5 moduri de a preveni răcelile

A preveni este mai ușor decât a trata

5 moduri de a preveni răcelile Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să începeți să luați în considerare unele modalități de a evita să vă îmbolnăviți. Dacă depindeți de dezinfectantul pentru mâini pentru a combate germenii care provoacă răcelile și gripa, s-ar putea să fiți mai vulnerabili la infecții decât credeți. Un studiu din septembrie 2019 publicat în revuista Sphere a arătat că virusul gripal A rămâne activ timp de două minute complete după expunerea la un dezinfectant pe bază de etanol.

 De asemenea, cercetătorii au remarcat că dezinfectantul pentru mâini pe bază de alcool are nevoie de până la patru minute pentru a distruge virusul gripal, de aproape 12 ori mai mult decât cele 20 de secunde pentru aplicare manuală, prescrise de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

 Prevenirea gripei este o primă linie eficientă de apărare care previne milioane de cazuri de gripă în fiecare an, iar adoptarea unor obiceiuri sănătoase testate și eficiente, cum ar fi somnul suficient și spălarea frecventă a mâinilor frecvent, poate ajuta la oprirea acestei boli.

 Doctor Robert Segal, doctor în medicină și fondator al cabinetelor medicale din Manhattan, ne oferă câteva sfaturi care nu sunt atât de dificile pentru a menține microbii la distanță. Să vedem care sunt acestea:

1. Beți suficiente ceaiuri

 O ceașcă caldă de ceai poate oferi alinare atunci când aveți o durere în gât, dar vă poate ajuta și să nu vă îmbolnăviți. "Pentru a rămâne sănătos, este important să rămâi hidratat. Un mod de a face asta este să bei în mod regulat ceai", afirmă dr. Segal. Dar nu toate ceaiurile au aceleași proprietăți.

 Dr. Segal recomandă să optați pentru ceaiul verde, negru sau alb, deoarece acestea conțin antioxidanți puternici care vă pot ajuta organismul să elimine bacteriile care provoacă răcelile sau gripa. Pentru o protecție suplimentară, adăugați niște miere în ceai, dar nu când acesta este fierbinte, pentru ca mierea să nu-și piardă proprietățile terapeutice. Numeroase cercetări medicale au arătat că mierea are capacitatea de a distruge bacteriile.

2. Consumați mai des proteine

 Gândiți-vă la alimente ca la un medicament preventiv. O dietă sănătoasă, echilibrată, vă va oferi substanțele nutritive de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru a ajuta la eliminarea agenților patogeni. Deci, atunci când simți că sunteți pe punctul de a vă răci, consumul alimentelor sănătoase este și mai esențial, spune dr. Segal.

 În plus față de fructele și legumele bogate în vitamine, alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea slabă, ouăle și fasolea pot ajuta la stimularea sistemului imunitar. Potrivit dr. Segal, proteina este esențială pentru combaterea infecțiilor, deoarece ajută corpul să construiască anticorpi. Și când ne îmbolnăvim, avem nevoie de cât mai mulți soldați posibili pentru a opri intrușii să agaseze trupul.

3. Mergeți la masaj

 Un masaj terapeutic poate reduce șansele de a ne răci? Sigur că poate. Cea mai plăcută dintre strategiile de combatere a gripei, obținerea unui masaj poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și, la rândul său, vă va ajuta să evitați gripa, spune dr. Segal. De asemenea, masajul relaxează, iar când sunteți mai puțin stresați, aveți mai puține șanse să vă îmbolnăviți.

 De fapt, stresul cronic afectează răspunsul inflamator al corpului și vă poate face mai susceptibili la răceli, potrivit cercetărilor publicate în ediția din aprilie 2012 a Jurnalului Național de Științe din Statele Unite. Însă luați în considerare faptul că dacă sunteți deja bolnavi, un masaj ar putea să nu fie cel mai bun lucru, deoarece stimulează circulația sanguină și poate răspândi deșeurile metabolice în întregul sistem, adaugă dr. Segal.

4. Faceți-vă provizii de usturoi și ghimbir

 Înainte de primul indiciu de răceală, începeți să condimentați fiecare masă cu usturoi. Așa este, usturoiul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale împotriva germenilor, spune dr. Segal. De fapt, un studiu din iunie 2012 și publicat în Clinical Nutrition a constatat că extractul de usturoi poate stimula funcția celulelor imune și, în consecință, poate ajuta la reducerea severității simptomelor de răceală și gripă.

 Dacă nu vă place să consumați usturoi crud, dr. Segal spune că puteți lua și un supliment de usturoi pentru aceleași avantaje. Ghimbirul este un alt aliment care îmbunătățește imunitatea și pe care este indicat să îl adăugați pe lista de cumpărături. "Ghimbirul proaspăt are proprietăți antiinflamatorii naturale care pot ajuta la tratarea simptomelor de răceală timpurie", afirmă dr. Segal. În plus, substanțele terapeutice din ghimbir pot distruge rinovirusurile, care provoacă răceli obișnuite, potrivit cărții sale publicate în anul 2013, Food as Medicine (Alimentele medicament).

5. Curățați suprafețele comune

 În timpul sezonului rece și al gripei, locurile publice și spațiile comune sunt pline de germeni, iar infecția se poate răspândi cu ușurință. Un studiu din ianuarie 2013 realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Arizona (Statele Unite) a descoperit că 50% din suprafețele atinse în mod obișnuit într-un mediu de birou - cum ar fi rafturile, telefoanele și aparatele de cafea - s-au infectat cu un virus după doar patru ore de când un angajat bolnav a ajuns la birou.

 Deci, cum vă puteți proteja de infecții atunci când la birou aveți colegi răciți? Ștergerea suprafețelor cu dezinfectant poate reduce probabilitatea de contact a germenilor, spune dr. Segal. Conform aceluiași studiu al Universității din Arizona, curățarea zilnică a suprafețelor comune poate reduce riscul de a contracta virusuri cu 80%. Deoarece nu puteți igieniza fiecare suprafață, faceți tot posibilul pentru a evita să le atingeți direct. De exemplu, folosiți șervețele pentru a vă ține de stâlpii din metrou sau când deschideți și închideți ușile de la o toaletă publică.

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...