12 beneficii ale piersicilor pentru sănătate

Ce conțin piersicile?

12 beneficii ale piersicilor pentru sănătate Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sau sub formă de suc, gem sau ca ingredient al unui tort. Piersicile provin de fapt din China, deși în prezent sunt răspândite în întreaga lume. În țara lor de origine, piersicile sunt fructe foarte apreciate pentru proprietățile lor de întinerire, iar în multe locuri piersicul a fost considerat un simbol al nemuririi.

 Piersicile sunt bogate în multe substanțe nutritive esențiale pentru corpul nostru cum ar fi: vitaminele A, B1, B2, B6 C, acidul folic și minerale foarte importante pentru sănătate, cum ar fi potasiu, calciu, fosfor, fier, cupru, magneziu, mangan, seleniu, zinc, sulf și clor.

 De asemenea, piersicile conțin o cantitate mare de antioxidanți, care sunt esențiali pentru a repara deteriorarea celulelor, de flavonoide care sunt anti-inflamatorii și de fibre, care sunt esențiale pentru digestie. Pe de altă parte, este de asemenea important să menționăm faptul că aportul caloric al piersicilor este scăzut, în ciuda faptului că sunt fructe dulci.

Există două soiuri de fructe cu proprietăți similare:

 - Nectarinele: sunt o varietate de piersici care nu au puf pe coajă. Acest soi este ideal dacă aveți o alergie la puful de pe piersici, dar nu la pulpa acestui fruct. Beneficiile nectarinelor sunt foarte asemănătoare cu cele ale piersicilor, dar au mai multă vitamină C, acid folic și zahăr, deci sunt și mai calorice și mai dulci.

 - Caisele: sunt o varietate de piersici mai mici, cu aceleași proprietăți. În plus, caisele ajută la o mai bună asimilare a calciului și au mai multe flavonoide, ceea ce le face fructe cu proprietăți anti-inflamatorii.

12 beneficii pentru sănătate ale piersicilor

 Datorită bogăției de substanțe nutritive esențiale și a tuturor proprietăților lor terapeutice, piersicile și toate varietățile lor ne oferă mari beneficii. Iată care sunt cele mai remarcabile beneficii ale piersicilor pentru sănătate:

 1. Au grijă de sănătatea inimii: datorită conținutului lor de potasiu, vitamina C și fibre, piersicile sunt un aliat excelent pentru sănătatea cardiovasculară. În plus, datorită proprietăților lor, piersicile îmbunătățesc, de asemenea, circulația sângelui, reduc nivelul de colesterolului și ajută la scăderea în greutate. Toate acestea vă vor ajuta să preveniți bolile de inimă.

2. Ajută la controlul tensiunii arteriale: proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale piersicilor sunt ideale pentru stimularea circulației sanguine, care este esențială pentru reglarea tensiunii arteriale. În plus, piersicile conțin, de asemenea, cumarine, compuși naturali care ajută la creșterea rezistenței capilarelor și la îmbunătățirea microcirculației venoase. Pe de altă parte, piersicile au un conținut scăzut de sodiu, care este, de asemenea, esențial pentru controlul tensiunii arteriale crescute.

 3. Reduc nivelurile de colesterol rău: compușii beta-caroten și acizii fenolici din piersici ajută la prevenirea acumulării colesterolului de tip LDL în arterele noastre. Acest lucru scade șansele de a suferi de probleme cardiace și crește, de asemenea, nivelurile de colesterol bun, care are beneficii importante pentru sănătate.

 4. Controlează nivelurile de glucoză din sânge: Fibrele pe care le conțin piersicile ajută la echilibrarea nivelurilor de glucoză, reducând astfel prezența zahărului din sânge. Acest lucru este important pentru a preveni diabetul de tip 2 și, de asemenea, pentru a ajuta la controlul nivelurilor de zahăr din sângele persoanelor care au deja diabet.

 5. Ajută la menținerea unei greutăți ideale: piersicile sunt ideale dacă încercați să scăpați în greutate, deoarece acestea vor inhiba dorința de a mânca dulce fără a fi nevoie să oferiți prea mulți carbohidrați corpului. În plus, conținutul ridicat de fibre din piersici vă va ajuta să simțiți sațietate mai mult timp, pentru a evita gustările dintre mese. Pe de altă parte, deoarece conțin o cantitate mare de apă, piersicile ne ajută să combatem retenția de lichide, lucru care ne influențează foarte mult greutatea. Amintiți-vă că dacă încercați să scăpați de kilogramele în plus, este recomandat să consumați fructele la micul dejun, prânz sau ca gustare, nu ca un desert la prânz sau cină, deoarece astfel veți consuma prea multe zaharuri la o singură masă.

