16 motive pentru a consuma ananas

16 motive pentru a consuma ananas

16 motive pentru a consuma ananas În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să avem o piele sănătoasă, ajută la reducerea inflamației din corp și a problemelor digestive, previne răcelile și gripa, și ajută inclusiv la întărirea sistemului osos.

 Ananasul este unul dintre fructele tropicale care au cea mai mare bogăție nutrițională. Vă oferim în acest articol 16 motive pentru a include cât mai des ananasul în dietă pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice deosebite. Iată care sunt acestea:

1. Ananasul este bogat în nutrienți

 Ananasul proaspăt ne oferă o cantitate generoasă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, C, E, B1, B6, calciu, potasiu, magneziu, iod, cupru și mangan și ajută la eliminarea excesului de lichide din corp, fiind un bun diuretic.

2. Ananasul ajută la întărirea oaselor

 Conținutul de mangan din ananas ajută corpul să construiască oase și țesuturi sănătoase. Pe lângă întărirea sistemului imunitar și stimularea sistemului digestiv, ananasul este recomandat și în cazul copiilor pentru accelerarea creșterii osoase, a țesuturilor și pentru întărirea sistemului nervos.

3. Ananasul stimulează digestia

 Enzima numită bromelină din ananas ajută la reglarea secrețiilor pancreatice care stimulează digestia. Dacă vă confruntați adeseori cu o digestie dificilă, este indicat să consumați după o masă copioasă o jumătate de cană de felii crude de ananas și un ceai verde fierbinte.

4. Ananasul menține gingiile sănătoase

 O cană cu felii proaspete de ananas ne oferă aproximativ 105% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. Din acest motiv, consumul regulat al acestui fruct tropical reduce în mod semnificativ riscul de gingivită și de boală periodontală.

5. Ananasul ameliorează durerile cauzate de artrită

 Ananasul are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la ameliorarea durerilor artritice și a altor afecțiuni similare precum guta și sindromul de tunel carpian. În plus, consumul ananasului proaspăt este indicat ca auxiliar în tratamentul artritei reumatoide, a sciaticii și pentru controlul obezității.

6. Ananasul ajută la prevenirea hipertensiunii

 Dacă vă confruntați cu nivele ridicate de tensiune arterială, este indicat să consumați cât mai des ananas crud, deoarece conținutul de potasiu din acest fruct poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale la nivele sănătoase.

7. Ananasul poate preveni cancerul

 Un studiu medical care a fost publicat în anul 2007 a confirmat proprietățile anticancerigene ale ananasului datorită conținutului său de bromelină. Conținutul ridicat de antioxidanți din ananas ajută la combaterea radicalilor liberi, ceea ce menține sănătatea celulelor, evitând mutațiile celulare, ceea ce înseamnă implicit prevenirea cancerului. În plus, enzimele proteolitice din ananas pot ajuta la tratarea cancerului deoarece acestea reechilibrează sistemul imunitar.

8. Ananasul combate tusea și răceala

 Așa cum am menționat anterior, ananasul este un fruct foarte bogat în vitamina C care așa cum se știe, stimulează în mod natural sistemul imunitar, ajutând la combaterea tusei și a răcelilor. În plus, bromelina din ananas ajută la eliminarea excesului de mucus și suprimă tusea.

9. Ananasul previne degenerarea maculară

 Fiind o sursă naturală de betacaroten, ananasul poate ajuta la reducerea riscului de apariție a acestei boli cu aproximativ 36%.

10. Ananasul previne formarea cheagurilor de sânge

 Conținutul de bromelină din ananas ne poate proteja de formarea cheagurilor de sânge, fiind recomandat persoanelor care au un risc mai mare de coagulare și celor care călătoresc frecvent.

11. Ananasul ajută la slăbit

 Dieta cu ananas pentru slăbit este foarte eficientă, deoarece este un plan alimentar care se bazează pe consumul unui unic aliment principal, ananasul. Acesta este un aliment diuretic și ajută corpul să-și regăsească forma prin eliminarea lichidelor reținute în mod rapid, facilitând digestia și oferind o mare cantitate de vitamine organismului.

12. Ananasul menține sănătatea intestinală

 Sucul proaspăt de ananas este perfect pentru o bună sănătate intestinală, deoarece reglează tranzitul intestinal și elimină bacteriile și paraziții.

13. Ananasul ajută la creșterea fertilității

 Numeroase studii medicale au demonstrat faptul că o dietă bogată în antioxidanți poate îmbunătăți fertilitatea. Antioxidanții și nutrienții specifici din ananas precum vitamina C, beta-caroten, zinc și acid folic, afectează în mod pozitiv atât fertilitatea masculină, dar și cea feminină.

14. Ananasul reduce inflamația din corp

 Datorită enzimei bromelina, ananasul are o acțiune antiinflamatorie utilă, fiind eficient pentru reducerea inflamației din organism și este recomandat în cazul afecțiunilor inflamatorii precum sinuzită acută, laringită, faringită, artrită, gută, dar și a durerilor asociate cu leziuni și intervenții chirurgicale.

15. Ananasul ajută la menținerea sănătății pielii

 Ananasul este o sursă foarte bună de vitamina C, care protejează corpul contra radicalilor liberi, substanțe care atacă celulele sănătoase. Totodată, conținutul ridicat de vitamina C din ananas stimulează producerea de colagen, ceea ce ajută la menținerea sănătății și hidratării pielii.

16. Ananasul poate ajuta pacienții diabetici

 Dintre enzimele conținute în ananas, cea mai importantă este bromelina, care evită creșterea nivelelor de insulină din sânge provocată de absorbția produselor constituite din zaharuri rapide care au ca și consecință depozitarea acestora sub formă de grăsime corporală. S-a demonstrat de asemenea că extractul de frunze de ananas a inhibat dezvoltarea rezistenței la insulină în cazul cobailor având diabet de tip 2, ceea ce a sugerat că acest extract ar putea fi utilizat pentru a dezvolta un produs care să reducă rezistența la insulină în cazul pacienților diabetici.

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...