Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (I)

Suferiți de astenie de primăvară?

Recomandări și tratamente eficiente contra asteniei de primăvară (I) Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și poate genera diverse probleme de sănătate, cum ar fi astenia de primăvară. Medicina naturistă ne oferă suficiente resurse pentru a eficientiza acest proces și pentru a ne recupera energia pierdută în timpul iernii.

 Primăvara este un moment special al anului, un anotimp care reprezintă trezirea forțelor naturale până acum latente în timpul iernii. Există o creștere a dinamismului vital, iar creșterile activității corporale și emoțiile devin mai intense. Adaptarea fără prea multe probleme la noile condiții climatice pe care le presupune această schimbare de sezon este convenabilă și sănătoasă. Organismul se adaptează, deși câteodată trebuie să ne ajutăm puțin corpul.

 Unele date statistice indică faptul că în țările în care temperatura se schimbă semnificativ în fiecare sezon, mai ales primăvara apare cel mai mare coeficient de boli, de depresii și de mortalitate.

Cum se produce astenia de primăvară?

 În timpul primăverii, mai mult decât în celelalte anotimpuri, așa-numitele "crize de vindecare" sunt frecvente. Acesta este cazul oamenilor pentru care sosirea primăverii este o recrudescență a simptomelor unei boli cronice de care au suferit. Pentru a înțelege mai bine aceste fapte, este convenabil să ne amintim că iarnă încurajează organismul să se autointoxice, ca să spunem așa.

 Acest lucru se datorează faptului că în timpul sezonului rece, organismul suportă condițiile de viață destul de nefavorabile: puțină activitate musculară, viața sedentară, lipsa de soare și de aer curat, o tendință de supra-alimentare, utilizarea excesivă a produselor alimentare acidogene (grăsimi, conserve, produse de patiserie, etc.) și un consum redus de fructe și de salate proaspete, ceea ce poate duce la deficiențe de vitamine și de oligoelemente.

 În aceste condiții, corpul este încărcat cu toxine, iar sistemul imunitar este slăbit, circumstanțe care sunt favorabile apariției bolilor. Din acest motiv, anumite persoane sunt surprinse de sosirea primăverii cu izbucniri de probleme dermatologice, alergii sau dureri articulare. Acest lucru se datorează faptului că din cauza stimulilor meteorologici specifici anotimpului (lumină, căldură, electricitate, magnetism) se produce o creștere a tonusului vital care facilitează îndepărtarea impurităților acumulate. Această eliminare a substanțelor nocive este un efort al naturii de a purifica organismul, oarecum alterat de încălcările comise în timpul iernii.

Primăvara sistemul imunitar este mai activ

 Este obișnuit ca odată cu sosirea primăverii, multe persoane - se estimează că una din patru – să se simtă invadată de o oboseală neașteptată, care îi face să dorească mai multă odihnă fizică sau psihică. Apare simultan și o stare de apatie ciudată, care împiedică finalizarea sarcinilor obișnuite. Unele persoane chiar se simt deprimate psihologic.

 Aceste lucruri se datorează pur și simplu unei schimbări a ritmului vital care determină în cazul unor persoane care au unele probleme fizice sau mentale să resimtă mai acut venirea primăverii.

 Așa cum am menționat anterior, când se instalează primăvara, sângele încearcă să scape de toxinele acumulate. Acestea cresc, de exemplu, nivelurile sanguine de uree și de colesterol, iar celulele albe din sânge inițiază o mare ofensivă împotriva microorganismelor patogene. Aceste reacții sunt benefice, dar unii oameni suportă greșit acest efort reactiv și devin obosiți. Există o oboseală generală accentuată în special în regiunea cervicală, a umerilor, a spatelui sau a capului. De obicei, această stare de oboseală este însoțită de nervozitate sau de apatie. Se poate să apară de asemenea episoade de insomnie sau un somn agitat.

 În timpul iernii, datorită scăderii luminii solare, se produce de asemenea o scădere a eliberării de serotonină, un neurotransmițător care are legătură cu buna-dispoziție și, în același timp, o creștere a melatoninei, care favorizează somnul. Odată cu apariția primăverii și cu creșterea luminozității ambientale pe măsură ce ziua se prelungește, acest proces se inversează: crește serotoninei și scade melatoninei. Acest aspect poate provoca o anumită perioadă de adaptare care include ca simptome neplăcute senzația de oboseală.

Combaterea asteniei de primăvară prin alimentație

 Alimentele consumate în timpul iernii, care sunt prea abundente și calorice, sunt unul dintre factorii care conduc la astenia de primăvară, iar pentru a compensa acest exces ar trebui să urmăm o dietă mai proaspătă și mai ușoară, luând în considerare următoarele recomandări:

 - Prin urmare, vom consuma cât mai multe legumelor sub formă de salate crude, legume gătite și fructe abundente. Fără a uita algele remineralizante. Acest lucru ajută la purificarea și la alcalinizarea organismului, asigurând în același timp un conținut adecvat de vitamine și minerale.

 - Cerealele și legumele ar trebui să facă parte, de asemenea, din dieta obișnuită. Dimpotrivă, va fi mai bine să se reducă grăsimile saturate de origine animală, zahărul și produsele de patiserie industrială.

 - Asigurați-vă că vă hidratați corespunzător, consumând aproximativ un litru și jumătate de apă pe zi, lucru care va ajuta la drenarea și detoxifierea organismului.

 - De asemenea, este de preferat să aveți un mic dejun consistent, să luați mai multe mese mai puțin bogate în timpul zilei și să luați cina cu aproximativ două ore înainte de culcare.

Pentru a vă stimula corpul, va fi adecvat să includeți suplimente alimentare cum ar fi drojdia de bere (bogată în vitamine din grupul B care ajută la echilibrarea sistemului nervos), germeni de grâu sau polen.

Țelină pentru purificarea organismului

 Pentru a ajuta organismul în procesul de purificare al acestui timp, putem prepara un suc proaspăt de țelină. Acesta poate fi combinat cu suc de mere, ceea ce va crește volumul sucului și va îmbunătăți gustul. Consumați câte un pahar de suc în dimineața și unul după-amiaza timp de o săptămână. Țelina fortifică ficatul și rinichii, elimină toxinele și oferă un aspect sănătos pielii și tenului.

Aportul de vitamina C este esențial primăvara

 Această vitamină este strâns legată de glandele suprarenale. Hormonii secretați de aceste glande îndeplinesc mai multe funcții, printre care cel de a oferi energie organismului. Vitamina C este necesară pentru secretarea acestor hormoni și s-a dovedit că rezistența la oboseală scade proporțional cu gradul de deficiență a vitaminei C.

 În timpul iernii, în general se consumă mai puține alimente bogate în vitamine. Acest lucru face să apară un deficit de vitamina C, care determină lipsa de energie vitală. Persoanele cu un biotip astenic (subțiri, înalte și cu pieptul îngust) par să fie constituțional predispuse la această stare de vitalitate scăzută (glandele suprarenale ar fi în cazul lor mai mici, iar rolul lor ar fi diminuat).

 Unul dintre simptomele deficitului de vitamina C este tendința ca gingiile să sângereze atunci când se periază dinții. Principalele surse de vitamina C includ portocalele, lămâile, roșiile, varza, ardeii, țelina, kiwi, piersicile, căpșunii și fasolea verde.

 

Citește mai multe despre Vitamina C

Cumpără Vitamina C Alcalina Forte

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...