5 cauze necunoscute ale căderii părului
O mulțime de femei se confruntă cu căderea excesivă a părului, indiferent de vârstă. Cauzele sunt multiple, de la utilizarea unor produse cosmetice nepotrivite care agresează rădăcina datorită produselor chimice conținute la stres. Însă, există o serie de cauze ale căderii părului încă necunoscute de majoritatea femeilor. Iată-le:
Intoxicațiile alimentare
Când stomacul tău suferă în urma unui consum în exces de sushi sau fructe de mare, circulația sanguină poate fi perturbată și poate afecta ritmul de creștere al părului. Această cădere difuză a părului durează în general trei luni, timp în care foliculii piloși deteriorați sunt înlocuiți cu alții. Vestea bună este că această cădere nu este permanentă, cel mai adesea fiind reversibilă.
Febra severă și prelungită
Același lucru ca și în cazul intoxicației alimentare: circulația sanguină este perturbată și uneori echilibrul hormonal este complet bulversat. Speranța de viata normală a unui fir de păr (dacă nu este agresat desigur de tot felul de factori) este de 2-6 ani. În cazul perturbării echilibrului hormonal, creșterea unor fire noi de păr poate fi întreruptă complet un timp.
Erupțiile cutanate
În caz de eczemă sau de psoriazis, pot apărea unele cruste pe scalp împiedicând deschiderea foliculilor. Vizita la dermatolog este obligatorie, acesta este singurul care poate prescrie tratamentul adecvat. Cu siguranță va recomanda un șampon anti-mâncărime.
Accidentele de mașină și alte șocuri traumatice
În momentul în care treci printr-un șoc traumatic violent sau traumatizant poți suferi o alopecie areată (mai cunoscută sub numele de peladă). Această cădere a părului este provocată de o reacție autoimună, globulele albe atacând bulbii piloși care intră rapid într-o stare de repaus înainte de a muri. Acest fenomen se produce pe zone delimitate.
Alergiile alimentare
Este vorba de alergia la produsele lactate, la grâu, la soia diagnosticate în urma unui analize de sânge. Intoleranțele simple nu provoacă căderea părului. În momentul în care corpul trece printr-o reacție alergică, sistemul imunitar poate răspunde într-un mod violent. Acest răspuns imunitar poate crea o alopecie areată.