Cireșele: 6 beneficii pentru sănătate

Cireșele, un aliat al sănătății

Cireșele: 6 beneficii pentru sănătate Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi. Însă poate că sunt mai puțin cunoscute proprietățile și beneficiile acestor fructe pentru sănătate. De exemplu, cireșele susțin sănătatea cardiovasculară, sănătatea creierului, frumusețea pielii și au proprietăți anti-îmbătrânire.

 Cireșele pot, ajuta de asemenea, la ameliorarea durerii și a inflamației. Ele sunt o sursă importantă de antioxidanți sunt formă de carotenoide, flavonoide, fenoli și conțin alte substanțe fitochimice puternice care mențin sănătatea organismului. Să vedem în acest articol care sunt 6 dintre beneficiile principale ale consumului de cireșe.

Valoarea nutrițională a cireșelor

 Aproape 85% din cireșe este apă, aceste fructe având practic un conținut nul de grăsime, cantități mici de proteine vegetale, iar restul sunt carbohidrați. Cireșele ne oferă în principal vitaminele C, B9 sau folat și vitamina A. În ceea ce privește mineralele, acest fruct conține potasiu, fosfor, calciu și magneziu. Cireșele au numai 60 de kcalori la 100 de grame de fructe (aproape la fel ca și mărul). Aceasta înseamnă că cireșele sunt un aliment deosebit de benefic pentru persoanele supraponderale care doresc să piardă în greutate. Cireșele sunt o opțiune excelentă atât pentru desert, dar și pentru gustări sănătoase între mese sau pot fi incluse în micul dejun.

 Vitamina C prezentă în cireșe ajută la vindecarea rănilor și poate ajuta la reducerea inflamației, care este principalul factor declanșator al acneei. Cireșele conțin, de asemenea, cantități mici de vitamina A, adică la fel ca medicamentele comune pentru acnee.

 Cireșele conțin un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că au un impact redus asupra nivelurilor de zahăr din sânge. Având în vedere cantitatea mare de vitamina C din cireșe, aceasta ajută la menținerea aspectului ferm și tineresc al pielii și ajută la producerea colagenului, unul dintre componentele principale ale construcției structurale a pielii Cireșele conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de vitamina A, dar și B1, B2 și B3, care ajută la combaterea ridurilor și la prevenirea leziunilor pielii. Vitaminele B1, B2 și B3 repară și regenerează celulele deteriorate ale pielii.

             Principalele efecte ale consumului de cireșe:

 Un consum regulat de cireșe are următoarele efecte asupra organismului:

- Scade și reglează nivelurile de colesterol;
- Combate daunele radicalilor liberi;
- Ameliorează simptomele de insuficiență renală;
- Combate infecțiile;
- Reduce riscul cardiovascular și a unui AVC sau accident cerebrovascular;
- Previne cancerul și alte boli degenerative;
- Favorizează tratarea unor boli precum guta, pietrele la rinichi și hipertensiunea arterială;
- Combate și previne constipația;
- Reglează glicemia sau nivelul zahărului din sânge;
- Întărește sistemul imunitar;
- Reduce acumularea de gaze intestinale și disconfortul digestiv;
- Relaxează și calmează organismul, favorizează somnul;
- Întârzie îmbătrânirea celulară;
- Previne osteoporoza;
- Ameliorează durerile și simptomele unor boli, cum ar fi artrita reumatoidă și reumatismul cronic;
- Elimină retenția de lichide din corp.

1. Cireșele pot combate cancerul

 Cireșele sunt o sursă bogată de antioxidanți, acest lucru fiind evident prin culoarea lor roșie puternică. Aceste fructe ajută la prevenirea și la repararea daunelor cauzate celulelor organismului de către radicalii liberi. Acest lucru înseamnă că antioxidanții înlocuiesc radicalii liberi din corp înainte ca aceștia să poată provoca daune.

 Cianidina este un flavonoid din grupul de antociani care este prezent în cireșe. Studiile au arătat că cianidina ajută la păstrarea celulelor canceroase sub control, împiedicându-le să se reproducă în mod necontrolat. Cireșele conțin, de asemenea, acid elagic, o substanță fitochimică cunoscută pentru proprietățile sale anti-canceroase și anti-mutagene. Unele studii medicale au indicat deja faptul că acidul elagic poate fi unul dintre cele mai eficiente remedii de prevenire a cancerului.

 Quercitina, un alt flavonoid important, se găsește din abundență în cireșe. Cercetătorii au descoperit că această substanță este unul dintre cei mai puternici agenți anti-cancer care există. Când consumăm cireșe, quercitina este eliberată în organism și se luptă cu toate celulele canceroase. Un alt compus găsit în cireșe - alcoolul perilic - este extrem de puternic pentru reducerea apariției tuturor tipurilor de cancer. S-a descoperit că alcoolul perilic încetinește creșterea celulelor canceroase prin faptul că le lipsește de proteinele pe care trebuie să le crească. Alcoolul perilic s-a dovedit a fi eficient împotriva tuturor tipurilor de cancer pentru care a fost testat.

2. Cireșele îmbunătățesc somnul

 Melatonina este hormonul care reglează ciclurile de somn și de trezire și este destul de greu de găsit în mod natural în alimente. Cireșele sunt unul dintre puținele alimente în care melatonina se găsește din abundență. Pe măsură ce corpul absoarbe rapid melatonina, cireșele pot crește aceste niveluri în sânge, îmbunătățind astfel calitatea somnului. Sucul de cireșe, în special, s-a dovedit că crește nivelul de melatonină și poate îmbunătăți calitatea somnului. Două linguri de cireșe amare s-au dovedit a fi la fel de eficiente pentru inducerea unui somn odihnitor ca un supliment de melatonină.

3. Cireșele previn artrita și guta

 Conținutul de antioxidanți din cireșe - în special antocianina și bioflavanoidele - încetinește ciclooxigenaza-1 și -2 enzime, care, la rândul său, ameliorează și previne artrita și guta în organism.

4. Cireșele ajută la echilibrarea tensiunii

 La lista beneficiilor pe care le au cireșele, se adaugă de asemenea și faptul că pot ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale, în parte din cauza conținutului lor ridicat de potasiu. Aceste fructe conțin, de asemenea, quercetina, care, pe lângă faptul că poate preveni cancerul, este un nutrient important și pentru menținerea sănătății cardiovasculare.

5. Cireșele previn îmbătrânirea prematură

 Cireșele sunt bogate în două flavonoide importante, izoquercitrina și quercitina, care acționează ca antioxidanți și lucrează pentru a elimina produsele secundare ale stresului oxidativ, prin urmare încetinesc procesul de îmbătrânire.

6. Cireșele impulsionează metabolismul

 Consumul cireșelor vă poate ajuta să pierdeți în greutatea și să vă mențineți supli. O cană de cireșe are mai puțin de 100 de calorii și conține 3 grame de fibre, care contribuie la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp. În plus, aceste fructe delicioase conțin multe vitamine din grupa B, cum ar fi tiamina, riboflavina și vitamina B6. Aceste vitamine sunt esențiale pentru impulsionarea metabolismului și transformarea nutrienților în energie.

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...