4 sau 5 picături de ulei esențial de rosa mosqueta.

 Proprietățile regenerante ale uleiului de trandafir vor ajuta la reducerea aspectului de coajă de portocală, îmbunătățind circulația sângelui, fiind de mare ajutor pentru combaterea celulitei. Începeți prin a curăța bine pielea în timpul dușului, cu apă caldă și un săpun neutru și delicat și dacă doriți cu o mănușă exfoliantă pentru a elimina celulele moarte și alte impurități. Când vă curățați pielea, puteți face un masaj circular cu mișcări mici, pentru a vă activa circulația sanguină.

 După ce ieșiți de la duș și uscați pielea bine și aplicați câteva picături de ulei esențial de rosa Mosqueta direct în mâini și faceți masaje circulare în zonele unde aveți celulita, frecați puțin pentru ca uleiul să pătrundă mai bine. În doar două săptămâni de tratament, efectuând această procedură în fiecare zi, veți observa o mare îmbunătățire. În cazurile acute de celulită puteți efectua tratamentul timp de o lună și apoi păstrați zona bine hidratată cu una sau două aplicații săptămânale ale acestui ulei.

2. Remediu cu cataplasme de algă Fucus Vesiculosos contra celulitei

 - 5 linguri de algă fucus vesiculosos
 - 1/2 litru de apă
 - comprese sau bucăți de tifon

 Vesiculosus fucus este o algă foarte bogată în iod care are o mare putere de a drena lichidele și de a elimina toxinele, activând circulația sângelui și îmbunătățind problema celulitei. Pentru a rezolva problema celulitei, cataplasmele sau compresele calde înmuiate în lichidul acestei alge fierte și aplicate direct pe zona pielii pe care o vom trata sunt foarte benefice. Pentru a le pregăti, trebuie să fierbeți alga timp de aproximativ 15 minute, aproximativ 5 linguri algă uscată și apoi lăsați să stea câteva minute. Apoi, trebuie să înmuiați compresele în lichidul cald și să le aplicați pe zonele afectate de celulită o dată pe zi pentru a observa efectele lor și pentru a reduce aspectul neplăcut al celulitei.

3. Remediu cu compresă de iederă și salvie contra celulitei

 - 2 pumni de iederă
 - 2 pumni de salvie
 - 2 litri de apă

 Iedera este o plantă care ajută la reducerea inflamației țesuturilor subcutanate, la îmbunătățirea aspectului de coajă de portocală, iar salvie va spori acest efect, astfel încât combinația acestor plante este foarte benefică pentru combaterea celulitei. Pentru aceasta este necesar să adăugați două mâini mari de iedera și două de salvie la doi litri de apă și să le lăsați să macereze timp de 24 de ore.

 După acest timp, trebuie să filtrați lichidul pentru a-l separa de resturile plantelor. Cu lichidul pe care l-ați obținut, trebuie să înmuiați un prosop de bumbac și să-l aplicați pe partea afectată de celulită sub forma unei comprese și să o lăsați să acționeze timp de cel puțin 20 de minute pentru a-și face efectul. Dacă efectuați acest procedeu zilnic, în câteva săptămâni, veți observa îmbunătățirea aspectului pielii și diminuarea celulitei.

4. Remediu cu comprese de crețușcă contra celulitei

 - 2 linguri de crețușcă
 - comprese sau bucăți de tifon

 Proprietatea diuretică a crețușcăi împreună cu capacitatea sa puternică antiinflamatoare fac din această plantă un remediu eficient împotriva celulitei. Pentru a pune acest remediu simplu în practică, trebuie să fierbeți cele 2 linguri de crețușca în apă timp de aproximativ 5 minute și să lăsați preparatul să se răcească puțin pentru a nu vă arde. Apoi, trebuie să înmuiați compresele sau tifonul și să le aplicați pe zonele afectate pentru a elimina celulita.

5. Remediu cu hidroterapie contra celulitei

 Acest remediu se pune în aplicare la sfârșitul dușului dimineața și constă în aplicarea unui jet de apă rece pe picioare, coapse și fese (mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă). Același lucru se repetă și cu apă caldă și, în final, se efectuează o altă aplicație de apă rece. În acest mod este posibil să se stimuleze circulația, atât a sângelui cât și a limfei, activând astfel metabolismul, ceea ce va duce la combaterea celulitei.