 6. Reduc inflamația: flavonoidele din piersici sunt excelente anti-inflamatoare. Datorită lor veți putea lupta cu durerea și inflamația locală și ajută în același timp la prevenirea afecțiunilor legate de aceasta, cum ar fi durerile articulare, tensiunea musculară și chiar afecțiuni cum ar fi artrita.

 7. Îmbunătățesc digestia: datorită conținutului lor de potasiu și fibre, piersicile îmbunătățesc digestia și stimulează tranzitul intestinal, fiind deosebit de eficiente împotriva constipației. Totodată, piersicile curăță toxinele din întregul tract digestiv, reducând problemele renale, hepatice, de colon și de stomac și prevenind chiar dezvoltarea ulcerelor.

 8. Combat anemia: după cum am menționat anterior, piersicile sunt foarte bogate în vitamine și minerale esențiale pentru corpul nostru. De aceea, aceste fructe sunt un mare aliat pentru combaterea oboselii și a anemiei. De exemplu, conținutul lor ridicat de fier și vitamina C, care ajută la absorbția acestuia, vă va ajuta foarte mult să luptați împotriva anemiei cu deficit de fier (anemia feropenică).

 9. Luptă împotriva gutei: datorită proprietăților lor anti-inflamatorii, piersicile vă pot ajuta să preveniți și să tratați gută. În plus, aceste proprietăți anti-inflamatorii pot, de asemenea, să vă ajute să combateți alte tipuri de afecțiuni legate de inflamație, cum ar fi artrita reumatoidă.

 10. Protejează sănătatea ochilor: piersicile conțin beta-caroten, un antioxidant care le conferă și culoarea lor portocalie. Acest antioxidant este esențial pentru a păstra sănătatea bună a ochilor și pentru a ne păstra vederea pe parcursul anilor. În plus, conținutul ridicat de vitamina A din piersici ne protejează de degenerarea maculară legată de vârstă și de boli cum ar fi cataracta.

 11. Pot preveni cancerul: bogăția lor de antioxidanți face ca piersicile să fie un bun aliat pentru prevenirea cancerului, deoarece aceste substanțe ajută la repararea leziunilor celulare provocate de radicalii liberi. În plus, conținutul ridicat de fibre din piersici ajută la prevenirea cancerelor legate de sistemul digestiv, cum ar fi cancerul de la nivelul gurii, stomacului sau colonului. Pe de altă parte, acizii fenolici din piersici sunt, de asemenea, utili pentru a preveni cancerul mamar și pulmonar.

 12. Au grijă de sănătatea pielii: antioxidanții din piersici ne ajută să ne păstra mai mult timp elasticitatea și tonicitatea pielii, prevenind astfel apariția ridurilor și combat coșurile și acneea. În plus, vitamina C care se găsește din abundență în piersici intervine în formarea colagenului, care este vital pentru sănătatea și elasticitatea pielii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

  Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este ...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...

Cele mai bune combinaț…

  Combina alimentele pentru a multiplica aporturile nutritive  Știai asta? Dacă alegi să comb...

Rezervorul natural de v…

  Rezervorul natural de vitamine și minerale  Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele ...

Bamele și incredibilel…

  Bamele, un aliat pentru sănătate   Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți...

Fructele te ajută să …

  O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân  Conform Institutului American de Cercet...

5 sfaturi pentru a prev…

  5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon  Conform datelor statistice, cancerul de colon es...

7 motive pentru a consu…

  Morcovi pentru o sănătate mai bună  Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate î...

Totul despre mătreaț…

  Mătreața este inestetică și jenantă  Multe persoane se confruntă cu această problemă, ...

Uleiul de cocos este un…

  Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!  Citești peste tot despre beneficiile...

Întrebuințări ale ul…

  Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe  Uleiul de migdale este obținut di...

Beneficiile crudități…

  Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În car...

Serotonina este esenți…

  Importanţa Serotoninei pentru sănătate  Serotonina, în afară de reglarea funcţiilor ne...

Ce mâncăm la premenop…

  Alimentația la premenopauză  Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un e...

Morcovul are nenumărat…

  Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, a...

Gutuia – simbolul de …

  Gutuia – simbolul de aur al toamnei  Cel mai important mesager și simbol al toamnei este gu...