Perele și beneficiile lor pentru sănătate

 

Perele - un aliat al sănătății

Perele și beneficiile lor pentru sănătate Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă și pot fi folosite la prepararea multor deserturi. În plus, perele au multe proprietăți nutriționale și pot fi consumate în orice perioadă a anului.

 Știați că perele sunt fructul cel mai puțin alergenic și că aproape toată lumea le poate digera fără probleme? Când sunt coapte, perele sunt foarte bine tolerate de sistemul digestiv și sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu dureri de stomac sau cu aciditate crescută.

 Perele sunt dulci, savuroase și răcoritoare, fiind în același timp o sursă excelentă de nutrienți și un fruct ideal pentru cei care doresc să slăbească. Perele sunt de asemenea recomandate celor care fac sport (mai ales înainte de un antrenament fizic) deoarece conțin zaharuri simple, printre care se numără și fructoza.

 Perele pot fi consumate simple, crude sau pot fi combinate cu diverse sortimente de brânză, fructe uscate sau pot fi adăugate într-o salată de năsturel sau andive. Pentru a opri procesul de coacere și pentru ca perele să-și păstreze nutrienții în mod optim, perele pot fi ținute la frigider timp de câteva zile.

 

Perele și proprietățile lor nutriționale

 Perele sunt o sursă extraordinară de vitamine, mai ales de cele din complexul B, dar și de vitamina C și E. Perele conțin între 10% și 12% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C, care așa cum se știe, combate infecțiile din corp și stimulează sistemul imunitar.

 În plus, consumul a două pere pe zi ne oferă aproximativ 10% din cantitatea de acid folic necesar zilnic. Coaja perelor conține de aproximativ patru ori mai mulți fitonutrienți decât miezul, inclusiv betacaroten, luteină și zeoxantină.

 De exemplu, sucul acestui fruct protejează aparatul cardiovascular, este o sursă bună de calciu pentru copiii în creștere, menținând sănătatea oaselor. Perele mai conțin și fier, care are capacitatea de a crește cantitatea de globule roșii din sânge.

 Persoanelor care au gușă li se recomandă să consume în mod regulat pere deoarece acestea sunt o sursă foarte bună de potasiu.

 

Beneficiile perelor pentru sănătate

 Perele sunt o alegere perfectă pentru bebeluși care încep să mănânce, pentru copii și pentru adolescenți care se află în etapa de creștere, dar și pentru sportivii care au o activitate fizică solicitantă.

 Pe lângă faptul că sunt foarte benefice pentru aparatul digestiv, consumând doar o pară zilnic putem stopa daunele oxidative provocate de radicalii liberi, întărind astfel sistemul imunitar.

 Persoanele care suferă de retenție de lichide este bine să consume cât mai des acest fruct, deoarece este un diuretic puternic. De asemenea, toamna se poate realiza o “cură de pere”, care constă în consumul unui kg de pere zilnic timp de 10 zile, care va reduce presiunea arterială și va stimula funcționarea rinichilor, determinând eliminarea toxinelor din corp.

 În cazurile de diaree, gastrită sau ulcer se recomandă să se consume una sau două pere pe zi, deoarece perele stimulează secreția de sucuri gastrice și purifică atât ficatul, cât și pancreasul de substanțele nocive.

 Totodată, acest fruct, care acum este în plin sezon, ajută la echilibrarea excesului de lipide și de proteine din alimentație. Fibrele solubile și cele insolubile pe care le conțin perele favorizează reducerea nivelelor de colesterol rău și reglează funcțiile intestinale. În plus, pectina pe care o conțin combate constipația, detoxifică organismul și ameliorează intoleranța la glucoză.

