Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya
Cu siguranță ați auzit de anumite capacități extraordinare pe care le au locuitorii din munții Himalaya. De exemplu, mulți dintre ei depășesc vârsta de 100 de ani, având o sănătate perfectă, atât fizică, cât și mentală. Speranța de viață din anumite țări și regiuni precum Tibet, Butan, Nepal și India este într-adevăr fantastică.
Ați dori să cunoașteți care sunt secretele anti-îmbătrânire din Himalaya? Iată-le prezentate în cadrul acestui articol:
Remedii “anti-age” versiunea naturală
O întrebare legitimă este următoare: oare ce fac bărbații și femeile din Himalaya ca să trăiască mai mult de un secol? De unde obțin “elixirul tinereții”? Cum evită bolile și durerile de tot felul? Sunt multe întrebări de acest gen, însă răspunsul este unul singur: aceste populații care sfidează timpul profită din plin de darurile Mamei Natură. Dacă acestora le adăugăm faptul că trăiesc în regiuni muntoase protejate contra poluării, avem deja tabloul complet pentru a înțelege secretele lor.
De asemenea, există diferite produse naturale care cresc în jurul munților Himalaya și care se folosesc pentru protejarea sănătății și prelungirea duratei de viață. Locuitorii din aceste regiuni le folosesc zilnic și sunt exemple vii că acestea dau rezultate.
Spuneți adio insomniilor cu Ashwagandha
Ashwagandha este o plantă asiatică pe care populația tibetană o folosește de secole. Aceasta ajută la obținerea unui somn regenerant și tratează insomniile. Așa cum se știe, o odihnă adecvată este esențială pentru a menține tinerețea atât a corpului, dar și a minții. Un studiu realizat recent asupra ashwagandhei a demonstrat că un consum de 100mg din pulberea acestei plante chiar înainte de a merge la culcare este foarte eficientă în cazul persoanelor care au dificultatea de a adormi. Pe lângă aceasta, ashwagandha se mai utilizează pentru a reduce nivelele de cortizol și menținerea sub control a stresului.
Mențineți sănătatea inimii cu rodii
Rodiile oferă multe beneficii pentru sănătate, însă mai ales pentru inimă. Știința modernă a demonstrat că rodiile, care se găsesc din abundență pe platourile din Himalaya, conțin substanțe naturale care susțin sănătatea inimii. Se pare că sucul proaspăt de rodii are de trei ori mai multe beneficii pentru sănătatea noastră decât ceaiul verde, de exemplu. Doar 60 de grame de rodie, consumate zilnic, sunt suficiente pentru îmbunătățirea sănătății inimii.
Adăugați 20 de ani de viață cu fructele de goji
Fructele de goji sunt unul din principalii factori care ajută populația tibetană să trăiască cu 20 ani mai mult decât alte popoare. Aceste fructe miraculoase sunt bogate în fier și în vitamina C, care ajută corpul să absoarbă fierul. Fructele de goji au cel mai mare conținut de antioxidanți dintre toate alimentele de pe planetă, conform scalei ORAC. De asemenea, fructele de goji au fost folosite timp de mii de ani în medicina chineză pentru creșterea nivelului de energie și eliberarea hormonilor în organism. Fructele de goji cresc capacitatea corpului de a înfrunta stresul și contribuie la menținerea unei stări generale sănătoase, atât a minții cât și a memoriei.
Vindecați anxietatea și depresia cu arborele de santal
Având o aromă specifică picantă, arborele de santal a fost utilizat timp de secole pentru reducerea stresului și pentru eliminarea anxietății și a depresiei. Indienii aplică uleiul esențial de santal în zona celui de-al treilea ochi (în centrul frunții) înainatea unei meditații profunde. Uleiul de santal sau pasta de santal (obținută dintr-un amestec de apă și pulbere de santal) are un efect calmant atât asupra corpului, cât și a minții.
Calmați stomacul cu cardamom
Dacă vă confruntați cu tulburări stomacale, crampe abdominale sau flatulență sau dacă doriți să calmați tractul digestiv și să îmbunătățiți digestia după masă, atunci folosiți o plantă specializată pentru aceasta: cardamomul. Alte proprietăți vindecătoare ale acestei plante foarte folosite în bucătăria orientală sunt: stimulează poftei de mâncare, protejează stomacul, combate diareea și colicile, împrospătează respirația, are efecte afrodisiace, este stimulent și revigorant, previne cancerul de colon și este un analgezic puternic. Presărați 1 linguriță din acest condiment măcinat în ceai sau în cafea și consumați cu 10 minute înainte de mese.
Îngrijiți pielea cu cătină
Cătina este recunoscută de medicina moderna datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire, mai ales când este vorba de regenerarea pielii. Originar din Nepal, acest arbust are fructe de culoare portocalie sau roșii, foarte bogate în antioxidanți și care stimulează regenerarea celulară a pielii și protejează contra daunelor provocate de razele ultraviolete ale soarelui.
Cătina conține substanțe vindecătoare antioxidante și omega 7, un reîntineritor al pielii mai mult decât faimos. Pentru a avea o piele strălucitoare, doamnele pot folosi cu încredere o cremă hidratantă care să conțină cătina ca ingredient principal. Pe de altă parte, uleiul pur din cătină este de asemenea foarte util pentru prevenirea și reducerea vergeturilor și a celulitei.
Vindecați pielea cu frunzele de Neem
Locuitorii din Himalaya obișnuiesc să aplice cataplasme cu frunze de neem pentru vindecarea rănilor. De asemenea, uleiul din frunzele arborelui de neem este utilizat în Asia de mai bine de 2.000 de ani. Pe lângă faptul că au efecte pozitive și estetice, frunzele de neem au proprietăți astringente și cicatrizante, se folosesc pentru tratarea diabetului și a gutei, contracarează simptomele malariei și a pneumoniei, ameliorează durerile provocate de artrită și artroză și sunt un relaxant muscular foarte puternic.
Impulsionați metabolismul cu sarea de Himalaya
Această sare specială de culoare roz nu este tratată industrial și este 100% sare, naturală, nerafinată, fără aditivi și fără adaos de iod. Sarea de Himalaya menține un nivel optim de apă în organism, care este esențial pentru funcționarea optimă a proceselor metabolice și pentru activitatea eficientă a celulelor. Tododată, cristalele de sare de Himalaya intervin activ în procesul de digestie și facilitează o absorbție mai bună a nutrienților în organism.