Ghid complet pentru slăbit (II)

 

Ghid complet pentru slăbit (II)

Ghid complet pentru slăbit (II) Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a corpului, este o modalitate de a combate stresul și toxinele care ne bombardează (printre altele). Conform unor studii științifice realizate recent, celulele de grăsime ale unei persoane de greutate medie sunt saturate cu toxine. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care este atât de dificil să se elimine grăsimea corporală doar prin focalizarea asupra activității fizice.

 Să vedem care sunt și celelalte recomandări pentru a slăbi în mod natural, în continuarea părții I a acestui articol:

6. Țineți post intermitent

 Studiile medicale au arătat că postul intermitent este una dintre cele mai eficiente metode pentru activarea metabolismului și arderea excesului de grăsime corporală. Conform specialiștilor, dacă recurgeți la această metodă nu puteți da greș, deoarece este o modalitate foarte sănătoasă de a ajunge la o greutate ideală, care se va menține pe termen lung.

 Corpul uman este programat pentru cicluri periodice de hrănire și de înfometare. Cum înfometarea nu prea își mai are rostul deoarece suntem bombardați în continuu de oferte alimentare, corpul nu mai face pauze de la digestie și astfel apar multe probleme. Atunci când postim, corpul reușește “să facă curățenie” și să restaureze astfel echilibrul natural care este atât de necesar pentru o bună stare de sănătate.

 Pe lângă faptul că este extrem de eficient pentru pierderea în greutate, postul intermitent oferă și alte beneficii sănătății noastre, dintre care se remarcă următoarele:

 - îmbunătățește sănătatea cardiovasculară;

 - reduce riscul apariției cancerului;

 - conferă longevitate;

 - normalizează sensibilitatea la insulină (este foarte bun pentru persoanele diabetice);

 - determină producerea hormonului de creștere (acesta este un hormon care printre alte beneficii ajută și la arderea grăsimilor corporale);

 - reduce stresul oxidativ.

 Postul intermitent este cea mai bună modalitate de a pierde surplusul de kilograme deoarece este o metodă simplă, sigură, eficientă și oferă multe alte beneficii importante pentru starea de sănătate.

Instrucțiuni specifice:

 Postul intermitent constă în a restrânge alimentația zilnică la o perioadă specifică de timp, de exemplu, 8 ore. Adică, toate alimentele pe care doriți să le consumați într-o zi trebuie să se încadreze în acest interval de 8 ore.

 Să spunem că doriți să începeți postul intermitent astăzi și ați luat cina cu o seară înainte la ora 20.00 p.m. Aceasta trebuie să fie ultima masă a zilei, iar în ziua următoare nu mâncați nimic până la ora 12:00 p.m, iar după 12:00 p.m. puteți consuma alimente cum faceți de obicei. Luați prânzul, o gustare și cina la ora 20.00. Urmând acest orar, veți posti efectiv timp de 16 ore. Această metodă specifică se numește “post intermitent“. Acesta este suficient pentru a activa toate beneficiile pe care le-am menționat anterior.

 Bineînţeles, se recomandă să se consume alimente cât mai naturale şi mai sănătoase în intervalul de opt ore când veţi putea mânca. Practic, toate alimentele care nu sunt procesate sau care conțin carbohidraţi simpli (făina rafinată, pâine, etc.) sunt bune pentru sănătate.

 O alternativă la postul intermitent şi care poate fi puţin mai dificilă pentru persoanele începătoare este postul pentru 24 ore. De exemplu, dacă aţi luat cina la ora 20.00 p.m, nu mâncaţi nimic (beţi doar 2-3 litri de apă plată) până în ziua următoare la aceeași oră. Dacă vă simţiţi bine cu acest post, puteţi să-l ţineţi de două ori pe săptămână şi veţi scădea în greutate într-un mod natural și sănătos.

 Observație: Este important să fiți constant/ă cu orarul sau cu zilele de post dacă decideți să urmați această metodă. Nerespectarea intervalelor de masă poate dezechilibra sistemul hormonal și de asemenea, poate influența starea de dispoziție.

7. Schimbați-vă alimentația

 Dacă aveți probleme cum ar fi supragreutatea corporală, cel mai probabil că dieta dumneavoastră nu este foarte sănătoasă. Următoarea metodă pentru a scădea în greutate o cunoaștem cu toții și se bazează pe îmbunătățirea alimentației.

