Secretul populației care nu are cancer

 

Secretul populației care nu are cancer

Secretul populației care nu are cancer În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina modernă încearcă să-i descifreze mecanismele, atât pentru a-i stopa și a-i preveni apariția, dar și pentru a oferi celor care suferă de această boală gravă unele tratamente adecvate și eficiente.

 În prezent, pe Pământ există o populație sau, mai bine zis, un tip foarte “specific” de persoane pentru care cuvântul cancer nu reprezintă nicio amenințare. Aceste persoane locuiesc în localitatea Valle de Vilcabamba, în Loja, Ecuador, pe coasta de vest a Americii de Sud.

 Vă prezentăm în acest articol detalii despre particularitatea populației care nu suferă niciodată de cancer.

 

Populația care nu cunoaște cuvântul “cancer”

 Pentru a înțelege această fantastică particularitate a locuitorilor din Loja, Ecuador, este necesar să menționăm că aceste persoane au o anumită condiție genetică, mai exact, sindromul Laron.

 Sindromul Laron este o rară boală ereditară care produce o deficiență de creștere. Sindromul Laron se traduce ştiinţific prin lipsa unui hormon numit Insulin-like Growth Factor sau IGF-1, având un rol fundamental în stimularea creşterii celulelor şi diviziunea lor.

 Această particularitate genetică oferă o imunitate față de cancer și diabet în proporție de 100%. Persoanele afectate de sindromul Laron prezintă deficiențe de creștere, iar tocmai lipsa diviziunii celulare este cea care conferă acestei persoane o imunitate deplină vizavi de aceste boli grave precum cancerul și diabetul.

 

Sindromul Laron: 350 persoane în întreaga lume

 Sindromul Laron a fost descris pentru prima dată în anii 50 de către Zvi Laron, un medic israelian. Doctor Laron a devenit interesat de această populație observând că pacienții săi care proveneau din această localitate aveau cu toții o statură foarte mică. Comunitatea poartă numele de Laron, membrii ei măsoară maxim 1,2 m şi respectă obiceiul de a se căsători doar în interiorul acestei comunități.

 În urma cercetărilor pe care le-a efectuat, Dr. Laron a fost extrem de surprins de condiția fizică a acestor locuitori: ei puteau să mănânce orice doreau fără să sufere vreodată de diabet. Mai mult decât atât, în rândul acestor locuitori și a strămoșilor lor nu s-a înregistrat niciodată vreun caz de cancer sau de diabet.

 După mai bine de 30 ani de cercetări științifice, Dr. Laron a publicat în anul 2001 concluziile sale științifice asupra mecanismelor acestui sindrom. Aceste mecanisme, au în linii generale următoarele caracteristici:

 - Sindromul Laron afectează aproximativ 350 de persoane din întreaga lume. O bună parte din aceste persoane locuiesc în localitatea  Valle de Vilcabamba, Loja, Ecuador. Alte persoane care au acest sindrom se găsesc în Israel și în unele țări din zona Mediteraneană.

 - Persoanele care au această condiție genetică au proporții corporale foarte reduse: nu ating mai mult de un metru înălțime.

 - Pe lângă înălțimea lor foarte redusă, persoanele care au sindromul Laron au de asemenea anumite caracteristici fizionomice particulare.

 - Originea acestui sindrom este lipsa unui hormon de creșter IGF-1, relaționat cu insulina.

 - Acest sindrom poate fi transmis doar dacă atât tatăl cât și mama copilului au această condiție genetică.

 

Sindromul Laron: nici diabet și nici cancer

 Persoanele având această condiție genetică duc o viață complet normală. În afară de dimnesiunile lor reduse, acești locuitori din Ecuador nu au boli și nici tulburări organice.

 Faptul cel mai suprinzător pentru medici este acela că în ciuda faptului că locuitorii din Loja au în general o dietă nesănătoasă și incorectă din punct de vedere nutrițional, bogată în grăsimi, zahăr și alimente prăjite, în rândul lor nu s-a înregistrat niciun caz de diabet, obezitate sau cancer.

 Niciodată, de când cercetătorii au descoperit sindromul Laron, nu a existat în această mică localitate din Ecuador nicio persoană diagnosticată cu vreuna din aceste boli grave. Cercetătorii afirmă că principalele cauze ale acestei realități uimitoare ar putea fi următoarele:

 - Cheia absenței bolilor grave ale persoanelor cu sindrom Laron se află la nivelul ficatului, mai exact al acestui hormon care stopează eliberarea altui hormon, cel de creștere.

 - IGF-1 este fundamental nu doar pentru creșterea normală a copiilor, dar și pentru ca la maturitate să susțină procesul de “diviziune celulară”. În schimb, acest hormon, dacă este dezechilibrat, poate provoca proliferarea celulelor canceroase.

 - Persoanele care au sindromul Laron sunt mai sensibile la insulină, ceea ce le permite evitarea apariției diabetului și a oricărei probleme metabolice.

 La vârsta adultă, acest deficit productiv al hormonului IGF acționează ca un excelent protector față de două dintre cele mai comune boli ale societății noastre actuale: cancerul și diabetul. Se pare că în prezent, atunci când un copil este diagnosticat cu acest sindrom are posibilitatea de a urma un tratament cu hormonul de creștere “IGF-1” în varianta sintetică pentru a se dezvolta normal. Problema constă însă în costul ridicat al acestui tip de tratament și anume, aproximativ 20.000 dolari pe an.

 În prezent, cercetătorii încearcă să descifreze mecanismele producerii acestui hormon pentru a-l putea imita și pentru a crea un medicament revoluționar care să permită stoparea cancerului. În acest domeniu, experimentele medicale se realizează doar la nivel de laborator.

Sursa: Ayurvedic Medica

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...