7 beneficii ale ghimbirului

 

Ghimbirul susține starea de sănătate

7 beneficii ale ghimbirului Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima perioadă datorită multiplelor sale proprietăți medicinale care susțin starea de sănătate în multe moduri.

 Pe lângă faptul că favorizează absorbția nutrienților, ghimbirul ne ajută la prevenirea constipației și îmbunătățește digestia. În plus, ghimbirul ameliorează durerile abdominale produse de inflamațiile stomacale.

 Ghimbirul este de asemenea un stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi, care sunt: gingerolul, paradolul, shagaolul și zingerolul.

 Îți prezentăm în acest articol 7 beneficii importante ale ghimbirului pentru o stare de sănătate excelentă.

Ghimbirul îmbunătățește circulația sanguină

 Ghimbirul conține magneziu și zinc, care sunt foarte importante pentru îmbunătățirea circulației sanguine. Totodată, ghimbirul are proprietăți care inhibă acumularea colesterolului rău în ficat, ceea ce poate preveni apariția problemelor cardiovasculare. Printre alte beneficii, ghimbirul este de asemenea util pentru reducerea febrei și a problemelor cauzate de transpirația excesivă.

 

Ghimbirul îmbunătățește absorbția nutrienților

 Atunci când consumăm ghimbir, se produce o mai bună absorbție a nutrienților esențiali în organism, datorită stimulării secrețiilor din stomac și a enzimelor pancreatice. De asemenea, dacă avem probleme cu pofta de mâncare, putem mesteca puțin ghimbir înainte de masă pentru a stimula apetitul.

 

Ghimbirul previne gripa și răcelile

 Ghimbirul are proprietăți expectorante și antibiotice care acționează în mod eficient pentru a preveni bolile specifice sezonului rece și anume, gripa și răcelile. Această rădăcină se folosește  de secole pe continentul asiatic ca tratament puternic contra gripei, a răcelilor și a tusei. Departamentul de Medicină al Universității din Maryland a confirmat aceest beneficiu și, prin intermediul cercetărilor întreprinse s-a determinat că ceaiul de ghimbir poate reduce simptomele de gripă și răceală la adulți.

 

Ghimbirul stimulează digestia

 Ghimbirul, pe lângă faptul că îmbunătățește absorbția nutrienților în organism, este și un remediu contra durerilor abdominale care apar ca urmare a unei inflamații stomacale. Totodată, ghimbirul  previne și combate constipația, reduce gazele intestinale și stimulează procesul de digestie.

 

Ghimbirul este un remediu anticancerigen

 Cercetări medicale recent efectuate au stabilit faptul că ghimbirul are virtuți antiproliferative, ceea ce indică faptul că acesta ar putea acționa ca un agent chimiopreventiv.  Un studiu publicat în British Journal of Nutrition a demonstrat, se pare că pentru prima oară, activitatea in vitro și in vivo a ghimbirului contra cancerului, ceea ce sugerează faptul că acesta ar putea fi cu adevărat eficient pentru tratarea cancerului de prostată și a cancerului de colon.

 

Ghimbirul întărește sistemul imunitar

 Consumul regulat al ghimbirului întărește sistemul imunitar și apără în mod eficient organismul de posibile infecții, gripă, tuse, răceli sau boli cronice. Ghimbirul poate reduce de asemenea riscul de a suferi un atac cerebral și este foarte util pentru combaterea infecțiilor bacteriene intestinale.

 

Ghimbirul ameliorează durerile articulare

 Ghimbirul are importante proprietăți anti-inflamatorii care ajută la reducerea durerilor și a inflamației articulațiilor, precum și a altor dureri comune. Rădăcina de ghimbir este considerată ca fiind unul dintre remediile naturale cele mai indicate pentru a combate simptomele asociate cu artrita. Proprietățile anti-inflamatorii și analgezice specifice ghimbirului reduc inflamația și durerea, evitând ca acestea să afecteze mobilitatea normală a articulațiilor.

 

Cum putem profita de beneficiile ghimbirului?