 Un aliment comercial “sărac în grăsimi” nu este sănătos deoarece este un aliment procesat și ambalat; tocmai de aceea multe persoane care consumă acest gen de mâncare (săracă în grăsimi și calorii, fără zahăr, etc.) nu au rezultate eficiente, deoarece acest tip de alimente sunt sărace în nutrienți. Optați în schimb pentru alimente naturale, integrale, proaspete și gătiți cât mai mult acasă cu ingrediente sănătoase.

 Renunțați la cerealele procesate pentru micul dejun pentru că sunt pline de zahăr și de organisme modificate genetic și la toate produsele care au coloranți, stabilizatori de gust și zahăr, la băuturile carbogazoase din comerț. De asemenea, alegeți ciocolata cu cel puțin 70% cacao, deoarece în celelalte tipuri de ciocolată ingredientul principal este zahărul, care este foarte dăunător pentru sănătate și determină creșterea în greutate. În schimb, ciocolata naturală și pură, fără adaosuri de arome, lapte și zahăr combate în mod natural surplusul de kilograme și este recomandată și persoanelor cu diabet.

 Ca și concluzie, îmbunătățirea stării de sănătate presupune o dietă echilibrată, bogată în crudități și săracă în grăsimi și renunțarea la o viață sedentară.

Instrucțiuni specifice:

 Evitați toate alimentele procesate și toate alimentele “sărace în grăsimi”. Evitați toate alimentele care menționează pe etichetă “zero calorii” sau care conțin îndulcitori artificiali, optați în schimb pentru alimentele sănătoase și nutritive. Evitați mâncarea de tip fast-food sau junk-food deoarece accelerează creșterea în greutate. Evitați toate sucurile procesate, alegeți în schimb să consumați sucuri de legume și fructe proaspete, preparate în casă și infuzii din plante medicinale.

 Alimentele integrale sunt sursa vieții și furnizează energia de care corpul nostru are nevoie pentru a putea funcționa în mod adecvat. Acesta sunt baza sistemului osos, a pielii și organelor, dar și a stărilor noastre de dispoziție și a gândurilor noastre. Să nu uităm că suntem ceea ce mâncăm!

Recomandări referitoare la pierderea kilogramelor în exces

 Dacă ați reușit să pierdeți surplusul de kilograme și doriți doar să accelerați și mai mult procesul de slăbire, următoarele sugestii vă pot ajuta în acest sens:

 

Atenție la combinarea alimentelor! (trofologia)

 Nutriționiștii afirmă că ființa umană se hrănește de fapt cu ceea ce digeră și nu cu ceea ce mănâncă. Trofologia este știința care ne învață cum să menținem sau să restabilim starea de sănătate prin intermediul unei alimentații adecvate necesităților corpului nostru. A ști cum să ne alimentăm este o condiție indispensabilă pentru a ne păstra o stare optimă de sănătate.

 Combinarea corectă a alimentelor bazată pe trofologie determină o mai bună absorbție a nutrienților pe care acestea le conțin. Aceasta înseamnă să resimțim o stare de sațietate pentru mai mult timp, mai puține pofte culinare, iar necesitatea de a mânca între mese se reduce de asemenea.

 Adoptarea unei alimentații naturale este o metodă sigură pentru a evita apariția bolilor și a tulburărilor de sănătate și pentru menținerea unei bune funcționări a organelor. Totodată, combinarea adecvată a alimentelor are ca rezultat un sânge pur, țesuturi și organe sănătoase, în timp ce alimentația dezechilibrată impurifică sângele și alterează funcțiile organice.

 Sănătatea corpului uman este în strânsă legătură cu alimentele pe care le consumăm. Astfel, un sânge hrănit cu fructe crude va fi mai fluid, vitalizat și alcalin, lipsit de materii acide, deoarece chiar și fructele acide au o reacție alcalină în sânge. În schimb, acizii care provin din fermentațiile din intestine sunt cele care acidifică sângele, irită, inflamează și congestionează țesuturile și organele din corp, producând tulburări catalogate cu diverse nume cu care se clasifică simptomele sau diversele manifestări ale singurei boli care există: impurificarea sângelui.

