Trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun

 

Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun

Trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun  După mesele de Crăciun de la părinți, la socri, la rudele apropiate, apoi la prieteni sau în oraş, ficatul începe să se resimtă, stomacul la fel, dar şi silueta. Dar pentru a nu dura o săptămâna până îţi vei reveni după mesele copioase de sărbători, există câteva trucuri simple şi câteva alimente care îţi vin în ajutor. Iată câteva dintre ele. 

 În fiecare an de Crăciun, acelaşi lucru- abuzăm de fripturi, de cârnaţi sau de caltaboş, de prăjituri, de ciocolată şi de tot felul de bunătăţi. Deci din meniu mai poate să facă parte şi o criză de ficat care poate dura mai multe zile. Cu câteva precauţii însă aceste lucruri pot fi însă evitate.

 

Nu abuza de alcool

 Crăciunul este sărbătoarea caloriilor. Şi cum alcoolul conţine foarte multe calorii nu trebuie să abuzezi deci nu trebuie să ţii prea multe toasturi. Cântarul şi ficatul îţi vor fi cu siguranţă recunoscători.

 

Citratul de betaină

 Înainte de sărbători, ar trebui să îţi faci un stoc cu citrat de betaină. Este cel care te va ajută să digerezi mai bine şi îţi va elibera ficatul. Ideal ar fi să se consume înainte şi după masă. Dar nu exagera cu mesele, bazându-te pe faptul că faimosul comprimat te poate salva. Este un ajutor de preţ, nu un ingredient miraculos.

 

Cuvântul de ordine- mestecă

 Pentru că aparatul digestiv să nu aibă o muncă prea grea de depus, o muncă dura care te va obosi cu siguranţă, există o singură regulă de respectat – trebuie să mesteci. Mestecând bine, aparatul tău digestiv va funcţiona mai bine şi mai uşor şi senzaţia de saţietate va apărea mult mai uşor.

 

Faimoasa lingură de ulei de măsline

 Este un secret al bunicii, dar un remediu care funcţionează foarte bine de fiecare dată. Dacă vei consumă o lingură de ulei de măsline cu 30 de minute înainte de masă se va diminua fermentaţia alimentelor din timpul digestiei, deci şi balonările sau starea de mahmureală.

 

Ceaiul verde

 A două zi după un festin cu cele mai copioase mese trebuie să mizezi pe un ceai miraculos- ceaiul verde. Proprietăţile sale diuretice sunt cele care pot facilita eliminarea toxinelor şi pot curată aparatul digestiv.

 

Bea cât mai multă apă

 Nimic nu face mai bine organismului decât apa. Hidratarea este esenţială mai ales în această perioadă. Apa te va ajută deci să elimini dar şi să previi efectele alcoolului care dezhidratează.

 

Legumele

 După excesele de sărbători ar trebui să faci timp de o săptămâna o cură detox, cu legume, pe lângă ceaiul verde. Vei compensa abuzurile făcute în timpul meselor de sărbători. Gătite pe aburi vei reuşi să te bucuri de toate beneficiile lor şi de nutrienţi.

 

Fă cât mai multă mişcare

 Legumele sunt foarte bune pentru organism, dar pentru a reuşi să îţi eliberezi corpul de impurităţi, nimic nu este mai eficient decât exerciţiul fizic. Aleargă deci cât mai mult sau fă plimbări lungi şi dese.

 

Dormi cât mai mult

 Pentru a-ţi odihni corpul dar şi aparatul digestiv, trebuie să te odihneşti cât mai bine. Mai ales de Crăciun când este perioada concediilor când se leneveşte mai mult în pat şi se doarme mai târziu din cauza vizitelor şi a petrecerilor care ţin până după-masă.

 

 Cură detox este însă cea mai potrivită în această perioada pentru a-ţi reveni cât mai uşor. În noul an, corpul îşi va regăsi datorită acestei cure vitalitatea. Iată alimentele pe care trebuie să mizezi.

 

Ţelină

 Este legumă ideală pentru a-ţi accelera tranzitul intestinal. Este bogată în fibre şi datorită moleculelor sale antioxidante corpul te va ajută să elimini foarte eficient toate toxinele şi deşeurile adunate şi provenite din degradarea proteinelor.

 

Anghinarea este un drenant natural

 Anghinarea conţine foarte puţine calorii şi este un aliment secret, cel mai bun pentru sănătatea intestinală. Este un aliment detox prin excelenţă datorită bogăţiei sale în fibre şi potasiu. Niveul sau ridicat de potasiu şi prezenţa inulinei te va ajută să elimini mai uşor urină. Un aliment care contribuie şi la drenarea organismului şi la reglarea tranzitului intestinal.

 

Aloe Vera sub formă de gel sau suc

 Aloe Vera este un ingredient cu o bogăţie nutritivă minunată – vitamine, minerale, enzime, amnioacizi care contribuie toate la eliminarea toxinelor din corp. Sucul de aloe vera este foarte eficient pentru a drena deşeurile din rinichi care filtrează sângele. În ceea ce priveşte gelul, acesta poate curată colonul care este cel mai adesea supraîncărcat din cauza reziduurilor crude care sunt degradate de către stomac. Dar dacă nu suporţi mirosul sau gustul acestora, le poţi amestecă cu miere. Nu numai că îi vei ameliora gustul dar vei reuşi să te bucuri în acelaşi timp de efectul antispetic al mierii.

 

Lămâia, un ingredient de top pentru o cură detox

 În fiecare dimineaţă, un pahar de apă caldă cu lămâie este excelent pentru detoxifiere. Este ideal în acelaşi timp şi pentru silueta. Lămâia poate să alunge şi senzaţia de foame sau poftele compulsive care pot să apară în perioada sărbătorilor. Şi asta nu este totul. Lămâia este un aliment magic, un aliment care poate stabiliza nivelul de zahăr din sânge fără să fie deloc agresivă pentru organism.

 

Portocală

 O altă citrică, cu un potențial detox care nu trebuie să fie neglijat. Are un nivel foarte ridicat de vitamina C, este anti-oxidantă şi este idela pentru menținerea tonusului în organism. Poate restabili şi acidul din organism.

 

Avocado

 Iată o nouă armă detox. Un fruct perfect pentru o cură detox mai mult decât reușită. Este cel care te poate ajută să elimini toxinele aduse de alcool. Conține şi potasiu care poate facilita eliminarea renală.

 

Varză

  Aici intră o mulțime de varietăţi din care poţi alege- varză de Bruxelles, de China creată, kale, dar şi surorile sale- conopidă sau broccoli. Oricare ar fi varietatea, sunt toate bogate în minerale şi antioxidanţi, în vitamina C, la fel că şi portocală. Au şi o acţiune esenţială asupra ficatului, curatându-l pe acesta de toxine.

 

Sfeclă

 Sfecla are o acţiune foarte benefică împotriva toxinelor şi a grăsimilor. Poate regla şi tranzitul intestinal şi are o cantitate importantă de antioxidanţi.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...