Cireșele: 6 beneficii pentru sănătate

Cireșele, un aliat al sănătății

Cireșele: 6 beneficii pentru sănătate Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi. Însă poate că sunt mai puțin cunoscute proprietățile și beneficiile acestor fructe pentru sănătate. De exemplu, cireșele susțin sănătatea cardiovasculară, sănătatea creierului, frumusețea pielii și au proprietăți anti-îmbătrânire.

 Cireșele pot, ajuta de asemenea, la ameliorarea durerii și a inflamației. Ele sunt o sursă importantă de antioxidanți sunt formă de carotenoide, flavonoide, fenoli și conțin alte substanțe fitochimice puternice care mențin sănătatea organismului. Să vedem în acest articol care sunt 6 dintre beneficiile principale ale consumului de cireșe.

Valoarea nutrițională a cireșelor

 Aproape 85% din cireșe este apă, aceste fructe având practic un conținut nul de grăsime, cantități mici de proteine vegetale, iar restul sunt carbohidrați. Cireșele ne oferă în principal vitaminele C, B9 sau folat și vitamina A. În ceea ce privește mineralele, acest fruct conține potasiu, fosfor, calciu și magneziu. Cireșele au numai 60 de kcalori la 100 de grame de fructe (aproape la fel ca și mărul). Aceasta înseamnă că cireșele sunt un aliment deosebit de benefic pentru persoanele supraponderale care doresc să piardă în greutate. Cireșele sunt o opțiune excelentă atât pentru desert, dar și pentru gustări sănătoase între mese sau pot fi incluse în micul dejun.

 Vitamina C prezentă în cireșe ajută la vindecarea rănilor și poate ajuta la reducerea inflamației, care este principalul factor declanșator al acneei. Cireșele conțin, de asemenea, cantități mici de vitamina A, adică la fel ca medicamentele comune pentru acnee.

 Cireșele conțin un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că au un impact redus asupra nivelurilor de zahăr din sânge. Având în vedere cantitatea mare de vitamina C din cireșe, aceasta ajută la menținerea aspectului ferm și tineresc al pielii și ajută la producerea colagenului, unul dintre componentele principale ale construcției structurale a pielii Cireșele conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de vitamina A, dar și B1, B2 și B3, care ajută la combaterea ridurilor și la prevenirea leziunilor pielii. Vitaminele B1, B2 și B3 repară și regenerează celulele deteriorate ale pielii.

 

             Principalele efecte ale consumului de cireșe:

 Un consum regulat de cireșe are următoarele efecte asupra organismului:

- Scade și reglează nivelurile de colesterol;
- Combate daunele radicalilor liberi;
- Ameliorează simptomele de insuficiență renală;
- Combate infecțiile;
- Reduce riscul cardiovascular și a unui AVC sau accident cerebrovascular;
- Previne cancerul și alte boli degenerative;
- Favorizează tratarea unor boli precum guta, pietrele la rinichi și hipertensiunea arterială;
- Combate și previne constipația;
- Reglează glicemia sau nivelul zahărului din sânge;
- Întărește sistemul imunitar;
- Reduce acumularea de gaze intestinale și disconfortul digestiv;
- Relaxează și calmează organismul, favorizează somnul;
- Întârzie îmbătrânirea celulară;
- Previne osteoporoza;
- Ameliorează durerile și simptomele unor boli, cum ar fi artrita reumatoidă și reumatismul cronic;
- Elimină retenția de lichide din corp.

1. Cireșele pot combate cancerul

 Cireșele sunt o sursă bogată de antioxidanți, acest lucru fiind evident prin culoarea lor roșie puternică. Aceste fructe ajută la prevenirea și la repararea daunelor cauzate celulelor organismului de către radicalii liberi. Acest lucru înseamnă că antioxidanții înlocuiesc radicalii liberi din corp înainte ca aceștia să poată provoca daune.

 Cianidina este un flavonoid din grupul de antociani care este prezent în cireșe. Studiile au arătat că cianidina ajută la păstrarea celulelor canceroase sub control, împiedicându-le să se reproducă în mod necontrolat. Cireșele conțin, de asemenea, acid elagic, o substanță fitochimică cunoscută pentru proprietățile sale anti-canceroase și anti-mutagene. Unele studii medicale au indicat deja faptul că acidul elagic poate fi unul dintre cele mai eficiente remedii de prevenire a cancerului.

 Quercitina, un alt flavonoid important, se găsește din abundență în cireșe. Cercetătorii au descoperit că această substanță este unul dintre cei mai puternici agenți anti-cancer care există. Când consumăm cireșe, quercitina este eliberată în organism și se luptă cu toate celulele canceroase. Un alt compus găsit în cireșe - alcoolul perilic - este extrem de puternic pentru reducerea apariției tuturor tipurilor de cancer. S-a descoperit că alcoolul perilic încetinește creșterea celulelor canceroase prin faptul că le lipsește de proteinele pe care trebuie să le crească. Alcoolul perilic s-a dovedit a fi eficient împotriva tuturor tipurilor de cancer pentru care a fost testat.

2. Cireșele îmbunătățesc somnul

 Melatonina este hormonul care reglează ciclurile de somn și de trezire și este destul de greu de găsit în mod natural în alimente. Cireșele sunt unul dintre puținele alimente în care melatonina se găsește din abundență. Pe măsură ce corpul absoarbe rapid melatonina, cireșele pot crește aceste niveluri în sânge, îmbunătățind astfel calitatea somnului. Sucul de cireșe, în special, s-a dovedit că crește nivelul de melatonină și poate îmbunătăți calitatea somnului. Două linguri de cireșe amare s-au dovedit a fi la fel de eficiente pentru inducerea unui somn odihnitor ca un supliment de melatonină.