6. Remediu cu infuzie de coada calului contra celulitei

 - 5 grame de coada-calului
 - 1/2 litru de apă

 Coada-calului este o plantă foarte diuretică și depurativă, așa încât este un aliat excelent pentru eliminarea lichidelor, ajutându-vă la problema celulitei. Trebuie să pregătiți infuzia cu 5 grame de plantă uscată de coada-calului și o jumătate de litru de apă. Adăugați planta într-un bol și turnați peste ea apa fiartă, lăsând-o să se infuzeze timp de 15 minute. Apoi, filtrați pentru a separa resturile plantei și îndulciți infuzia, dacă doriți. Trebuie să beți câte 1 cană din această infuzie în fiecare seară înainte de culcare pentru a observa efectele sale anti-celulitice.

7. Remediu cu rozmarin contra celulitei

 - 50 grame de frunze de rozmarin
 - 1 litru de apă

 Rozmarinul este o plantă care combate problemele de retenție a fluidelor, deci este foarte util în cazul celulitei. Pentru a beneficia de aceste proprietăți și pentru a prepara acest remediu, trebuie să turnați 1 litru de apă clocotită peste 50 g de frunze de rozmarin și să lăsați să se infuzeze într-un vas acoperit timp de 30 de minute. Apoi, strecurați pentru a separa lichidul de resturile plantei și aplicați-l pe zona afectată, efectuând un masaj o dată pe zi sau la fiecare două zile pentru a observa efectele sale anticelulitice.

8. Remediu cu Smilax aspera contra retenției de lichide

 - 2 linguri de rădăcină uscată de Smilax aspera
 - 1/2 litru de apă

 Proprietatea depurativă a acestei plante face ca aceasta să fie foarte potrivită pentru a trata problemele de retenție a fluidelor în organism și apariția edemelor sau a inflamației, fiind foarte eficientă pentru tratarea celulitei.

 Pentru a prepara acest remediu, trebuie să macerați timp de 12 ore, două linguri de rădăcină uscată de Smilax aspera într-o jumătate de litru de apă plată. După 12 ore, va trebui să fierbeți același lichid cu rădăcina timp de 20 de minute. Strecurați și consumați câteva pahare pe zi din lichidul rezultat pentru a observa cum se ameliorează simptomele neplăcute ale celulitei.

Categorie:

Mai poți citi din Modă și Frumusețe

Alimente și remedii pe…

De ce apare celulita?  Celulita este un depozit de grăsime sub piele care se manifestă ca un val...

Cele mai bune recomand…

Care sunt cauzele căderii părului?  În prezent, căderea părului a devenit o problemă care af...

Îngrijirea naturală a…

De ce apare pielea grasă?  Dacă sunteți una dintre femeile care consideră că a avea pielea gr...

5 trucuri pentru ochi m…

  Trucuri pentru un machiaj irezistibil  Dacă dorești să te bucuri de un machiaj irezistibi...

7 trucuri pentru a fi f…

  7 trucuri pentru a fi frumoasă fără machiaj  În prezent, tehnicile de machiaj și produsel...

Schimbarea de look – …

  Nu neglija aspectul fizic   Frumusețea nu constă doar în modul în care ne îmbrăcăm, în...

Cum mă machiez de Cră…

  Fii cea mai frumoasă și cea mai strălucitoare de Crăciun  De Crăciun îți dorești cu si...

Coafuri în tendințe p…

  Fii cea mai frumoasă pentru sărbătorile de sfârșit de an  Sărbătorile de sfârșit de ...

Laptele de cocos, un mi…

  Laptele de cocos, un produs miraculos pentru frumusețe  Un simbol al bucătăriei exotice, la...

Boleroul, o piesă vest…

  Boleroul denotă delicatețe, rafinament finețe și eleganță  Boleroul este cu siguranță ...

Trucuri anti-îmbătrâ…

  Trucuri anti-îmbătrânire pentru o piele tânără  Pielea este cartea noastră de vizită, ...

Infrumusețează-ți pi…

Cum îți poți înfrumuseța pielea cu ajutorul sucurilor și al smoothie-urilor?  Să prepari ce...

Sarea Epsom în domeniu…

  Sarea Epsom, beneficii în domeniul frumuseții  Ai auzit de sarea Epsom? Dacă nu, în cele c...

Păr strălucitor și …

  Păr strălucitor și sănătos în cinci pași  Strălucirea părului și aspectul său săn...

Cum să ne îmbrăcăm …

  Cu ce să se îmbrace mămica după naștere?  Nașterea și venirea pe lume a unui copilaș r...

Alegerea culorii ideale…

  Schimbare de look- alegerea culorii ideale a părului  Vopsirea părului este cel mai rapid mo...

