12 beneficii ale migdalelor

Ce conțin migdalele?

 Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoasă din lume. Și nu numai pentru că sunt delicioase, ci și pentru că au mari beneficii pentru sănătatea noastră. Migdalele ne ajută să ne menținem sănătatea și, în plus, ele pot fi de asemenea folosite și pentru cosmetică. Deși, din punct de vedere tehnic, ele sunt considerate fructe uscate, migdalele sunt într-adevăr semințe, deoarece se găsesc în interiorul migdalei. Cu toate acestea, atât compoziția, cât și proprietățile lor sunt cele ale unui fruct uscat și de aceea sunt considerate ca atare.

 Migdalele nu sunt doar delicioase, ci au și un profil nutrițional excelent. Acestea sunt bogate în vitaminele B și E, acid folic, mulți aminoacizi esențiali și minerale importante, cum ar fi magneziu, cupru, calciu, potasiu, fosfor, zinc și fier. În plus, ele conțin, de asemenea, proteine de calitate ridicată, fibre și acizi grași mononesaturați.
Din cauza celor din urmă, ar trebui să le mâncăm cu moderație, deoarece au destule calorii. Cu toate acestea, consumul a 20 de migdale pe zi (maxim) va aduce beneficii mari pentru sănătate și chiar ne va ajuta să pierdem în greutate.

 Putem consuma migdalele în multe feluri, cum ar fi crude sau sub formă de făină de migdale, lapte de migdale sau unt de migdale. Desigur, nu este recomandat să le consumați prăjite sau sărate, deoarece astfel caloriile cresc, iar valoarea lor nutritivă scade.

12 beneficii pe care migdalele le oferă organismului

 După cum am văzut, migdalele au un profil nutrițional foarte complet, care le conferă proprietăți excelente pentru menținerea sănătății corpului. Printre beneficiile lor cele mai importante se află următoarele:

 1. Reduc colesterolul rău: migdalele sunt bogate în grăsimi mononesaturate și fibre, substanțe nutritive foarte benefice pentru a reduce nivelurile de colesterol LDL sau "colesterol rău". Consumând între 7 și 20 de grame de migdale zilnic vă va ajuta să reduceți colesterolul într-un mod sănătos.

 2. Stimulează circulația sanguină: migdalele sunt bogate în magneziu, care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, protejând astfel organele importante cum ar fi inima sau rinichii. În plus, prin îmbunătățirea circulației sângelui, crește și aprovizionarea cu oxigen și nutrienți benefici în organism.

 3. Protejează inima: migdalele conțin multe substanțe nutritive care îmbunătățesc sănătatea inimii, cum ar fi grăsimile monosaturate sau vitamina E, care ajută la repararea țesuturilor deteriorate, prevenind astfel dezvoltarea bolilor cardiace. În plus, atât beneficiile migdalelor de a reduce colesterolul, cât și de a îmbunătăți circulația sângelui contribuie la reducerea tensiunii arteriale crescute, unul dintre factorii de risc pentru atacul de cord.

 4. Echilibrează zahărul din sânge: datorită grăsimilor sănătoase și a bogăției lor de vitamine, minerale și fibre, migdalele sunt ideale pentru echilibrarea nivelului de glucoză din sânge. Acest lucru poate ajuta la prevenirea dezvoltării diabetului zaharat și, de asemenea, contribuie la controlul bolii la persoanele care au fost deja diagnosticate.

 5. Îmbunătățesc capacitatea intelectuală: migdalele sunt bogate în vitamina E și conțin, de asemenea, zinc și magneziu, care sunt substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea creierului. Capacitatea antioxidantă a migdalelor ajută la protejarea celulelor creierului de daunele provocate de radicalii liberi, precum și la regenerarea și repararea celulelor deteriorate. Acesta este motivul pentru care migdalele sunt aliați buni pentru îmbunătățirea atenției și a memoriei, precum și prevenirea dezvoltării unor boli neurodegenerative cum ar fi Parkinson sau Alzheimer.

