Alimente care te ajută să ții cancerul departe

 

Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului

Alimente care te ajută să ții cancerul departe Alimentația poate să devină unul din cei mai buni aliați ai tăi, atât pentru a lupta contra proliferării celulelor canceroase, cât și pentru a ne proteja organismul și a diminua riscurile de a suferi din cauza cancerului.

 Pentru a diminua riscul de a suferi din cauza anumitor tipuri de cancer, este foarte important să aduci elementele necesare celulelor pentru ca acestea să se bucure de o stare cât mai bună de sănătate, dar și pentru ca acestea să aibă capacitate de a rezista în fața celulelor canceroase care le pot deteriora.

 Pentru acest lucru este mai mult decât indispensabil să adopți un program de alimentație echilibrat în care să introduci alimente bogate în compuși antioxidanți și în molecule care și-au demonstrat efectul lor pozitiv asupra acțiunii contra radicalilor liberi.

 

 Este evident bineînțeles, că până în prezent nu s-a reușit să se demonstreze că alimentele te pot apăra 100% de cancer sau că nici un studiu științific nu afirmă faptul că regimul alimentar poate să prevină foarte eficient această boală cronică.

 Dar unele alimente care sunt pline de antioxidanți, de vitamine și de compuși fito-chimici, au un efect protector contra celulelor maligne.

 Și foarte multe persoane nu sunt conștiente de efectele benefice ale unui bun regim alimentar asupra organismului. Din aceste motive, în acest articol vei descoperi care sunt cele nouă alimente care te ajută să ții cancerul departe.

 

Broccoli

  Broccoli este o legumă verde celebră în întreaga lume și o sursă foarte bună de sulforafan și de izotiocianate, compuși care ar putea ajuta la stoparea proliferării celulelor maligne, una din primele etape de manifestare a cancerului.

 Un studiu recent realizat de Universitatea din Oregon a ajuns la concluzia că sulforafanul are o acțiune anti-cancer care poate omorî într-o maniera foarte selectivă celulele canceroase, fără să fie afectate însă cele sănătoase.

 Leguma broccoli te poate ajuta deci să diminuezi simptomele următoarelor tipuri de cancer:

 - cancerul de prostată;

 - cancerul de colon;

 - cancerul de sân;

 - cancerul hepatic;

 - cancerul oaselor;

 - leucemia;

 - cancerul de piele;

 - cancerul la vezică.

 

Roșia

 Roșia este o altă legumă celebră care se folosește peste tot în bucătărie. Roșia se caracterizează prin nivelul său ridicat de licopen, o substanță care permite reducerea incidenței diferitelor tipuri de cancer.

 Nivelul său ridicat de antioxidanți este cel care poate inhiba acțiunea radicalilor liberi, molecule care pot genera mai multe problema atunci când se acumulează.

 Anumiți compuși precum licopenul sau tomatina ar putea diminua riscul de a suferi din cauza cancerului de plămâni, de prostată sau de ovare.

 

Nucile

 Se pare că două porții de nuci consumate zilnic pot ajuta la diminuarea în mod semnificativ a riscului de a suferi de cancer de prostată. După mai multe studii realizate s-a ajuns la concluzia că nivelul ridicat de acizi grași omega 3, de antioxidanți și de fitosteroli pot duce la încetinirea dezvoltării celulelor canceroase, ceea ce împiedică și dezvoltarea lor mai rapidă.

 

Ceaiul verde

 Ceaiul verde este un excelent aliat natural care poate lupta contra diferitelor tipuri de cancer. Are un nivel ridicat de antioxidanți și o substanță EGCG care sunt responsabili de efectele anti-cancer ale acestuia.

 

Uleiul de măsline

 Uleiul de măsline are efecte benefice în dezactivarea genei care participă la dezvoltarea tumorilor la sâni. În plus, este foarte bogat în polifenoli activi care au efecte anti-trombotice și care te ajută să eviți inflamarea și disfuncțiile endoteliale.

 

Usturoiul

 Usturoiul este o sursă excelentă de polifenoli, de alicină și de quercentină care pot ajunge să neutralizeze substanțele cancerigene și care pot inhiba proliferarea celulelor canceroase.

 

Fructele roșii mici

 Consumul lor aduce corpului o cantitate deloc de neglijat de acid elagic și de antocianine foarte eficiente în stoparea proliferării celulelor canceroase. Murele, cireșele, zmeura, coacăzele sau merișorul sunt surse de compuși antioxidanți capabile să stopeze impactul negativ al radicalilor liberi.

 

Rodia

 Rodia este un fruct foarte bogat în antioxidanți, excelent pentru a reduce riscul de a suferi din cauza cancerului de sân și de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase.

 

Peștele albastru

 Pe lângă faptul că poate ameliora sănătatea cardiovasculară, consumul de pește gras este legat de diminuarea riscului de a contracta diferite tipuri de cancer, mai ales de colon, de prostată sau de sân. Consumă deci cât mai mult ton, hering, sardine sau somon.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

  Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este ...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...

Cele mai bune combinaț…

  Combina alimentele pentru a multiplica aporturile nutritive  Știai asta? Dacă alegi să comb...

Rezervorul natural de v…

  Rezervorul natural de vitamine și minerale  Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele ...

Bamele și incredibilel…

  Bamele, un aliat pentru sănătate   Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți...

Fructele te ajută să …

  O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân  Conform Institutului American de Cercet...

5 sfaturi pentru a prev…

  5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon  Conform datelor statistice, cancerul de colon es...

7 motive pentru a consu…

  Morcovi pentru o sănătate mai bună  Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate î...

Totul despre mătreaț…

  Mătreața este inestetică și jenantă  Multe persoane se confruntă cu această problemă, ...

Uleiul de cocos este un…

  Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!  Citești peste tot despre beneficiile...

Întrebuințări ale ul…

  Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe  Uleiul de migdale este obținut di...

Beneficiile crudități…

  Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În car...