7 întrebuințări ale …

  Lămâia te ajută sa fii frumoasă  Lămâia este un fruct ce aduce o not...

Epilare cu laser, șase…

  Epilare cu laser  Corvoada epilatului lunar sau chiar săptămânal (în funcție de metoda ...

Savurează pizza fără…

  Pizza: savurează-o fără regrete!  Toată lumea iubește o pizza delicioasă! Dar ...

Uleiurile esenţiale it…

  Cum să ai o siluetă fermă și tonică cu ajutorul uleiurilor esențiale?  Coapse...

Ce poți face cu zațul…

  5 întrebuințări ale zațului de cafea pe care sigur nu le știai  După ce îți savurezi...

Cauze necunoscute ale c…

  5 cauze necunoscute ale căderii părului  O mulțime de femei se confruntă cu căderea exc...

5 rezoluții înainte d…

  5 rezoluții înainte de sărbători  Sărbătorile sunt ocazia ideală de a fi cea mai frum...

Fii frumoasă fără s…

  Fii frumoasă cu ajutorul rețetelor home made  Raioanele magazinelor și farmaciilor ne pro...

Alimente care au grija …

  Alimentele pentru cea mai frumoasă piele  Să ai grijă de pielea ta este un lucru care dep...

Farfuria care te întin…

  Regimul mediteranean te ajută sa trăiești mai mult  Vrei să fii mereu tânără sau mă...

Secretele de frumusețe…

  Secretele de frumusețe ale frumoaselor japoneze  Piele perfectă, păr impecabil…pentru a...

Trucuri împotriva piel…

  Trucuri împotriva pielii grase  Singurul avantaj al pielii grase este faptul că apariția ...

Beneficiile usturoiului…

  Usturoiul întrebuințat atât pentru corp cât și pentru frumusețe  Usturoiul este o plan...

Alimente pentru un par …

  12 alimente pentru cel mai frumos păr  Cu siguranță că știi deja că părul frumos și ...

Trucuri de infrumusetar…

  6 trucuri de înfrumusețare pentru zilele în care nimic nu mai merge  Pană de dizolvant, ...

Rujuri de incercat în …

  3 rujuri în tendinţe de încercat în această toamnă  Toamna este aici…. si un anotimp...

Curcuma te ajuta sa fi …

  Cum se folosește curcuma în domeniul frumuseții?  Ai auzit până acum de curcuma? Da, ac...

Consuma mai putine calo…

  Cum să consumăm mai puține calorii?  Cu toții ne-am dori să avem greutatea ideală și ...

Toamna esti mai atragat…

  Ce influență are toamna asupra vieții tale sexuale?  Soarele strălucește, păsărelele ...

Produse pentru infrumus…

  Frumusețe – produse uimitoare la care poate nu te-ai gândit până acum  Ce ar fi să î...

Machiaj in tendinte pen…

  Machiajul în tendințe pentru toamna anului 2014  Nu știi cum să te machiezi în această...

Fii frumoasa la inceput…

  Fii frumoasă la început de toamnă  Abia te-ai întors din vacanță, ești în plină for...

Bordo – cea mai în v…

  Bordo – cea mai în vogă nuanță în materie de machiaj  Septembrie sună şi ora noută...

Solutii contra cearcane…

  4 soluții simple contra cearcănelor și pungilor sub ochi  După o noapte întreagă în c...

Fii cea mai frumoasa si…

  5 porunci pentru ca tu să fii cea mai frumoasă la trezire  O respirație deloc proaspătă...

Rezolutii în materie d…

  Rezoluții în materie de frumusețe pentru toamnă  Cum toamna bate deja la ușă, ar fi bi...

Solutii pentru a te spa…

  Soluții pentru a te spăla pe păr fără șampon  Dacă te-ai săturat de prețul sau de f...

Vreau sa imi vopsesc pa…

  Schimbare de look-alegerea culorii ideale a părului  Vopsirea părului este cel mai rapid m...

Uleiul din nuca de coco…

  Uleiul din nucă de cocos te ajută să slăbești  Un ulei să te ajute să slăbești? Cu ...

Cum sa-ti prelungesti b…

  Cum să-ți prelungești bronzul  Abia te-ai întors dintr-o vacanță minunată și ți-ai ...

Costumul de baie retro

  Un look pin-up cu un costum de baie retro  Costumul de baie retro a devenit un indispensabil...

Cum sa iti pregatesti p…

  Cum trebuie să îți pregătești părul pentru vară?  Vara rimează cel mai adesea cu soa...