 Digerarea alimentelor înseamnă formarea sângelui, iar digestia normală este o sursă de sânge pur, iar digestia anormală cauzează sângele impur. Majoritatea durerilor și afecțiunilor de sănătate își au originea la nivel intestinal, pentru că nu există niciodată o persoană bolnavă care să aibă o digestie bună.

 

Combinarea corectă a alimentelor

Alimente care se pot combina:

 - Fructe uscate și miere: cu fructe proaspete dulci

 - Lapte, brânză și ouă: cu cereale, fecule și legume

 - Cereale: grâu, porumb, orez, orz, ovăz, secară, quinoa, etc.: cu legume, rădăcini, fructe dulci sau oleaginoase

 - Fecule sau tuberculi făinoși: cu legume și suc de struguri

 - Leguminoase: cu legume și unt

 - Pâine, brânză, gălbenușuri de ou și smântână: cu fructe proaspete, dulci sau din compot

 - Legume, rădăcinoase și roșii: cu uleiuri, fructe oleaginoase și ouă

 - Fructe dulci: cu gălbenuș de ou și pâine

 - Uleiuri și fructe oleaginoase: cu roșii, dovlecei, vinete și salate

 - Uleiuri, legume și rădăcinoase: cu ouă, cartofi, cereale și leguminoase

 - Banane și fructe făinoase: cu lapte, ouă și fructe dulci

 - Verdețuri (salată verde, tije de țelină, cicoare, ruccola, valeriană, spanac, etc.): cu cereale sau cartofi

 - Nuci și măsline: cu cereale și legume

 - Brânză proaspătă: cu cereale, pâine sau cartofi

 - Mazăre, fasole, linte, năut, etc: cu verdețuri

 - Cereale (grâu, porumb, orez, ovăz, etc.): cu fructe uscate dulci

 - Ouă gătite: cu orice tip de legume

 - Pâine integrală: cu fructe dulci, verdețuri, lapte, unt, miere, ouă, uleiuri

Alimente care nu este indicat să se combine:

 - Lapte, brânză și ouă: cu miere, fructe proaspete sau uscate

 - Cereale și leguminoase: cu castane sau banane

 - Cereale (grâu, porumb, orez, ovăz, etc.): cu cartofi, tăieței, aluaturi

 - Cereale și fecule: cu fructe acide

 - Fructe oleaginoase și uleiuri: cu fructe dulci, miere și zahăr

 - Crustacee, carne, pește și pasăre: cu fructe proaspete și dulci

 - Vinuri și sare: cu pepene roșu și lapte

 - Lămâi, alte fructe acide și oțeturi: cu roșii, lapte, castane, banane, cereale, fecule și leguminoase

 - Lapte, brânză și ouă: cu salate crude, verdețuri, roșii sau fructe suculente

 - Ouă: cu brânză sau lapte

 - Fructe: cu legume

 - Miere sau zahăr: cu legume

 - Măsline sau nuci: cu miere, zahăr sau fructe dulci

 Pentru a evita inconvenientele unor combinații alimentare proaste, cea mai bună regulă este aceea de a simplifica fiecare masă la unul sau două produse, variindu-le în fiecare zi, pentru a oferi organismului diverșii nutrienți de care are nevoie și care sunt zaharuri, albumină (puțină în cazul adulților), hidrați de carbon și săruri minerale.

 Cantitatea este un alt factor care intervine în procesul digestiei, regula generală fiind aceea de a nu mânca dacă nu simțim senzația de foame. De asemenea, este important să nu facem excese deoarece ne alimentăm de fapt cu ceea ce corpul asimilează și nu cu ceea ce introducem în exces.

 O altă condiție esențială a unei bune digestii este o atmosferă plăcută și liniștită atunci când luăm masa, de aceea se recomandă să evităm preocupările inutile înainte, în timpul și imediat după servirea mesei.

 

Verificați-vă sănătatea tiroidei!

 Tiroida este responsabilă de reglarea temperaturii corpului, ea este cea care decide dacă organismul va arde sau va păstra rezervele de grăsime și joacă un rol foarte important în controlul metabolismului. Dacă tiroida este dezechilibrată, în unele cazuri poate fi foarte dificil sau chiar imposibil să se scadă în greutate. Unele persoane, când au probleme cu tiroida, iau în greutate chiar dacă mănâncă foarte puțin și realizează exerciții fizice în mod regulat. Persoanele care au probleme cu tiroida sunt fie foarte slabe, fie foarte grase.