3. Cireșele previn artrita și guta

 Conținutul de antioxidanți din cireșe - în special antocianina și bioflavanoidele - încetinește ciclooxigenaza-1 și -2 enzime, care, la rândul său, ameliorează și previne artrita și guta în organism.

4. Cireșele ajută la echilibrarea tensiunii

 La lista beneficiilor pe care le au cireșele, se adaugă de asemenea și faptul că pot ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale, în parte din cauza conținutului lor ridicat de potasiu. Aceste fructe conțin, de asemenea, quercetina, care, pe lângă faptul că poate preveni cancerul, este un nutrient important și pentru menținerea sănătății cardiovasculare.

5. Cireșele previn îmbătrânirea prematură

 Cireșele sunt bogate în două flavonoide importante, izoquercitrina și quercitina, care acționează ca antioxidanți și lucrează pentru a elimina produsele secundare ale stresului oxidativ, prin urmare încetinesc procesul de îmbătrânire.

6. Cireșele impulsionează metabolismul

 Consumul cireșelor vă poate ajuta să pierdeți în greutatea și să vă mențineți supli. O cană de cireșe are mai puțin de 100 de calorii și conține 3 grame de fibre, care contribuie la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp. În plus, aceste fructe delicioase conțin multe vitamine din grupa B, cum ar fi tiamina, riboflavina și vitamina B6. Aceste vitamine sunt esențiale pentru impulsionarea metabolismului și transformarea nutrienților în energie.

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Cireșele: 6 beneficii p…

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi. Însă poat...

Cum să combatem astenia…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timpul sch...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să avem...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, ploaie, ...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta vulgaris es...

4 sfaturi nutriționale …

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutrițional...

Puterea antioxidantă a …

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în întreaga lume...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental inten...

Beneficiile și propriet…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga lume...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat recent în ...

Rucola: proprietăți și …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete legume și a...

11 băuturi detoxifiante

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, pot gene...

Ghid complet pentru slă…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a corpului...

Ghid complet pentru slă…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu care mul...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosite de ...

Ovăzul și beneficiile …

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoase precum...

5 alimente care întăres…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea ce mâ...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nutrițion...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima perioad...

10 alimente bogate în O…

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3 este vi...

Ciocolata neagră potenț…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al unei cant...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele mai ...

Factori negativi în can…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumite ...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci când...

Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele...

Perele și beneficiile l…

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă și pot ...

Secrete anti-îmbătrânir…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități extraordinar...

5 tipuri de cancer ușor…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cel puțin ...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul feme...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe lângă...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat faptul...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie sau e...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradițională din...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și inten...

Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chi...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănătat...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ridicat p...

Recomandări pentru prev…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în timp ...

Probioticele și afecțiu…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultu...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenu...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent de că...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne poate aduc...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consistență ...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energizant ...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu efe...

Primăvara, anotimpul pe…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slăbi, p...

Cum luptăm cu astenia d…

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare prin car...

Alimente bogate în flav…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o mare par...

Recomandări pentru prev…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă să fie...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut din die...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe care ar...

Cum să identificăm defi…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficient în ...

Recomandări pentru prev…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca ficatul...

Beneficiile verzei de B…

  Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înrudi...

Trucuri pentru a fi în …

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun de la pări...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezv...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, însă î...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este indi...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele mai ...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane, ace...

Rețete savuroase și ben…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foarte ...

Alimente care te ajută …

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul din ce...

Descoperă beneficiile a…

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, purifiante...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este una ...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vârstă...

Cele mai bune combinați…

  Combina alimentele pentru a multiplica aporturile nutritive  Știai asta? Dacă alegi să combini u...

Rezervorul natural de v…

  Rezervorul natural de vitamine și minerale  Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele sin...

Bamele și incredibilele…

  Bamele, un aliat pentru sănătate   Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți sunt î...

Fructele te ajută să pr…

  O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân  Conform Institutului American de Cercetare a Ca...

5 sfaturi pentru a prev…

  5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon  Conform datelor statistice, cancerul de colon este...

7 motive pentru a consu…

  Morcovi pentru o sănătate mai bună  Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate în toat...

Totul despre mătreață -…

  Mătreața este inestetică și jenantă  Multe persoane se confruntă cu această problemă, însă o mar...

Uleiul de cocos este un…

  Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!  Citești peste tot despre beneficiile ule...

Întrebuințări ale uleiu…

  Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe  Uleiul de migdale este obținut din fructu...

Beneficiile cruditățilo…

  Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În cartea inti...

Serotonina este esenția…

  Importanţa Serotoninei pentru sănătate  Serotonina, în afară de reglarea funcţiilor neuroendoc...

Ce mâncăm la premenopau…

  Alimentația la premenopauză  Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un efect sp...

Morcovul are nenumărate…

  Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, atât ...

Gutuia – simbolul de au…

  Gutuia – simbolul de aur al toamnei  Cel mai important mesager și simbol al toamnei este gutuia...

Detoxifiază-te și păstr…

  Super alimentele te ajută să rămâi tânăr  Dacă unul din principalele tale obiective este să mănâ...

Pepenele galben și bene…

  Pepenele galben este bogat în vitamine și minerale  Fiind foarte bogat în ...