Costume de baie în ten…

  Costumele de baie în tendințe pentru vara anului 2014  Vrei să fii cea mai frumoasă pe p...

Cum sa iti alegi culoar…

  Cum să îţi alegi culoarea costumului de baie  Costumul de baie este o piesă esențială ...

Pregateste-ti pielea pe…

  Pregătește-ți pielea pentru plajă  Este vară. Tu, abia aștepți să ai câte o oră-ou...

Frumoasa in ciuda caldu…

  Frumoasă în ciuda căldurii de afară  Canicula le descurajează pe multe doamne și domni...

Costume de baie intregi…

  Costume de baie întregi – modele pentru o vară 2014 cu zero complexe  Soarele ne mângâ...

Trucuri ca sa fi cea ma…

  7 trucuri pentru ca tu să fii cea mai frumoasă în această vară  Zilele frumoase de var...

Idei pentru garderoba t…

  10 piese indispensabile din garderoba ta estivală  Soarele şi căldura sunt în sfârșit ...

Stilul casual

  Stilul casual  Stilul casual este poate cel mai des întâlnit și folosit stil vestimentar ...

Tinuta vestimentara off…

  Ținuta vestimentară office  De câte ori nu v-ați întrebat cu ce vă mai îmbrăcați la...

Stilul vestimentar spor…

  Stilul vestimentar sport  Stilul vestimentar este dictat de cele mai multe ori de personalit...

Cum ne îmbrăcăm la o…

  Cum ne îmbrăcăm la o nuntă?  Nunțile a fost și vor fi mereu evenimente deosebite și s...

Cum alegem incaltaminte…

  Cum alegem încălțămintea potrivită?  Nu este ușor să alegem cu ce ne îmbrăcăm și ...

Ce spun hainele despre …

  Ce spun hainele despre tine?  Modul în care alegem să ne îmbrăcăm zilnic poate spune mu...

Portjartiera – pentru…

  Portjartiera – pentru a excela în arta seducției  Culorile, materialele fine și calitat...

Fusta mini

  Fusta mini  Fusta mini este mereu un articol de îmbrăcăminte la modă. Doamnele și domni...

5 tendinte pentru a sub…

  5 tendințe pentru a sublinia părul șaten  Cum vara se apropie cu pași repezi, toată lum...

Pantofii nude

  Pantofii nude – un „must have„ în garderoba noastră  Toate femeile au în garderobă...

Cum alegem costumul de …

  Cum alegem costumul de baie potrivit?  Vara se apropie cu pași repezi și trebuie din nou s...

Alimente care previn ri…

  Alimente care previn ridurile  Ridurile sunt semne ale îmbătrânirii tenului și nu numai...

De ce îmbătrânim în…

  Greșeli care ne îmbătrânesc înainte de vreme  Procesul de îmbătrânire nu este văzut...

Cum alegem rochia de m…

  Alegerea rochiei de mireasă perfectă  Rochia de mireasă nu este un lucru de neglijat atun...

Fusta din piele

  Fusta din piele pentru o alură șic, sexy și stilată  Fusta din piele a devenit un verita...

Trucuri naturale ca sa …

  Trucuri naturale ca să fii mai frumoasă  Albirea dinților, fortifierea parului, întărir...

Tendintele primaverii 2…

  Tendințele primăverii 2014 must have pentru această primavară  Roz pudrat, motivul arty...

Tendinta nude in domeni…

  Tendința nude în domeniul frumuseții  Machiajul celebrează sosirea timpului frumos cu o ...

Portocaliul, culoarea p…

  Portocaliul, culoarea primăverii - patru feluri în care o poți purta  Soarele este din ce...

Pantofi roșii sexy

          Pantofii sunt un accesoriu ce nu poate lipsi din ținuta noastră de zi cu zi, ma...

Fuste mini

          Câte priviri nu atrage o fustă mini purtată de o femeie cu forme apetisante?...

Poșete plic

          Poșeta reprezintă un accesoriu ce completează ținuta oricărei doamne și dom...

Mini pălării sexy

          Orice ținută ar trebui accesorizată cu detalii care fac diferența. Pălăriil...

Rochii sexy

          Ce poate fi mai sexy decât o femeie într-o rochie mulată și scurtă? Nimic! R...

Salopeta Sexy Chiliros…

          Trebuie să participați la un eveniment deosebit? La o seară în club sau la re...

Fustiță sexy Chiliros…

             Ce femeie nu a purtat măcar o dată o fustiță în care s-a simțit extrem ...