Cu ce să se îmbrace mămica după naștere?
Nașterea și venirea pe lume a unui copilaș reprezintă motiv de mare bucurie în familie. Tânăra mămică însă, se vede pusă în fața unor probleme și decizii destul de dificile cu care nu s-a mai confruntat vreodată până atunci. De aceea apare și depresia post-natală de după naștere, iar, printre toate celelalte probleme esențiale ale tinerei mămici, mai intervine și problema garderobei. Hainele de gravidă nu mai sunt potrivite, sunt prea largi, iar hainele de dinainte de sarcină este posibil să fie prea strâmte, deoarece, în general, în timpul sarcinii acumulăm câteva kilograme în plus. Așadar, cu ce să se îmbrace mămica după naștere să își mascheze burtica și să se simtă în largul ei fără ca hainele să o dezavantajeze?
Pantaloni și blugi noi, pe măsură
Blugii și pantalonii nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei mămici. Aceștia sunt extrem de practici, de utili, îi puteți purta oriunde, puteți alege chiar și variante mai elegante ori mai casual pentru diverse evenimente la care trebuie să participați. Așadar, după naștere trebuie să faceți câteva cumpărături pentru a vă reînnoi măcar o parte din garderobă. Cumpărați blugi și pantaloni clasici, bootcut, care avantajează orice siluetă, echilibrează șoldurile și fundul mai voluminoase și aplatizează abdomenul.
Ascundem burtica și evidențiem sânii
Bluzele din timpul sarcinii nu mai sunt o variantă foarte echitabilă deoarece sunt foarte largi, iar acum putem afișa un bust frumos și generos. Pentru a ascunde burtica și eventualele imperfecțiuni create de kilogramele în plus, avem nevoie de bluze petrecute, cu tăieturi în V, tunici sau baby doll-uri.
Iluziile optice salvează situația
Întotdeauna este bine să apelăm la iluziile optice pentru a ne „modela” silueta după bunul plac. De aceea, țineți cont de faptul că dungile verticale subțiază, iar imprimeurile mici, culoarea neagră și jocul de culori (deschis în partea de sus a corpului și închis în partea de jos a corpului) de asemenea sunt foarte la îndemână mai ales pentru proaspetele mămici. Purtați de asemenea sacouri și cardigane cu revere lungi, evitând să le încheiați nasturii pentru a păstra impresia de alungire a siluetei. De asemenea, este bine să evitați accesoriile, mai ales cele voluminoase și lucioase, ca și tânără mămică. Copilul va fi foarte fascinat de ele și va trage într-una de cercei ori de colier, iar alăptatul va deveni o corvoadă dacă veți purta accesorii ce vă împiedică să faceți acest lucru. Pentru a evita situațiile neplăcute, precum deșirarea colierelor, înțepăturile de ace de broșe, pierderea cerceilor, lăsați bijuteriile momentan acasă.
Combinați hainele noi cu cele vechi
Nu vă schimbați garderoba complet, ar fi o totală irosire a banilor și a timpului. Veți avea nevoie să investiți banii și timpul în bebeluș și în necesitățile lui și nu în hainele dumneavoastră. Însă, trebuie să recunoașteți că aveți nevoie urgent de câteva piese de îmbrăcăminte, precum pantaloni, o fustă și două-trei bluze. Învățați să combinați piesele vechi cu cele noi, folosiți curele și alte accesorii pentru a da un farmec aparte bluzelor de gravidă pe care încă le puteți purta.
Ce mi se potrivește?
După naștere, mămica nu numai că trebuie să își caute haine care i se potrivesc din punct de vedere fizic, ci și la modul general. Mămica trebuie să înțeleagă că a trecut la un nou statut important din viața ei, acela de mamă, iar pantalonii cu talie foarte joasă, bluzele cu decolteu foarte adânc, pantofii cu toc exagerat nu își vor mai avea locul în garderobă. Mămica va evita, spre exemplu, să poarte topuri extrem de strâmte pentru a nu arăta penibil, din cauza kilogramelor în plus.