10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?

10 beneficii pentru sănătate ale portocalelor Portocalele sunt un aliment dulce și delicios și sunt o opțiune excelentă pentru a fi incluse într-un mic dejun complet și sănătos. Portocalele nu sunt doar un fruct cu o aromă intensă și delicioasă, ci au de asemenea o mulțime de proprietăți foarte benefice pentru organismul nostru.

 Portocalele sunt bogate în vitaminele A, B și C, minerale precum calciu, magneziu, potasiu și fosfor, precum și în alte substanțe nutritive esențiale, cum ar fi fitochimice și flavonoide, cu efecte anti-inflamatorii și antioxidante deosebite. În plus, portocalele sunt și o sursă excelentă de fibre.

 A consuma unul sau două sucuri de portocale (sau câteva portocale întregi) în fiecare zi vă va oferi toate proprietățile și beneficiile sale. Cu toate acestea, consumul excesiv de portocale poate provoca cariile dinților sau deteriora smalțul dinților. Pe de altă parte, consumul abuziv de portocale poate provoca, de asemenea, flatulență și diaree, de aceea se recomandă consumarea acestor fructe cu moderație.

 Așa cum spuneam, portocalele conțin mulți nutrienți esențiali care sunt foarte benefici pentru sănătatea noastră în general. Mai jos veți găsi o listă cu principalele beneficii pe care ni le oferă portocalele. Iată care sunt acestea:

 1. Întăresc sistemul imunitar: vitamina C este esențială pentru buna funcționare a sistemului nostru imunitar. În plus, alte componente precum polifenoli, vitamina A, acid folic sau cupru contribuie, de asemenea, la stimularea și întărirea sistemului imunitar. Toți acești nutrienți promovează producția de globule albe din sânge, ceea ce înseamnă că organismul nostru va fi pregătit să lupte împotriva virusurilor, bacteriilor și a altor microorganisme care ne pot ataca sănătatea.

 2. Reduc colesterolul: portocalele conțin o fibră solubilă numită pectină, care este capabilă să capteze colesterolul acumulat în artere și să-l elimine din organism. În plus, au și alte componente, cum ar fi flavonele, care ajută, de asemenea, la reducerea colesterolului rău, crescând proporția de colesterol bun.

 3. Protejează inima: portocalele sunt bogate în antioxidanți, acid folic, potasiu și alți nutrienți esențiali pentru a păstra sănătatea inimii. În plus, prin reducerea nivelului de colesterol rău, așa cum am mai spus, vom reduce și tensiunea arterială și acest lucru va fi foarte benefic pentru inimă.

 4. Combat artrita reumatoidă: vitamina C este un excelent antioxidant și antiinflamator, care poate ajuta la reducerea umflarea articulațiilor și inflamației. Acest lucru va reduce riscul de a dezvolta artrita reumatoidă și va ameliora simptomele celor care suferă de această boală.

 5. Evită formarea pietrelor la rinichi: vitamina C din portocale neutralizează acizii din urină și previne cristalizarea acidului uric și a oxalatului de calciu. Acest lucru este foarte benefic atât pentru sănătatea generală a rinichilor noștri, cât și pentru prevenirea formării calculilor renali sau a pietrelor la rinichi.

 6. Ajută la pierderea în greutate: portocalele sunt un aliat excelent împotriva pierderii în greutate, deoarece sunt un aliment plin de nutrienți care nu conține grăsimi. Vitamina C pe care o conțin aceste fructe favorizează pierderea în greutate, iar conținutul ridicat de fibre ne ajută să menținem un stare de sațietate care ne va face să mâncăm mai puțin. Este indicat să consumăm portocale (sau suc de portocale) la micul dejun, la prânz sau la gustare și să nu le consumăm ca desert după prânz sau cină, deoarece am mânca prea mult zahăr pentru o singură masă și asta nu ne-ar ajuta la greutate. Pe de altă parte, este de asemenea important să clarificăm că sucul de portocale ambalat trebuie evitat cu orice preț, deoarece este plin de îndulcitori, zahăr rafinat și arome artificiale care nu sunt benefice pentru greutatea noastră și nici pentru sănătatea noastră în general.

 7. Au grijă de sănătatea ochilor: deși cea mai cunoscută vitamină din portocale este vitamina C, ele sunt, de asemenea, bogate în vitamina A, în special beta-caroten, compusul care le conferă culoarea lor caracteristică. Ca și alte fructe și legume roșii, portocalii și galbene, portocalele sunt excelente pentru îngrijirea sănătății ochilor noștri și pentru a preveni dezvoltarea bolilor cronice ale ochilor. În plus, antioxidanții săi sunt de asemenea foarte eficienți în prevenirea dezvoltării cataractei și degenerarea maculară cauzată de vârstă.

 8. Protejează pielea: vitamina C din portocale este excelentă pentru păstrarea unui ten curat și fără impurități. Această vitamină ne ajută să reparăm deteriorarea pielii cauzată de soare și poluarea mediului. Puteți să consumați portocale pur și simplu în fiecare zi sau le puteți aplica și sub formă de mască.

 9. Combat îmbătrânirea: vitamina C joacă un rol cheie în formarea colagenului, îmbunătățind astfel elasticitatea pielii și reducând ridurile. În plus, antioxidanții săi combate radicalii liberi, care sunt responsabili de îmbătrânirea celulelor. Acest lucru nu numai că întârzie îmbătrânirea pielii noastre, dar împiedică dezvoltarea bolilor cauzate de această degenerare celulară.

10. Previn cancerul: antioxidanții prezenți în portocale sunt, de asemenea, foarte benefici pentru prevenirea diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul cavității bucale, de sâni, plămâni, piele, ficat, stomac și colon. În plus, s-a demonstrat că consumul de suc de portocale în primii doi ani de viață reduce riscul de a dezvolta leucemie la copii.

Sucul de portocale și vitaminele sale

 Mitul potrivit căruia sucul de portocale își pierde vitaminele este răspândit dacă nu îl consumăm proaspăt stors. Este foarte tipică imaginea acelei mame care își grăbește copiii să bea repede sucul, „înainte ca vitaminele să dispară”. Cu toate acestea, vitaminele durează în suc mult mai mult decât credem. Este adevărat că vitamina C se oxidează rapid dacă lăsăm sucul la temperatura camerei. Totuși, singurul lucru care se întâmplă este că acidul ascorbic al vitaminei C este transformat în acid dehidro-ascorbic, un alt tip de acid, dar care menține în continuare aceleași proprietăți ale vitaminei C.

 Pentru ca sucul de portocale să își piardă cu adevărat proprietățile, ar trebui să-l expunem la temperaturi extreme, cum ar fi încălzirea acestuia la 120º. S-a dovedit că, la temperatura camerei, sucul de portocale păstrează perfect vitamina C până la 12 ore. Desigur, este posibil ca gustul său, în timp, să devină mai amar. Pe de altă parte, s-a dovedit, de asemenea, că dacă păstrăm sucul la frigider, pierderile nutriționale sunt nesemnificative. Totuși, în același mod, aroma sa se va schimba în timp și s-ar putea să nu fie la fel de dulce și gustoasă.

 După cum ați văzut, portocalele ne oferă multe proprietăți și beneficii pentru sănătate. Așadar, este bine să începeți ziua cu un mic dejun complet, sănătos și echilibrat, inclusiv cu un pahar bun de suc de portocale proaspăt stors. Nu doar că astfel vă veți bucura de aroma sa incredibilă, dar vă va proteja corpul pentru a face față noii zile.

 

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...