Suplimente naturale care previn și vindecă cancerul

 

5 suplimente naturale contra cancerului

Suplimente naturale care previn și vindeca cancerul Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindecătoare. Cu ajutorul lor putem preveni sau vindeca diverse boli sau afecțiuni de sănătate. Vă prezentăm în acest articol câteva suplimente naturale care pot ajuta atât la prevenirea, cât și la vindecarea cancerului:

        1. Graviola

 Graviola este un fruct exotic care se găsește în Peru, Mexic, Caraibe, America Centrală și de Sud. Graviola are multe proprietăți benefice pentru sănătate, atât nutritive, cât și anticancerigene.

Proprietățile graviolei:

- Antitumorală
- Anticancerigenă
- Antispasmodică
- Antibacteriană
- Sedativă
- Citotoxică
- Febrifugă
- Antiparazitară
- Astringentă
- Vasodilatatoare
- Combate astmul
- Combate hipertensiunea
- Combate diabetul
- Eficientă în tulburări hepatice

Graviola și cancerul

 În prezent, graviola este considerată planta anticancerigenă cea mai puternică de pe planetă și este utilizată în tratarea cancerului de mai bine de 40 ani în Statele Unite, Europa și Asia. Graviola este un puternic remediu anti-cancerigen, iar acest lucru a fost dovedit științific în nenumărate rânduri. Atât coaja arborelui de graviola, cât și fructele, frunzele și rădăcina graviolei acționează asupra celulelor din corp, distrugându-le în mod selectiv pe cele care nu sunt bune. Anonacina este principiul activ din graviola care are aceste efecte asupra tulburărilor celulare.

 Graviola acționează contra cancerelor de: sân, ovare, colon, sistemului limfatic, ficat, tiroidă, pancreas, prostată, rinichi și plămâni.

 În anul 2011, revista “Nutrition and Cancer” (“Nutriţie şi Cancer”) din Statele Unite a prezentat o cercetare interesantă asupra fructului de graviola şi a efectelor sale în cazul cancerului mamar. Mai exact, cercetătorii au descoperit că extractul de graviola (GFE) suprimă exprimarea oncogenei (adică gena care cauzează cancerul) în cadrul celulei cancerului mamar.

 Studiile medicale realizate în acest sens au mai indicat faptul că extractul de graviola acționează în organism în mod selectiv, distrugând doar celulele canceroase, fără a le ataca pe cele sănătoase.

      2. Semințele de in

 Semințele de in sunt o sursă bogată în elemente anticancerigene cunoscute sub denumirea de lignani; acestea conțin de 800 ori mai mulți lignani decât orice altă sursă vegetală. Lignanii sunt fitoestrogeni care au un rol important în prevenirea anumitor cancere pe bază hormonală, precum cel de prostată la bărbați și cel de sân la femei.

 De asemenea, acizii grași omega-3 din semințele de in au un efect anticancerigen contra cancerului de colon, de sân, a leucemiei și a melanomului malign cutanat, ajutând la stoparea creșterii celulelor cancerigene.

 S-a demonstrat deja că aceste semințe au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului de sân, pe lângă faptul că acționează ca fitoestrogeni.

 Se pare că semințele de in induc apoptoza celulelor cancerigene, iar în același timp inhibă angiogeneza (procesul prin care corpul construiește vase de sânge), ceea ce poate ajuta la evitarea metastazelor.

      3. Ciupercile Shiitake

 Ciupercile Shiitake sunt recomandate în caz de cancer și tumori deoarece pe de o parte au un efect antioxidant (conțin Lentinan, Beta-glucan, enzima Superoxid Dismutaza, vitaminele A, C, E și seleniu), iar pe de altă parte, întăresc sistemul imunitar.

 Polizaharidele cu lanț lung, în mod particular moleculele Alfa și Beta-glucanul, sunt principalii responsabili de efectele benefice ale ciupercilor pentru întărirea sistemului imunitar. Într-un studiu recent, s-a evidențiat faptul că adăugarea uneia sau a două porții de ciuperci Shiitake uscate într-o mâncare gătită are un efect benefic direct asupra modulării funcției sistemului imunitar.

 Într-un studiu japonez efectuat pe animale, cobailor care sufereau de sarcom li s-a dat extract de ciuperci shiitake, astfel șase din zece cobai au prezentat o regresie completă a tumorii. Când li s-au dat concentrații mai mari din acest extras, toți cei zece cobai au prezentat o regresie completă a tumorii. În plus, s-a descoperit că Lentinanul din ciupercile shiitake crește rata de supraviețuire a pacienților cu cancer.

     4. Ceaiul verde

 Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer.

 Polifenolul EGCG, prezent în frunzele de ceai verde inhibă creșterea celulelor cancerigene, atunci când se consumă două sau trei căni de ceai zilnic, indică deopotrivă experții de la Universitatea din Murcia (Spania) și de la Centrul John Innes din Norwich (Anglia).

 În plus, ceaiul verde are activitate antiangiogenică, adică previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorii și apariția metastazelor.

 Din toate cercetările medicale efectuate până în prezent a rezultat că ceaiul verde poate preveni diverse tipuri de cancer, în special cancerul de piele, plămâni, prostată, sâni sau ovare. Totodată, ceaiul verde poate avea un rol de susținere în timpul tratamentului împotriva cancerului prin chimioterapie sau radioterapie. Oamenii de știință continuă și în prezent să cerceteze și să aprofundeze prin diverse studii toate beneficiile excepționale ale ceaiului verde pentru prevenirea și tratarea cancerului.

     5. Noni

 Supranumit și “fructul vieții” sau fructul zeilor”, Noni (Morinda Citrifolia) are proprietăți terapeutice deosebite, care au fost validate de numeroase studii științifice. Pe lângă faptul că este analgezic, antiinflamatoriu, antibacterian, antiseptic, Noni întărește sistemul imunitar activând producerea de macrofage și limfocite, reglează funcția celulară și regenerează celulele deteriorate.

 Fructul Noni poate ajuta la inhibarea creșterii celulelor canceroase. Într-un raport științific care a fost prezentat în cadrul întâlnirii anuale a Asociației Americane pentru cercetarea Cancerului din luna mai 1992, s-a demonstrat că Noni a prelungit în mod semnificativ viața cobailor cărora li se grefaseră celule de tip Lewis de carcinom pulmonar. S-a ajuns la concluzia că sucul fructului Noni a încetinit creșterea tumorilor prin stimularea sistemului imunitar. Această cercetare a propus teoria conform căreia compușii specifici din sucul de Noni au proprietatea de a stimula activitatea celulelor T din sistemul imunitar. În cazurile de cancer de exemplu, Noni poate ajuta la combaterea grețurilor și a altor efecte secundare cauzate de chimioterapie.

Noni este recomandat ca supliment în următoarele afecțiuni:

 - cancer de ficat

 - cancer de rinichi

 - cancer de prostată

 - diabet

 - dureri musculare și articulare

 - artrită

 - tendinită

 - oboseală cronică

 - infecții

 - hipertensiune

 - tulburări renale

 - probleme digestive

 - migrene

 - depresie

 - alergii

 - infertilitate

Sursa: Ayurvedic Medica

 

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...