Epilare cu laser
Corvoada epilatului lunar sau chiar săptămânal (în funcție de metoda de epilare aleasă) necesită nu numai timp ci, în unele cazuri poate provoca iritații sau creșterea firului de păr sub piele. Tratamentul cu laser reprezintă o alternativă radicală și definitivă la această problemă de ordin estetic. Cu condiția să te adresezi unui specialist.
Cum funcționează laserul?
Mult mai rapid decât vechea metodă electrică, laserul permite printre altele o tratare mai eficientă a suprafețelor întinse precum picioarele. Acționează producând un fascicul de lumină care absoarbe punctele închise, adică firele de păr. Odată atinse de acest fascicul de lumină, firul de păr este distrus odată cu foliculul.
Atenție la contraindicații
Înainte de orice ședință cu laser, este important să vorbești cu medicul dermatolog și să îi spui dacă urmezi vreun tratament, dacă iei anticoncepționale sau antibiotice. Unele tratamente au drept efect secundar o fotosensibilizare a pielii.
Protejează-te de soare
Protejează zona pe care vrei să o tratezi cu un ecran solar și evită expunerile la soare, autobronzantul de orice tip precum și produsele mult prea agresive pentru piele. Același lucru și în cazul exfoliantelor sau gomajului: după o ședință cu laser pielea este mai delicată și mai sensibilă.
Trebuie să aștepți până când bronzul s-a estompat total, pielea bronzată nu poate fi supusă unei epilări cu laser.
Atenție la ceară și retinoizi locali
Laserul funcționează atacând rădăcina firului de păr. Drept urmare, înainte de o astfel de operațiune nu este indicat să smulgi firul de păr, adică să te epilezi cu ceară, timp de opt săptămâni minim. În ceea ce privește îndepărtarea părului facial, este indicat să eviți tratamentele pe bază de retinoizi locali (prezenți în cremele anti-acnee) cu câteva zile înainte de ședința cu laser deoarece și acestea sensibilizează pielea.
Înarmează-te cu răbdare
Firul de păr cunoaște trei faze de viață: nașterea, creșterea și stadiul staționar. După care moare înainte de a fi înlocuit de un nou fir de păr.
În plus, firele de păr nu cresc în același ritm. După prima ședință cu laser, majoritatea firelor de păr aflate în stadiul final al existenței sunt eliminate însă, pentru a te debarasa de celelalte, trebuie să aștepți ca acestea să ajungă la maturitate, aproximativ două luni. De aceea, ședințele sunt destul de rare.
Blondele au mai puține șanse decât brunetele
Din păcate, femeile cu părul blond vor obține rezultate mediocre. Laserul funcționează cel mai bine pe un păr închis la culoare. Pe firul deschis la culoare rezultatele nu sunt concludente.