 Este important să vă verificați nivelele hormonilor T3 și T4 și să le echilibrați în mod adecvat dacă sunt dezechilibrate. Uleiul de cocos pe care l-am recomandat în partea 1 a acestui articol este foarte bun pentru problemele cu tiroida în general deoarece are capacitatea de a accelera metabolismul și de a stimula producerea hormonilor tiroidieni. De asemenea, alimentele bogate în iod sunt foarte eficiente contra hipotiroidismului. Consumul alimentelor bogate în iod contribuie la controlul anxietății și a tulburărilor digestive precum inflamația și indigestia. Hipotiroidismul este relaționat cu o alimentație dezechilibrată, cu expunerea la toxine, stresul cronic și unele obiceiuri nesănătoase care afectează în general starea de sănătate (consumul de alcool, tutun și sedentarismul). Alimente bogate în iod sunt următoarele: algele marine, coacăzele, căpșunile, iaurtul, fasolea albă, cartofii și sarea de Himalaya.

 În orice caz, dacă aveți probleme cu tiroida, în primul rând focalizați-vă pe rezolvarea acestora, iar apoi puteți lua în considerare pierderea în greutate (dacă e cazul).

 

Practicați exerciții fizice în mod regulat!

 Exercițiile fizice sunt fundamentale nu doar pentru a elimina kilogramele de prisos, ci și pentru a ne bucura de o stare optimă de sănătate. Exercițiile fizice ajută la arderea caloriilor consumate și de asemenea a grăsimilor, ne mențin într-o formă bună și sunt utile pentru reducerea surplusului de kilograme, a tensiunii arteriale ridicate și a nivelelor crescute de colesterol și trigliceride. Recomandarea specialiștilor este aceea de a realiza exerciții fizice zilnic, timp de cel puțin 30 minute.

 În acest sens, specialiștii în sănătate, nutriție și dietetică recomandă călduros mersul pe jos pentru a slăbi, în special deoarece este vorba de o acțiune simplă pe care o putem realiza practic în orice moment.

 A merge pe jos zilnic timp de 25 minute ne poate ajuta să scăpăm de aproximativ 5 kilograme pe an, contribuind la o mai bună sănătate cardiovasculară, având în același timp și importante beneficii psihice, datorită secretării de endorfine (denumite și „moleculele fericirii”).

 

Nu consumați lichide în timp ce mâncați!

 Consumul lichidelor în timpul mesei poate încetini și prejudicia procesul normal de digestie, deoarece diluează sucurile gastrice, iar dacă beți lichide imediat după masă, problema persistă. Această practică nesănătoasă poate adăuga câteva ore la procesul de digestie, ceea ce poate determina ca anumite alimente să fermenteze în stomac.

 Modalitatea ideală este de a consuma lichidele cu 20 sau 30 minute înainte de masă sau la o oră sau două după masă.

 Această practică este foarte importantă pentru persoanele care au probleme digestive de orice tip și pentru cele care doresc să scape de un abdomen proeminent.

 

Controlați episoadele de anxietate!

 Înainte de a începe o dietă trebuie să luăm în considerare faptul că nu este posibil și nici sănătos să pierdem kilogramele nedorite într-un timp scurt.

 În plus, dacă pierdem în greutate într-o perioadă de timp scurtă, nu doar că vom avea o predispoziție mai mare să suferim de anumite tulburări și afecțiuni cum este și cazul ficatului gras, ci totodată va crește și riscul binecunoscutului efect yo-yo.

 Pentru a controla anxietatea ne pot fi utile practicarea exercițiilor fizice regulate (cum sunt alergatul, înotul sau mersul pe jos), precum și unele tehnici de meditație și de relaxare pe care le putem realiza acasă.

 

Eliminați cosmeticele care conțin toxine!

 Se poate spune că produsele cosmetice convenționale sunt un adevărat cocktail de substanțe chimice nocive pentru sănătate. Aveți în vedere faptul că o modalitate prin care organismul nostru gestionează aceste toxine este prin depozitarea acestora în țesuturile grase, ceea ce face mai dificilă pierderea în greutate.

 Recomandarea este de elimina acele cosmetice și produse personale de îngrijire care conțin ingrediente nocive și de a căuta alternative naturale în locul acestora.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...