 Așa cum am menționat deja, ghimbirul se folosește în multe preparate culinare datorită aromei sale picante și exotice. Iată în continuare câteva idei și rețete pentru a profita zilnic de toate beneficiile ghimbirului:

 

Rețetă de orez cu ghimbir

Ingrediente:

 - Orez basmati

 - 1 cățel de usturoi

 - 1 linguriță de ghimbir pulbere

 - 1 ardei iute

 - frunze de coriandru

Cum se prepară?

 Tăiați fin usturoiul și ardeiul iute. În continuare, fierbeți orezul basmati timp de 20 minute. Când acesta este gata, adăugați usturoiul, ghimbirul pulbere, ardeiul iute tăiat fin și frunzele de coriandru. Amestecați bine toate ingredientele și apoi serviți.

 

Suc de ghimbir pentru îmbunătățirea circulației sanguine

Ingrediente:

 - 1 măr tăiat bucăți

 - 1 pahar de suc natural de portocale (200 ml)

 - 1 bucățică de ghimbir proaspăt

Cum se prepară?

 Introduceți toate ingredientele în blender și procesați până se omogenizează. Consumați imediat, o dată pe zi.

 

Ceai de ghimbir pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea bolilor

 Ceaiul de ghimbir este una dintre cele mai bune modalități de a profita de toate beneficiile sale speciale. În general, ceaiul de ghimbir se prepară pentru a combate simptomele gripei și a răcelilor, precum și durerile articulare. Aceste ceai se recomandă de asemenea pentru prevenirea bolilor și întărirea sistemului imunitar.

Ingrediente:

 - 1 rădăcină de ghimbir proaspăt

 - 1 lămâie

 - Miere de albine după gust

Cum se prepară?

 - Puneți apa la fiert, iar până când aceasta ajunge la punctul de fierbere, tăiați ghimbirul în bucățele mai mici sau dați-l pe răzătoare.

 Stoarceți sucul de lămâie și amestecați-l într-o cană cu ghimbirul. Vărsați apa caldă în cană, iar când se răcește, îndulciți ceaiul cu puțină miere de albine.

 

Indicații pentru ghimbir

 Ghimbirul trebuie păstrat întreg, într-un loc uscat și fără expunere la căldură sau la soare. De asemenea, ghimbirul pulbere poate fi amestecat cu următoarele plante pentru a se obține infuzie:

Cedru

Arnică

Aloe vera

Passiflora

Rozmarin

Lămâie

 Este bine să ne amintim de resursele și remediile pe care ni le oferă cu generozitate natura. Plantele medicinale sunt o sursă vitală pentru regenerarea stării noastre de sănătate. Proprietățile vindecătoare ale ghimbirului contracarează o mulțime de boli și afecțiuni care apar atunci când sistemul imunitar este slăbit sau odată cu înaintarea în vârstă. Dacă apare vreo reacție nedorită datorită consumului de ghimbir, se recomandă să nu se mai consume cel puțin 4 zile și să se consulte întotdeauna un specialist dacă apar simptome neplăcute.

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

  Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este ...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...

Cele mai bune combinaț…

  Combina alimentele pentru a multiplica aporturile nutritive  Știai asta? Dacă alegi să comb...

Rezervorul natural de v…

  Rezervorul natural de vitamine și minerale  Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele ...

Bamele și incredibilel…

  Bamele, un aliat pentru sănătate   Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți...

Fructele te ajută să …

  O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân  Conform Institutului American de Cercet...

5 sfaturi pentru a prev…

  5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon  Conform datelor statistice, cancerul de colon es...

7 motive pentru a consu…

  Morcovi pentru o sănătate mai bună  Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate î...

Totul despre mătreaț…

  Mătreața este inestetică și jenantă  Multe persoane se confruntă cu această problemă, ...

Uleiul de cocos este un…

  Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!  Citești peste tot despre beneficiile...

Întrebuințări ale ul…

  Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe  Uleiul de migdale este obținut di...

Beneficiile crudități…

  Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În car...