 Acest fruct delicios este recomandat tuturor, dar mai ales persoanelor care suferă de următoarele afecțiuni:

 - Hipertensiune arterială

 - Boli cardiovasculare

 - Colesterol ridicat

 - Constipație cronică (se consumă cu tot cu coajă)

 - Anemie

 - Stomac sensibil

 - Retenție de lichide

 - Diaree și colici

 - Gușă

 - Diabet

 - Supragreutate

 Vă prezentăm în continuare și alte beneficii pentru sănătate ale perelor:

 

Perele combat radicalii liberi

 Radicalii liberi sunt niște compuși organici care deteriorează celulele și provoacă, pe termen lung, deteriorarea cognitivă sau îmbătrânirea prematură. Perele, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți contracarează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului.

 

Perele ajută la controlul diabetului

 În cazul diabetului zaharat de tip 2, pancreasul continuă să producă o anumită cantitate de insulină - de fapt, în general, un exces de insulină este produs zilnic - însă pancreasul este incapabil să recunoască insulina și să o folosească în mod corect. În mod îngrijorător, diabetul zaharat de tip 2 crește într-un ritm rapid mai ales în cazul copiilor și adolescenților. Specialiștii afirmă că un consum regulat al fructelor care sunt bogate în antocianină – în special perele – este în mod semnificativ asociat cu un risc redus al diabetului de tip 2.

 Perele au un indice glicemic scăzut și sunt perfecte pentru persoanele diabetice pentru a fi consumate ca desert. Chiar după consumul acestora se produce în organism absorbția hidraților de carbon, iar aceasta determină un control adecvat al nivelelor de glucoză.

 

Perele protejează sănătatea inimii

 Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă, pe lângă practicarea unui sport și evitarea obiceiurilor sedentare este necesar să controlăm în mod strict alimentația. Dacă aveți antecedente în familie de atacuri cardiace și probleme cardiovasculare, perele pot fi un remediu fantastic pentru a preveni aceste afecțiuni de sănătate.

 Datrită faptului că au un conținut bogat de fibre, care elimină sărurile biliare și reduc colesterolul așa-zis “rău” sau LDL, perele protejează sănătatea inimii.  Specialiștii ne asigură că o pară pe zi reduce riscul de a suferi de un atac cerebral în proporție de 50%. Studiile medicale au mai arătat că sucul de pere conține nivele ridicate de antioxidanți, care ajută la o protecție contra hipertensiunii arteriale și a accidentelor cerebrovasculare.

 

Perele pot preveni cancerul

 Perele au un efect alcalinizant asupra sângelui și sunt foarte indicate în dietele de detoxifiere, deoarece contribuie la neutralizarea excesului de reziduuri toxice cauzate de o dietă bogată în produse de origine animală. Textura granuloasă a perelor este cea responsabilă de eliminarea toxinelor care pot cauza cancer și a substanțelor chimice care se acumulează la nivelul colonului.

 Așa cum se știe, o dietă preponderent acidă este cauza multor probleme de sănătate, inclusiv a cancerului, în timp ce o dietă alcalină ajută la menținerea sănătății și la combaterea cancerului. De asemenea, acizii hidroxicinamici și hidroxibenzoici pe care îi conțin perele sunt relaționați cu prevenirea cancerului de stomac și de plămâni.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

  Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este ...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...

Cele mai bune combinaț…

  Combina alimentele pentru a multiplica aporturile nutritive  Știai asta? Dacă alegi să comb...

Rezervorul natural de v…

  Rezervorul natural de vitamine și minerale  Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele ...

Bamele și incredibilel…

  Bamele, un aliat pentru sănătate   Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți...

Fructele te ajută să …

  O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân  Conform Institutului American de Cercet...

5 sfaturi pentru a prev…

  5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon  Conform datelor statistice, cancerul de colon es...

7 motive pentru a consu…

  Morcovi pentru o sănătate mai bună  Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate î...

Totul despre mătreaț…

  Mătreața este inestetică și jenantă  Multe persoane se confruntă cu această problemă, ...

Uleiul de cocos este un…

  Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!  Citești peste tot despre beneficiile...

Întrebuințări ale ul…

  Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe  Uleiul de migdale este obținut di...

Beneficiile crudități…

  Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În car...