 6. Ajută la pierderea în greutate: deși migdalele conțin suficiente calorii, consumul lor moderat vă poate ajuta să scăpați în greutate. Cum este posibil acest lucru? Datorită conținutului lor de fibre, proteine și grăsimi mono-saturate, migdalele vă pot face să simțiți mai mult timp starea de sațietate. În plus, vitaminele din grupul B și conținutul de zinc vă vor ajuta să controlați pofta de dulce.

 7. Previn cancerul: datorită grăsimilor sănătoase pe care le conțin, migdalele sunt foarte benefice pentru prevenirea cancerului. În plus, proprietățile lor antioxidante luptă împotriva radicalilor liberi, evitând astfel modificările celulare care pot duce la cancer. Pe de altă parte, datorită conținutului lor de fibre, migdalele sunt, de asemenea, foarte eficiente în prevenirea cancerelor legate de sistemul digestiv, cum ar fi cancerul de stomac sau de colon.

 8. Sunt ideale pentru femeile însărcinate: migdalele conțin acid folic, un nutrient esențial pentru toată lumea, dar mai ales pentru femeile însărcinate. Acidul folic contribuie la creșterea sănătoasă a celulelor și țesuturilor copilului, prevenind astfel defectele de naștere sau defectele congenitale, în special în zona creierului.

 9. Ajută la îmbunătățirea digestiei: fibrele conținute de migdale ne ajută să îmbunătățim digestia, prevenind astfel problemele stomacului, cum ar fi indigestia sau constipația. În plus, uleiurile lor sănătoase neutralizează acizii gastrici, împiedicând astfel arsurile la stomac.

 10. Contribuie la consolidarea oaselor: migdalele conțin calciu, fosfor, magneziu și mangan, toate fiind substanțe nutritive esențiale pentru menținerea sănătății oaselor. Aceste minerale vor ajuta la întărirea oaselor pentru a preveni eventualele fracturi și chiar pentru a preveni problemele legate de vârstă, cum ar fi osteoporoza. Migdalele vor ajuta de asemenea și copiii, astfel încât oasele lor să se dezvolte puternice și fără probleme.

 11. Mențin pielea sănătoasă: migdalele au proprietăți antioxidante, care luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili de deteriorarea celulelor, care cauzează semnele premature ale îmbătrânirii, cum ar fi petele, liniile de expresie sau ridurile. În plus, conținutul lor bogat în vitamina E vă va ajuta, de asemenea, să vă mențineți o piele hidratată și flexibilă, pe lângă protejarea acesteia de razele ultraviolete ale soarelui. În plus față de consumul acestor fructe uscate, puteți utiliza și uleiul de migdale, pentru a vă menține pielea netedă și radiantă.

 12. Mențin sănătatea părului: datorită bogăției lor de vitamina E și a altor substanțe nutritive esențiale, cum ar fi biotina, manganul, cuprul, zincul și acizii grași, migdalele sunt ideale pentru sănătatea părului. Pe lângă faptul că oferă părului strălucire și volum, migdalele vă vor ajuta să luptați împotriva mătreței, căderii părului și a scalpului uscat. Pe lângă consumul de migdale crude, utilizarea uleiului de migdale ca o mască va fi foarte benefică pentru sănătatea părului.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

  Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este ...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...

Cele mai bune combinaț…

  Combina alimentele pentru a multiplica aporturile nutritive  Știai asta? Dacă alegi să comb...

Rezervorul natural de v…

  Rezervorul natural de vitamine și minerale  Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele ...

Bamele și incredibilel…

  Bamele, un aliat pentru sănătate   Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți...

Fructele te ajută să …

  O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân  Conform Institutului American de Cercet...

5 sfaturi pentru a prev…

  5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon  Conform datelor statistice, cancerul de colon es...

7 motive pentru a consu…

  Morcovi pentru o sănătate mai bună  Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate î...

Totul despre mătreaț…

  Mătreața este inestetică și jenantă  Multe persoane se confruntă cu această problemă, ...

Uleiul de cocos este un…

  Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!  Citești peste tot despre beneficiile...

Întrebuințări ale ul…

  Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe  Uleiul de migdale este obținut di...

Beneficiile crudități…

  Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În car...